Home Nariño Laguna de La Cocha Pasto | Klein Zwitserland in Colombia
Laguna de la Cocha Pasto Colombia

Laguna de La Cocha Pasto | Klein Zwitserland in Colombia

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Een dorpje totaal anders dan anders. Dat is El Puerto bij Laguna (meer) de la Cocha. Kanalen met smalle bootjes, houten huisjes met balkonnen vol met bloemen en bergen op de achtergrond. Geen wonder dat dit dorpje in het zuiden van Colombia ook wel klein Zwitserland wordt genoemd. Vanaf Pasto maak je makkelijk een dagtrip naar Laguna de la Cocha. Maar is het echt zo pittoresk als dat het klinkt? Laguna de la Cocha bij Pasto Colombia: ontdek het hier!


Laguna de la Cocha nabij Pasto in Colombia


Niet alleen is Laguna de la Cocha een pareltje in het zuiden van Colombia, ook is dit na Lago de Tota het tweede grootste natuurlijke meer van Colombia. Het meer vind je op slechts 20 kilometer van Pasto, Nariño, op een hoogte van 2680 meter. Het meer en de omliggende dorpjes zijn omgeven door hoge bergen en laaghangende wolken, wat het geheel een mysterieus tintje geeft.

Op het meer vind je een eilandje gemaand La Corota, met daarop het kleinste beschermde natuurgebied van Colombia. Namelijk Santuario de fauna y flora Isla de La Corota. Hier kun je een wandeling maken door mooie natuur en canelazo drinken.

Je kunt in één van de smalle bootjes het meer over varen en op het eiland komen. Een leuke bezigheid om intenser van de natuur te genieten. Vergeet niet warme kleding mee te nemen, want zeker zonder zon is het behoorlijk koud.

 


Klein Zwitserland in Colombia


Waarvoor echter de meeste mensen naar dit meer komen is niet het meer, maar één van de dorpjes aan het meer. Genaamd El Puerto. Een dorpje dat met recht opmerkelijk te noemen is. Nooit eerder zag ik zoiets in Colombia. De houten huisjes met bloemen, de schattige bruggetjes en de kanalen met smalle bootjes. Het doet de bijnaam Klein Zwitserland zeker eer aan.

Dwaal door de straatjes en loop over de bruggetjes. In de meeste huisjes is of een souvenirwinkel of een restaurant te vinden. En tegenwoordig kun je er ook overnachten. Dat zal wel een leuke ervaring zijn op deze bijzondere plek.

 


De moeite van een bezoek waard?


Ja, absoluut! Wel handig om te vermelden is dat het echt een toeristendorp aan het worden is. Het is super leuk om te zien, maar de huisjes zijn inmiddels allemaal of een hotel of een souvenirwinkel of een restaurant. Doordeweeks buiten het hoogseizoen is het er wat betreft toerisme rustig, maar in het weekend en tijdens het hoogseizoen schijnt het enorm druk te zijn. Probeer die momenten dus te vermijden.

 


Laguna de la Cocha praktisch


Hoe kom je bij Laguna de la Cocha?

Vanaf Pasto gaan er colectivos (kleine minibusjes die vertrekken als ze vol zijn) naar Laguna de la Cocha. Deze vertrekken op slechts 1 plek, namelijk op calle 21A met carrera 7. Ongeveer tegenover Templo del Santo Sepulcro en naast een ziekenhuis. Vanaf mijn hostel liep ik er in ongeveer 20 minuten naartoe. De rit van Pasto naar Laguna de la Cocha duurt ongeveer 45 minuten.

Een boottocht maken over het meer: hoe regel je dat?

Vanaf het dorp Klein Zwitserland gaan er smalle bootjes het meer op. Je kunt kiezen uit diverse rondvaarten. Van een halfuur tot 1,5 uur. De boottochten zijn behoorlijk prijzig, daarom is het aan te raden een boot te delen met meerdere mensen. Ik reisde alleen en heb gewoon een willekeurig persoon op straat aangesproken met de vraag of ik met hem en zijn familie een bootje kon delen. Scheelde me enorm veel geld en het was nog hartstikke gezellig ook met het Colombiaanse gezin uit Pereira.

Het klimaat

Bij Laguna de la Cocha is het rond de 15 a 18 graden. Zeker met veel wind voelt het behoorlijk koud aan. Door de hoge ligging in de bergen regent het bovendien ook vaak. Neem dus warme kleding mee en eventueel een paraplu.

Waar te verblijven?

Ik verbleef in het fantastische Casa Hospedaje La Bohemia in Pasto. Vanaf daar is een dagtrip naar Laguna de la Cocha makkelijk te maken. Ze leggen je ook helemaal uit hoe je er komt en wat aanraders zijn om te gaan lunchen bijvoorbeeld. Je kunt natuurlijk ook in één van de schattige huisjes overnachten. Dit zal wat meer kosten en is wat betreft de tijd die je nodig hebt om alles te zien niet nodig.

 


Reizen door Colombia? Sla het departement Nariño niet over!


In dit artikel staat een affiliatie link. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

5 reacties

Ilona 24 juli 2020 - 09:18

Wat een toffe site heb je! Wij zijn nu voorbereidingen aan het treffen voor een reis van Colombia naar Argentinië (zodra dat hele Corona-gedoe voorbij is) met een eigen camper. Ik ben al eens eerder in Colombia geweest, maar dat was backpackend en vond het een fantastisch land. Nu vooral veel informatie gevonden over routes met de auto en plaatsen waar je anders niet zo snel / makkelijk komt. Keep up the good work en bedankt voor de info 😀

Reply
Luxemburg 1 maart 2020 - 14:43

In Luxemburg is er ook een klein zwitserland, maar daar ziet het er toch wel een stukje exotischer uit! 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 15:37

Hahaha ja en wat hoger gelegen hier denk ik haha

Reply
Myriam 8 februari 2020 - 12:17

Ziet er super leuk uit daar Sabine, alleen wat ver voor mij. 😊

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 15:38

Haha ja dat is jammer, maar als je ooit in de buurt bent zeker gaan!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!