Home Hongkong Hongkong: here we come! De voorbereidingen.
Hongkong

Hongkong: here we come! De voorbereidingen.

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Maandag is het zover: we gaan naar Hongkong! In de late avond om precies te zijn, stappen we in het vliegtuig richting Azië. Maar liefst twee weken lang mogen we genieten van Hongkong. Nu ik dit schrijf ben ik nog helemaal niet klaar met voorbereiden. Voor zo een lange reis moet er van alles gebeuren, maar terwijl ik in Nederland altijd al minstens een week van tevoren alles klaar had, is dat in Colombia tegenwoordig anders. Lees hier alles over onze voorbereidingen, de reis van Bogotá naar Hongkong en ontdek wat het tijdsverschil is. Hongkong: here we come!

Reisboek: de Lonely Planet

Mijn favoriete reisboek is gewoon niet te koop in Colombia. Of misschien als je héél goed zoekt dat je ‘m ergens vindt, maar zeker niet die van Hongkong. Dus wat doe je dan? Printen dus! Al zo’n twee maanden geleden hebben we de Lonely Planet via hun website gekocht in pdf. Afgelopen week ging ik dan eindelijk naar de copyshop, dus sinds een paar dagen hebben we de Lonely Planet ook in gedrukte vorm in huis. Ik vond de felle oranje kleur wel passen bij Hongkong.

 

Wat gaan we doen in Hongkong?

Geen idee! Ik heb namelijk nog bijna niets gelezen in de Lonley Planet. We hebben straks een lange vlucht, dus tijd zat om dan te bedenken wat we wanneer gaan doen. Jimmy heeft maar zes dagen de tijd om Hongkong te zien, aangezien hij de andere dagen op een congres is. Dus wat mij betreft bedenkt hij wat we die dagen gaan doen, dan doe ik de rest wel in de tijd dat ik alleen ben. Ik wil eigenlijk gewoon zo veel mogelijk zien en doen. Alle wijken, ook buiten het centrum. De mooie parken en misschien lukt het om een dagje naar het strand te gaan. Ook schijn je goed te kunnen wandelen in de bergen in Hongkong, dus daar hoop ik ook nog tijd voor vrij te kunnen maken. In ieder geval gaan we heel veel zien!

 

Van Bogotá naar Hongkong

Hongkong is vanaf Colombia niet de meest handige bestemming. De reis gaat namelijk minstens 32 uur duren. Eerst vliegen we naar Mexico (5 uur), waar we bijna 4 uur overstaptijd hebben, en dan naar San Francisco (5 uur), met weer 4 a 5 uur wachttijd. Ik hoop maar dat het met overstappen allemaal goed gaat, want in de VS schijnt het niet zo vlot te gaan. Vanaf San Francisco vliegen we in 14 uur naar Hongkong. We komen dus bijna twee dagen later pas aan. Mijn e-reader en wat tijdschriften helpen me hopelijk door deze lange reis heen. Niet alleen de lange reis, maar ook het tijdsverschil van 13 (!) uur zal er voor zorgen dat we een behoorlijke jetlag hebben. Gelukkig komen we aan in de avond, dus ik hoop dat we dan meteen kunnen slapen om de volgende dag een beetje uitgerust de stad in te gaan.

 

Ons verblijf in Hongkong

Het plan was om in drie verschillende hotels te verblijven, om zo meerdere delen van de stad te kunnen ontdekken. Echter hebben we later besloten toch maar één hotel te boeken, want dat scheelt reistijd binnen Hongkong. We verblijven dus nu twee weken lang in de wijk Tsim Sha Tsui, het centrum van de stad. Op 400 meter is Kowloon Park: het Central Park van Hongkong. Er zijn vele hotels en hostels in Hongkong, die erom bekend staan zeer kleine kamers te hebben. Nu vind ik dat niet erg, maar voor een verblijf van twee weken in de hitte wilden we wel iets luxer zitten. We overnachten dus niet in het goedkoopste hotel, maar voor een beetje meer geld hebben we wel een uitzicht en een ruime kamer. In welk hotel we verblijven, daar zal ik later over schrijven!

 

Inpakken: wat gaat er mee?

In Nederland was ik altijd zeer georganiseerd en al weken van tevoren klaar met inpakken. Die eigenschap heb ik duidelijk in Nederland achtergelaten. Ook Jimmy verbaasd zich daar steeds weer over hoe snel de Colombiaanse levensstijl mij van die handige eigenschappen afhelpt. Afgelopen week bijvoorbeeld hadden we dit heel korte gesprekje op de app:

Jimmy: Heb je al ingepakt?

Ik: Uhh nee…

Jimmy:… Je gaat wel naar Hongkong toch???

Ik: Haha ja 😛 😀

Maar goed, inmiddels ben ik aardig ingepakt. Ik heb geen idee wat te dragen in Hongkong, dus neem ik maar gewoon van alles mee. Leuke jurkjes, open en dichte schoenen en wat vestjes voor in airconditioning. Als ik iets anders nodig heb of iets mis, dan koop ik het daar. Het allerbelangrijkste heb ik sowieso bij me: mijn camera, laptop en de Lonely Planet. We kwamen er net achter dat we gratis twee koffers per persoon mee mogen nemen, dus neemt Jimmy nog een kleine koffer mee waar ik vast ook nog wel iets in kwijt kan. Mijn koffer is inmiddels helemaal vol, maar ik denk dat ik ook wel iets mee wil nemen vanuit Hongkong naar huis. Mocht het nodig zijn, dan koop ik daar gewoon een klein koffertje om die extra spulletjes in te doen. Zo een koffertje heb ik niet en komt altijd wel van pas. Aan de handbagage moet ik nog beginnen en ook moet er nog wat eten voor onderweg worden ingekocht, maar daarvoor hebben we morgen nog een paar uur de tijd. No worries!

 

De komende weken op mijn blog

Komende dinsdagavond (woensdag voor jou), wanneer ik normaal gesproken publiceer, zitten we in het vliegtuig. Ik zal dus een blog klaarzetten die automatisch gepubliceerd wordt. Tenminste, dat is het plan. Als het goed is krijgen ook de e-mailvolgers een automatische mail. Als het allemaal niet goed gaat, of mijn blog niet op Facebook wordt gedeeld, dan komt dat gewoon een dagje later. Ik zal daarnaast wat minder online zijn, dus minder andere blogs lezen of later reageren op mails of vragen. Verder zal ik gewoon door blijven schrijven vanuit Hongkong. Enkele artikelen zijn al klaar, maar ik ga je natuurlijk ook op de hoogte houden van onze reis. Zowel op Facebook als hier op besabine.com. En wil je onze reis volgen in foto’s? Volg mij dan op Instagram!

 


Nog één nachtje slapen en dan is het zover! Ik zie behoorlijk op tegen de reis, maar als we er eenmaal zijn dan gaan we alleen maar genieten. Tot de volgende keer vanuit het verre Hongkong!

 

Lees meer!

40 reacties

Stéphanie 25 augustus 2016 - 14:32

Leuk Sabine! Maar wat een lange reis zeg. Ik denk dat ik dagen nodig zou hebben om bij te komen, hopelijk valt het voor jullie mee. Veel plezier en ik ben benieuwd naar je Hongkong avonturen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 05:44

Haha ja echt heel lang 🙂 Ben nog steeds hartstikke moe. Heb niet echt een jetlag, maar meer slaapgebrek. Maar komt goed: Honkong is superleuk!

Reply
Billy 23 augustus 2016 - 22:55

je kiest niet echt de meest voor de hand liggende bestemmingen hé, Sabine
Intussen ben je er wellicht al, en gaat de wonderbaarlijke Hongkong-wereld voor je open… 😉
Geniet!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 04:21

Haha er was geen keus: dat congres van Jimmy is hier 🙂 Dankjewel!

Reply
Roos 23 augustus 2016 - 13:31

Gaaf Sabine!! Veel plezier in Honggkong. 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 04:12

Dankjewel!

Reply
Debby 23 augustus 2016 - 05:58

Wat leuk dat je hem zo geprint en ingebonden hebt! Veel plezier daaro 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 04:11

Dankjewel! Haha ja dan is het tenminste nog een soort van boek 🙂

Reply
Anita - Reisvlinder.nl 23 augustus 2016 - 02:22

Heel veel plezier in Hongkong en succes met de reis! Ben benieuwd naar je avonturen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 04:11

Dankjewel!! Heel tof hier!

Reply
Elaintje 22 augustus 2016 - 20:02

Jeetje, dat is een lange reis! Maar daar zullen jullie uitgebreid voor beloond worden denk ik. Lijkt me ook best fijn dat je de voorbereiding nu een beetje op zijn beloop hebt gelaten. Geen stress, no worries haha. Komt allemaal goed. Hele fijne vakantie en geniet ervan!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 04:10

Ja was erg lang, ben nog steeds enorm moe. Dankjewel!

Reply
Jessica 22 augustus 2016 - 19:56

Inmiddels zit je al in het vliegtuig maar alsnog heel veel plezier gewenst in Hong Kong! Geniet ervan en ik ben ervan overtuigd dat je veel mooie dingen gaat zien 🙂 Zou inderdaad leuk zijn als je ook nog wat kunt hiken daar 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 04:10

Dankjewel! Er is hier veel natuur en mooie bergen. Hebben al twee wandelingen gemaakt. Helaas is dit wel echt lastig, het is echt héél heet hier. Gister was er zelfs een waarschuwing afgegeven voor extreme hitte. Wandelen is dan wat minder fijn 🙂

Reply
Miriam 22 augustus 2016 - 15:06

hong Kong of all places, wauw gaaf hoor! Maar 32 uur reizen? Pfff…ik hoop dat alles een beetje mee zit enzo. Geniet ervan! =D

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 augustus 2016 - 04:09

Dankjewel! Heel tof hier!

Reply
Jenny - ikreis.net 22 augustus 2016 - 14:17

Veel plezier in Hongkong!

Een paar weken geleden heb ik gedoken met een paar gasten uit Hongkong. Zij waren zo enthousiast over hun land.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2016 - 05:31

Dankjewel! Wat leuk zeg! Ben ook zo benieuwd ?

Reply
Jennifer 22 augustus 2016 - 13:31

Jeetje wat een reis om er alleen al te komen! Al met al moet het wel legendarisch worden!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2016 - 05:30

Haha ja dat hoop ik. .. Dit is ook niet mijn favoriete bezigheid hoor. Hebben er nu één vlucht opzitten en je kunt me nu al opvegen… ?

Reply
Zo simpel is dan geluk 22 augustus 2016 - 12:36

Heel erg veel plezier! Ik ben heel erg benieuwd naar je ervaringen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2016 - 05:29

Dankjewel! ?

Reply
Annemarie 22 augustus 2016 - 12:23

Gaaf hoor. Ik ben pas geleden twee dagen in Hongkong geweest. Je moet (nou ja, niks moet natuurlijk…) zeker ook naar Lantau Island gaan. Lekker groen en veel te zien. Ben benieuwd naar je ervaringen. Veel plezier en goede reis!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2016 - 05:29

Dankjewel! Tof dat je er laatst ook was. En super bedankt voor de tip, ga ik zeker proberen te doen!

Reply
Daisy || Diyaata 22 augustus 2016 - 07:43

Wauw wat een reis! Ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan zien en meemaken, hele goede reis!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2016 - 05:28

Dankjewel! Ja hier ben ik ook geen fan van hoor Haha. Maar als we in Hongkong zijn ben ik vast alles weer vergeten van de lange reis ?

Reply
Els 22 augustus 2016 - 07:36

Die reis lijkt mij echt vreselijk! !
Maar goed. …..heel veel plezier, doe voorzichtig, pas goed op elkaar en op jezelf, ga niet alleen de bergen in als je niet zeker weet dat je het terug kan vinden, eet geen rare dingen, vergeet geen ors. …..
haha even een grapje hoor, ik ben ook maar een moeder. ?
Geniet er van! !!
Xxxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2016 - 05:27

Hahahaha Nouja de eerste vlucht zit erop. Nog 2 te gaan. .. en ben nu al moe Haha ? Ik houd je op de hoogte mams! Xx

Reply
Nesrin 22 augustus 2016 - 06:49

Heel cool! Ik kijk uit naar al jouw Hong Kong verhalen, ik heb er gewoon zin in 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2016 - 05:26

Ah wat lief! We zijn al in Mexico. Nu de rest nog Haha

Reply
Geri 22 augustus 2016 - 06:12

Wat een lange reis. Lijkt me vreselijk. Maar daarna. Een heel nieuwe wereld. Ik weet niets van Hongkong. Dus via jou krijg ik daar ook iets van mee. Ik ga kijken of ik je ook via Google Earth kan volgen. Heel goede reis en fijne dagen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2016 - 05:25

Haha ja ik vind het ook vreselijk ? Dit was de goedkoopste optie een heel veel sneller zal het sowieso niet kunnen vanaf hier denk ik. We zijn nu in Mexico trouwens. Dankjewel en leuk dat je volgt! X

Reply
Marion 22 augustus 2016 - 04:38

Spannend zeg. Ik ben ontzettend benieuwd, dus ik hou je Instagram en je blog goed in de gaten. Ik wens je een hele voor spoedige vlucht en een hele mooie reis. Geniet ervan! X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2016 - 05:24

Dankjewel voor je leuke enthousiaste reactie 😀 We zijn net in Mexico en zo door naar San Francisco! Ben ook zo benieuwd!

Reply
sunny mama 22 augustus 2016 - 03:23

Wow, wat een lange reistijd!
Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen in Honk Kong. Ik wens jullie een ontzettend fijne en interessante tijd daar.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2016 - 05:23

Dankjewel! Ja die reistijd is echt niet relaxt… zijn net aangekomen in Mexico en heb de hele nacht niet geslapen. En we moeten nog twee vluchten… hopen maar op een fijn bed daar dus 😀

Reply
Rowan 22 augustus 2016 - 02:46

Wat leuk!! Heel erg veel plezier! Ik ben heel benieuwd naar je avonturen en foto’s!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2016 - 05:22

Dankjewel! ? we zijn inmiddels in Mexico. Ben ook zo benieuwd!

Reply
Myriam 22 augustus 2016 - 02:11

Heel veel plezier in Hongkong. Schijnt een fascinerende stad te zijn. Benieuwd welk hotel jullie gekozen hebben.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 augustus 2016 - 05:21

Dankjewel! Ben ook heel benieuwd naar alles, iedereen is er altijd heel enthousiast over!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!