Home IJsland Roadtrip IJsland #5: over hoge kliffen van Hellnar naar Arnarstapi
Hellnar en Arnarstapi IJsland - featured

Roadtrip IJsland #5: over hoge kliffen van Hellnar naar Arnarstapi

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Onze laatste stop op het schiereiland Snæfellsnes is gelegen aan de zuidkant van het schiereiland. De wolken zien er uit alsof de regen elk moment kan losbarsten, maar wonder boven wonder blijft het toch droog. Gelukkig maar, want de wandeling van Hellnar naar Arnarstapi is veel te mooi om vast te leggen met regen. Hiken in IJsland is fantastisch, en ook deze hike mag niet ontbreken tijdens je roadtrip. Lees er hier alles over.


Van Hellnar naar Arnarstapi: wandelen over hoge kliffen langs de kust


De wandeling van het kleine vissersdorpje Hellnar naar Arnarstapi en weer terug is er een van prachtige uitzichten, hoge kliffen, bijzondere rotsformaties en lavavelden. De wandeling is 2,5 kilometer lang, of eigenlijk 5 kilometer want je moet ook weer terug. De route leidt je over een hoge klif langs de kust, met uitzichten op grotten en lava gesteente. De lavastroom waar je doorheen wandelt komt van de vulkaan Snæfellsjökull.

Hier vind je Hellnar en Arnarstapi op de kaart.

 


Langs de kustlijn bij Arnarstapi


Dit voormalige vissersdorp ligt aan de voet van de berg Stapafell (526 meter hoog). Ook staan er schattige huisjes en vind je hier enkele restaurants waar je kunt opwarmen.

Zodra je aankomt bij Arnarstapi, is daar nog een groter gebied waar je kunt wandelen. Langs de kust. Er zijn enkele uitzichtpunten en meer bijzondere rotsformaties. Onderweg zie je vele mooie vogels, waarvan ik helaas de naam niet weet. Als je de kustlijn volgt kom je uiteindelijk uit bij een schattig klein haventje.

Het schijnt dat hier soms walvissen en orka’s te spotten zijn, maar dat geluk hebben wij niet.

 


Een prachtige afsluiting van een roadtrip IJsland


Toen we terug kwamen bij de auto hadden we het ijskoud, maar waren we ook helemaal voldaan. Wat een prachtige wandeling! Ondanks het ietwat gure weer hebben we genoten van de spectaculaire uitzichten en indrukwekkende rotsformaties. De vele vogels en bergen om het gebied heen maakten het helemaal af. Dit was onze allerlaatste stop voordat we naar het laatste hotel gaan. De volgende ochtend vliegen we terug naar Nederland. Een perfecte afsluiter van een prachtige roadtrip IJsland. Die eerlijk gezegd smaakt naar meer…

 


De hike tissen Hellnar en Arnarstapi: praktische informatie


Wij begonnen de wandeling in Hellnar, maar eigenlijk maakt het niet uit waar je start. In beide dorpjes is een parkeerplaats, en in Arnarstapi vind je aanvullend een informatiecentrum en wandelkaarten.

De wandeling is heen en terug dezelfde route en makkelijk te lopen en te vinden. Trek goede wandelschoenen aan en neem een windjack en een warme trui mee. Wij hadden het behoorlijk koud tijdens de hike.

De wandeling duurt ongeveer 40 minuten, maar je moet ook nog terug. Daarnaast waren we zeker 30 minuten zoet bij Arnarstapi. Al met al zijn we dus zo’n 2 uur bezig geweest voordat we weer bij de auto kwamen.

 


Meer lezen over onze roadtrip door het bijzondere IJsland? Klik hier!


Lees meer!

24 reacties

Morgaine 24 augustus 2017 - 03:55

Uhhh, als je het zo gaat vertellen dan weet ik het nog zo net niet, whahaha ik kan zomaar ineens gaan hyperen waar ik ervoor het gewoon even lijk te doen 😉

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2017 - 09:38

Hahaha 😛 Misschien dan toch niet…

Reply
Zo simpel is dan geluk 20 augustus 2017 - 11:40

Dat was een prachtige huwelijksreis! Heel erg leuk dat wij op deze manier mee mochten genieten.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2017 - 23:22

Dankjewel! Het was inderdaad fantastisch, we kijken er met veel geluk op terug!

Reply
Nesrin 20 augustus 2017 - 06:00

Prachtige foto’s weer Sabine. IJsland trekt mij niet zo maar ik denk dat ik anders praat als ik daar sta 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2017 - 23:23

Dankjewel! Het moet je wel aanspreken ja, anders krijg je het daar wel moeilijk denk ik haha 😛 Koud, duur, geen strandweer, veel wind… heerlijk! 😛

Reply
TypischKim 18 augustus 2017 - 11:39

Wauw wat onwijs gaaf zeg!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2017 - 23:23

Dankjewel!

Reply
Madrid 18 augustus 2017 - 11:33

Ijsland ziet er echt adembenemend uit.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2017 - 23:24

Dat is het ook! Ik vond het zelfs nog mooier dan ik van tevoren dacht haha 😀

Reply
Karlijn 18 augustus 2017 - 03:21

Prachtige foto’s van een geweldig gebied! Helemaal verliefd op IJsland 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2017 - 23:24

Dankjewel! Ik ook! 😀

Reply
Els 17 augustus 2017 - 12:01

Wat een mooie reis is het geweest. Een onvergetelijke ervaring na jullie huwelijksdag.
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2017 - 23:25

Absoluut! Zo een mooi land en zulke mooie herinneringen aan! 😀 xx

Reply
Stéphanie 17 augustus 2017 - 08:24

Die rotsboog is echt heel mooi! En het rotsachtige gebied spreekt mij enorm aan. Ik heb een beetje heimwee naar Noord Noorwegen, daar waren de landschappen vergelijkbaar. Zucht 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2017 - 23:26

Ja heel mooi dat rotsgebied! En ja ik heb ook een beetje heimwee naar noord Noorwegen haha 😀 Zou daar dolgraag naar terug gaan, zou er zelfs kunnen wonen. Zonder twijfel één van de mooiste plekken ter wereld!

Reply
Wanda 17 augustus 2017 - 04:33

Wow Sabine! Wat een prachtige foto’s! Zo kun je echt goed zien hoe ruig de natuur is in IJsland! Vrienden van ons zijn er ook altijd erg enthousiast over. Het is niet direct een land dat hoog op mijn lijstje staat maar dat heeft denk ik ook vooral te maken met een stukje onwetendheid gecombineerd met het idee dat het er zo duur is.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2017 - 23:28

Dankjewel! Ik moet zeggen dat ik IJsland nog mooier en indrukwekkender vond dan ik van tevoren na het zien van vele foto’s dacht. Het is er gewoon heel mooi, maar het moet je zeker wel liggen ja. Er komt nog één blog online over IJsland, met een overzicht van de route, de prijzen en hotels. Dan kun je zien hoeveel het kostte allemaal!

Reply
Marcella 17 augustus 2017 - 01:32

Zo gaaf dat jullie deze wandeling gedaan hebben! Wij wilden ‘m ook doen, maar we kwamen vrij laat bij Hellnar én we wilden nog een eind richting Reykjavik rijden om daar te overnachten. Het paste dus niet om ook nog een eind te gaan hiken. Onwijs jammer, want de wandeling lijkt me echt prachtig! We hebben wel van beide plekken genoten hoor, maar we zijn er met de camper naartoe gereden. Wij troffen er een lekker zonnetje, heb zelfs mijn broek nog kunnen afritsen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2017 - 23:30

Wat heerlijk dat jullie het zonnetje hadden! Bij ons was het echt koud haha brr 🙂 Jammer dat jullie m niet hebben gedaan, maar blijft er nog iets over voor een volgende keer 😀 Wij waren trouwens ook erg laat hoor, hebben dit echt best laat in de avond gedaan, volgens mij waren we om half 9 of 9 uur pas weer terug bij de auto. Gelukkig was het lang licht 🙂

Reply
Morgaine 17 augustus 2017 - 00:26

Wauw, wat adem benemend mooi al die rotsen en cliffen… echt.. moet inderdaad indrukwekkend zijn als je er echt staat 😀

Als ik er ben, ga ik dit zeker lopen en zien 😉

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2017 - 23:31

Haha ja is echt super mooi! Ook best eng want die rotsen gaan recht naar beneden en zijn hartstikke hoog haha 😛 Voor jou zou dit ideaal zijn, met je camera in de aanslag voor de natuur en de vele vogels! xx

Reply
yvonne 16 augustus 2017 - 23:46

Heel mooi om te zien. Wel fijn dat Jimmy en jij op dezelfde lijn zitten qua vakanties. Ik zou het best lastig vinden als ik een partner had die hele andere dingen wil dan ik.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2017 - 23:32

Ja dat zou ik eigenlijk ook best lastig vinden 🙂 Als de één van strandvakanties houdt en de ander van kamperen op hoge koude bergen haha. Gelukkig maar dat dat niet zo is 🙂

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!