Home Curacao 10x Doen en zien in het oosten van Curaçao
Wat te doen in het oosten van Curaçao

10x Doen en zien in het oosten van Curaçao

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Op Curaçao is ontzettend veel te doen. Je vervelen is bijna onmogelijk. Voor het gemak deel ik het eiland even in tweeën: de west en oostkant. Met in het midden Willemstad. Vandaag neem ik je mee naar het oostelijke deel van Curaçao. Waar je niet alleen één van de mooiste stranden vindt, maar ook vele musea, uitzichten, natuur en andere bezienswaardigheden. Dus: wat te doen in het oosten van dit Caribische eiland? 10 tips.


Het oosten van Curaçao


De zuidoostelijke stranden zijn het meest populair om te verblijven op Curaçao. Het is dan ook niet verbazend dat het oosten het meest toeristisch is. Echter, de meeste toeristen lijken vooral bij het strand te blijven, dus erg druk is het in het oostelijke binnenland ook niet. Terwijl er bijzonder veel te doen is.

 


10 Keer doen en zien in het oosten van Curaçao


1. Landhuis Bloemhof

Landhuis Bloemhof is een prachtig en kleurrijk landhuis in het oosten van Willemstad. Hier komt kunst, natuur en historie bij elkaar. Het was één van de laatste bezienswaardigheden die ik bezocht, maar ook één van de leukste en mooiste. Je kunt er heerlijk wandelen, genieten van prachtige kunst, in de geschiedenis van Curaçao duiken én lekker eten. Bij het landhuis vind je namelijk het restaurant Number Ten. Een prachtige plek in de natuur waar je heerlijk in de tuin op het terras kunt zitten, of kies één van de mooi ingerichte huiskamers in het restaurant.

Lees hier alles over Landhuis Bloemhof.

 

2. De Aloë Vera plantage

In het noordoosten van Curaçao vind je de Aloë Vera plantage, waar maar liefst 50.000 Aloë Vera planten groeien. In de bijbehorende kleine fabriek wordt de Aloë Vera uit de bladeren gehaald, waarna er verzorgingsproducten van worden gemaakt. Deze vallen onder het merk Curaloe en zijn producten gemaakt van rond de 90% Aloë Vera. Ik heb zelf gezichtsgel, body gel en crème gekocht, en het zijn echt heerlijke producten. In de winkel op de plantage kun je de producten proberen en kopen, maar ze zijn ook te koop in de lokale supermarket of thuis online.

Lees hier alles over de Aloë Vera plantage op Curaçao.

 

3. De Sint Joris Baai

De Sint Joris Baai is een stukje natuur aan de oostelijke kust van Curaçao. Dit is dé plek voor kitesurfers. Als je wilt kitesurfen, moet je bij de Sint Joris Baai zijn. Daarnaast kun je hier ook goed wandelen. Zelf ging ik hier samen met Yvonne van Tropical Breeze appartementen de honden uitlaten. Hier vind je de Sint Joris Baai op Google Maps.

 

4. Serena’s Art Factory

Serena’s Art Factory is gelegen in Santa Catharina en goed te bezoeken in combinatie met de Aloë Vera plantage, de Ostrich Farm (zie verder) en de Sint Joris Baai. Leuke dagtrip op Curaçao.

Elke dinsdag- of zaterdagochtend van 9 tot 12uur kun je in Serena’s Art Factory een Chichi workshop doen, waarbij je je eigen Chichi verft. De Chichi is een sensueel en goed gevormd Caribisch figuur, die de levendige, dynamische en de verantwoordelijke oudere zus representeert. Chichi is typisch in de Caribische cultuur, en tijdens een bezoek aan Serena’s Art Factory kun je hiermee kennismaken.

Je hoeft de workshop niet te doen, je kunt ook gewoon langskomen en de Chichi’s bekijken. Daarnaast is er een winkel, waar je Chichi’s in alle vormen en maten kunt bewonderen en kopen. Lees hier alles over Serena’s Art Factory en Chichi’s.

 

5. Fort Beekenburg

Aan de Caracas Baai vind je Fort Beekenburg. Een oude Nederlandse legervesting uit 1703, met kanonnen en een toren waar je een prachtig uitzicht hebt over de Caracas Baai. Het fort ligt direct langs de weg en is een beetje afgelegen. Via de oude trap loop je naar boven, waar je via de tuin naar de toren loopt.

Om de toren te beklimmen moet je door een smalle doorgang en trap naar boven. Maar het is de moeite waard, want je kunt vanaf boven de hele Caracas Baai bekijken en je hebt een goed uitzicht op de Tafelberg. Het fort is enigszins vervallen en er is niemand die controle houdt. Dat in combinatie met de afgelegen ligging, is het mogelijk niet veilig als er verder geen bezoekers zijn. Als die er wel zijn: loop zeker even naar boven! Hier vind je Fort Beekenburg op de kaart.

 

6. De Directeursbaai

De Directeursbaai is een strandje verscholen aan de zuidoostelijke kant van het eiland. Vroeger was dit het privéstrand van de directeuren van Shell, vandaar de naam. Tegenwoordig is het een populaire plek om te duiken en te snorkelen. De Directeursbaai is echter geen druk strand. Het is klein en wegens de kiezelstenen is het niet zo geschikt om op het strand te liggen. Daarnaast zijn er geen voorzieningen, dus neem zelf eten en drinken mee. Mooi is dit strand echter wel, misschien wel het mooiste strand op Curaçao.

Lees meer over de Directeursbaai en de mooiste stranden van Curaçao.

 

7. Jan Thiel uitzichtpunten

In het dorpje Jan Thiel vind je een paar uitzichtpunten met prachtige vergezichten over de oostkant van Curacao. Ik vond deze uitzichtpunten op Google Maps, en aangezien er verder vrijwel niemand was, vermoed ik dat het niet erg populaire punten zijn. Wat mij betreft wel de moeite waard om een stop te maken!

Het eerste uitzichtpunt heet Mirador Kaya Guinea en vind je hier. Je kunt er parkeren en via het parkje naar het uitzichtpunt lopen.

 

Het tweede uitzicht punt heet I Curaçao, vind je hier, en is slechts een paar minuten rijden naar het zuiden. Hier vind je de bekende blauwe bank. Maar het is eigenlijk veel mooier om om die bank heen te lopen en te genieten van het uitzicht.

 

8. Het strand bij Jan Thiel

Jan Thiel beschikt over één van de populairste stranden van het eiland. Hier vind je vele strandtenten en in de avond heb je een prachtig uitzicht over de zonsondergang. Veel toeristen op Curaçao verblijven in Jan Thiel, en dit is daarom ook niet een bepaald rustig stukje eiland. Houd je van gezelligheid en mensen om je heen? Dan moet je hier zijn. Ik ben zelf bij strandtenten Koko’s en Zest geweest en heb daar heerlijk gezeten en gegeten. Je kunt hier ook overal strandbedjes huren, dit heb ik echter niet gedaan.

 

9. De Ostrich farm

In Santa Catharina vind je de Ostrich Farm. Een soort dierentuin met een Zuid-Afrikaans thema, waarin struisvogels centraal staan. Deze worden hier gehouden, je kunt ze voeren en ook struisvogelvlees eten. Ik ben geen fan van dierentuinen, en zeker niet als de dieren in kleine ruimtes worden gehouden en er later vlees van wordt gemaakt, dus ik ben hier zelf niet geweest. Wil je hier wel graag naartoe? Op hun website vind je alle informatie.

10. Pippi’s opvang

Ook bij Pippi’s opvang ben ik niet geweest, maar hier zou ik zeker wel eens naartoe willen. De eigenaresse Tamara zet zich in voor verwaarloosde dieren op Curaçao. En aangezien deze er nogal veel zijn, is dit hard nodig. Je kunt niet zomaar op bezoek bij Pippi’s, maar je kunt ze wel helpen. Daarnaast kun je zwemmen en wandelen met geredde paarden en ezels, een onvergetelijke ervaring moet dat zijn! Neem een kijkje op hun website voor meer informatie.

 


Waar verblijven in het oosten van Curaçao?


In het noordoosten van Curaçao vind je het dorpje Santa Catharina. Zoek je rust en een verblijf weg van de toeristendrukte? Dan is dit de perfecte plek. Ikzelf verbleef hier in een prachtig idyllisch appartement van Tropical Breeze. Echt een droomplek!

Wil je liever aan het strand verblijven of in ieder geval op loopafstand van het strand? Dan is Jan Thiel meer voor jou. Bekijk hier alle appartementen en hotels in Jan Thiel Curaçao.

 


Check deze mini-reisgids Curaçao voor alle bezienswaardigheden op het eiland, en praktische tips.


In dit artikel staat een affiliate link. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

2 reacties

Els 25 juni 2023 - 14:42

Mooi!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 juli 2023 - 21:59

Dankjewel!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!