Home IJsland Roadtrip IJsland #3: duizenden eilandjes, vergezichten en lavavelden op Snæfellsnes
IJsland Súgandiseyjarviti

Roadtrip IJsland #3: duizenden eilandjes, vergezichten en lavavelden op Snæfellsnes

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Op onze laatste hele dag in IJsland reden we vanuit Noord-IJsland terug naar het westen, om een rondje te maken over het schiereiland Snæfellsnes. Elke bocht die we namen was weer een nieuwe verrassing. Het schiereiland Snæfellsnes is zo groot en ik heb zoveel foto’s gemaakt, dat ik deze route heb opgedeeld in drie artikelen. In deze blog kun je genieten van duizenden eilandjes, prachtige vergezichten, schattige dorpjes en bijzondere lavavelden. Ga je mee?

 


Breiðafjörður: de baai van de duizenden eilandjes


Het schiereiland Snæfellsnes en de Westfjorden worden gescheiden door de baai Breiðafjörður. Volgens de lokale legende zijn er slechts twee dingen in de wereld die je niet kunt tellen: de sterren in de hemel en de rotsachtige eilandjes in deze baai.

Zodra we over weg 54 richting de eerste stop rijden, zien we het direct: de duizenden eilandjes die erom vragen gefotografeerd te worden! We stappen uit op een verlaten plek langs de weg en lopen naar het einde van de inham. Wat een prachtig uitzicht. Tellen heeft geen zin, de hele baai ligt bezaaid met kleine rotsjes. Staren naar dit natuurschoon wel, en dat doen we dan ook dankbaar.

 


Súgandisey: het prachtige uitzicht vanaf het rotseiland in Stykkishólmur


We rijden iets verder totdat we bij de aflag naar Stykkishólmur komen. Hier op de kaart. Via een prachtige weg komen we bij het uiterste puntje: het rotseilandje Súgandisey. Hier op de kaart. Vanuit het schattige haventje loopt er een trap omhoog de hoge rots op. Bovenaan staat een felrood vuurtorentje. Wat een uitzicht heeft dat ding!

Op de rots wandelen we van de ene naar de andere kant, en vergapen we ons aan de prachtige uitzichten over Breiðafjörður en het kleurrijke dorpje Stykkishólmur. We genieten van de frisse wind, terwijl onze gedachten afdwalen naar hoe prachtig deze mensen toch wonen. Wat is IJsland toch mooi…

 


Berserkjahraun: rijden door zwarte lavavelden


Na het prachtige uitzicht vanaf Súgandisey rijden we weer terug naar route 54, op weg naar de volgende bijzondere bestemming. Onderweg komen we door zwarte lavavelden en ontdekken we twee prachtige verborgen plekjes.

De eerste is het mini-dorpje Bjarnarhöfn, waar we één van de oudste houten kerkjes van IJsland vinden (gebouwd in 1859). De andere kant op komen we bij een baai wat op een soort lavamoeras lijkt, direct aan de zee. Er is helemaal niemand, behalve drie heel nieuwsgierige schapen. Natuurlijk leverde juist dat prachtige plaatjes op!

 


En dit is pas een deel van het schiereiland Snæfellsnes. Het is de moeite waard om het hele schiereiland te bezoeken. Hier lees je alle artikelen over het schiereiland Snæfellsnes.


 


Alles over onze roadtrip door IJsland teruglezen? Klik hier!


 

Lees meer!

20 reacties

Marcella 31 juli 2017 - 02:44

Gaaf hé, dat schiereiland! (met de onuitspreekbare naam ;-)) Wij waren ook in Stykkishólmur op die rots. Het uitzicht is geweldig! De lavevelden, daar zijn we niet geweest. Wij reden na een nacht in Stykkishólmur verder het schiereiland op. Maar daar zijn jullie ook geweest als ik het goed begrijp. Heel benieuwd naar je volgende update!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2017 - 19:52

Haha ja inderdaad niet uit te spreken 😛 Heel mooi eiland en inderdaad wij hebben het ook rondgereden. Alleen wij zijn niet naar het nationaal park op het puntje geweest, daar was helaas geen tijd meer voor. Maar gelukkig is er veel meer moois te zien!

Reply
Roos 30 juli 2017 - 09:49

Zo mooi allemaal!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2017 - 19:52

Absoluut! 😀

Reply
Deborah 29 juli 2017 - 03:28

Prachtig land. En IJsland zelf zou ik zeker ook ooit nog eens willen bezoeken.
Jullie hebben er weer een aardige trip opzitten 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2017 - 19:53

Heel mooi! Als je de kans krijgt zeker een keer de oversteek maken!

Reply
MarijkeO 29 juli 2017 - 01:42

Ik zeg altijd dat je met je ogen dicht rond kan fotograferen en er komen allemaal topfoto’s uit!! Het land is op elke mm prachtig!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2017 - 19:53

Haha ja dat is een mooie 😛 En klopt helemaal! 😀

Reply
Stephanie 27 juli 2017 - 14:43

Die schapen, die gekleurde huisjes en die ruige natuur. Ik voel me helemaal thuis hier! 🙂 Dit is weer een prachtig gebied om op mijn to do/see lijstje te zetten als ik eindelijk naar IJsland ga.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2017 - 19:54

Ja echt iets voor jou! Het zou ideaal zijn als je twee of drie weken kunt gaan dan kun je meteen alles zien 😀

Reply
yvonne 27 juli 2017 - 13:10

Ik vind die huizen zo leuk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2017 - 19:54

Ja schattig he! Zo kleurrijk had ik het eerlijk gezegd niet verwacht, maar zeker in dit landschap zijn ze extra leuk!

Reply
Els 27 juli 2017 - 02:47

Wat een mooie foto’s! Ik ben meteen verliefd op die drie schattige schaapjes .
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2017 - 19:55

Ja lief zijn ze he! 😀 xx

Reply
Morgaine 27 juli 2017 - 02:35

Wauw, wauw, wauw, hoe prachtig mooi, en bij de regel… er was helemaal niemand, dan denk ik, waar ik kan ik mij settelen en gewoon liggen, zitten, staren en kijken, hahahaha

De schapen, ook prachtig zo, genoten van a tot z, ben benieuwd naar de rest!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2017 - 19:56

Dankjewel Suus voor je leuke reactie! De schapen hadden mij ook meteen te pakken, bleef maar fotograferen haha 😛 Heel mooi landschap dit, kun je echt uren naar staren… xx

Reply
Daphne|Travelshot.nl 27 juli 2017 - 01:12

Prachtige foto’s en wat een mooie omgeving ! Ik ben al benieuwd naar meer 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2017 - 19:56

Dankjewel! Het is ook echt zo prachtig daar, die camera draaide overuren 😀

Reply
Samaja 27 juli 2017 - 00:37

Ik was er vorig jaar in augustus en wij hebben dit schiereiland ook helemaal rond gereden, dus ik weet al een beetje wat er gaat komen. Ik vond het er prachtig. We hadden bovendien echt geluk met het weer, bij jullie was het zo te zien iets kouder ;-).

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2017 - 19:57

Ja wat leuk! Heel mooi stukje IJsland en wij hadden gelukkig ook heel erg geluk met het weer. Nagenoeg geen regen gehad. Het was wel koud (gemiddeld 7 graden), maar daar houden we eigenlijk wel van 😛

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is beveiligd!