Home Argentinië Twee maanden Buenos Aires: de eerste indruk en een foto-impressie
Buenos Aires

Twee maanden Buenos Aires: de eerste indruk en een foto-impressie

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Buenos Aires: de heel toffe hoofdstad van Argentinië. Ja, je leest het goed. Want hoewel deze stad mijn hart tien jaar geleden niet harder liet kloppen, vind ik Buenos Aires nu fantastisch! We zijn er inmiddels zo’n 2,5 week en ik ben hier nog lang niet klaar. Het is dus maar goed dat we tot eind september blijven. Voordat ik je ga meenemen door deze mooie hoofdstad, vandaag eerst iets over het algemene beeld van Buenos Aires. Wat valt op? Wat is mijn eerste indruk? Hoe zijn de porteños (=inwoners van Buenos Aires)? Plus een korte foto-impressie! (Disclaimer: dit is vergeleken met Bogotá.)

Taal

Dit weten we allemaal: in Argentinië spreken ze Spaans. Gelukkig beheers ik deze taal min of meer vloeiend, maar het Argentijns Spaans is toch wel even iets anders dan het Colombiaans Spaans. De woorden vos en sos, de klanken van de ll en de grammatica: allemaal anders. Ik weet wel dat ze calle (straat) hier uitspreken als cashje en niet als calje, maar als al die woorden met ll zo worden uitgesproken moet ik echt goed luisteren om het te kunnen verstaan. Gelukkig ligt het niet alleen aan mij: ook Jimmy verstaat het soms niet goed. Toen ik een Argentijnse ontmoette in de moskee hebben we een paar uur gekletst. Ging allemaal prima, maar toch moest ze regelmatig haar zin herhalen omdat ik het niet goed begreep. Een kwestie van wennen denk ik.

 

Het straatbeeld

Toen ik de vorige keer nog nooit in Zuid-Amerika was geweest en niet al te veel reiservaring had, kwam Buenos Aires heel anders over dan nu. Als een drukke chaotische grijze stad. Maar bijna 3 jaar wonen in Bogotá verandert de perspectieven. Opeens is Buenos Aires veel meer Europees, zijn de gebouwen super mooi en de cafeetjes net als in Parijs. De wegen zijn heel goed (geen gaten!) en overal zijn er stoplichten en zebrapaden. Ook is de stad best wel groen. Het voelt veel moderner dan Bogotá en het leven is er sneller.

 

Begroeten

Toen Jimmy na de eerste werkdag thuis kwam vertelde hij in geuren en kleuren over de cultuurshock die hij eerder die dag had gehad. Hij kwam op zijn werk waar hij helemaal niemand kende. En zag iedereen elkaar begroeten met een kus en een knuffel. Oók de mannen. Toen hijzelf aan de beurt was was de verbazing compleet: knuffelen en kussen we ook mensen die we voor het eerst zien? Ja dus. Nu vraag je je vast af: maar dat is in Colombia toch ook zo? Nee, in Colombia geven mannen elkaar geen kus en knuffel (alleen heel goede vrienden een knuffel, en niet op het werk) en ook niet de eerste keer dat je iemand ontmoet. Toen we later afspraken met een vriend van hem die hier al vijf jaar woont zag ik het met eigen ogen. Leuk weer een nieuwe gewoonte!

 

Veiligheid

Tien jaar geleden voelde ik me behoorlijk onveilig in Buenos Aires. Ik vertrouwde de mensen niet en vond het na zonsondergang al helemaal niet te doen. Zoals eerder gezegd: als je Bogotá gewend bent is praktisch alles veiliger. En ja hier nu dus ook. Ik voel me veel vrijer, kan lopen waar ik wil en foto’s maken op straat. Zelfs in de avond. Dat het veilig voelt betekent natuurlijk niet dat het ook veilig is. Hoewel het absoluut veiliger is dan in Bogotá, zijn ook hier zakkenrollers en kun je beroofd worden van je tas, camera of telefoon. Ik let dus ook hier op, loop niet met mijn camera aan mijn nek of te koop met dure spullen. Maar het hele feit dat berovingen met een wapen hier simpelweg minder vaak voorkomen voelt al veel fijner. En net als in elke stad is de ene wijk veiliger dan de andere, al kan ik me het onveilige straatbeeld op sommige plekken in Bogotá hier bijna niet voorstellen.

 

Buitenleven

Het valt meteen op dat mensen hier veel buiten leven. Overal zijn terrasjes en mensen lopen veel, joggen, fietsen en skeeleren, vooral op zondag. Vooral die terrasjes vind ik fantastisch. Dat bestaat niet in Bogotá en maakt het toch meteen al een stuk gezelliger. Het verbaasde me ook dat al die terrasjes er ook nu in de winter zijn. Het is geen -10 graden, maar soms best koud. Maar zodra de zon door komt of het gewoon überhaupt droog is, gaan mensen al buiten zitten. Ook zitten alle parkjes en grasveldjes meteen vol zodra de zon doorbreekt. Echt heerlijk!

 

Geen file

Geloof het of niet, maar hier staat dus gewoon geen file. Wat een verademing! Het wordt tijdens de spits wel drukker, en er zal vast wel eens ergens file staan, maar de eerste file moet ik nog zien. Ook Jimmy is met de bus opeens snel op zijn werk en weer thuis, want er is nooit file. Scheelt een heleboel tijd dus. Het openbaar vervoer is ook goed geregeld. De bussen werken goed en snel en de metro vangt ook een hoop mensen op.

 

Duur

Alles is hier onwijs duur. Eten, drinken, verblijf… Meer Nederlandse prijzen. Inmiddels heb ik een markt gevonden die op vrijdag bij ons dicht in de buurt staat, daar haal ik al het groente en fruit een stuk goedkoper dan in de supermarkt. Linzen zijn ook hartstikke duur, maar daar hebben we ook een oplossing voor gevonden in Barrio Chino (China Town). Hoe deze mensen dit allemaal kunnen betalen, geen idee. Maar met een Colombiaans salaris is het sowieso een stuk lastiger.

 

De eerste indruk en wat doe ik de hele dag?

Hoe is Buenos Aires en wat doe ik zoal?

Daar kan ik kort over zijn: leuk! Jimmy heeft het naar zijn zin op het werk en ik ben veel thuis bezig met freelance klusjes, onze trouwfoto’s ordenen (komende donderdag komt de fotoreportage van onze bruiloft online!) en bedankjes maken. Ook probeer ik elke dag wat nieuws te ontdekken in de stad. Ik wandel dus heel wat af, of ik ga met de bus als het wat verder is. Het is een fijne stad. Vooral het groen om ons heen is heel prettig. Ik heb nog een hoop te doen in Buenos Aires, want ik heb nog lang niet alles gezien! En hoewel er maar weinig mensen zo lief en aardig zijn als de Colombianen, vind ik de Argentijnen eigenlijk ook heel vriendelijk.

Kakkerlakken

Ons appartement is ook fijn, al zijn er wel wat minpuntjes. Ik weet niet of dit bij de huizen in Buenos Aires hoort, misschien is het wel een kenmerk van de Argentijnen. Of ligt het gewoon aan het feit dat het via Airbnb  geregeld is. Het huis is heel oud, wat niet uitmaakt natuurlijk, maar een beetje onderhoud zou wel fijn zijn. De badkamer zit vol met schimmel, zelfs het douchegordijn was beschimmeld. We hebben er iets van gezegd en gelukkig kwam hij het gordijn vervangen voor een nieuwe. Er zijn wereldstekkers overal dus die hebben we niet hoeven te kopen en de was naar de wasserette brengen werkt ook prima. Het enige wat ik niet heel fijn vind is dat Jimmy nu al drie keer een kakkerlak heeft gesignaleerd. Kleintjes gelukkig. Ze kwamen een keer spuiten met het één of ander, maar blijkbaar heeft dat niet helemaal geholpen. We hebben dus zelf ook maar zo een bus gehaald. Ik heb er zelf nog geen gezien gelukkig, maar vraag me wel af hoe dat in de snikhete zomer hier zal zijn. Zelfs in hete gebieden in Colombia heb ik bijna nooit een kakkerlak gezien in mijn verblijf, waarom hier dan wel? We bewaren dus bijna alles in de koelkast uit voorzorg. Gelukkig bevalt de rest van de studio heel goed.

Ik wil nog lang niet weg!

Op dit moment is het een lang weekend en besloten we een uitstapje te maken naar Iguazu. Ik ben daar dus zelf al eerder geweest, maar het is absoluut geen straf nog eens te gaan. Twee dagen voor vertrek boekten we de vlucht en de avond van tevoren het hotel. Hoe het is geweest komt later! We vermaken ons hier in Argentinië in ieder geval uitstekend en ik hoef nog lang niet weg!

 

Een korte impressie van Buenos Aires!

 


 

Lees meer!

49 reacties

Marcella 14 september 2017 - 07:23

Buenos Aires ziet er tof uit! Ik verwacht dat we ons hier prima zullen vermaken, maar dat dit 10 jaar geleden ook anders geweest zou zijn. Hoe meer je reist, hoe meer je leert en ontdekt van andere culturen, hoe flexibeler je wordt. 5 jaar geleden was het geen liefde met Marraekech, maar ook dat verwacht ik nu anders. Mooi, dat soort veranderingen. Fijn dat het je zo goed bevalt, je plezier spat van het scherm! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 september 2017 - 22:20

Dankjewel Marcella! En je hebt helemaal gelijk, je leert zoveel van reizen, je groeit daar ook in mee. Dat maakt het meteen ook leuker om voor de tweede of zelfs derde keer naar een plek te gaan waar je al bent geweest. Marrakesh ken ik nog niet. Je maakt me wel nieuwsgierig eigenlijk haha 🙂

Reply
Alie 1 september 2017 - 14:24

Fijn dat jullie het zo lekker hebben daar. Mooie stad met inderdaad nette straten en leuke terrasjes. Heel kleurig. Wie weet komen jullie daar in de toekomst wel te wonen? Of is dat geen optie? ?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 september 2017 - 09:08

Dankjewel! Dat zou zeker een optie zijn, aangezien het voor Jimmy ietsje makkelijker is om hier geregistreerd te worden als arts. De papieren zijn al ingeleverd… Maar kan zomaar 2 jaar duren hoor, is een lastig proces. Maar de mogelijkheden zijn er zeker!

Reply
Stéphanie 28 augustus 2017 - 13:59

Wat fijn dat het jullie zo goed bevalt! Het ziet er inderdaad uit als een mooie en gezellige stad. Grappig hoe een plek zo anders op je kan overkomen jaren later. Ik ben benieuwd naar meer!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 september 2017 - 09:06

Dankjewel! Ja heel apart na al die jaren haha. Hoe je perspectief zo kan veranderen…

Reply
yvonne 28 augustus 2017 - 10:19

Wat fijn dat het zo goed bevalt! Geniet ervan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 september 2017 - 09:06

Dankjewel Yvonne!

Reply
Morgaine 27 augustus 2017 - 04:55

Dan denk ik dus, bij het lezen van dit alles, dan zou ik, als ik jullie was, die kant op gaan in de toekomst, hahaha Wat betreft de prijzen, meer Nederlands zeg je, dan zal men ook wel meer uitbetaald krijgen, een land werkt toch op de economie van wat de mensen te besteden hebben… Toch? Offuh, heb ik mijn economie lessen op school nu verkeerd begrepen 😛

het klinkt in elk geval heel erg positief!

En ook, natuurlijk, prachtige foto’s weer!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 09:50

Haha ja dat zou zomaar kunnen gaan gebeuren als Jimmy hier kan werken ooit 🙂 Met de prijzen is wel lastig hier, want door de hoge inflatie wordt het alleen maar duurder, maar de salarissen stijgen niet zomaar mee. Ook zijn er banen met echt weinig salaris en nog steeds is alles hartstikke duur. Jimmy zou bijvoorbeeld maar iets meer gaan verdienen hier dan in Colombia, terwijl de prijzen p zijn minst twee keer zo hoog zijn… Maar toch zou BA zeker een optie voor ons kunnen zijn voor een tijdje! 😀

Reply
Morgaine 28 augustus 2017 - 00:19

Ah ja, de inflatie.. dat is minder, wat dat betreft snap ik weer waarom ik economie niet snapte, diep van binnen wel, maar men luistert niet, whahaha 😉

X

Reply
Annemarie van Loo-Boogaard 24 augustus 2017 - 13:14

Hoi Sabine en Jimmy,
Zo te zien is de stad Buenos Aires een mooie stad (mooier/veiliger dan bogota, maar ook duurder?) om een tijd te verblijven. En ook fijn dat Jimmy het goed naar zijn zin heeft, dat is ook belangrijk! Jammer te lezen dat je werk in Bogota op een vervelende manier is gestopt, maar geeft ook weer nieuwe kansen….. (schrijven gaat je goed af, journalist oid iets voor jou?) We wensen jullie nog hele fijne weken in Buenos Aires en geniet ervan!

Groetjes,
Annemarie, Dirk, Timo en Elize

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 09:51

Dankjewel voor de leuke reactie! Met mijn werk gaat het zeker goed komen, ben er hard mee bezig 😀 En wie weet, gaan we wel een keertje hier wonen voor een tijdje. Met Jimmy is alles mogelijk haha 😉 Groetjes aan iedereen!

Reply
Roos 23 augustus 2017 - 06:00

Heeft Bogotá geen terrasjes? :O Leuk om de verschillen zo te lezen en dat je Buenos Aires nu als veel fijner ervaart dan de eerste keer. 🙂 Wel jammer van de studio, al is het fijn dat ze er gelijk wat aan doen als jullie bellen. Nu hopen dat die kakkerlakken weg blijven, yugh. Enjoy! X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 09:53

Dankjewel! Nog geen nieuwe kakkerlakken gespot gelukkig… haha 😛 En nee Bogotá heeft geen terrasjes. Misschien een paar, maar het zit niet in de cultuur in ieder geval. Nergens eigenlijk echt, in Cartagena kun je wel gezellig buiten zitten waar de boel ook nog een beetje gezellig is aangekleed. Liefs!

Reply
Ine 23 augustus 2017 - 04:59

Hoi Sabine,

In oktober ga ik 2 weken op bezoek bij mijn vriend in Bogota en ook zijn familie ontmoeten. Zijn er producten die in Colombia niet/moeilijk te krijgen zijn, maar wel in Nederland, naast de typisch Nederlandse producten?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 09:58

Hoi Ine, wat spannend zeg! 😀 Even denken hoor… er zijn wel dingen die moeilijk te krijgen zijn, zoals bepaalde soorten shampoo, dekbedden bestaan niet in Colombia (maarja die ga je ook niet meenemen), grote schoenmaten, echte reiskleding is slecht verkrijgbaar of hartstikke duur, gedroogde tomaten in olie is bijna niet te koop of ook peperduur. Dat soort luxeproducten eigenlijk. Net als vegan burgers enzo. Al die dingen die in Nederland te koop zijn in potjes die niet tot de gewone groente ed behoren is slecht of niet verkrijgbaar. Echt lekkere kaas hebben ze niet, net als verschillende soorten meel en noten. Dat is niet verkrijgbaar of peperduur. Dat soort dingen, kan even niet meer bedenken haha 🙂 Veel plezier alvast!!

Reply
Nesrin 22 augustus 2017 - 03:54

Oh wat leuk dat jullie het naar je zin hebben Sabine! Ik vind het zo gaaf dat je nu in Buenos Aires bent en het ons laat zien. Ieh die kakkerlakken, ik hoop dat ze nu weg blijven.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 10:00

Dankjewel, wat lief!

Reply
Elly Maarse 21 augustus 2017 - 17:08

Bedankt voor je mooie beelden van Buenos Aires.Ik kijk er met veel plezier naar.Vroeger ook veel gereisd,meestal in Europa.Maar ik vindt,dat je het zo mooi omschrijft.Het laat zien hoe gelukkig je daar bent,en ook minder leuke dingen accepteerd.Je kent mij helemaal niet,maar ik jouw Moeder wel.Zelfs heb ik jouw Oma goed gekent.Ge Bogaard–Buis.Wat is het leven toch verrassend.Tante Dinie van Leeuwen-Buis,was met een volle neef van mij getrouwd.Ik kom zelf ook uit Aalsmeeren heb de hele familie Buis goed gekend.Grappig he!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 10:03

Hoi Elly, wat leuk dat je reageert! En leuk dat je ook zoveel gereisd hebt! Ik heb het mijn moeder nog eens gevraagd en zo leuk dat jullie elkaar kennen en dat je mijn familie zo goed hebt gekend! Wat is de wereld uiteindelijk toch klein he 😀 Groetjes, Sabine

Reply
Geri 21 augustus 2017 - 15:51

Wat een mooie boekwinkel. Heel leuk om nu te lezen hoe het met jullie gaat.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 10:04

Dankjewel! Die boekwinkel is heel bijzonder, gevestigd in een oud theater. Alles is gewoon zoals het was, alleen dan met boeken 🙂

Reply
Wanda 21 augustus 2017 - 14:50

Ik dacht vorige week nog wanneer komt ze nu met het eerste artikel over Argentinië, was zo nieuwsgierig hoe het jullie tot nu toe bevalt! En ja hoor, eindelijk is daar dan het artikel! Echt leuk om te lezen hoe verschillend het dan toch weer is, vooral dat het je dus blijkbaar een stuk beter bevalt dan tijdens je eerste bezoek aan de stad. Je sfeerfoto’s geven echt een mooi beeld weer van een hele levendige stad!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 11:18

Dankjewel Wanda, wat lief! De stad schijnt in de zomer wel echt horror te zijn omdat het zo ongelooflijk heet wordt. Maar in de winter is het goed vertoeven hier haha

Reply
Rowan 21 augustus 2017 - 13:56

Wat leuk dat jullie avontuur in Buenos Aires begonnen is! Ik ben benieuwd naar alle verhalen en foto’s die nog gaan volgen! Dit artikel is alvast een goed begin, wat een prachtige stad zeg!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 11:17

Dankjewel Rowan!!

Reply
Sandra 21 augustus 2017 - 12:51

Wat een avontuur weer! grrrr aan die kakkerlakken kan ik echt niet aan wennen. Op Bonaire zijn ze ook. Spuiten met BOB. Eigenlijk best chemische troep maar om ze in je huis te hebben is geen pretje. Geniet van jullie avontuur. xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 11:16

Dankjewel! Die spuitbus voor de kakkerlakken die we hebben gekocht heeft ook allemaal waarschuwingen ed, echt slecht troep inderdaad haha. Maarja die kakkerlakken zijn ook geen feestje 😛

Reply
Danique 21 augustus 2017 - 09:24

Zooo’n fijne stad! Ik zou er zo kunnen wonen. Weet ook dat het heel moeilijk is voor veel Argentijnen om te overleven in de hoofdstad. Alles is daar duur. Begreep dat er zelfs periodes gewoon geen stroom is of geen water. Absoluut fantastische stad en zou heel graag weer heen willen gaan! Ondanks dat een vriendin van mij op de 3e avond is beroofd van haar iPhone en we hele middag op politiebureau hebben gezeten. Gelukkig kon zij een aardig woordje Spaans 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 11:15

Ja heel fijne stad! Ik wist niet eens dat er regelmatig geen water of stroom is, hebben wij gelukkig nog geen last van gehad. Wel inderdaad dat het voor velen lastig is rond te komen. Zo jammer, hoop dat dit land echt eens uit die economische crisis gaat komen. Balen van de beroving van je vriendin! Dat soort dingen zijn nooit leuk. Dankjewel voor je leuke reactie!

Reply
Samaja 21 augustus 2017 - 08:51

Lijkt me inderdaad een heel aangename stad te zijn. Jammer dat je verblijfplaats niet meevalt, je hoeft echt niet te pikken dat er kakkerlakken zitten!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 10:13

Hmm ja weet ook niet zo goed wat ik er mee moet, gelukkig hebben we geen kakkerlakken meer gezien, maar we gaan er zeker wel wat van zeggen. Dit appartement had ook echt superveel uitstekende reviews, ook van mensen die er 2 maanden zaten en niemand heeft er iets over gezegd. Ook zo vreemd.

Reply
Els 21 augustus 2017 - 06:21

O Bah kakkerlakken brr.
Verder ziet het er mooi uit!
Enjoy!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 10:12

Haha dankjewel! Gelukkig vooralsnog geen nieuwe kakkerlakken gespot… xx

Reply
Maaike 21 augustus 2017 - 04:20

Leuk om zo gedurende twee maanden de stad te kunnen ontdekken! Ja die kakkerlakken… Hebben wij in Barcelona ook en er zit er zelfs wel eens één in huis en ons huis is toch echt superschoon!
Veel plezier de komende tijd!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 10:11

Dankjewel! Waar komen die beesten dan vandaan? Zo vreemd he? Jimmy had vroeger ook veel kakkerlakken in huis en daar was het ook schoon. Misschien heeft het toch ook met temperatuur te maken…

Reply
Johanna 21 augustus 2017 - 03:24

de foto’s doen me alleszins zin krijgen om meteen te vertrekken! het ziet er fantastisch uit. Wij hebben vorig jaar in Vlaanderen een seizoen van De Mol gehad dat in Argentinië speelde en toen zag het er ook al zo leuk uit, haha!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 10:10

Haha dankjewel! Leuk dat je het herkent van de Mol 😀 Is echt een leuke stad dit!

Reply
Shamira | Kompas 24 21 augustus 2017 - 03:22

Fijn dat het dit keer beter bevalt. Dan heb je nog lekker de tijd om de stad te ontdekken! Buenos Aires heeft me nooit echt getrokken, maar je verhaal en de foto’s beloven veel goeds. Het ziet er best gezellig uit 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 10:09

Ja het is eigenlijk een heel fijne sta, veel te doen ook! Mooie gebouwen en groene parken. Dankjewel voor je reactie!

Reply
Thea de Vries 21 augustus 2017 - 02:53

Inderdaad een mooie stad Sabine. En heel anders dan Bogotá. Leuk die terrasjes, ik zou in Bogotá niet langs de drukke stadswegen op een terrasje willen zitten :(.
De foto’s laten een mengeling zien van Parijs, Rotterdam (wáter! en die brug!), Spanje. Geniet maar lekker!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 10:08

Dankjewel Thea! Nee in Bogotá is dat inderdaad ook heel anders, ook minder gezellig vind ik. De stad lijkt inderdaad op meerdere steden en Puerto Madero, dat luxe gedeelte met de brug lijkt echt op Rotterdam! Meerdere gezichten dus en dat maakt het extra leuk! 🙂

Reply
Elaintje 21 augustus 2017 - 01:22

Wow, jullie blijven daar lang. Grappig dat je mening zo verandert als je perspectief dus ook anders is.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 10:07

Haha ja voor werk van Jimmy 🙂

Reply
Karlijn 21 augustus 2017 - 00:49

Wat fijn dat het zo goed bevalt! Geniet van de rest van jullie verblijf!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 10:07

Dankjewel Karlijn, geniet jij in Bali! 😀

Reply
Kliefje 20 augustus 2017 - 23:55

Fijn dat het zo goed bevalt voor jullie!
Mooie beelden weer. Maar ik ben niet anders gewend van je 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 10:06

Dankjewel, wat lief! x

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!