Home De omgeving van Bogotá San Francisco: warmte, kolibries, prachtige natuur en wandelen net buiten Bogotá
Flora en fauna Colombia

San Francisco: warmte, kolibries, prachtige natuur en wandelen net buiten Bogotá

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Op een zaterdag om 5 uur in de ochtend vertrok ik vanaf het busstation in Bogotá naar San Francisco. In Colombia welteverstaan. Het is zo jammer dat maar zo weinig reizigers de omgeving van Bogotá bezoeken, want werkelijk waar: hier vind je een waar paradijs. Na een rit van 1,5 uur door het mooiste berglandschap ooit kwam ik aan op mijn bestemming. In dit artikel lees je alles over dit mooie dorp én geef ik een geweldige hoteltip: Aire Libre Descanso. Een hotel waar ik in 2024 voor de tweede keer verbleef. Welkom in San Francisco: een andere wereld net buiten Bogotá!

 


San Francisco: off the beaten track in Colombia


Op 55 kilometer buiten Bogotá vind je tussen hoge bergen een typisch Colombiaans dorpje: San Francisco de Sales. Gelegen op 1500 meter hoogte en met een inwonertal van zo’n 4000 mensen is San Francisco ideaal om uit te rusten tussen prachtige groene bergen en mooie bloemen in een temperatuur van bijna 30 graden.

Want met de 1000 meter die ik sinds Bogotá in hoogte ben gedaald, steeg de temperatuur met ruim 10 graden en is het hier opeens tropisch, allemaal na slechts 1,5 uur rijden.

Op het centrale plein vind je een prachtige blauwe kerk en een paar fijne restaurants. San Francisco is echt een ons-kent-ons dorpje, waar de kinderen veilig buiten kunnen spelen en de deuren gewoon open staan. De paar dorpsagenten lijken niets te doen te hebben. Maar weinig buitenlandse toeristen bezoeken dit gebied, dus perfect voor als je Colombia off the beaten track wilt ontdekken. Ik voel me meteen helemaal op mijn plek in deze natuurlijke omgeving en met al die lieve mensen. Dat belooft een fijn weekend te worden!

 


Jardín Encantado: een kolibrie-tuin vlakbij Bogotá


Eén van de redenen waarom je dit dorp echt zou moeten bezoeken als je in de buurt bent, is voor de Jardín Encantado. Een klein tuintje met een terrasje waar je vele kolibries kunt spotten.

Jaren geleden heeft de eigenaresse deze tuin uit grote liefde voor vogels opgericht en nog steeds verzorgt ze de kolibries alsof het haar kindjes zijn. De tuin is niet afgesloten, dus de vogels komen gewoon uit de weide wereld daar naartoe vliegen om suikerwater te drinken.

Ze heeft 32 bakjes hangen, die ze elke 4 uur moet bijvullen. De plek is perfect voor vogelliefhebbers en fotografen, die zich twee uur lang voor 22000 pesos (maart 2024) kunnen uitleven met de camera. Nooit zag ik mijn favoriete vogel van zo dichtbij!

De kolibrie komt niet voor in Europa, dus extra bijzonder om dit te zien. Tijdens mijn bezoek van twee uur maakte ik 500 foto’s en leerde ik een hoop over deze prachtige wezentjes. In dit artikel vind je allerlei leuke weetjes over de kolibrie én de mooiste foto’s!

 


Een wandeling de berg op: Alto de la Virgen


Overal vanaf het dorpje kun je het kleine kerkje met het grote beeld van la Virgen op de top van de berg zien staan. Ook wel Alto de la Virgen genaamd. Een prachtige plek met een nog mooier uitzicht over het dorp en de omgeving.

Vanaf hotel Aire Libre Descanso naar de top is slechts 45 a 60 minuten lopen. Neem voldoende water mee en ga wegens de felle zon en hitte niet midden op de dag, maar ’s morgens vroeg of juist om 4 uur in de middag.

Eenmaal aan de top heb ik stilletjes staan te genieten van alle pracht en praal die Colombia te bieden heeft. Het is zo mooi, zo prachtig, zo paradijselijk. Dit is echt een must-see als je in San Francisco de Sales bent.

Klik hier voor Alto de la Virgen op de kaart.

 


De 2 beste restaurant van San Francisco de Sales


1. Mi Pequeña Alemania

In San Francisco in Colombia vind je een waar Duits restaurant op z’n Colombiaans. De eigenaar is een Duitser die hier al bijna 40 jaar woont. Zijn restaurant is een mengelmoes van Duits en Colombiaans en een geweldige ervaring.

Het eten (ook vegetarisch) is ontzettend lekker, de eigenaar is fantastisch, midden in de natuur én in het dorp. Beter kan bijna niet.

Als je in San Francisco vlakbij Bogotá bent, sla dit restaurant dan niet over. En houd je van chocolade: vraag dan om het chocolade-toetje. Echt waar: zo lekker heb je het nog nooit gegeten.

Hier vind je Mi Pequeña Alemania op Google Maps. En klik hier voor het restaurant op Tripadvisor.

Let op: dit restaurant is alleen geopend in weekenden en op feestdagen.

 

2. El Alguito

Je kunt San Francisco niet verlaten zonder in El Alguito te zijn geweest. Een alternatief restaurant met een Indiaas tintje. Vele kleuren, fijne muziek, een klein winkeltje waar je koffie, panela en cacao uit de streek kunt kopen en heerlijk eten. En als je snakt naar lekker brood: dat hebben ze hier. En voor de boekenliefhebbers onder ons: hier kun je boeken ruilen die je zo uit de koelkast haalt.

In El Alguito kun je dus heel fijne souvenirs kopen, maar ook gewoon lekker eten. Ik ben er vele keren geweest en soms zelfs urenlang om er gewoon lekker te zitten lezen met een theetje.

El Alguito is elke dag open van 1PM tot 9PM. Je vindt het restaurant hier op de kaart.

 


Verblijf op een kleine koffie-finca: Aire Libre Cabañas


Aire Libre Descanso is één van de mooiste finca’s waar ik ben geweest in Colombia, met de allerliefste mensen die je ontvangen. Gelegen langs de weg naar het dorp is deze finca een walhalla van rust, natuur en koffie. Op deze finca ben ik inmiddels in maart 2024 voor de tweede keer geweest en het is na al die jaren nog steeds fantastisch.

Om een koffieplantage te bezoeken hoef je dus niet per sé naar het Colombiaanse koffiegebied, maar kun je gewoon even een uurtje buiten Bogotá rijden. Best bijzonder.

De finca is niet groot en de koffie die ze produceren verkopen en serveren ze alleen aan gasten. Je ontbijt in het huis van de eigenaresse, in een patio met alleen maar ramen die uitkijken op de prachtige tuin en bergen. Daarnaast staan er een paar bungalows op een heuveltje met een spectaculair uitzicht over de finca en de bergen verderop. Dat is waar jij slaapt als je hier een kamer boekt.

Mijn kamer is op de eerste verdieping van één van de huisjes met een gigantisch balkon van 5 meter breed, een klein keukentje met wat borden, bestek en bekers, een magnetron, koffiezetapparaat, een potje met koffie en een koelkast. Het is zó leuk ingericht en ontzettend schoon: ik zou hier lang kunnen blijven.

 


Reizen in Colombia: wat is de omgeving van Bogotá mooi…


Als ik op mijn balkon sta kijk ik niet alleen over de prachtige bergen en zie ik de kerk waar ik naartoe ben gelopen, maar ook kijk ik tegen bananen aan, zie ik koffiebonen en voor mijn neus hangen sinaasappelen en limoenen. Omsingeld door tientallen vlinders in alle kleuren van de regenboog (die maar niet op de foto willen) geniet ik enorm van de rust, de schone lucht en de natuur.

 

De eigenaren van deze finca zijn bijzonder vriendelijk. Ik word zo warm ontvangen dat ik er bijna tranen van in mijn ogen krijg. Zo fijn. Het ontbijt eet ik in het huisje verderop in de finca, waar ik heerlijke warme chocolademelk drink en klets met de vriendelijke eigenaresse en twee bevriende Bogotanen die hier verblijven.

Als ik na het ontbijt nog wat ga rondlopen vind ik ook nog vissen in de vijver en heel bijzondere exotische ‘bloemen’ die in Bogotá te koop zijn als decoratie. Nooit had ik dit gezien. Helaas moet ik na een paar uur weer weg, maar één ding is zeker: ik wil hier zo snel mogelijk weer terugkomen. Acht jaar later was het zover: ik ben weer terug op deze prachtige plek!

 

Ik verbleef in Aire Libre Cabañas, waar je zowel een eenpersoonskamer als een familiekamer of een tweepersoonskamer kunt boeken. Een grote aanrader voor iedereen die in een rustige omgeving wil genieten van de natuur en de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Colombianen. Ook een ideale plek om de prachtige omgeving te ontdekken.

Hier vind je Aire Libre Descanso op de kaart.

 


San Francisco praktisch


Ben je in Bogotá en wil je een leuke dag- of weekendtrip maken? Of je laatste dagen voor vetrek uit Colombia net buiten Bogotá verblijven? Ga dan naar San Francisco!

Hoe kom je in San Francisco vanuit Bogotá?

Met de bus vanuit Bogotá

Altijd adviseer ik om vroeg te vertrekken. En met vroeg bedoel ik niet 7 uur in de ochtend, maar uiterlijk 5 uur ’s morgens. Om 6 uur slipt de stad dicht met verkeer en ben je uren bezig om ergens te komen. Zonde van je tijd. Dus neem om 5 uur een taxi naar Terminal de Transporte de Bogotá (de busterminal) en ga naar Módulo 2. Zoek daar naar het hokje van Flota Santa Fé en koop een ticket direct naar San Francisco. Gaat deze bus pas een paar uur later? Vraag dan om een ticket naar La Vega en pak daar de bus naar San Francisco.

Met de auto

Met de auto is natuurlijk nog makkelijker, maar kost ook meer om een auto te huren. Als je een auto hebt volg dan de route op de kaart naar Aire Libre Descanso.

Hoe kom je vanaf het hotel in het dorp?

Vanaf Aire Libre Descanso is het slechts zo’n 15 minuten lopen naar San Francisco. Als je een auto hebt dan ben je er in een paar minuutjes.

Het klimaat in San Francisco de Sales

Hoe wel dit dorp op slechts 1 a 1,5 uur rijden van Bogotá is gelegen, stijgt de temperatuur hier aanzienlijk. In Bogotá vertrek je met 15 graden, om na die korte rit aan te komen in 25 graden. San Francisco is dan ook de perfecte plek om te ontsnappen aan de kou in Bogotá, of om nog even te genieten van de warmte voordat je terugvliegt naar huis.

In de nacht koelt het heerlijk af, waardoor airconditioning niet nodig is. Maar een lange broek ook niet. Het perfecte klimaat.

 

Ik vond het zo heerlijk om weer even weg te zijn uit Bogotá. De omgeving van Bogotá is zo ontzettend mooi, ik raad het iedereen aan om te gaan ontdekken. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik op zo een paradijselijk stukje aarde mag wonen: I ♥ Colombia!

 


Voor meer inspiratie voor reizen buiten de gebaande paden in Colombia, klik hier!


In dit artikel is een affiliatie link gebruikt. Klik hier voor meer informatie.

Lees meer!

75 reacties

Maud de Bruij 24 januari 2017 - 13:24

Dag Sabine,
Sinds 10 januari zijn we voor een aantal weken in Colombia, nog zonder vast plan: ik ben zo blij dat ik jouw blog gevonden heb! We = Maud (huisarts in Nl), Mark (dicent webdesign en Argentijnse tango) en Max, onze 4 en halfjarige miniman). Dankzij jou zitten we nu voor de derde dag in San Francisco en hebben het heerlijk! Naast de finca waar jij verbleef ligt een ex-finca die nu een Glamping is: ook heerlijk, tent direct aan de rivier….Ik kan jammer genoeg geen fotoos meesturen:-(

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 januari 2017 - 17:40

Hoi Maud, wat onwijs leuk te horen dat jullie daar naartoe zijn gegaan en het zo leuk hebben!! 😀 IK heb naast het hotel inderdaad een camping gezien, maar wist niet dat het een Glamping was! Wat tof dat jullie die gevonden hebben! En vooral dat jullie het zo leuk hebben daar 😀 Waar gaan jullie nog meer naartoe met de kleine man? Als je foto’s wilt sturen, zoek me even op op Facebook, daar kun je denk wel foto’s sturen in een bericht! Heel erg bedankt voor je leuke reactie, ik wens jullie nog een geweldige reis toe hier!

Reply
Rianne 14 januari 2017 - 15:26

Wat een mooi plekje heb je daar gevonden! Ik ga het meteen op onze lijst zetten 🙂 heerlijk dat jij soms de kans krijgt om te genieten van Colombia buiten de stad!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 10:55

Dankjewel! Moet je zeker heengaan de volgende keer, ook leuk met je ouders 🙂 Voordeel van deze plek is dat het off the beaten track is, maar super dicht bij Bogotá en nóg makkelijker te bereiken!

Reply
Rianne Sonneveld 18 januari 2017 - 07:53

Ja wat leuk, ik kijk ernaar uit!

Reply
Lynn 9 juni 2016 - 09:42

Het is altijd leuk om ‘off the beaten track’ te gaan.
¡Y qué fotos tan lindas!
(Ik denk soms in verschillende talen tegelijk, haha :D)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 juni 2016 - 18:36

Haha dankjewel! Ik denk ook vaak in meerdere talen. Het is zelfs al zo erg dat ik soms een woord niet in het Nederlands weet maar wel in het Spaans haha 🙂

Reply
Rianne 14 januari 2017 - 15:23

Haha dat heb ik zó vaak in het Engels! Mijn lijstjes en recepten zijn altijd tweetalig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 10:54

Herkenbaar 😛 Mijn boodschappenlijstjes zijn altijd een mengelmoes van Spaans en Nederlands. Zo zeg ik bijvoorbeeld keukenrol en Avena (havermout). Sommige woorden gebruik ik standaard in het Spaans 🙂

Reply
Deborah 9 juni 2016 - 08:17

Prachtige omgeving.
Heerlijk blog om te lezen zeker met deze mooie foto’s erbij!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 juni 2016 - 18:35

Dankjewel! Ik heb er zo genoten! 🙂

Reply
Mellisa - Grenzeloosreizen 8 juni 2016 - 14:22

Wat een toffe foto’s! Vooral die van de kolibrie, prachtig 🙂 Lijkt me een super fijn dorpje om helemaal tot rust te komen en ik ben altijd fan van koffieplantages.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 juni 2016 - 18:34

Dankjewel! 🙂 Er zijn zoveel koffieplantages in Colombia: ik lust geen slok koffie maar toch vind ik het er hartstikke leuk en relaxt haha

Reply
Ester 7 juni 2016 - 07:41

Prachtig Sabine, wat een geluk om zo dichtbij zoveel moois te wonen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 juni 2016 - 12:22

Dankjewel! Ja dat is zeker een geluk 😀 Afgelopen weekend hebben we weer een nieuwe plek midden in de natuur vlakbij Bogotá ontdekt. Zo leuk en mooi!

Reply
Maris Maria Renne 2 juni 2016 - 16:09

Wat een schitterende foto’s, echt een paradijs! Baal nu dat ik geen tijd heb om alles te lezen, dus ik kom dit weekend nog even terug 😉 En nu wil ik op vakantie naar Colombia haha

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 juni 2016 - 11:49

Dankjewel! 🙂 Echt een paradijs ja 🙂 Colombia is helemaal prachtig haha

Reply
Wanda 1 juni 2016 - 13:28

Wow, wat weet je me toch iedere keer weer te verrassen met je foto’s van dit prachtige land! Echt, ik heb mijn beeld over dit land compleet bijgesteld dankzij jouw verhalen en foto’s! Petje af trouwens dat je dit gewoon in je uppie hebt ondernomen! Ik denk niet dat ik het echt zou doen namelijk, gewoon omdat ik het niet gezellig vind maar natuurlijk ook omdat ik wel net zo fijn vind om iemand, liefst vriendlief, bij me te hebben zodat ik niet alles alleen hoef te beslissen en te ondernemen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 juni 2016 - 14:31

Ahh dankjewel voor je lieve woorden! Leuk dat je er zo een ander beeld door hebt gekregen 🙂 Ik vind alleen reizen bijzonder fijn en ik had het al lang niet gedaan. Dus heerlijk! Juist alles zelf kunnen beslissen vind ik een geweldig gevoel van vrijheid geven haha. Al moet ik toegeven dat reizen met Jimmy wel errug leuk is 😀

Reply
Florentine 31 mei 2016 - 11:39

Wauwie Sabine! Ik vind dat je echt geweldig mooie foto’s maakt de laatste tijd!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 juni 2016 - 13:53

Dankjewel! Ja die nieuwe camera werpt vruchten af 😀

Reply
Alie van Piggelen-de Vries 30 mei 2016 - 07:07

Wat een prachttrip heb je gemaakt. Heel bijzonder zo mooi als de natuur daar is. Werkelijk schitterend!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 mei 2016 - 08:36

Dankjewel! De natuur hier is echt prachtig, echt om volop te genieten en uit te rusten 🙂

Reply
Marcella 30 mei 2016 - 04:50

Wauww, wat een onwijs mooooie natuur zo vlakbij de grote stad! Echt een veelzijdig land woon je in. Ik kan me voorstellen dat je vaker dit soort tripjes wilt doen. Klinkt goed, dus zeker doen! Én ons erover vertellen natuurlijk! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 mei 2016 - 08:35

Ja absoluut, het is hier echt prachtig! Alleen maar 1,5 uur rijden… Zaterdag was ik weer even buiten de stad. Gewoon heerlijk om even in frisse lucht ook te zijn..

Reply
Faabs 29 mei 2016 - 13:27

Wat een heerlijk uitstapje heb je gemaakt. Stoer dat je dat zo alleen doet :-). En de foto’s.. zo mooi, zo kleurrijk, ik word er telkens zo vrolijk van ! Dank je wel 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 mei 2016 - 08:34

Haha dankjewel! 😀 Het was inderdaad heerlijk!

Reply
Jaixy 29 mei 2016 - 10:06

Wat een prachtige foto’s!! En super fijn weekendje zo voor je.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 mei 2016 - 12:59

Dankjewel! Was een heeeerlijk weekend! 😀

Reply
Japke 28 mei 2016 - 05:33

Wow, wat een prachtige foto’s! Echt, ik word er jaloers van hoor! Leuk dat je dit helemaal alleen ondernomen hebt…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 mei 2016 - 12:57

Dankjewel! 🙂 Ja is supermooi en heerlijk om even weg te zijn uit de grote stad 🙂

Reply
Maaike 27 mei 2016 - 15:34

Wat leuk dat je gewoon in je eentje er tussenuit gaat, goed idee! Mooie foto`s, het is daar prachtig.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 23:33

Dankjewel! Ja ik heb wel vaker alleen gereisd en eigenlijk vind ik dat heel fijn 🙂 Dus als Jimmy een keertje weg is vind ik dat helemaal geen probleem. De omgeving is echt prachtig hier, ik verbaas me er steeds weer over…

Reply
Billy 27 mei 2016 - 09:07

en dan schrijf jij dat ik een mooi fietstochtje maakte…terwijl het bij jou daar paradijselijk mooi is!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:59

Haha ja klopt 😀 Maar Nederland en België is ook supermooi hoor!

Reply
Koen 27 mei 2016 - 03:48

Wat een mooie uitstap. En wat een mooie foto’s. En ik realiseerde me niet echt dat Bogotá op 2600 meter hoogte ligt. Dus alweer iets bijgeleerd. Heb je al wel eens iets geschreven over ‘wonen op grote hoogte’? Hoe reageert je lijf daarop? Hoe is dat voor bezoekers uit de Lage Landen? Ik kom vaak in Addis Abeba (Ethiopia). Dat ligt ook op 2500 / 3000 meter. Ik kan d’r snel aan wennen maar een collega werd elke keer ziek na drie, vier dagen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:54

Dankjewel! Ja Bogotá ligt heel hoog 🙂 Ik heb daar een blog over geschreven: https://www.besabine.com/6-weetjes-over-wonen-op-grote-hoogte/. Ik ben helemaal aan de hoogte gewend nu, maar als je hier net komt vanuit een laaggelegen land dan kun je een beetje hoofdpijn krijgen, snel uitgeput zijn en slecht slapen. Had ik ook last van in het begin. Beter is om dan niet bijvoorbeeld Monserrate te gaan beklimmen maar eerst te wennen aan de hoogte. Het hangt ook nogal van de persoon af inderdaad, de één reageert er minder heftig op dan de ander.

Reply
BySilke 26 mei 2016 - 12:40

Wat een práchtige foto’s Sabine! Die vogel, w o w, zo haarscherp. Heel leuk gedaan 😀 Liefs!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:45

Dankjewel! 🙂 Ja heb echt veel mooie foto’s kunnen maken van de kolibries. Heel blij mee, want meestal zijn ze te snel om op de foto te krijgen 🙂 x

Reply
Roos 26 mei 2016 - 09:56

Wauw, wat een geweldig weekendje ‘weg’. Heerlijk hoor! Die kolibrie is zo mooi. 😀 Ik dacht trouwens dat San Francisco een hele grote stad was, hahaha. 😛

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:44

Hahaha ja daarom heb ik er ook maar even Colombia achter gezet 😛 Er komt trouwens snel een blog over de kolibries. Heb zoveel mooie foto’s!

Reply
Jolet 26 mei 2016 - 03:37

Wat zou ik daar graag naartoe willen op dit moment!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:35

Leuk! Zeker doen als je in de buurt bent 😀

Reply
Nesrin 26 mei 2016 - 03:23

Wat een prachtige foto’s, ongelooflijk mooi. Het lijkt mij geweldig om in zo niet zo toeristisch plekje te verblijven. Ik vind het trouwens ook supercool dat je gewoon in je uppie gaat. Echt een dikke duim omhoog.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:35

Dankjewel! 😀 Ja heerlijk even weg in mij eentje, reis eigenlijk best graag alleen. Is ook zo mooi daar, hoop wel snel met Jimmy te gaan. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik meer ken van Colombia dan hij 😛

Reply
chicharrero 25 mei 2016 - 20:55

Tof. Probeer eens Villeta en La Vega

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:33

Ja naar Villeta wilde ik ook graag, maar had geen tijd meer 🙂 La Vega lijkt me ook leuk. Er is daar zo een meertje ofzo. Leuk voor de volgende keer!

Reply
Chicharrero 30 mei 2016 - 07:18

Klopt. Neem in La Vega de taxi of een colectivo naar Laguna El Tabacal. Als je rechts langs de lagune blijft wandelen, kan je tot de top van de berg klimmen en via een andere weg terugkeren.
Op een paar kilometer van de lagune ligt er een zwembad voor een frisse duik na de wandeling. Het is mogelijk om van El Tabacal te voet door de vallei terug te keren naar La Vega. Onderweg zijn er verschillende natuurpaden zodat je niet de hele tijd langs de asfaltweg hoeft te stappen.
Een andere wandeling vanuit La Vega is Cerro de Butulú. Vanop deze berg heb je het beste uitzicht op La Vega. Vanaf de bergtop wordt er ook geparapent. Vraag aan een taxichauffeur om je af te zetten aan het beginpunt van de wandeling.

La Villeta is een mooier dorp dan La Vega. De hoofdattractie daar is Bocatoma, een waterval met zwemgelegenheid. Je kan er naar toe stappen vanuit het centrum via een vervallen spoorlijn. De spoorbruggen over de rivier zijn wat onveilig: soms moet je over losse planken wandelen naast openingen waar je 10 m diep naar beneden kan vallen. Je kan ook de zelfgemaakte gemotoriseerde karretjes nemen, die je over de spoorlijn tot de waterval brengen.
Als je wil wandelen in het groen, beklim dan de berg ten zuidoosten van het centrum. Wandel vanaf het centrale plein naar de Rio Villeta, steek daar het bruggetje over en neem vervolgens de trappen omhoog. Volg steeds de meest stijgende weg.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 juni 2016 - 13:42

Super tips! Dankjewel! Ik wil dit allemaal zeker nog gaan doen, misschien lukt het als ik samen met Jimmy met de auto ga. Is toch wat sneller en kunnen we meer doen in één dag. Zo ver is het allemaal niet van elkaar 🙂

Reply
De Hoestende Avonturier 25 mei 2016 - 17:07

Prachtig weer! En wow, begrijp ik het goed dat Bogota op 2500 meter hoogte ligt? Dat wist ik nog niet!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:32

Dankjewel! Ja, Bogotá ligt op 2640 meter hoogte! Is ook de derde hoogste hoofdstad ter wereld 🙂

Reply
Sas 25 mei 2016 - 13:04

Oh dit klinkt inderdaad echt heerlijk. En wederom weer prachtige, sfeervolle foto’s<3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:31

Dankjewel! 🙂

Reply
Esther 25 mei 2016 - 11:30

Prachtig weer Sabine! Wij zijn pas een dagje in San Fransisco geweest, en toen leek het me al erg mooi, maar met de kinderen en zo is zo´n bezoek heel anders. Leuk om via je blog de andere pluspunten van dit mooie plekje te zien! Ja, de rit erheen is echt al een feestje. Prachtig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:31

Dankjewel! Leuk inderdaad dat jij ook bent geweest. Je kunt trouwens naar de top van die berg bij de kerk ook met de auto! Dus kan met de kids ook wat makkelijker! De volgende keer wil ik ook wat meer van de omgeving gaan zien, als ik met Jimmy met de auto ben ofzo.

Reply
Zo simpel is dan geluk 25 mei 2016 - 11:01

Geweldig! Echt zo leuk om te lezen en de prachtige foto’s te zien. Ik heb nog nooit een kolibrie gezien trouwens. Ze doen mij altijd denken aan de film Pocahontas.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:30

Dankjewel! 🙂 Pocahontas? Nu ben ik wel nieuwsgierig wat de kolibries daarin doen. Ik kan het me niet meer herinneren. Wel mooie film trouwens. Kolibries zijn ook niet in Europa, in Colombia heel veel. Soms zelfs voor ons huis! Zo tof is dat!

Reply
wilma 25 mei 2016 - 09:10

o wat is dat een heerlijk paradijsje!! Zou er zo wel heen willen…… Maar ik kan echt NIET tegen een bus.
Deze kleine vogeltjes zien we hier ook wel:Hummingbirds! Ze kunnen ook achteruitvliegen. ZO mooi.
En de foto’s zijn geweldig!!!
Kon Jimmy makkelijk uitreizen THe States?
Groetjes, ook aan Jimmy!

WIlma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:29

Dankjewel! Je kunt er ook heel makkelijk met de auto heen gelukkig, en is eigenlijk veel leuker, want dan kun je makkelijker de omgeving ontdekken. Leuk dat jullie ook hummingbirds hebben, die zijn toch zo mooi en interessant! Binnenkort meer daarover. Ja Jimmy gaat heel makkelijk naar de VS. Hij heeft een visum voor 10 jaar ofzo en er zijn nooit problemen. Voor ons is het moeilijker volgens mij haha. Groetjes!

Reply
Thea 25 mei 2016 - 06:43

Mooi gedaan Sabine.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:27

Dankjewel!

Reply
Els 25 mei 2016 - 06:43

Je enthousiasme spat er vanaf! Erg leuk. Neem Jimmy maar een keer mee, ook hij zal er zeker van genieten! En. ……Misschien is het voor ons ook wel wat.
Xxxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:27

Haha dankjewel! Ik ga zeker met Jimmy een keer heen en jullie moeten absoluut gaan eind dit jaar! Lekker even relaxen 🙂

Reply
Samaja 25 mei 2016 - 05:32

Wat ziet dat er weer prachtig uit! Voor ik jouw blog ontdekte, had ik geen idee hoe mooi Colombia wel is!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:26

Ja is echt zo mooi daar! Heel Colombia inderdaad 🙂 Leuk dat je nu een ander beeld hebt!

Reply
Carla van Vliet 25 mei 2016 - 04:40

Prachtig weer Sabine! Dat bed…lijkt wel gemaakt van blaasinstrumenten…gelukkig past de kapstok er perfect bij!:-)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:26

Dankjewel! Haha ja klopt, dezelfde kleur en vorm… het hele huisje was erg mooi en sfeervol ingericht. Leuk om te verblijven 🙂

Reply
Sandra 25 mei 2016 - 02:45

Dit is echt zo’n artikel die ik op sla, want die niet zo heel toeristische plekken vind ik fantastisch! Echt om te onthouden dus. Dat uitzicht over de bergen vind ik zó mooi! Ook super leuk dat je in die tuinen zo lang mag fotograferen voor maar 3,50 haha. Prachtige foto van die vogel ook trouwens!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:25

Ah dankjewel! Ja dit is echt een geweldige plek, ga snel meer van de omgeving bekijken. Grappig is ook dat je hier goed kunt camperen, dat zie je niet zo vaak in Colombia.

Reply
Jennifer 25 mei 2016 - 02:22

Zo mooi! En ik houuuuu van uitzicht foto’s

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:24

Dankjewel!! 😀

Reply
Rowan 25 mei 2016 - 00:50

Wat een prachtige omgeving! Lijkt mij heerlijk om hier een paar dagen te vertoeven. Je maakt wel goede reclame, want ik krijg steeds meer zin in een vakantie naar Colombia! 😉 Prachtige foto’s heb je trouwens gemaakt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 09:24

Dankjewel! Haha ja dat hoor ik wel vaker 😛 Maarja het is ook echt gewoon zó mooi! 😀

Reply
Natasja 24 mei 2016 - 22:04

Wat een mooie foto’s heb he weer gemaakt! Je bent echt een geweldige ambassadrice voor Colombia. Ik bewonder echt jouw initiatief en reislust.. Ik zou willen dat ik zo was, ik ben vaak zo’n schijtert die van alles wil en niets doet.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 mei 2016 - 10:27

Dankjewel! Dat hoor ik wel vaker haha 🙂 Wel lief dat je dat zegt hoor! Duurde bij mij ook wel even om angsten en onzekerheiden achter te laten. Gewoon doen is het beste advies 🙂

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!