Home Hongkong Mijn top 4 parken in Hongkong: welke moet je écht gezien hebben?
Parken in Hong Kong

Mijn top 4 parken in Hongkong: welke moet je écht gezien hebben?

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Hongkong telt naast prachtige ongerepte natuur ook vele parken midden in de stad. Parken waar je voor even kunt ontsnappen aan de drukte en waar je ziet hoe locals hun vrije tijd besteden. Voor zowel een lange stedentrip als voor tijdens een stopover in Hongkong is het handig te weten wat je écht gezien moet hebben. Daarom laat ik je in dit artikel onder begeleiding van vele foto’s zien wat mijn top 4 van parken in Hongkong is. Met mijn absolute favoriet op nummer één!


Top 4 parken in Hongkong


Nr. 4: Cheung Kong Park

Het schattige en groene Cheung Kong Park vind je in het Central District op Hong Kong Island en is één van de mooiste parken in Hongkong die ik ben tegengekomen. Het is echter zo klein dat je er binnen no-time weer doorheen bent. Heel fijn om doorheen te wandelen op weg naar het treintje dat je naar The Peak gaat brengen. Ook kun je direct een bezoekje brengen aan de naastgelegen St. John’s Cathedral. Het park is een populaire lunchplek voor zakenmannen. Praktisch. Entree: gratis. Metro: Central, exit K.

 

Nr. 3: Kowloon Park & Comic Stars

Eén van de bekendste en grootste parken in Hongkong is Kowloon Park, met daar aangrenzend de Avenue of Comic Stars. Praktisch. Entree: gratis. Metro: Tsim Sha Tsui, exit C2.

Kowloon Park

Het park ligt middenin het chaotische Tsim Sha Tsui en is daarmee heel fijn om even de rust op te zoeken. Een wirwar van weggetjes, bruggen en muren gaat kriskras door het park. In één van de meertjes kun je flamingo’s bewonderen en er zijn vele bankjes en zitmogelijkheden. Leuk om even doorheen te wandelen.

 

Avenue of Comic Stars

En als je dan toch in Kowloon Park bent, neem dan meteen even een kijkje op de Avenue of Comic Stars. In deze 100-meter lange straat vind je 30 lokaal bekende stripfiguren en hun handafdrukken. De beelden hebben een hoogte tussen de 1,8 en 3 meter en sommigen lijken net echt. Grappig om te zien.

 

Nr. 2: Hong Kong Park

Eén van de grotere parken in Hongkong is Hong Kong Park. Gelegen op Hong Kong Island vind je hier fijne wandelpaden, een uitkijktoren, een tai chi tuin, watervalletjes en een vogeltuin waar je exotische vogels kunt spotten. Daarnaast vind je er ook een prachtig oud theehuis, gevestigd in het Flagstaff House Museum of teaware, waar je heerlijke thee kunt drinken en lekker kunt eten (niet goedkoop). De wolkenkrabbers aan de ene kant en de heuvels aan de andere kant maken dit bovendien een ideale plek om mooie foto’s te maken. Praktisch. Entree: gratis. Metro: uitstappen bij Admiralty, exit C1.

 

Nr. 1: Nan Lian Garden

De absolute top in dit rijtje en een échte aanrader: Nan Lian Garden. Wat een fantastische plek om rond te dwalen, lekker te eten, te genieten van de kleurrijke bruggetjes, de gouden pagode en de mooie vogeltjes. Een perfecte plek om tot rust te komen. Een bezoekje aan de Nan Lian Garden kun je heel goed combineren met de naastgelegen Chi Lin Nunnery. Zo combineer je cultuur, geschiedenis, lekker eten én prachtige natuur! Praktisch. Entree: gratis. Metro: uitstappen bij Diamond Hill, exit C2. Restaurant: Chi Lin Vegetarian. Klik hier voor meer informatie.

 

Met een lokale gids door Hongkong? Die je alle toffe parken laat zien en je alles kan vertellen over deze toffe stad? Klik hier om jouw lokale gids te vinden!

 


Klik hier voor meer inspiratie, tips en informatie voor tijdens een lange stedentrip of korte stopover in Hongkong!


In dit artikel staat een affiliatie link. Klik hier voor meer informatie.

 

Lees meer!

10 reacties

Morgaine 10 januari 2017 - 05:30

Oh wauw, en die mus! hangend aan de rotswand, hahahaha dat ze dat kunnen zo steil, en die flamingo, met zijn kop in het water, hilarisch om te zien, is weer eens wat anders dan de struisvogel met kop in het zand 😉

een prachtig album om te zien, vooral in het groot natuurlijk 😉

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 januari 2017 - 12:42

Haha dankjewel! Waren inderdaad best bijzondere tafereeltjes ja 😀 Heel Hongkong eigenlijk. Ik hoef niet altijd weer terug naar een plek, maar naar Hongkong wil ik nog wel een keer! xx

Reply
Morgaine 11 januari 2017 - 12:54

Het is ook een grote stad denk ik zomaar 😛 whahahaha dus snap ik dat best. Sommige plekken moet je gewoon langer doen, zo blijft mijn droom dat ik minstens een 3 maanden in Schotland zou kunnen doorbrengen al ben ik er nog nooit geweest, maar op voorhand heb ik al het gevoel dat ik er thuis ga komen… snap je dat ook? 😉 Weleens meegemaakt misschien? 😀

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 januari 2017 - 13:04

Haha ja dat snap ik helemaal!!!

Reply
Roos 17 november 2016 - 10:44

Wouw, prachtig weer! Moet wel bekennen dat ik het dan weer zonde vind dat die wolkenkrabbers op de achtergrond staan; doet afbreuk aan het idyllische karakter van de parken. Die comic straat is geniaal, ontzettend leuk bedacht! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 november 2016 - 23:09

Dankjewel! Die stripfiguren vond ik ook erg grappig, ook al ken ik er geen één 😛 De wolkenkrabbers vind ik aan de ene kant zonde, maar aan de andere kant geeft het ook wel een typisch beeld van Hongkong.

Reply
Zo simpel is dan geluk 17 november 2016 - 10:14

Die stripfiguren zijn echt gaaf. De parken erg mooi. Echt bizar ook dat ze gewoon tussen al die hoge gebouwen liggen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 november 2016 - 23:08

Ja die vond ik ook zo grappig! Ook al ken ik er geen één van haha 😀

Reply
carolien 16 november 2016 - 09:51

Ik zou niet kunnen kiezen, allemaal zo mooi!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 november 2016 - 23:06

Ja klopt zo mooi die parken! Vooral de nummer 1 vond ik echt indrukwekkend. Dankjewel voor je reactie! 🙂

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!