Home Reizen in Colombia? Start hier!

Reizen in Colombia? Start hier!

door Sabine

Hoi! Leuk dat je op mijn blog komt zoeken naar informatie over reizen in Colombia! Ik ben Sabine en sinds eind 2014 woon ik in Colombia. Geëmigreerd voor de liefde, maar al snel verloor ik ook mijn hart aan dit prachtige land! Ik ga er dan ook regelmatig op uit om nieuwe plekken te ontdekken. Als local geef ik je heel graag advies over reizen door Colombia en over specifieke bestemmingen. Na 3 jaar in Bogotá te hebben gewoond, ben ik samen met mijn man naar een typische Colombiaanse finca op het platteland verhuisd, bij het dorp Sopó in Cundinamarca. Ik ken Bogotá en de (vaak door reizigers overgeslagen) omgeving goed. Op deze pagina vind je al mijn beste reistips, Colombia buiten de gebaande paden, highlights Colombia, hotels en finca’s en mooie verhalen als inspiratie en om jouw reis nóg leuker en makkelijker te maken!

ELKE WEEK GE-UPDATE MET NIEUWE ARTIKELEN! Wil je niets missen? Volg mij dan op Facebook, Instagram of via mail!

 


 

Veiligheid Colombia

 


 

Bestemmingen per regio

 


 

Handige reistips Colombia

 


 

Highlights Colombia

De toeristische highlights van Colombia. Reisroutes Colombia langs de highlights vind je hier.

 

 

Essentials voor backpackers

 


 

Colombia buiten de gebaande paden

Het echte Colombia ontdekken? Buiten het massatoerisme? Bestemmingen bezoeken waar je nog de enige buitenlandse toerist bent? Check dan deze bestemmingen buiten de gebaande paden in Colombia. Kant en klare reisroutes Colombia buiten de gebaande paden vind je hier.

 

 

Klik hier voor alle bestemmingen buiten de gebaande paden in Colombia!

 


Reizen in Colombia | Inspiratie, informatie en bezienswaardigheden


 

Doen in Bogotá

Bogotá Colombia vinden veel reizigers maar niks. Onterecht! Kijk eens verder dan La Candelaria. Verblijf eens in het noorden. Ontdek de onbekende, maar veel hippere én veiligere wijken van Bogotá. Het zal je verbazen hoe veel er te doen is en hoe leuk Bogotá werkelijk is!

 

 

Zoek je hostel of hotel in Bogotá:


Booking.com

 


 

Wat te doen in de omgeving van Bogotá?

Cundinamarca, de provincie rondom Bogotá, wordt bijna altijd overgeslagen. Terwijl het één van de mooiste én meest veelzijdige gebieden van Colombia is. Een gebied waarin je in een paar uur van 35 naar 15 graden gaat, waar je prachtige onbekende witte dorpjes vindt, verlaten meren waar nooit een toerist komt en één van de mooiste plekken om te paragliden in Colombia! Huur een auto in Colombia en ontdek het onbekende.

 

 

Zoek je hotel in de omgeving van Bogotá (zoom uit op het kaartje voor de hele omgeving):Booking.com


 

Ten noorden van Bogotá: Santander en Boyacá

Een bezoek aan Santander en Boyacá maakt je bezoek aan Colombia nóg leuker. Deze departementen hebben zoveel te bieden, dat je alleen hier al een maand kunt verblijven. Van een 3000 meter hoog meer waar je ook kunt duiken tot onbekende dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Van één van de mooiste dorpjes van Colombia, Barichara, tot raften in San Gíl. En van hoge watervallen tot het veiligste dorp van Colombia. Santander en Boyacá zijn ook ideaal te rijden met de auto!

 

 

Zoek je hotel in Santander of Boyacá (zoom uit op het kaartje voor de hele regio):Booking.com


 

Ten zuiden van Bogotá: Huila

Huila staat natuurlijk bekend om 2 dingen: de Tatacoa Woestijn Colombia en de bekendste archeologische plek van het land: San Agustín. Daar tussen vind je prachtige natuur en vele dorpjes om te ontdekken. Ook Huila is ideaal voor een roadtrip Colombia!

 

 

Zoek je hotel in San Agustín:Booking.com

 


 

Tolima

Tolima kent niet alleen prachtige natuur en hoge bergen, maar ook een bijzonder stadje op de grens van Tolima en Cundinamarca: Honda. Honda wordt ook wel Cartagena in het klein genoemd en dat is niet voor niets. Wil je buiten de gebaande paden in Colombia, de beroemde Río Magdalena ontdekken en één van de meest bijzondere stadjes van Colombia bezoeken? Ga dan naar Honda!

 

 

Zoek je hotel in Honda:Booking.com


 

Zona cafetera (het koffie-gebied Colombia)

Als je aan het Colombiaanse koffie gebied denkt dan denk je aan Salento. Het toeristische hart van Eje Cafetero. Hoewel het een mooi kleurrijk dorp is, is het voor mij veel te toeristisch. Dus verblijf ik altijd buiten Salento om de drukte te vermijden. Én omdat er zoveel meer te zien is in het koffiegebied dan koffieplantages en Salento.

 

 

Zoek je hotel in het koffie-gebied (Salento en omstreken):Booking.com


 

Medellín en omgeving

Veel reiziger associëren Colombia met Medellín. Een stad die de laatste jaren is uitgegroeid tot digital nomad hub en één van de meest bezochte plekken van het land. Helaas zijn er ook nog veel narcotoeristen, die de associatie met drugs in stand houden en het probleem niet helpen oplossen. Medellín is een toffe stad en er is veel te doen, ook in de omgeving!

 

 

Zoek je hotel of hostel in Medellín:Booking.com


 

De Caraïbische kust

De Colombiaanse noordkust is enorm populair onder reizigers. Met name het over-toeristische Tayrona en Cartagena. Probeer buiten het hoogseizoen te komen bereid je voor op veel toeristen. Wil je toch een beetje buiten de gebaande paden? Denk dan eens aan Barranquilla, Mompox of Islas San Bernardo.

 

 

Zoek je hostel of hotel in Cartagena:Booking.com


Mijn Colombia Wishlist + handige links


Hoewel ik hier al sinds 2014 woon, heb ik nog lang niet alles gezien in Colombia. Wat staat er nog op mijn lijstje?

 

 

Essentials voor backpackers

 


Reizen in Colombia met kinderen


Colombia wordt steeds populairder onder gezinnen met (kleine) kinderen. En terecht: er is enorm veel te doen, Colombia is heel kindvriendelijk en makkelijk en veilig te bereizen.

 

 


Wetenswaardigheden Colombia


Meer weten over Colombia? Hoe staat het met plastische chirurgie in Colombia? En hoe zit een typisch Colombiaanse familie in elkaar? Lees het hier!

 

 


Flora en Fauna Colombia


Colombia staat bekend om de waanzinnige natuur. Van hete woestijnen tot besneeuwde bergtoppen. In Colombia vind je bijna alles.

 

 


Feestdagen in Colombia


Feestdagen zijn voor de religieuze Colombianen enorm belangrijk. Als reiziger kun je makkelijk een kijkje nemen in de prachtige tradities en gewoonten die hieraan vast zitten. Vooral december zit bomvol prachtige tradities in Colombia!

 

 


Reisverhalen


Hoe hebben mijn ouders Colombia ervaren? Hoe was het voor hun om voor het eerst bij hun dochter op bezoek te gaan? Hoe hebben ze de veiligheid ervaren?

 

 

Wil je meer tips en informatie?

Er komt meer! Steeds ontdek ik weer een beetje meer van dit prachtige land: nieuwe regio’s, leuke hotels of tips voor in Bogotá. Informatie die ik maar al te graag met jou deel! Er staan nog vele gebieden op mijn Colombia wishlist waar ik maar al te graag heen wil om te fotograferen en vervolgens over te schrijven. Wil je niets missen? Volg mij dan op Facebook of Instagram. Heb je nog vragen? Stuur me dan gerust een mail!

Liever elke nieuwe post in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan!


 

DEEL OF LIKE DIT ARTIKEL:

Besabine.com gebruikt cookies om er zeker van te zijn dat je deze website zo goed mogelijk beleeft. That's ok! Lees meer

Privacy & Cookies Policy
Scroll Up