Home Emigreren Persoonlijke update | Als de liefde niet zo uitpakt als gehoopt…
Scheiden in Colombia

Persoonlijke update | Als de liefde niet zo uitpakt als gehoopt…

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

En dan opeens deze blog. Eentje die onvermijdelijk is. Die ik eigenlijk helemaal niet wil schrijven. Maar het toch doe. Weken na het tekenen van de scheidingspapieren is het zo ver. En maak ik dit voor velen onverwachte nieuws wereldkundig. Dat nieuws dat ik maandenlang stil heb gehouden. Jimmy en ik zijn gescheiden. Het hoge woord is eruit. Waarom? Wat is er gebeurd? Ga ik nu terug naar Nederland? In dit persoonlijke artikel geef ik antwoord op de meest gestelde vragen over het einde van dit prachtige liefdesverhaal in Colombia.


Voor de liefde naar het buitenland verhuizen


Na 1,5 jaar relatie vertrok ik eind 2014 naar Colombia. Jimmy en ik waren dol verliefd en er was maar één ding dat ik wilde: een nieuw leven opbouwen met hem. Daarnaast wilde ik altijd al weg uit Nederland. Ik ben nogal avontuurlijk ingesteld en volg altijd mijn gevoel. En dat was nu niet anders. Ik sta ook totaal achter de TED talk die ik heb gegeven: volg je eigen pad en creëer je eigen leven.

Na 2 jaar wonen in Colombia vroeg Jimmy mij ten huwelijk in New York. We trouwden in Colombia en onze bruiloft hielden we in Nederland.

Mijn leven in Colombia is altijd fantastisch geweest. Ondanks dat Jimmy een enorm drukke baan had en heeft en we elkaar maar weinig zagen, is mijn leven in Colombia vele malen leuker dan dat het ooit in Nederland was.

Totdat het toch mis liep en er opeens een nieuwe wending in ons leven kwam.

 


Wat is er gebeurd?


Ik begrijp dat je heel graag het hele verhaal wilt horen, maar toch ga ik dit privé houden. Wat ik je wel kan vertellen is dat we vooral beiden voor onszelf wilden kiezen. In mijn geval werd het na een tijdje steeds moeilijker om altijd alleen te zijn. Ik verloor steeds meer de connectie met Jimmy. Het voelde alsof ik alleen was binnen een huwelijk. Gelukkig ben ik een heel zelfstandig en onafhankelijk persoon en kan ik goed alleen zijn. Maar de gedachte dat het de rest van mijn leven zo gaat maakte me niet (meer) gelukkig.

Altijd stond ik achter hem als vrouw van een anesthesioloog, maar de gedachte dat ik de rest van mijn leven min of meer alleen woon terwijl ik getrouwd ben begon steeds meer te knagen. Ik besefte steeds meer dat mijn behoeften veranderden en dat paste niet meer bij de behoefte van Jimmy. En dat gold ook voor hem. Ook hij heeft nieuwe plannen die niet passen bij hoe ik het leven wil leiden.

We zouden kunnen vechten voor ons huwelijk, maar dat zou betekenen dat één van ons heel veel moet opgeven en beiden wilden we dat niet. Op de lange termijn zal het ook niet werken als één van de twee ongelukkig is omdat iets ‘moet’ wat hij/zij eigenlijk niet wil.

Ondanks dat we nog steeds van elkaar hielden besloten we dat er maar één oplossing is, en dat is beiden onze eigen weg gaan. En nee het is niet makkelijk om iemand van wie je houdt los te moeten laten. Iemand met wie je zulke mooie jaren hebt gedeeld. Prachtige herinneringen hebt gemaakt. We spreken elkaar nog regelmatig en het gevoel dat er iemand is op wie ik kan vertrouwen is heel fijn.

Ik ben super trots op Jimmy. Wat hij allemaal heeft bereikt. Hoe hij zijn leven invult. En hoe ook hij voor zichzelf durft te kiezen. Ik hoop oprecht dat we goede vrienden blijven.

Natuurlijk zijn er nog andere dingen gebeurd die hebben geleid tot de beslissing om te scheiden; deze houd ik privé. Vragen hierover zal ik ook niet beantwoorden.

 


Heb je spijt dat je naar Colombia bent geëmigreerd voor de liefde?


De vraag of ik ergens spijt van heb vind ik altijd zo een rot vraag. Waarom zou je spijt hebben van iets dat je wél hebt gedaan? Dat je spijt hebt van iets dat je niet hebt gedaan lijkt me logischer. In ieder geval: nee hier heb ik totaal geen spijt van. Sterker nog: emigreren naar Colombia was de beste beslissing ooit. Ik zeg altijd dat alles altijd wel weer goed komt. Voor alles is een oplossing. En dat is nu niet anders.

 


Ga je nu terug naar Nederland?


Nee. Dit was niet eens een vraag voor mij. Ik heb een fantastisch leven in Colombia en wil helemaal niet terug naar Nederland. Daarnaast heb ik hier ook alles. Mijn bedrijf, mijn vrienden, mijn leven. Ik blijf dus in Colombia.

 


Waar ga je nu wonen?


Na onze scheiding heb ik nog 2 jaar in Sopó gewoond. Niet meer op het platteland boven de paardenstal, maar in het dorp zelf. Sinds begin 2022 woon ik weer in Bogotá.

 


Hoe gaat het tussen Jimmy en jou?


Er is geen ruzie en we zullen er alles aan doen om goed contact te houden. We praten nog steeds veel en we willen er voor elkaar zijn. Nu, jaren na onze scheiding, zijn we nog steeds goede vrienden.

 


Geloof je nog in de liefde?


Ja zeker! Ik heb wel geleerd om minder verwachtingen te hebben. De toekomst kan niemand voorspellen en er kan van alles gebeuren. En dat is oké. Ik leef mijn leven zoveel mogelijk in het moment, de toekomst komt vanzelf. Daarom geniet ik van wat en wie er nu op mijn pad komt en hoe dat uitpakt zien we wel. Zoals gezegd doe ik veel op gevoel en dat is in de liefde niet anders.

 


Ben je gelukkig?


Absoluut! Ik geniet van mijn leven hier in Colombia. Dit was een vervelende gebeurtenis, maar eentje waar we beiden veel van hebben geleerd en die simpelweg nodig was om beiden dicht bij onszelf te blijven. De afgelopen maanden waren er wat lastige momenten, maar over het algemeen heb ik het allemaal goed doorstaan en heb ik er ook vrede mee. Ik ben een positief persoon en kan vaak de positieve kanten zien aan een nare gebeurtenis. Mijn leven gaat gewoon door, alleen anders dan 5 jaar geleden gedacht. Dat ik hier persoonlijk van groei en mezelf kan zijn zie ik als iets positiefs. Alles komt altijd weer goed.

 


Kan ik mezelf wel staande houden in Colombia?


Zoals je vast weet houd ik wel van een uitdaging, maar dit is voor mij eigenlijk niet echt meer een uitdaging. Ik woon al meer dan 8 jaar in Colombia en ben goed geïntegreerd. Ik heb mijn eigen bedrijf, mijn eigen inkomsten en mijn eigen vrienden. Daarnaast woon ik al praktisch al die tijd alleen. Jimmy was er natuurlijk ook, maar fysiek maar weinig. Ik ben dus wel wat gewend. Kom ik ergens niet uit? Dan vraag ik het iemand. Ik kan mezelf hier dus prima staande houden, ben hartstikke zelfstandig en onafhankelijk. En zijn er moeilijke momenten, dan is er altijd wel weer een oplossing.

 


Ik geloof nog steeds in de liefde, ook al heeft mijn huwelijk met Jimmy het niet gered. Colombia is en blijft mijn land, waarin ik geniet van het leven en van de liefde.


Op de hoogte blijven van alle nieuwste artikelen over reizen in Colombia, belangrijk nieuws uit Colombia voor reizigers en over mijn leven in Colombia? Volg mij op Facebook of Instagram.


 

Lees meer!

72 reacties

Rob Alberts 11 januari 2022 - 16:29

Vreemd om te van lezen hoe jij vast beraden besluit om in Colombia te wonen. Terwijl ik hier in Amsterdam 2 Colombiaanse vrouwen leer kennen die in Nederland hun bestaan willen opbouwen.

Stille groet,

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 januari 2022 - 12:53

Haha hoezo vreemd? Ik begrijp het wel, ook van die vrouwen.

Reply
Morgaine 29 mei 2020 - 00:47

Jeetje heb ik toch even wat gemist in al die tijd. (ik krijg ook geen updates meer in de mail somehow…)

Het komt zoals het komt, en het is beter lief te hebben gehad, dan nooit een liefde gekend te hebben, zoiets is het toch?

Ik ben in elk geval blij dat het in goede orde verloopt, het kan ook anders gaan, en ja, ik wist al dat Jimmy er amper was fysiek, dus eigenlijk een hele logische beslissing voor allebei.

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 juni 2020 - 19:14

Dankjewel voor je lieve reactie! <3 En wat een mooie uitspraak, zo is het precies! xx

Reply
Kim 7 maart 2020 - 23:45

In de geconditioneerde mind van de meeste mensen zou alles voor altijd moeten zijn, een vervolg moeten hebben. Als dan blijkt dat iets niet voor eeuwig en altijd is, denken we gauw in mislukkingen en spijt. Maar niets is voor altijd, zelfs het leven zelf is maar tijdelijk. Tijdelijkheid is een kenmerk van het leven. Vechten voor iets betekent dat je tegen de stroom inzwemt en dat betekent dat je niet jouw eigen journey leeft. Als je leeft vanuit je hart en van binnenuit je keuzes maakt kún je geen spijt krijgen. Door te durven kiezen om volop te leven leef je écht en krijg je dus ook te maken met de tijdelijkheid van dingen. Je bent hier om te groeien als mens en als ziel en bij groei hoort verandering; dat is zelfs de bedoeling. Als je leert om de geconditioneerdheden waarmee we zijn opgegroeid los te laten en je hart durft te volgen, ontstaan er de mooiste dingen. Tot twee keer toe heb je de moed en het vertrouwen gehad om je hart te volgen en je mag meer dan trots zijn op jezelf. Veel liefs!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:50

Kim wat een prachtige woorden!! Echt dankjewel. Wat een wijsheid ook, ik sta er precies hetzelfde in. Liefs en stay safe!

Reply
Yvonne 20 februari 2020 - 13:26

Ik ben er even stil van. Alle goeds voor jou gewenst❤

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 februari 2020 - 20:10

Dankjewel lieve Yvonne.

Reply
Naki Özkan 20 februari 2020 - 05:53

Ik ben verdrietig voor u. Ik wens u mooie leven

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 februari 2020 - 20:11

Dankjewel.

Reply
Jenn 18 februari 2020 - 08:53

Jeetje, dat had ik niet zien aankomen! Wens jullie beiden het beste. (En heel logisch dat je dingen privé wil houden)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 februari 2020 - 20:11

Dankjewel, heel lief!

Reply
Falderie 18 februari 2020 - 06:18

ik ben hier een tijdje niet meer geweest, heb zelf ook wat woelige tijden achter de rug. net terug en dan lees ik dit. Zo jammer voor jullie, maar fijn te lezen dat je de toekomst wel helemaal ziet zitten en die toekomst ook hebt gevonden waar je intussen al zoveel jaren woont. Veel succes en ik hoop dat jullie inderdaad een goede band kunnen behouden!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 februari 2020 - 20:12

Dankjewel, heel lief je berichtje! Hoop dat het met jou ook goed gaat!

Reply
Emie 17 februari 2020 - 06:04

Jeetje, ik schrok van dit bericht. Maar jouw heldere verhaal zorgt ervoor dat ik begrijp dat je die stap hebt gezet. Veel bewondering voor de manier waarop je dit nu deelt. Ik wens je oprecht het allerbeste toe in je nieuwe levensfase!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 februari 2020 - 20:14

Dankjewel Emie voor je lieve woorden <3

Reply
Saskia 17 februari 2020 - 05:02

Ik vind het mooi dat je het op deze manier deelt en dat jij(jullie) er op deze manier instaan. Heel erg mooi. Maar ook heel erg veel sterkte gewenst in deze periode. Alles gebeurd met een reden <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 februari 2020 - 20:15

Dankjewel Saskia voor je lieve berichtje. Alles gebeurt met een reden: zo waar!

Reply
Geri 17 februari 2020 - 05:01

Daar schrik ik van. Had dit niet verwacht. Ik vroeg me wel geregeld af of je niet een beetje heel vaak alleen was. De zwaarste tijd is nu achter de rug, de beslissing nemen, scheiden, het is veel, he? Gelukkig zijn jullie nog vrienden. En gelukkig heb je een eigen leven, ben je niet financieel afhankelijk. Ben benieuwd wat je verder allemaal gaat meemaken. Liefs van Geri.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 februari 2020 - 22:43

Dankjewel Geri voor je lieve woorden. Ik had het zelf ook anders bedacht. Gelukkig kan ik nog steeds volop van het leven genieten. Liefs!

Reply
Maarten 16 februari 2020 - 18:10

De dingen lopen helaas niet altijd naar verwachting in het leven en dat kan veel verdriet en een moeilike tijd veroorzaken. Jullie hebben een moeilijk maar verstandig besluit genomen. Ik wens jullie allebei heel veel sterkte.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 februari 2020 - 23:03

Dankjewel Maarten, mooi gezegd!

Reply
Juliana Valdivieso Prada 16 februari 2020 - 17:18

Sabine, así es tienes muchos amigos en Colombia, y Colombia es tu país. Eres muy valiente al escribir esto y más valiente aún al tomar la decisión de divorciarte. Pero siempre debes elegirte a ti, como tu persona favorita. Tenemos un encuentro aplazado. Un abrazo con mucho cariño. Juliana

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 februari 2020 - 23:04

Muchísimas gracias por tu mensaje mi querida Juli, un abrazo muy fuerte <3

Reply
Sofie 16 februari 2020 - 14:13

Oh wat jammer dat te lezen! Jullie straalden altijd zo, maar soms is graag zien ook loslaten. Fijn dat je voor jezelf durfde te kiezen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 februari 2020 - 23:04

Dankjewel, mooi gezegd. Ik was ook altijd erg gelukkig en hij ook. Helaas waren de omstandigheden niet optimaal.

Reply
Josanne 16 februari 2020 - 11:40

Jeetje wat een verhaal! Wel erg herkenbaar trouwens. Reisbloggers zijn inmiddels ook zonder elkaar gelukkiger als met elkaar. Inmiddels ook een super leuke vent weer getroffen.
Ondanks dat er rottige momenten zullen blijven komen, komt het uiteindelijk allemaal goed!
Geluk is een belangrijk ding waarvoor je strijden moet, met of zonder elkaar! Geluk maakt dat alles goed komt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:53

Dankjewel voor je lieve en wijze woorden! Zo sta ik er ook in, het komt altijd wel goed en dit soort dingen zijn onderdeel van het leven. Fijn te horen dat het met jou ook goed gaat. Liefs!

Reply
Esther 16 februari 2020 - 10:22

Heel dapper dat je jouw verhaal zo deelt. En mooi om te zien dat het goed is geëindigd en je ook een nieuw iemand hebt ontmoet. Veel sterkte en geluk toegewenst met deze nieuwe fase!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:54

Dankjewel Esther, lief! Hoop dat het goed met je gaat in deze tijden!

Reply
Marielle 16 februari 2020 - 10:13

Prachtig geschreven Sabine. Heel veel succes – in business en de liefde – en geniet van deze nieuwe fase. Ik weet zeker dat er nog veel mooie avonturen op je pad komen. Ik hoop je eens te kunnen opzoeken. Brasaaaaa

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:55

Dankjewel Marielle, lief!

Reply
Shirley 16 februari 2020 - 10:09

Knap dat jullie voor jezelf durfden te kiezen. Dat lijkt me niet makkelijk, maar is soms wel het beste dat je kunt doen als je van elkaar houdt. Ik ben blij om te lezen dat je je draai en plek ‘in je eentje’ gevonden hebt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:56

Dankjewel! Ik heb altijd voor mezelf gekozen, in mijn werk, bij emigratie en nu weer. Zeker niet altijd makkelijk, maar uiteindelijk wel waar je het gelukkigste van wordt. Veel succes in deze tijden!

Reply
rob 16 februari 2020 - 09:56

Sabine, zoals je schrijft, komt de scheiding niet als een donderslag bij heldere hemel. Desalniettemin blijft het altijd een moeilijke beslissing. Je lijkt me sterk genoeg je hier overheen te zetten en de draad weer op te pakken. Dat blijkt ook wel uit het feit dat je weer een nieuwe vriend hebt leren kennen. Ik hoop voor jou dat daar iets moois uit voort kan komen. Veel geluk.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:57

Dankjewel Rob, heel lief!

Reply
Marjoleine 16 februari 2020 - 09:25

Wat heftig, maar zo te horen sla je je er goed doorheen 🙂 Ieder einde is ook weer een begin. Veel sterkte en geluk gewenst!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:57

Dankjewel, zo is het precies. Liefs!

Reply
Frits Hueber 16 februari 2020 - 07:24

Sterk geschreven Sabine!
Sterkte met jouw nieuwe leven?
Groetjes Frits

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:01

Dankjewel Frits!

Reply
schrijfsels 16 februari 2020 - 05:48

Oh, jee, dit had ik niet zien aankomen. Ik wens je alle goeds toe, je bent een sterke zelfstandige vrouw, dus dat komt goed. Veel geluk met de nieuwe liefde in je leven!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:03

Dankjewel! xx

Reply
Rowan 16 februari 2020 - 05:39

Mooie en openhartige blog. Maar wat een heftig nieuws, Sabine. Ik ben er stil van. Een moeilijke beslissing, maar ook heel knap! Ik wens je in ieder geval heel veel geluk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:04

Dankjewel Rowan, lief! Het was niet echt een makkelijke beslissing, maar uiteindelijk beter. Alles komt altijd weer op z’n pootjes terecht zeg ik altijd maar. Succes in deze tijden en liefs xx

Reply
Ellie Schmitz 16 februari 2020 - 05:10

Ben er stil van, niet zien aankomen, niet verwacht. Dapper besluit van jullie tweeën, veel respect daarvoor. Veel geluk in deze volgende stap in je leven ❤️🍀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:05

Dankjewel lieve Ellie xx

Reply
Deborah 16 februari 2020 - 04:31

Wow Sabine, dit had ik niet zien aankomen. Wat moedig dat jullie hiervoor gekozen hebben. En tegelijk denk ik: wat jammer…
Goed dat jullie je eigen pad durft te blijven kiezen. Met die positieve insteek komt dat helemaal goed. Ik wens jou en Jimmy het beste toe!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:06

Dankjewel, lief! Ik vind het ook jammer, Jimmy ook. Maar helaas is het door de omstandigheden niet anders. Uiteindelijk komt alles weer goed, ook al is het even moeilijk. Liefs!

Reply
Wanda 16 februari 2020 - 03:46

Pfff, hier ben ik gewoon even stil van. Ik vind je persoonlijke updates altijd heel mooi om te lezen, omdat verhuizen voor de liefde naar een voor mij totaal onbekend land klonk als een soort sprookje waar ik vanaf de zijlijn af en toe van mee mocht genieten. Dat het zo zou eindigen, had ik dan ook totaal niet verwacht en jullie ook zeker niet gegund. Maar het klopt wat je zegt, soms veranderen dingen zonder dat je er iets aan kunt doen en moet je ook daarin weer keuzes maken. Daarin toon je wat mij betreft ook direct je kracht, namelijk kiezen voor jezelf, maar ook om te blijven in het land waar je je echt thuis bent gaan voelen. Voor jou heeft het verdriet om de scheiding en alles daarbij ergens al een plekje gekregen en ben je verder gegaan wat je inmiddels zelfs een nieuwe liefde heeft gebracht. Ik wens je dan ook heel veel geluk en kracht toe, maar weet zeker dat dit goed zal komen.

Reply
Miranda 16 februari 2020 - 04:31

Wat sterk meis! Ik ben na mijn relatie breuk ook in het buitenland gebleven en ben bijna 6 jaar alleen nu. Je bouwt een leven op in je nieuwe thuis land, dat is nu eenmaal zo. Herken dus veel in wat je schrijft. Maar waar is Julie lieve hondje nu dan in dit verhaal…. Die mis ik hierin… Geniet in het mooie Colombia, land van mij 2 prachtige kinderen. ❤️

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:10

Dankjewel Miranda voor je mooie berichtje. Fijn ook dat je het herkent. Juaco is met mij mee gegaan! Hij ligt heerlijk in ons nieuwe huisje in zijn bedje haha. Wel zielig nu met de lockdown dat we niet zoveel kunnen lopen, maar dat komt wel weer. Liefs! xx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:08

Dankjewel Wanda voor je lieve woorden! Het was ook lang een sprookje, heb heel erg genoten met Jimmy en prachtige herinneringen aan deze tijd. Helaas door bepaalde omstandigheden en gebeurtenissen is dit niet anders. Ik zie het maar als een leerproces en persoonlijke groei. Nog steeds heb ik goed contact met Jimmy en daar ben ik erg blij mee.

Reply
Suze Dijkstra 16 februari 2020 - 03:27

O jeetje, met mn handen voor mn mond gelezen (drama girl), maar wat een sterke blog!!!! Ik voel je helemaal en wens je het allerbeste. Dank voor t delen. Liefs Suze

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:15

Haha dankjewel lieverd, ook voor je lieve woorden. Liefs en kisses xx

Reply
Benita 16 februari 2020 - 03:01

Lieve Sabine, wat verdrietig voor jullie beiden. En wat een weg hebben jullie afgelegd om tot dit besluit te komen. Maar jullie houden contact en ieder gaat zijn eigen weg in het mooie Columbia. Met al jouw positiviteit redt jij het wel en komen er ook weer leuke dingen op je pad. Veel liefs van Joop en Benita

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:17

Hoi Joop en Benita, dank jullie wel voor jullie lieve reactie. Een hoop gebeurd de laatste tijd, maar alles gaat weer helemaal goed gelukkig. Of nouja, behalve het feit dan dat de hele wereld in quarantaine is… maar verder alles goed. Jullie ook veel sterkte nu en liefs!

Reply
WilcoJonker 16 februari 2020 - 02:55

Ik wens je veel succes Sabine en wie weet komen we elkaar wel een keer tegen zodra mijn vrouw en ik in Colombia 🇨🇴 wonen. Ik blijf je volgen 🙏🏻

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:21

Dankjewel Wilco, lijkt me hartstikke leuk!

Reply
Darling Doormat 16 februari 2020 - 02:51

Dit had ik niet zien aankomen, Sabine, maar ik weet dat jouw beslissingen nooit lichtvaardig genomen worden. Nu je een nieuwe weg bent ingeslagen, wens ik je ook daar alle geluk en succes toe.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:23

Dankjewel, lief. Ik had dit ook nooit gedacht, maar helaas toch zo gelopen. Gelukkig gaat alles weer helemaal goed. Liefs!

Reply
Monita 16 februari 2020 - 02:42

Veel sterkte (ook voor Jimmy) en een mooie nieuwe liefde gewenst! 🙏🏼Hoop dat je geniet in Sopó. 😘💋

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:24

Dankjewel Monita, heel lief! xx

Reply
Lizette 16 februari 2020 - 02:31

Wat verdrietig vind ik het voor jullie beiden dat het anders is gelopen dan wat jullie vast aanvankelijk in gedachten hadden. Fijn dat jullie vrienden kunnen blijven. Veel geluk met deze nieuwe wending.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:11

Dankjewel Lizette. Heel naar allemaal, maar het gaat met ons beiden stukken beter nu. En hebben nog steeds goed contact gelukkig. liefs!

Reply
Koen 16 februari 2020 - 02:01

Dat er iets aan de hand was met ‘Sabine’ – met jou dus – is al een heel tijdje duidelijk. Je blog ontwikkelde zich gestaag naar een online toeristengids. Het persoonlijke verhaal verdween steeds meer naar de achtergrond. Heel soms liet je wel iets doorschemeren. Het is niet aan mij om door te vragen. Dat er iets haperde in de privé-sfeer werd duidelijk en nu dus helemaal. Ik hoop dat je de positieve toon van dit logje ook daadwerkelijk voelt in je dagelijks leven. Hou moed. En ik ga niet op zoek naar ‘meer antwoorden’ … ik hou me ver van Instagram en op FB beperk ik me meestal tot linkjes naar mijn blog.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:28

Dankjewel Koen voor je reactie. Dat mijn blog veranderde was een bewuste keuze, eigenlijk had het weinig met privé te maken. Behalve dan het laatste halfjaar, daarin heb ik wel echt minder aandacht daaraan besteed. Ik voel absoluut de positiviteit en ben heel blij met hoe het nu gaat. Behalve de lockdown dan natuurlijk 🙂 Hoop dat het met jou ook goed gaat!

Reply
Co 16 februari 2020 - 01:21

Jeetje, wat een heftig nieuws! Moeilijk besluit, maar goed om voor jezelf te kiezen. Fijn om te horen dat jullie nog contact hebben en dat je gewoon doorgaat. Er komen vanzelf nieuwe mooie avonturen op je pad 🙂

Reply
Thea 16 februari 2020 - 03:17

Lieve Sabine, wat ben je een sterke vrouw. En je zegt het zelf al: alles komt goed. Ik wens jullie beiden veel wijsheid en geluk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:25

Dankjewel Thea, heel lief! xx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:26

Dankjewel, zo is het precies. Het leven is en blijft één groot avontuur (al is nu brood halen bij de bakker al een groot avontuur met corona haha). Liefs xx

Reply
Wilma 16 februari 2020 - 01:08

Wow. Dit komt hier binnen Al’s een donderslag bij heldere hemel. Fijn dat je nog goed contact hebt.
Bewonder je. Wens je alle goeds toe!!
Hug from the North!!
Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 14:10

Dankjewel Wilma, lief! En ja kan ik me voorstellen… Hoop dat het goed met jullie gaat. Liefs!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!