Home New York 30 x voor het eerst in New York
30x voor het eerst in NY

30 x voor het eerst in New York

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Voor het eerst in New York. En voor mij ook de eerste keer in de Verenigde Staten. Best een belevenis. Zeker nu ons referentiekader waarmee we vergelijken Bogotá is en niet meer Nederland. Dat resulteerde nogal eens in bijzondere bevindingen, vreemde vragen en aparte belevenissen. Voor het eerst in New York: wat kun je verwachten?

 

‘Even’ door de douane bij aankomst in New York is er niet bij: de tientallen mensen die aan het immigreren zijn  kosten zoveel tijd, zeker 1,5 uur duurde het voordat we er eindelijk doorheen waren. 

De eerste hele dag hebben we ons afgevraagd of we nu wel of niet het toiletpapier door de toilet mochten gooien… wel dus.

Het is hier heel koud in de winter. Komt ook door de harde wind, iets dat we niet kennen in Bogotá. We banjeren dan ook met een stuk of 5 lagen kleding door de straten.

Er roken hier echt veel mensen. Zijn we ook niet gewend.

Alles is megaduur. 4 dollar voor een kop koffie. En de Amerikanen geven geld uit alsof het water is.

Fooi is niet inbegrepen in de rekening. Komt er ook nog even bij. Standaard wordt er 20% verwacht, echt belachelijk veel.

De lucht hier is zo heerlijk fris en schoon!

Groot groter grootst: alles is groot. De mensen, het eten, de auto’s, de winkels. Zelfs een kleine koffie is nog groter dan de grootste koffie in Colombia.

Het is echt zoals in de film: de manier waarop de mensen praten, de straten van New York, de trappen aan de huizen, de taxi’s… heel bijzonder!

Er zijn overal stoplichten. Zelfs voor voetgangers. Zo fijn!

En auto’s stoppen overal voor je, zelfs bij zebrapaden. Heeft regelmatig geresulteerd in geïrriteerde bestuurders omdat wij maar stonden te wachten totdat de auto ging doorrijden… weten wij veel.

Het licht van de stoplichten voor voetgangers is trouwens wit en niet groen.

Op straat ruikt het naar vette pizza, hamburgers en zoete broodjes.

Het is écht waar: op bijna elke straathoek zit een Starbucks.

Amerikanen in een publieke functie zijn niet echt aardig.

 

Overal zie je verboden en geboden. Dit verboden, dat verboden, daarvoor een boete, hiervoor de gevangenis in…

Op stations wordt constant omgeroepen: see something, say something! Let op verdachte pakketjes, let op de mensen, bel dat en die als je wat verdachts ziet, enzovoorts. Ook in de metro staan allerlei adviezen om op te letten en wat te doen bij iets verdachts.

Spaans is de tweede taal in New York. Zelfs in veel winkels kun je Spaans spreken.

Er wonen hier heel veel Chinezen. Heel leuk.

Volgens mij heeft iedereen onwijs veel haast.

Ze lopen allemaal heel snel door de straten en in de metro, met een beker koffie in de ene hand en een papieren zak met lunch of iets dergelijks in de andere.

Iedereen zegt altijd en overal ‘excuse me’, zonder aanleiding.

Als je warme chocolademelk bestelt, verwacht dan geen echte pure chocolade, maar Hershey’s siroop met een heleboel melk.

We voelen ons helemaal veilig in New York. Zo fijn om eens niet de hele tijd te moeten opletten. En we kunnen ook gewoon de hele dag met de camera over straat.

Er rijden hier geen scooters en motoren. Heel apart. Degene die weet waarom dat is mag het zeggen!

We zijn iets van vijf keer een filmploeg tegengekomen in de stad. Zelfs in het Centraal Station mochten we een ruimte niet in wegens filmopnamen.

Ook kom je regelmatig modellen tegen die gefotografeerd worden. In hun korte rokjes op stiletto’s in die kou, lijkt me best afzien zo’n baan.

Je kunt werkelijk overal met creditcard betalen.

Daklozen, drugsverslaafden en alcoholisten zie je hier niet zo veel. Vraag me af of ze er wel zijn en zich gewoon goed verstopt hebben.

Tegen de verwachting in vonden we het helemaal niet druk in de stad. Rustig zelfs. Behalve tijdens de spitsuren, konden we op andere momenten gewoon zitten in de Subway, liepen er in veel wijken maar weinig mensen op straat en eigenlijk hebben we bijna geen file gezien. Bést fijn!

 

Vandaag vliegen we helaas na bijna twee weken weer naar huis. Helaas ja, want we zijn stapelverliefd geworden op deze stad. Geen idee wat het is, maar New York heeft gewoon wat. De mensen, de wolkenkrabbers, de diversiteit aan wijken, de romantiek… En dan ons appartement in Jersey City: wat een perfecte plaats om te verblijven! Echt een topreis was dit. We love New York!


Lees meer!

73 reacties

Ester 10 maart 2016 - 16:09

Wat een leuke lijst Sabine, ik kan wel zien dat je ondertussen aardig gecolombiseerd bent! Schone lucht, stoppen voor zebrapaden, veilig voelen met een camera… dat is ook nog gewoon zo in Nederland 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2016 - 18:17

Hahaha ja dat denk ik ook, dat ben ik echt een beetje verleerd al het Hollandse. Het is heel vreemd hoe snel je went aan zo een nieuwe omgeving, zal ook wel komen doordat het hier zo heftig is, zó extreem anders.

Reply
Kim 7 maart 2016 - 12:39

Halverwege dacht ik, hoezo is dit zo anders? Stoplichten en WC papier in de WC doen we hier toch ook? Het duurde even voor ik door had dat het vanuit Colombiaans perspectief was ;). Leuk om dat ook eens te lezen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 maart 2016 - 20:16

Haha ja toen ik in december even in Nederland was vond ik al die dingen ook opeens ontzettend fijn 😀 Je went zo snel aan een andere omgeving en gewoonten…

Reply
Jessica 5 maart 2016 - 22:12

Leuk dat je New York ook vergelijkt met dingen die je in Colombia normaal vindt 🙂 Het lijkt me een hele toffe stad, maar het lijkt inderdaad net alsof iedereen altijd haast heeft. Wel fijn trouwens dat jullie ook Spaans konden spreken in New York, geweldig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 maart 2016 - 10:23

Haha ja dat vond ik wel een leuke opzet, en kan ook bijna niet meer anders, want ben volledige al die dingen gewend hier. Ik kan ook echt niet zeggen of die haast gelijk is aan Amsterdam of minder of meer is… geen idee meer. Dat Spaans was echt zó grappig! Sta je in een winkel en op één of andere manier zien mensen gewoon dat Jimmy uit Zuid-Amerika woont, gaan ze gewoon zonder te vragen en al Spaans spreken en wij spreken gewoon Spaans terug. Hilarisch toch!

Reply
Japke 3 maart 2016 - 10:41

Leuk, al die korte ervaringen achter elkaar! Er is toch best wat veranderd sind ik in NYC geweest ben…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 maart 2016 - 10:57

Dankjewel! Is wel vergeleken met Bogotá he, dus misschien valt het mee met de veranderingen. Ik weet het niet, was voor ons de eerste keer.

Reply
Mariska 3 maart 2016 - 09:09

Wat een belevenis! Zou het super graag zelf nog eens gaan beleven 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 maart 2016 - 10:10

Jazeker! Echt vooral doen, is zo een gave stad! 😀

Reply
Faabs 2 maart 2016 - 14:24

Ahh jammer het zit er weer op voor jullie ! Maar wij krijgen een heel fijn sfeerimpressie 🙂 en nu heb ik nog meer zin om er heen te gaan ! Volgend jaar of het jaar daarop hoop ik met oa mijn oudste daar heen te gaan !

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 maart 2016 - 15:48

Wat leuk dat je plannen hebt! Is echt heel leuk, mis het nu al hahaha

Reply
sunny mama 2 maart 2016 - 03:36

Errug leuk om te lezen, dit relaas over jullie reis naar NY!
Zoals je weet, gaat mijn dochter binnenkort naar NY en dan weet ik nu tenminste een beetje hoe het er is en in wat voor sfeertje ze terechtkomt. (Ik maak me soms best wel een beetje zorgen hoor, zo ‘als moeder zijnde’ ;-).)

Maar euh…
Ik kán het niet laten, toch even een heel klein puntje van kritiek. Een hele poos geleden schreef je nog over hoe veilig Colombia is en nu lees ik hier dat je NY zo fijn vindt omdat je er – in tegenstelling tot Colombia – niet voortdurend hoeft op te letten en je er gewoon met je camera rond kunt lopen. Zoooo verschrikkelijk veilig lijkt Colombia mij dan weer niet.
(Sorry hoor, kon het ff niet laten…)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 maart 2016 - 15:48

Bedankt! Je dochter zal het helemaal leuk krijgen. Jersey City is trouwens echt een aanrader om te verblijven. Er komt nog een blog over ook. Het is er rustig, makkelijk te bereiken en je hebt er alles!
En zoals je zelf weet is Colombia veilig zolang je je aan de ‘regeltjes’ voor veiligheid houdt. Het is logisch dat ik in Colombia moet opletten, elke dag weer, en als je dat doet is het prima veilig. In NY hoeft dat allemaal niet, kun je doen wat je wilt. Natuurlijk is Colombia niet verschrikkelijk veilig, dat zeg ik ook tegen bezoekers hier. Als je je aanpast aan de situatie is het prima. In NY is dat allemaal niet nodig, daar is het gewoon veilig en dat voelt heerlijk.

Reply
Chicharrero 1 maart 2016 - 22:31

Schone lucht in NYC? Lijkt me nogal onwaarschijnlijk met al dat verkeer. Misschien wel ivm Bogota

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 maart 2016 - 15:44

Ja voor de Nederlander niet denk ik, maar vergeleken met Bogotá is het er heerlijk.

Reply
Jaixy 1 maart 2016 - 19:07

Ja gekke stad is het he?? Zoveel te zien. Zoveel te beleven. Ja het is duur… Alles in Amerika is duur…
Maar op de 1 of andere manier, als je er ooit geweest bent, hou je van die stad….
En wil je er ooit nog eens naar terug….

Goede terugreis. Blij dat jullie zo genoten hebben.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:57

Ja heel apart! Denk dat velen er al bij voorbaat een band mee hebben door de vele films en series die er opgenomen zijn haha 🙂 Ik wil ook zeker heel graag terug! Inmiddels zijn we weer thuis en hebben maximaal genoten! Bedankt voor je lieve reactie 🙂 x

Reply
Nesrin 1 maart 2016 - 17:36

Wat heb je een super leuk stuk geschreven. New York lijkt mij zo bijzonder en ik moet zeggen dat mijn verwachtingen hoog zijn na het zien van talloze films en series die zich in die stad afspelen.

Dat er veel mensen roken vind ik opvallend, een aanname van mij was dat haast niemand daar meer rookte. Again: leuk stuk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:51

Dankjewel! 😀 Het is heel grappig dat het lijkt alsof je bepaalde dingen al kent, zoals de trappen, de huizen in Brooklyn, de straten, de taxi’s… alles is net zoals op tv. Het roken is vergeleken met Colombia, waar heel weinig mensen roken 🙂

Reply
De Hoestende Avonturier 1 maart 2016 - 15:22

Wat heb je al veel geschreven over deze trip! Leuk om deze lijst te lezen – je kan echt zien dat je het met een ander thuis dan Nederland vergelijkt, grappig! Ook onverwachts om over NYC te lezen dat de lucht zo schoon is, hihi!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:49

Haha ja en er komt nog veel meer! 😀 Ja ik denk dat de gemiddelde Nederlander die in Nederland woont de lucht daar niet heel schoon vindt haha 😉

Reply
Carla van Vliet 1 maart 2016 - 13:43

Wat een mooie foto’s weer! Ik ben er nooit geweest maar foto twee met die trappen voor de huizen doet mij er het meest aan denken… 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:44

Dankjewel! Ja volgens mij komt dat echt vaak terug in films! Het leek ook net alsof we veel al eens gezien hadden, heel apart haha 🙂

Reply
Johanna Slot 1 maart 2016 - 11:04

Haha, wat leuk om te lezen 😉
Een paar dingetjes: “Fooi is niet inbegrepen in de rekening. Komt er ook nog even bij. Standaard wordt er 20% verwacht, echt belachelijk veel.” –> daar is een reden voor. De bediening verdient in de regel alleen de loonbelasting, die ze weer moeten inleveren aan de belastingdienst. Hun loon wordt vaak volledig binnengebracht door fooien. Daarnaast wordt er van de bediening verwacht dat ze de ‘bus boy’ (bordenafruimer) en keuken ook een deel van de fooi geven. Geef je dus geen of heel weinig fooi, dan verliezen ze aan jouw order. Om die reden geef ik nooit minder dan 20% fooi. Het is dus niet ‘belachelijk veel’ – er zit een cultuurverschil achter… In het andere (Nederlandse) geval was de prijs gewoon 20% hoger geweest en had je klaar geweest met geen of weinig fooi. Op deze Amerikaanse manier krijg je veel betere service – immers, de fooi hangt er van af. Ik heb daar ook eens over geblogt: http://johannaslot.com/2015/08/18/uit-eten-in-amerika-een-handleiding-deel-1-van-2-2/
En wat die ‘schone’ lucht betreft: ik vond het verschrikkelijk in New York met al die uitlaatgassen!! Kom eens kijken in de veel schonere Happy Valley! Hier zijn zelfs de zonnestralen feller (vanwege de schone lucht) – geen grapje! Wat moet het een doffe ellende zijn in Bogota als je blij wordt van de New Yorkse luchtkwaliteit… :-S
En ja, die douane… wat moet je ermee… Ik hoop nu van die enorme wachtrijen af te zijn met mijn greencard, maar sohee wat heb ik vaak uuuuuuren voor de douane zitten wachten om Amerika binnen te komen. Daar is New York helaas niet uniek in 🙁

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:43

Interessant om te weten! Maar hoe zit het dan met de taxichauffeurs die ook zoveel verwachten? Ik vind het eten zonder fooi ook al heel duur hoor, volgens mij is het dan al net zo duur als in Nederland. We hebben ook zo min mogelijk geld uit gegeven, gewoon niet te betalen voor ons..
Ik geloof je meteen dat de lucht vele malen beter is in Happy Valley!! Zou voor mij nog veel fijner zijn ook. Maar vergeleken met Bogotá vond ik New York echt fijn haha. Nu verbleven we wel in Jersey City waar echt weinig verkeer is dus ook nog frisser..
Bij de douane vond ik het ook nogal inefficiënt allemaal, loketten die gewoon sluiten terwijl eer een lange rij al een uur voor staat. Wij konden 2 keer opnieuw in een rij gaan staan. Maarja je kunt er niets aan doen…

Reply
Johanna Slot 2 maart 2016 - 11:06

Taxichauffeurs geef ik ook wel fooi, maar niet zoooo veel (15% max, soms slechts een paar procent als ik geen service ervaar). Dat is een tourist trap om te denken dat zij ook geen salaris krijgen. De meeste zijn zelfstandig.
Raar: kappers moet je wel weer fooi geven. Zij huren hun stoel vaak bij de salon, en worden niet ‘betaald’ voor hun diensten zoals we in Nederland gewend zijn (geen salaris dus). Dat moet je maar net weten… je wordt als zeer asociaal gezien als je geen fooi geeft (ik wist dit in het begin ook niet). Overigens, dit verschilt ook nog eens per staat…
Wat betreft de prijzen voor eten – dit verschilt ook heel erg per regio. Hier in State College is eten vele malen goedkoper dan in New York (en dan in Nederland). Ik begrijp echt wel dat het een grote schok is om die New Yorkse prijzen te zien. Het leven hier in State College is een stuk goedkoper (eten, huizenprijzen, fitness abonnementen… maar de Starbucks blijft net zo duur). Dat lagere prijspeil ligt aan het feit dat dit een college town is met vooral studenten, en weinig professionals zoals in New York en andere grote steden die veel meer te besteden hebben. Nadeel: een groot gebrek aan winkels met betere kwaliteit kleding, bijvoorbeeld.
Douane – don’t get me started. Ik weet er alles van. Door die grapjes heb ik eens een aansluitende vlucht gemist. Niets aan te doen. Ik probeer me gewoon niet te ergeren… maar ontplof van binnen ondertussen. Mijn oplossing is de volgende: kijk de volgende keer eens naar die douane en beveiligingsmensen die elk uur van de dag, dag-in-dag-uit, al die visa-mensen al schreeuwend en commanderend in de goede rij proberen te krijgen om te boel te stroomlijnen (waarvan de meeste reizigers de situatie niet kennen, niet doen wat gevraagd wordt, moe/geirriteerd zijn, haast hebben, loslopende kinderen, in de weg staande bagage, niet Engels-sprekende reizigers etc.). Dat is hun BAAN… Ik zou er ook chagrijnig van worden. Wij als reizigers hebben daar twee uur last van per reis, maar zij hebben dat 40 uur per week… argh! En als ik zo denk, word ik meteen een stuk tevredener 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 maart 2016 - 10:15

Oh sorry weet niet wat er mis ging… wat apart dat je zelfs aan de kapper fooi geeft. Hier is dat helemaal niet zo. Wel in restaurants, maar ze vragen voor het brengen van de rekening of ze de fooi er bij mogen doen, dat is zo’n 8 a 10%. Ik geloof je meteen als je zegt dat het bij jullie veel goedkoper is dan in NY! Bedenk je dat wij van 2 tickets het Empire State building op gewoon letterlijk 2 weken kunnen eten… Dat van de douane zei Jimmy ook haha. Die mensen vinden hun baan niet echt leuk, logisch ook.

Reply
schrijfsels 1 maart 2016 - 09:39

Fijn dat ook jullie het echt gaaf vonden. Ook wij hebben ons er geen moment onveilig gevoeld, vond het daarom ook absoluut niet vreemd om middelste er 9 weken op stage heen te laten gaan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:39

Super was het! Echt leuk ook dat jullie middelste er op stage gaat, moet echt een toffe ervaring zijn!

Reply
Sheelagh 1 maart 2016 - 04:59

Leuk om te lezen! New York is fantastisch inderdaad. Wat het nou precies is, geen idee, maar de hele stad leeft en bruist en ik voelde me echt alsof ik in het midden van de wereld was toen ik er was!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:28

Dankjewel! Zo is het precies, de stad bruist! Het is een aparte gewaarwording…

Reply
Margo 1 maart 2016 - 04:53

Fijn lezen op deze manier dertig keer New York! Je had er vast mooie dagen samen met je lief!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:22

Dankjewel! Ja was echt fantastisch, zeker één van de beste vakanties ooit!

Reply
Wildcard 29 februari 2016 - 14:58

Mooi logje, moet een hele belevenis zijn om in New York te wonen denk ik dan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:21

Dankjewel! Ja denk dat dat best bijzonder is om er te wonen, zoveel mogelijkheden.

Reply
patricia 29 februari 2016 - 13:51

Is er ook zon,zee en strand? want die kou brrr. Hahaha het ziet er wel erg leuk uit. Die foto’s, wauw! Nr 2 en 3 zijn net ansichtkaarten, prachtig gemaakt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:20

Haha in de zomer wel! Nu niet helaas haha 😀 Die kou is wel erg hoor, vooral als je het niet gewend bent. Mijn huid is ook nog steeds helemaal droog. Moet echt wennen. Bedankt voor het compliment trouwens! 😀

Reply
patricia 2 maart 2016 - 04:56

Graag gedaan 😉

Reply
wilma 29 februari 2016 - 11:24

Jammer dat het weer over is,maar ja, het leven gaat door he!
Geen scooters? Je mag auto rijden als je 16 bent en the subway is er.
Hier moet het verkeer ook stoppen als je bij de straat staat. O wee als de politie ziet dat je niet stopt.
Excuse me is een beleefdheidsvorm evenals: How are you?
Als je voor iemand langs loopt in de winkel, is dat heel normaal. Evenals Thank you and you’re welcome.
Toen wij in Holland waren vond ik het raar dat iedereen zo voor elkaar langs liep.
Mannen laten hun vrouwen voorgaan, helpen deur open houden voor elkaar!
Groet en droom heerlijk nog even door over NY!!
Groet,
Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:18

Bedankt voor de leuke weetjes! Die beleefdheidsvorm hebben we hier ook wel, maar in het Engels is het anders ofzo haha. Wel een mooie eigenschap, leuk dat dat ook bij jullie zo is. Net als het verkeer, veel fijner! Ik kan hier in Bogotá amper normaal de weg oversteken… Inmiddels zijn we weer aan het werk, het gaat zo snel voorbij, maar het zit allemaal nog levendig in onze gedachten 😀 Liefs, Sabine

Reply
Billy 29 februari 2016 - 11:24

ik laat New York met plezier aan mij voorbijgaan… 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:16

Haha zeker doen 😉

Reply
Daphne | Travelshot.nl 29 februari 2016 - 06:36

Wat een leuk artikel ! Ik ben nog nooit in New York geweest, maar deze weetjes zullen zeker goed van pas komen als ik (hoop ik gauw) New York ga bezoeken 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:15

Dankjewel! 🙂 Hoop dat je snel kunt gaan! Met de lente ofzo, dan zullen de mooie parken nog leuker zijn!

Reply
MichielZiet 29 februari 2016 - 01:29

Jaaaa…. New York. Wat een bijzondere stad! Ik herken ook alle punten die schrijft. Alleen wij hebben wel aardig wat daklozen gezien.
De stad die nooit slaapt… en dat klopt! Erg bijzonder.
Leuk om zo weer even herinnert te worden door jouw verslag. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:15

Leuk dat je het herkent! Het is gewoon écht een toffe stad… en ja er zijn ook veel daklozen, maar het is vergeleken met waar ik nu woon, waar echt véél meer daklozen en verslaafden zijn. Met Bogotá vergeleken is het in New York niets.

Reply
Els 29 februari 2016 - 00:58

Leuke weetjes!
Je moet het niet te leuk gaan vinden hoor, anders wil je daar ook nog wonen. ….
???

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:13

Haha ja ik was bijna gebleven hoor 😉

Reply
Denise 28 februari 2016 - 18:07

Wat gaaf! Ik wil daar ook nog ooit naartoe, maar ik ben te bang om te vliegen 😮

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:12

Zeker doen hoor! Ik houd ook helemaal niet van vliegen, maar doe het toch maar om ergens te komen haha 🙂

Reply
Inge 28 februari 2016 - 13:03

Het lijkt mij heel erg leuk om eens in NY te zijn (ontwerp stad ook). Ik ben er ook nog nooit geweest, ook nog nooit in de VS. Ik weet nu al dat ik er niet zou kunnen wonen.. altijd die drukte en dat gehaast en die prijzen. Ik vind een stad in Nederland al te druk, laat staan the big apple 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:13

Haha ja ik vond Amsterdam ook altijd druk, totdat ik in Bogotá ging wonen haha 🙂 Nu zijn andere steden al snel een stuk rustiger, die ik vroeger echt heel druk zou hebben gevonden. Ik vind in de grote stad wonen ook niet altijd fijn hoor met die drukte, woon liever rustig. Gaat er vast ook ooit wel weer eens van komen.

Reply
Morgaine 28 februari 2016 - 11:41

hahahahahaha ontzettend leuk, zelf trekt NY mij totaal niet eigenlijk, en al het andere kom je ook elders tegen, want ik ben wel benieuwd inderdaad naar een kop koffie daar, drive troughs, het eten dus, of het echt zo abnormaal groot is, ik heb ooit wat contacten gehad met Amerikanen, random dus door heel het land heen, en eentje is ooit in Nederland geweest zelfs voor zaken… Verbleef hier een week en was heel wat kilo’s afgevallen vertelde hij en als ik daarheen kwam dat ik vast en zeker zovele kilo’s aan zou komen, hahahahaha

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:11

Dankjewel 😀 Haha wat grappig dat hij afgevallen was in NL! Kan ik me meteen voorstellen. Het is echt groot allemaal, de eerste keer koffie en chocolademelk bestellen was ook wel een beetje vreemd, we dachten dat de mevrouw een foutje had gemaakt en ons een grote beker had gegeven hahaha 😛

Reply
Ilse 28 februari 2016 - 08:49

Leuk om al die dingen over New York te lezen! Gek dat er zoveel gerookt wordt! Ik dacht altijd dat New Yorkers zo’n gezondheidsfreaks waren. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:09

Dankjewel! J is wel vergeleken met Colombia, waar zeer weinig gerookt wordt. Dus wellicht wordt er wel minder gerookt dan in België of Nederland, maar voor ons viel het wel op. Vraag me wel af hoe de Amerikanen zo met gezondheid bezig kunnen zijn terwijl er echt zoveel vet eten te krijgen is 🙂

Reply
eva 28 februari 2016 - 07:48

Jep de douane is echt een dingetje daar.. het duurde bij mij ook 2 uur om er doorheen te komen. De rest is ook echt herkenbaar 😛

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 28 februari 2016 - 18:15

Leuk dat het herkenbaar is! Zo een toffe stad! Hoop dat het de volgende keer wel sneller gaat bij binnenkomst.

Reply
Thea 28 februari 2016 - 07:12

Leuk leuk leuk dit blog, kort en bondig maar veel info ???

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 28 februari 2016 - 18:13

Dankjewel! Ik begin dit concept ook helemaal leuk te vinden. Komt zeker meer!

Reply
Miriam 28 februari 2016 - 04:45

Wauw, gaaf hoor! Leuk om het zo kort en bondig ‘mee te maken’. Fijn dat je je zo vermaakt hebt. Lijkt me ook best gaaf! 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 28 februari 2016 - 18:13

Dankjewel! Ja we hebben het geweldig gehad, echt de beste reis in jaren..

Reply
Sytse 28 februari 2016 - 04:32

Jaaa New York is the best!! Er rijden bijna geen scooters & motoren in New York omdat ooover stoplichten zijn. Dan zitten ze toch liever in de subway.

Nu ik dit artikel lees, wil ik nog veel meer graag weer eens terug!

Leuk gedaan ook, dit artikel!!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 28 februari 2016 - 18:12

Dankjewel! En ook voor je antwoord, is dat mysterie opgelost 🙂 kan me dat ook wel goed voorstellen trouwens. Ook dat je weer terug wilt! New York is geweldig!

Reply
Gerlinde 28 februari 2016 - 03:53

Wat een heerlijke stad zoals jij het vertelt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 28 februari 2016 - 18:11

Absoluut! Heel jammer om zo weg te moeten 🙂

Reply
Rob Alberts 28 februari 2016 - 03:13

Er rijden hier geen scooters en motoren. Heel apart. Degene die weet waarom dat is mag het zeggen!

Geen idee, maar groot, groter, grootst werkt beter met auto’s. En de brandstof is natuurlijk spotgoedkoop ….

Leuk blog !!!

Vrolijke groet,

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 28 februari 2016 - 18:10

Ja dat zou het zomaar kunnen zijn! Al is een motor meestal wel goedkoper nog…

Reply
Mirjam 28 februari 2016 - 02:00

Ooit, ja ooit zal het ervan komen om dit ook te gaan meemaken ?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 28 februari 2016 - 18:09

Haha leuk! Zeker doen :mrgreen:

Reply
Esther 27 februari 2016 - 23:09

Hoi Sabine, o wat herkenbaar ja! Net als in de film….
Dat van die voetgangers die zo gerespecteerd worden dat hebn je in de rest van de VS niet hoor…dat is nunnet het heerlijke van NY, voor mij echt “Amerika” maar dan toch anders. En ja…koud he? Ook voor mij toen hoor, toen ik nog nooit in de tropen was geweest….genieten!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 28 februari 2016 - 18:09

Haha ja ben die kou echt niet meer gewend 😉

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!