Home Over mij & mijn blog

Over mij & mijn blog

door Sabine

 

Over mij

Welkom op mijn blog! Ik ben Sabine (1985), van oorsprong wetenschappelijk onderzoeker en geboren en getogen in een klein dorp vlakbij Amsterdam. Mijn grootste passies zijn reizen, fotograferen, webdesign en schrijven, wat ik dan ook met veel enthousiasme doe. Net als mijn hart volgen: eind 2014 nam ik de grote stap om Nederland te verlaten en emigreerde ik naar mijn inmiddels man in het verre Colombia. Een heel spannende life change die mij veel moois heeft gebracht in het leven. Na bijna drie jaar in Bogotá te hebben gewoond, zijn we eind oktober 2017 verhuisd naar een finca (boerderij) op het platteland bij Sopó, een dorp op ongeveer 35 kilometer ten noorden van Bogotá. Hier lees je hoe dat leven op het Colombiaanse platteland eruit ziet.

Tijdens mijn tijd in Bogotá werkte ik 2,5 jaar als wetenschappelijk onderzoeker in het Nationaal Kanker Instituut van Colombia. Hier hield ik mij bezig met onderzoek naar rookgewoonten in Colombia, medische zorg aan het einde van het leven en seksualiteit en kanker. In de tweede helft van 2017 heb ik de knoop doorgehakt om voor mijzelf te gaan beginnen, heb ik ontslag genomen op mijn werk en heb ik mijn eigen bedrijf als WordPress webdesigner opgestart en maak ik WordPress websites voor ondernemers. Daarnaast schrijf ik elke week met veel passie op deze blog.

 

Wat lees je op mijn blog?

Op besabine.com schrijf ik over reizen, werken en wonen in Colombia. Als local neem ik je mee naar de top bestemmingen in het land én ken ik vele mooie nog onontdekte plekken. Ook geef ik mijn beste reistips om je reis door Colombia nóg leuker en makkelijker te maken, en lees je hier alles over de veiligheid in dit prachtige land. Op deze pagina vind je alle informatie, tips en bezienswaardigheden bij elkaar!

Ook vind je regelmatig een artikel over emigreren of wonen in Colombia. Wat moet je allemaal regelen als je wilt emigreren en hoe is het om te wonen in dit bijzondere land? Inclusief cultuurverschillen en handige tips.

In 2017 kon je meegenieten met alle voorbereidingen omtrent onze bruiloft. We trouwden begin november 2016 in Colombia en in juni 2017 in Nederland. Zie hier de fotoreportage en trouwvideo van onze bruiloft in het bos.

Af en toe maak ik ook reizen buiten Colombia, waar ik maar al te graag over schrijf! Ik houd van slow travel en ga graag off the beaten track om de niet-toeristische kant van een land of stad te ontdekken. Zo bezochten we begin 2016 New York, in augustus van datzelfde jaar vlogen we voor twee weken naar Hongkong, in juni 2017 ging onze huwelijksreis naar IJsland en eind 2017 waren we 2 maanden in Buenos Aires, Argentinië, en omstreken.

 

Hoe kun je mij volgen?

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Leuk! Dat kan via Facebook of Google+. Via Facebook houd ik je bovendien op de hoogte van belangrijke gebeurtenissen in Colombia (zoals overstromingen of veiligheidsissues) en post ik naast mijn artikelen nog veel meer leuks over dit geweldige land (zoals leuke filmpjes van Colombiaanse dans, de nieuwste liedjes uit Colombia en activiteiten of festivals in het land). Mijn passie voor fotografie en het adembenemende Colombia kan ik helemaal kwijt op Instagram: volg mij hier voor de mooiste foto’s en leuke video’s van mijn leven!

Op de hoogte blijven via e-mail kan ook! Schrijf je hier in en ontvang elke nieuwe post direct in je mailbox! Geen spam: beloofd!

Colombia – follow your dreams!


Wil je met mij samenwerken? Leuk! Bekijk hier de mogelijkheden.

Af en toe kun je mij voorbij zien komen in de media: lees hier wat en waar precies!


 

DEEL OF LIKE DIT ARTIKEL:

55 reacties

Wendy van der Kaag 29 april 2019 - 20:34

Hey Sabine, wat een leuk blog! Ik zag de link op Facebook, wereld vrouwen. Ik ga hem tussen mijn favorieten zetten aangezien wij zeker ook meer van Colombia willen zien. Ik ben al wel vaak in Medellin en omstreken geweest maar we willen graag meer gaan ontdekken vanaf onze catamaran.
Ik heb ook even naar je bruiloft in het bos fotoreportage gekeken, prachtige foto’s wat een geweldige locatie! Groetjes Wendy

Reply
Sabine 12 mei 2019 - 09:50

Dankjewel Wendy voor je lieve reactie! Heel leuk dat jullie meer willen gaan ontdekken. Zal echt spectaculair zijn vanaf de catamaran! Liefs, Sabine x

Reply
Erik Velden 13 maart 2019 - 08:45

Hi!

Leuke blog zeg! Erg leuk om te lezen over al je passies en dat je het zo leuk vind om te reizen! Deze blog heeft me zeker erg geïnspireerd! Ga zo door!

Reply
Sabine 26 maart 2019 - 20:04

Dankjewel Erik!

Reply
pat 5 februari 2019 - 06:44

hola Sabine – wat een leuke blog heb jij ! Graag had ik jouw advies mbt het volgende. Mijn zoon van 30 vertrekt binnenkort naar Colombia en wenst zich daar te vestigen en te werken…
Hij spreekt vloeiend Spaans, Engels, Nederlands en Frans , is streetwise maar heeft geen hogere studies gedaan. Hij heeft jaren geleden als kok gewerkt en werkt de laatste jaren als heftruck chauffeur/magazijnier enz… in bedrijven op de Antwerpse haven. Is het mogelijk om ter plekke een job te vinden, zelf al heb je geen hoog diploma ? Hoeveel geld heeft hij nodig om de eerste maanden rond te komen, indien hij geen job heeft. Hij denkt om in Medellin te starten….of raad je betere plekken aan ?Alle raad of advies zou echt welkom zijn – en ik zou het zeer op prijs stellen van jou te horen…Mamma’s blijven nu éénmaal mamma’s en ik ben misschien overbezorgd maar het is toch een heel avontuur om hier alles achter te laten om zonder maar iemand te kennen je kans daar te gaan wagen. Wat raad je dan ook aan mbt sociaal contact – waar kan hij daarginder terecht voor advies, tips enz…? Alvast bedankt voor jouw antwoord en succes in je verdere leven !

Reply
Hanneke Jansen 30 december 2018 - 03:01

Hoi Sabine,
Wat een leuke blog en reisinspiratie tips (ik heb pas een klein stukje gelezen ivm tijd vandaag, maar gaaf en wat bijzonder dat je daar woont en werkt met je partner!) en jezelf Espanol aanleren vind ik ook top. (Yo hablo un poquito poco 😉 me gusta aprender mas alli… >leestekens doen t niet op computer> )
Wij gaan half september voor 3 weken die kant op. Altijd al een keer naar Zuid Amerika gewild en hopelijk wordt het nu werkelijkheid…
Graag was ik naar Argentina gegaan, maar ja, dat is een stuk duurder las ik en de afstanden zijn groter.
Colombia lijkt ons ook geweldig. We gaan starten in Bogota en via Salento noordwaarts…
Wie weet komen we onze dochter nog tegen, die vanaf 21 januari begint in Rio en dan ook door Zuid Amerika gaat trekken (wrs een jaar), dat is niet echt te plannen; echter wie weet….!!
In ieder geval ga ik veel inspiratie opdoen door jouw site dat weet ik zeker…
Un bonito ano nuevo, y hasta pronto en su sitio….! Besos, Hanneke

Reply
Sabine 10 januari 2019 - 12:21

Dankjewel Hanneke voor je leuke reactie! Dat wordt een prachtige reis in het mooie Colombia 😀 En het zou super leuk zijn als jullie je dochter nog tegenkomen! Met het Spaans komt het wel goed zo te lezen: hier moet je wel dus dan gaat het snel 😀 Heel veel plezier!

Reply
Mark 27 juli 2017 - 11:23

Hallo Sabine, super toffe blog! Wij willen vanaf Bogota naar Cano Cristales een tour van 2 dagen maken, is dit mogelijk? Want ik zie alleen 3 daagse tours wat trouwens ontzettend veel geld kost. Ik zie ook op internet dat Overheidsdienst Buitenlandse zaken rood kleur geeft voor dit regio, dit betekend niet reizen. Zij geven voor Medellin kleur oranje, dit betekend alleen noodzakelijk reizen. Is het daar onveilig of valt het allemaal wel mee? Ik hoop dat je ons kunt helpen!:D

Reply
Sabine 27 juli 2017 - 12:52

Hoi Mark, leuk dat jullie Caño Cristales willen bezoeken! Hier vind je meer informatie hierover: https://www.besabine.com/colombia-wishlist-3/. Je kunt via deze link je wensen aangeven en via Local Hero Travel boeken. Je komt dan in contact met local Natalia en zij helpt jullie en geeft advies. Je kunt de tour dan dus op jullie wensen aanpassen. Klik op deze link om met haar in contact te komen: https://www.localherotravel.nl/bestemming/colombia/42/besabine/4 (ik werk met hen samen en heb daarvoor Natalia ook ontmoet, een erg leuke meid!). Over de veiligheid lees je uitgebreid hier: https://www.besabine.com/veiligheid-colombia/. Caño Cristales is veilig maar de omgeving daar omheen vaak niet. Om zeker te zijn van de veiligheid beter met een touroperator gaan. Je kunt het ook zelf doen maar dan moet je heel goed uitzoeken hoe precies en niet zomaar in die regio ronddwalen. Medellín is veilig om te reizen (in de veilige wijken). Antioquia, die provincie, is niet overal veilig maar tegenwoordig op de meeste plekken die voor jullie interessant zijn wel. Je kunt zonder problemen naar Jardín en alles bezoeken in deze link: https://www.besabine.com/category/medellin-en-omgeving/. Veel plezier! 🙂

Reply
Maren 13 mei 2017 - 14:30

Hello! I really like your blog! Very interesting stuff here, and often helpful and entertaining 😀 :D….Thank you for sharing your impressions and your inspiration! Have a nice evening and best wishes from wellnesshotel südtirol ! Maren 🙂 <3

Reply
Yannick - Soms Ook Heimwee 1 maart 2017 - 05:03

Way to girl girl! Ik volg mee. En 1985 is een excellent bouwjaar!

Reply
Sabine 4 maart 2017 - 10:57

Dankjewel, wat leuk! 😀 Haha ja 1985… klinkt al zo lang geleden haha 😛 Wat een mooie website heb jij ook trouwens!

Reply
Eefje 17 januari 2017 - 17:40

Hoi Sabine. Ik woon in Leiden en mijn (inmiddels verloofde) vriend woont in Bogota. Wij willen heel graag dat hij in Nederland komt wonen. Ik zou het heel fijn vinden eea met jou te kunnen bespreken, uit te wisselen. Zou je mij kunnen mailen misschien..?

Reply
Sabine 19 januari 2017 - 16:38

Hoi! Gedaan inmiddels 🙂 Leuk om je te leren kennen!

Reply
Marcel 4 januari 2017 - 11:57

Hi Sabine, via het artikel van Lies kwam ik bij jou terecht. Wat een leuk blog heb je en wat een stoere meid ben je! Je hart volgen is het mooiste wat je als mens kunt doen! Ik ga je blog zeker in de gaten houden, leuk!

Reply
Sabine 7 januari 2017 - 19:26

Hoi Marcel, wat leuk! En dankjewel voor je lieve compliment 🙂 Helemaal met je eens: door je hart te volgen krijg je enorm veel energie en geluk. Ik ben ook even bij jou gaan kijken: wat een leuke blog en ook van jou super dat je zo uit je comfort zone bent gestapt! Heerlijk toch? 😀 Ik wens je nog een heel gelukkig en avontuurlijk 2017!

Reply
Pilar 25 november 2016 - 08:15

Me encanta tu Blog!. Tenemos vidas cruzadas. Soy Bogotana y emigré a Holanda en el 2009, estoy casada con un Holandes. Extraño mucho mi pais, mis costumbres y mi familia. Cada año viajamos a Colombia a visitar familia y a tambien para que mi esposo conozca diferentes partes del pais. Esta vez (en diciembre) iremos a la zona cafetera. Mi suegra viajará con nosotros y por ella conoci tu Blog, porque tambien vamos a ir a Villa de Leyva. Muchas gracias por toda la informacion que pones en tu pagina. Nuestro sueño es que algun dia vivamos en Colombia, y tus tips seran muuuuy utilies para entonces.

Reply
Sabine 30 november 2016 - 10:09

Muchas gracias Pilar por tus bonitas palabras! Puedo imaginar que extrañas mucho Colombia, a mi me parece un país tan lindo para vivir. Que chevere que ustedes van a visitar Eje Cafetero, es mi parte favorita del país! Espero que tus sueños para vivir en Colombia se hacen realidad en un momento. Si necesitan más información siempre me puedes contactar! Por ahora les deseo un tiempo maravilloso en tu país!

Reply
Ineke 25 september 2016 - 21:21

Ik ben jouw blog net tegen gekomen en wow ik kijk ernaar uit om jouw artikels te lezen. You’re living the dream :).

Reply
Sabine 26 september 2016 - 20:16

Ah wat lief zeg, dankjewel! Heel leuk om te horen. Veel plezier met lezen! 😀

Reply
Alexandra 14 juli 2016 - 05:52

Hai Sabine, ben via google+ op jouw blog gekomen. Wat een avontuur! Veel geluk samen! Ik ben ooit naar Nederland emigreert – niet zo een mega cultuur verschil maar toch…uiteindelijk zijn wij toch allemaal wereldburger, toch?

Reply
Sabine 17 juli 2016 - 21:45

Hoi Alexandra, wat leuk dat je hier bent gekomen en dankjewel voor je leuke reactie! Volgens mij is zelfs binnen Nederland van het zuiden naar het noorden verhuizen bijna emigreren haha, dat zijn al mega cultuurverschillen. Je hebt ook een heel mooi punt: we zijn allemaal wereldburger!

Reply
Priya 4 juni 2016 - 15:58

Ik heb altijd in het buitenland willen wonen, maar ik zag nooit hoe ik in mijn levensonderhoud kon voorzien. Ik ben benieuwd hoe hij dat voor elkaar heb gekregen. Wat heb je gestudeerd? Had je al een baan toen je emigreerde of heb je daar een baan gevonden?
Hoe ging het zoeken naar een baan in zijn werk? Heb je vooraf Spaans geleerd.

Reply
Sabine 4 juni 2016 - 18:21

Beste Priya, leuk dat je ook graag in het buitenland zou willen wonen. Het is niet heel makkelijk om in je eentje zonder connecties ergens te beginnen, maar het kan natuurlijk wel. Ikzelf ben naar Colombia gegaan omdat mijn vriend hier woont. Ik had dus al een huis hier, een baan heb ik zelf gevonden nadat ik hier een halfjaar woonde. Dat was niet makkelijk, is ook via via gegaan. Ik heb me aangemeld bij banensites, maar in Colombia komen banen vaak via via. Bij mij dus ook. Als wetenschappelijk onderzoeker heb ik hier sowieso een voordeel omdat die hier niet heel veel zijn. Om een visum te krijgen om te mogen wonen en werken in Colombia moest ik ook ten minste een geregistreerd partnerschap aangaan met mijn vriend. Dat zal in veel andere landen niet anders zijn (behalve in Europa misschien). Ik heb nooit een cursus Spaans gevolgd, maar het mijzelf aangeleerd dmv boeken en tv. Ook heeft mijn vriend me wat geleerd. Ik begon pas beter Spaans te spreken toen ik werk vond. Jezelf onderhouden in het begin is dus niet makkelijk, dat komt pas als je een baan vindt en dat is vaak lastig. Ikzelf heb ook wat geld achter de hand gehouden voor als dat nodig zou zijn. Als je meer vragen hebt mag je mij ook gerust mailen (klik op contact en vul het formulier in)!

Reply
jessie 30 mei 2016 - 10:15

Wauw! Spannend allemaal zeg!
Lijkt me geweldig om ergens helemaal opnieuw te starten: spannend én ook soms eng denk ik.
Ik zou nooit in een ander land dan m’n ouders kunnen wonen, maar ooit hoop ik ook (tenminste lange tijd) in een buitenland te wonen.

Reply
Sabine 31 mei 2016 - 08:47

Dankjewel! Was in het begin ook wel megaspannend moet ik zeggen 🙂 Gelukkig kende mijn vriend alles hier, anders is het nog wel een beetje enger. Zo ver weg van mijn ouders wonen is best moeilijk soms, maar eigenlijk gaat het prima. We hebben heel veel contact gelukkig. Leuk dat je ook graag voor langere tijd naar het buitenland wilt. Dat is altijd een heel goede ervaring voor het leven!

Reply
Rachel Kromdijk 13 mei 2016 - 08:34

Wat heb je een leuke blog ziet er goed uit en je schrijfstijl is ook erg fijn!

Reply
Sabine 13 mei 2016 - 14:44

Dankjewel, wat lief! 😀

Reply
peter lensvelt 13 mei 2016 - 00:26

Hoi Sabine
Leuk bloq website
Zelf 25 jaar gelukkig getrouwd met Colombiaanse.
Zoveel mis perceptie over dit prachtige land.
Ga zo door !
Peter

Reply
Sabine 13 mei 2016 - 14:28

Dankjewel Peter! Leuke reactie! Wat leuk dat je getrouwd bent met een Colombiaanse! Leuke mensen hè 😀 En inderdaad een prachtig land! Ik zie dat je een finca hebt in Spanje! Wat een avontuur ook! 🙂 Groetjes, Sabine

Reply
Eveline 5 maart 2016 - 17:01

Hoi hoi!

Geweldig! We houden óók nog eens allebei van reizen. Kan niet misgaan dit ;-). Je hebt er een volger bij ?.

Groetjes, Eveline

Reply
Sabine 5 maart 2016 - 20:25

Hoi!! Ja precies! Zo leuk om nieuwe mensen te ontmoeten! Leuk dat je bent gaan volgen: jij hebt er ook een volger bij! 😀 Liefs!

Reply
Anke 31 januari 2016 - 14:41

Leuke blog, en krijg al meteen reiskriebels 🙂

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 18:47

Bedankt! 😀 Leuk dat je het leuk vindt 🙂

Reply
Margo 27 januari 2016 - 16:56

Hé, je website heeft toch wel ‘ineens’ een nieuw uiterlijk? Mooi hoor!

Reply
Sabine 28 januari 2016 - 05:35

Haha ja dat kostte even wat tijd, maar met zo een eigen domein kun je opeens veel meer kanten op. Fijn dat je het mooi vindt!

Reply
ingridmoorenblogs 24 januari 2016 - 07:27

Wauw…heel mooi geworden! Veel plezier met je nieuwe site…

Reply
Sabine 24 januari 2016 - 19:05

Dankjewel! Ik vind het nu al helemaal leuk 😀

Reply
Sanne 21 januari 2016 - 02:49

Gefeliciteerd met je nieuwe site Sabine! Ziet er prachtig en profi uit. 😀

Reply
Sabine 24 januari 2016 - 19:03

Dankjewel! Ben er ook heel blij mee 😀

Reply
Just Kaoutar 13 december 2015 - 13:08

Hey Sabine, wat een leuke blog heb je 😀 En wat bewonderenswaardig dat je alles hebt achtergelaten voor jouw grote liefde.

Reply
Sabine 13 december 2015 - 13:33

Dankjewel! Wat leuk dat je bent komen kijken 😀 Ja alweer bijna een jaar geleden dat ik verhuisd ben… de tijd gaat snel! 🙂

Reply
Micheline 11 december 2015 - 17:31

Hallo Sabine, ik heb je blog nog maar net ontdekt en was direct fan!

Reply
Sabine 11 december 2015 - 21:36

Wat leuk om te horen! 😀 Je bent welkom 🙂

Reply
Celine 10 november 2015 - 06:30

Wat leuk om ook jouw blog te kunnen ontdekken! Eindelijk heb ik de tijd gevonden om even rond te kijken. Wat heb jij een heerlijke blog en wat heb je een onwijs mooie baan. Ik blijf gezellig meelezen!

Reply
Sabine 10 november 2015 - 08:01

Bedankt, wat leuk dat je blijft meelezen! 😀

Reply
Soapie-M 18 augustus 2015 - 10:34

Ik heb even een kijkje genomen op je blog. Spannend dat je dit doet. Ik vind het leuk om te volgen.

Reply
Sabine 16 september 2015 - 10:17

Bedankt! En: wat leuk! 😀

Reply
Carpe Diem 21 mei 2015 - 05:50

Gaaf avontuur! Ik ga je blog zeker in de gaten houden. Leuk dat je ouders op bezoek zijn, geniet ervan!

Reply
Sabine 16 september 2015 - 10:17

Haha zeker! Bedankt voor je bezoek (beetje late reactie dit trouwens zie ik nu, excuus daarvoor). Mijn ouders hebben het echt geweldig gehad!

Reply
Morgaine 28 maart 2015 - 10:34

Klein dorp bij Amsterdam, ik ga het heel erg te gek vinden als dat dorp halfwegz/zwanenburg heet 😉

Reply
Sabine 28 maart 2015 - 11:50

Haha nee het is Kudelstaart 😉

Reply
Morgaine 28 maart 2015 - 14:31

hahaha, ja die ken ik ook 😉 Heb een vriendin gehad die daar gewoond heeft, niet geboren was 😀 Mijn moeder komt dus uit Halfweg/Zwangenburg, vandaar 😀

Reply
roger 12 maart 2015 - 23:01

que interesante… y me gusta el estilo de escritura. 😀 sin embargo, lo tengo q leer con el traductor de google…jejejeje

Reply
Sabine 12 maart 2015 - 23:30

Gracias Roger 🙂 que chevére que puedes leer mis textos con el traductor! También es una manera perfecta para aprender holandés jajjaja 😛

Reply

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Besabine.com gebruikt cookies om er zeker van te zijn dat je deze website zo goed mogelijk beleeft. That's ok! Lees meer

Privacy & Cookies Policy
Scroll Up