Home New York Stedentrip | 8 tips voor New York on a budget
Goedkoop New York

Stedentrip | 8 tips voor New York on a budget

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

New York: een stad hoog op de lijst bij velen. Helaas behoort The Big Apple ook tot de duurste steden ter wereld. Met ons salaris in pesos was het een uitdaging om twee weken lang New York te bezoeken met een beperkt budget. Want hoewel New York voor Nederlandse begrippen al niet bepaald goedkoop is, met een Colombiaans salaris en de stand van de peso is het helemaal niet te betalen. Toch wilden we ons hier niet door laten tegenhouden om New York te zien, en besloten we manieren te vinden om zo min mogelijk geld uit te geven, maar toch maximaal te kunnen genieten. Ik geef je hier 8 tips die ons enorm hebben geholpen de trip naar New York betaalbaar te houden.


Tip 1: verblijf op een niet voor de hand liggende plek


New York barst van de hotels en hostels. Genoeg keus, maar allemaal ontzettend duur. En als je een goedkope optie vindt, is het ook wel fijn als de kwaliteit een beetje goed is en je ook nog in een leuke wijk verblijft. Uren heb ik gezocht naar een hotel die aan deze eisen voldoet, maar dé plek vond ik niet. Toen we buiten het boekje gingen zoeken, vonden we een geweldig appartement in Jersey City. Hoewel aan de andere kant van de Hudson: je bent zo in New York en je betaalt stukken minder! Jersey City is bovendien hartstikke leuk om rond te dwalen en te genieten van spectaculaire gratis uitzichten vanaf de promenade en het park over de skyline van New York én het Vrijheidsbeeld.


Tip 2: verblijf in een appartement en kook zelf


Aan een verblijf in een appartement kleven best wel wat voordelen die je veel geld kunnen besparen. Voor minder geld dan een hotel in New York, hadden wij een keuken, wasmachine en een mooi uitzicht. Het grote voordeel is dat je zelf kunt koken: ontbijt, lunch én avondeten. Tijdens de twee weken in New York zijn we niet één keer uiteten geweest en maar twee keer hebben we goedkoop geluncht. Alles hebben we in ons appartement gemaakt, zelfs de lunch die we meenamen in zakjes en opaten in het park. Koop alles wat je nodig hebt in de supermarkt en dan heb je al snel voor 30 dollar eten voor een aantal dagen. Hiermee bespaar je letterlijk honderden dollars. In Jersey City vind je vele appartementen. Wil je helemaal niets kwijt zijn aan verblijfkosten: ga dan couchsurfen.

 


Tip 3: bezoek alleen gratis musea in New York


Echt: het is mogelijk. Er zijn genoeg gratis musea in New York. Zowel musea die altijd gratis zijn, en musea die gratis zijn op een bepaald tijdstip in de week. Kijk eens hier voor 8 gratis bezienswaardigheden in New York. Tijdens ons verblijf hebben we geen enkele dollar uitgegeven aan een museum of andere bezienswaardigheid en toch heel veel gezien.

 


Tip 4: ontdek de vele parken die New York rijk is


Parken zijn gratis, allemaal! Daarnaast zo mooi, zo groen, zo relaxt en zo New York. Door de vele parken af te gaan kom je in wijken waar je misschien normaal niet zou komen, en zo zie je weer meer van de stad en laat je de grote toeristenstroom achter je. Wil je weten welke parken in New York prachtig zijn om doorheen te dwalen? Bekijk dan hier mijn 8-mooiste-parken-in-New-York-lijstje!


Tip 5: vermijd topattracties New York


Ik weet het: het uitzicht vanaf het Empire State Building of welke wolkenkrabber dan ook zal spectaculair zijn. Maar voor die 2 kaartjes van $30 per stuk kunnen we in Bogotá ook makkelijk 3 of 4 keer lekker uiteten of een paar weken boodschappen doen. Als wij ooit wat meer geld hebben te besteden voor dit soort uitgaven, kunnen we altijd nog naar de top van een toren. Nu hebben we vooral genoten aan de andere kant van de Hudson in Jersey City: een uniek uitzicht op Manhattan!

 


Tip 6: koop een 7-dagen-subway-kaart


Een enkeltje met de metro kost $2,50, maar als je voor $35 dollar een weekkaart koopt, kun je onbeperkt onder de grond door New York reizen. Snel en goedkoop!

 


Tip 7: ga wandelen!


In de Lonely Planet New York vind je diverse wandelroutes door verschillende wijken in de stad. Tijdens deze wandelingen kom je ook langs betaalde bezienswaardigheden, maar die kun je overslaan. Geniet van de mooie en diverse wijken, groene parken, leuke marktjes, historische gebouwen en nog veel meer, inclusief uitleg: helemaal gratis! Bovendien kom je op minder toeristische plekken en zo leer je New York veel beter kennen. Wil je alvast wat inspiratie? Ik heb deze 8 wandelingen in New York voor je op een rijtje gezet!

 


Tip 8: vlieg ’s nachts


Toegegeven: voor ons iets makkelijker dan vanuit Europa, maar wellicht wel te doen. Wij vertrokken laat in de avond vanuit Bogotá en landden vroeg in de ochtend in New York, dan heb je wél de hele dag, maar geen extra kosten voor de nacht. Terug vlogen we ook laat in de avond. Dus wederom een hele dag, maar geen extra nacht. Bespaart je zo 100 a 200 dollar voor overnachtingen.

Met deze 8 tips hebben we een hoop geld bespaard, en toch waanzinnig genoten van deze wereldstad! De dingen die we hebben overgeslagen omdat ze geld kosten, kunnen we altijd nog eens doen. Door juist op zoek te gaan naar alternatieven, kom je bovendien op minder populaire plekken, zie je meer van de stad en leer je New York op een andere manier kennen. Bij ons resulteerde dit in liefde op het eerste gezicht!


Bekijk hier alle tips voor een stedentrip new York


In dit artikel zijn affiliate links gebruikt. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

37 reacties

Madebyuna 31 mei 2016 - 02:04

Leuke tips! Ik vlieg in augustus, voor 1 dag naar New York om daarna naar Mexico door te vliegen. Heb bij Newark een slaapplekje geregeld en ga dan ook inderdaad met de trein naar Manhatten. Leuk om te lezen dat het jullie zo goed bevallen is! Ga deze tips onthouden, voor wanneer ik langer ga:)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 mei 2016 - 08:57

Wat leuk! Dan wil je vast weer terug! 😀 vanaf Newark zit je zo in New York. Heel veel plezier alvast! 🙂

Reply
ivonne 26 mei 2016 - 18:45

Handige tips die ik zeker ga onthouden als ik weer een keer in New York ben, want terug wil ik zeker nog een keer. Wij slapen ook graag in een iets onbekendere wijk van een stad, zeker als je er iets langer bent. Zelf koken doen wij dan ook graag, houdt het budget al een stuk beperkter!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:46

Dankjewel! Ik vond een appartement echt ideaal, het voelt ook meer alsof je daar gewoon tussen de inwoners bent ofzo. Koken scheelt echt enorm veel geld en is nog leuk ook 😀

Reply
Mellisa - Grenzeloosreizen 24 mei 2016 - 13:14

Wat een top tips! Zo zou ik als studentje zelfs naar New York kunnen 😉 Ik zou wel denk een kaartje over hebben om zo’n toren in te gaan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:31

Dankjewel! 🙂 Haha ja zelfs als student! 😀 Als je een toten op wilt moet je dat ook zeker doen hoor. Voor een Europeaan is het ook veel beter te betalen natuurlijk.

Reply
Roos 24 mei 2016 - 13:02

Hebben jullie slim gedaan! Zelf zou ik ook liever een appartementje of huisje hebben met een keuken. Elke avond uit eten wordt to much, kook dan liever ook soms zelf. 🙂 En wat gratis bezienswaardigheden betreft heb je ook helemaal gelijk! De leukste dingen zie je juist daar waar het niet stikt van de toeristische attracties.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:30

Dankjewel! Een appartement is zo leuk! Ik heb het niet vaak, maar het beviel me perfect 🙂 het was trouwens echt grappig dat we op sommige plekken gewoon niemand zagen, geen toerist, niks. Echt buiten hét gebied. Veel leuker!

Reply
Jaixy 24 mei 2016 - 12:46

Ja, vakantie is zo duur als je het zelf maakt.
En er zijn zeker goede alternatieven!
Hihi bedankt voor je tips!! Ze zijn zo leuk

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:29

Dankjewel! 🙂 Klopt: het kan zo duur als je het zelf maakt. Ik vind dat altijd wel een leuke uitdaging: het zo goedkoop mogelijk houden. Een echte Nederlander haha

Reply
wilma 24 mei 2016 - 12:05

Idd is ’s avonds vliegen goedkoper. Wij vlogen ook vanuit Holand afgelopen Dec en dan overnacht.
New York zal wel een poosje op de lijst staan,maar er is genoeg te zien daar wat interressant is.
En mss rijd ik er wel heen samen met Hubbie als we ooit retired raken. tired ben ik wel eens maar nog niet retired!!
groet, Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:28

Ja klopt heel handig eigenlijk! Wij hadden ook geen tijdsverschil, dus slapen in het vliegtuig betekent dan ook niet dat je bij aankomst weer moet gaan slapen ofzo. Ha leuk om erheen te rijden! 😀

Reply
Mylène 24 mei 2016 - 10:28

Oh my god. Nu moet ik gaan, haha.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:27

Haha 😛 Zeker doen! 😀

Reply
Nesrin 24 mei 2016 - 05:46

Fijne tips geef je Sabine. Het lijkt mij heel leuk om boodschappen te doen in New York en zelf te koken maar alleen als daar genoeg tijd voor is natuurlijk 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:25

Dankjewel! Ja dat is ook heel leuk, net alsof je er woont haha. Maar inderdaad: als je maar 4 dagen gaat is dat niet echt de moeite denk ik. Maar voor 2 weken kan het prima!

Reply
Rowan 24 mei 2016 - 03:04

Super handige tips! Veel hebben wij ook toegepast om het een beetje betaalbaar te houden. Vooral veel wandelend gedaan en de subway kaart aangeschaft.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:24

Thnx! Leuk dat je het ook herkent, je kunt zoveel besparen als je een beetje moeite doet! En New York is sowieso leuk 😀

Reply
Blog love Tuesday #36 | o.a. SPRING Festival | OADD 24 mei 2016 - 00:21

[…] budget (nog) niet voor heeft? Welcome to the club! Gelukkig is er hoop: op Be Sabine vond ik een blog met tips over een relatief goedkope vakantie in deze wereldstad. […]

Reply
Anna 23 mei 2016 - 16:56

Oeeeh, dit is fijn! Ik wil altijd al eens naar deze mega stad toe, maar ik heb er momenteel gewoon niet genoeg geld voor. Ideaal om dan deze tips te lezen! Alleen al de parken daar lijken me prachtig <3. Ik ga deze delen in de nieuwe Blog love Tuesday die morgenochtend online komt. Fijne inspiratie!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:23

Dankjewel! Ja het kost altijd wel iets, maar je kunt het echt zo duur maken als je wilt. En weet je, gewoon rondlopen door New York geeft eigenlijk al een magisch gevoel haha. Nogmaals bedankt voor het delen!!! x

Reply
karlien 23 mei 2016 - 15:01

Fijne tips! Amerikanen zeggen altijd dat uit eten gaan goedkoper is dan boodschappen. Een vriend van mij merkte op dat je als gezin met twee kinderen alleen al bij de Mac snel op dertig dollar zit. Daar kan je echt wel goed van koken!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:23

Dankjewel! Haha dat kan ik echt niet geloven 😛 Ja inderdaad tenzij je naar de Mac gaat ofzo. Dat was inderdaad ook zoiets: zoveel geld uitgeven in een restaurant en niet weten of de service en het eten wel goed is. In Colombia is uiteten gaan zo geweldig, zowel service als het eten, dat het ergens anders al snel tegenvalt. Daar wil ik dan ook echt niet zo een vermogen voor betalen.

Reply
Wanda 23 mei 2016 - 14:47

Hele bruikbare tips! Wij hoeven ook niet zo nodig elke dag uit eten tijdens de vakantie, lunchen doen we dan wel vaak maar ’s avonds koken we gewoon ons eigen potje. En ja, gratis musea en parken, op die manier zie je vaak veel meer van een stad dan dat je alleen de geijkte toeristische attracties afloopt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:21

Dankjewel! Zeker als je maar twee nachten ofzo ergens bent is uiteten wel leuk, maar twee weken uiteten vind ik ook echt niks hoor, is helemaal niet nodig zoals je zegt. Ik vond het ook wel leuk om zelf alles te koken, dan krijg je ook veel meer het gevoel dat je er woont haha. Door gratis dingen op te zoeken kwamen we echt op plekken waar gewoon niemand was, heel apart in een stad als New York.

Reply
Els 23 mei 2016 - 07:39

Leuke tips, ik zal ze onthouden maar ik denk dat ik voorlopig met twee benen op Europese bodem blijf staan!!!
Overigens petje af voor al de tijd die je steekt om je in een onderwerp te verdiepen!
XXX

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:19

Dankjewel! Volgens mij gaan jullie eind dit jaar toch wel de oceaan over 😀 xx

Reply
Natasja 23 mei 2016 - 06:20

Kijk dat zijn slimme tips… Ik hou ze zeker in gedachten als wij ooit..

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:19

Dankjewel! 🙂

Reply
Samaja 23 mei 2016 - 01:37

Wat een leuke tips allemaal! Het is al een hele tijd geleden dat ik in New York was, maar goedkoop is het er inderdaad niet. Meer zelf eten klaarmaken is inderdaad een manier om véél geld te besparen. Wij hebben dit in Nieuw-Zeeland ook vaak gedaan en dat maakte echt wel een verschil.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:19

Thnx! Ja dat zelf koken maakt inderdaad écht verschil. Ik denk dat we daarmee echt honderden dollars hebben bespaard. Een paar maanden eten in Colombia iig haha.

Reply
sunny mama 23 mei 2016 - 00:57

Goeie tips!
Wat voor New York geldt, geldt min of meer voor de meeste westerse bestemmingen. Zo kan ik er zelf ook ontzettend op ‘kicken’ om een leuk tripje of een leuke vakantie gehad te hebben voor een minimaal bedrag. Het vergt van te voren wel wat uitzoekwerk, maar dat vind ik het dubbel en dik waard.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:18

Dankjewel! Je hebt gelijk: je kunt in elke grote dure stad veel besparen. Ik probeer het ook altijd zo goedkoop mogelijk te houden en ja ik krijg daar ook een kick van haha 😀 Zo kun je ook veel meer zien als je niet voor alles de topprijs betaalt.

Reply
gerhilde maakt 23 mei 2016 - 00:39

Goeie tips! Ooit wil ik wel naartoe, maar dat zal nog niet voor de eerste jaren zijn, vermoed ik. Die laatste foto: is die in New York of New Jersey genomen eigenlijk?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:17

Dankjewel! Ik had ook nooit gedacht dat ik al zo snel zou gaan, opeens hadden we dat besloten hahaha. Die laatste foto is in New York!

Reply
Kirsten | Travelaar.nl 22 mei 2016 - 22:51

Wat handig! New York heb ik idd nog steeds niet bezocht vanwege de kosten. Maar als ik dit zo lees dan kan het dus prima! Vooral die weekkaart voor de metro valt me reuze mee.. Thnx!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 mei 2016 - 20:16

Dankjewel! En graag gedaan 🙂 Je kunt echt enorm veel besparen in New York! Ik ben ook enorm blij dat we wel zijn gegaan ondanks de kosten.

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!