Home Curacao Mijn top 7 mooiste stranden op Curaçao + tips
Wat zijn de mooiste stranden op Curaçao

Mijn top 7 mooiste stranden op Curaçao + tips

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Curaçao staat bekend als een tropische bestemming voor een strandvakantie. Nu moet ik je bekennen: ik heb in de bijna 2 weken dat ik op Curaçao verbleef geen seconde op het strand gelegen. Iets met geen strandmens zijn. Ik heb wel veel stranden bezocht. Zelden heb ik op reis zulke mooie stranden en zulk helderblauw water gezien. Veel stranden hebben uitzichtpunten om je te verwonderen over de prachtige blauwe zee. Als fotografie-enthousiast kan ik daar uren zoet zijn. En wat dacht je van snorkelen: dat kun je op Curaçao als de beste. In dit artikel neem ik je mee naar de voor mij mooiste stranden op Curaçao. Om te gaan snorkelen, lekker te eten of te zonnen. En als bonus: een onbekend strand buiten de gebaande paden & Jan Thiel strandtips.


Stranden op Curaçao


Curaçao telt ongeveer 40 stranden. In allerlei soorten en maten: klein, groot, zandstranden, koraalsteenstranden, verlaten stranden en toeristische stranden. En allemaal even mooi. Wel of geen strandmens: dit is prachtige natuur.

Deze stranden zijn verspreid over de zuidkant van het eiland. Over het algemeen makkelijk te bereiken met de auto en overal kun je gratis parkeren.

Niet op elk strand vind je dezelfde voorzieningen. Soms is er een restaurant, soms niet. Op sommige stranden vind je geen strandbedjes, op andere wel. Ook zijn niet alle stranden gratis te bezoeken, soms betaal je een kleine entree. Strandbedjes zijn sowieso vrijwel altijd betaald.

Waar je ook van houdt als strandliefhebber, op Curaçao vind je sowieso jouw perfecte strand. Overal waar je kijkt zie je helderblauw water, echt indrukwekkend.

En ook leuk: strandhoppen. Zoals ik heb gedaan. Van strand naar strand, op zoek naar het mooiste plekje. Om het prachtige Curaçao te ontdekken geef ik je een top 7 van mijn favoriete stranden op Curaçao.

 


Mijn 7 favoriete stranden op Curaçao


1. De Directeursbaai

De Directeursbaai staat op nummer één mooiste strand van Curaçao. Je moet er even voor rijden, er zijn geen voorzieningen en het is klein. Maar jeetje wat prachtig. Vroeger werd dit strand als privéstrand gebruikt door de directeuren van Shell, die hier kwamen genieten van hun vrije tijd. Vandaar de naam.

De Directeursbaai ligt vol met steentjes, dus neem een bedje mee als je een beetje lekker wilt liggen. Dit strand is werkelijk prachtig, ik heb er mijn ogen uitgekeken. Klein, maar vreselijk mooi. En niet alleen boven water. De Directeursbaai is namelijk een geliefde plek om te duiken en te snorkelen.

Neem zelf alles mee, want er zijn geen restaurants of iets. En geniet van dit prachtige stukje Curaçao.

Klik hier voor de locatie van de Directeursbaai.

 

2. Playa Lagun

Nog zo’n pareltje: Playa Lagun. Een prachtig klein strand met allerlei voorzieningen. En een geweldige plek om te snorkelen. Sterker nog: dit was mijn favoriete plek om te snorkelen. Een onderwaterwereld waar je u tegen zegt. De baai is vrij uitgestrekt, en je kunt aan beide kanten van de kliffen naar het einde van de baai zwemmen. Aan beide kanten vind je koraal en vele exotische vissen. Dit is de plek waar ik het langst in het water ben geweest, en de volgende keer op Curaçao ga ik zeker terug.

Dit is ook het strand waar je schildpadden kunt tegenkomen, als je mazzel hebt. Op een goede manier, zonder dat ze gevoerd worden zoals op Playa Piskadó (Playa Grandi) in het dorpje Westpunt.

Naast snorkelen is dit strand met de hoge kliffen aan beide kanten ook gewoon een plaatje om te zien.

Klik hier voor de locatie van Playa Lagun.

 

3. Karakter

Karakter is een restaurant en een prachtig resort op Curaçao. In Westpunt in Willibrordus. Hier heb ik een hele tijd op het terras gezeten, genoten van lekker eten én van de zee. Je kunt hier goed snorkelen, het is er erg mooi en als je wilt kun je een strandbedje huren. Ook zijn er toiletten en is er voldoende parkeergelegenheid.

Karakter is gelegen bij een prachtig en rustig resort, waar je ook kunt verblijven. Klik hier voor meer informatie over het hotel.

Klik hier voor de locatie van Karakter.

 

4. Playa Forti

Playa Forti bij Westpunt (min of meer naast Playa Piskadó) vond ik vooral prachtig vanwege de mooie uitzichten. Het kleine strandje ligt onderaan een klif. Waar vanaf je kunt springen trouwens, als je durft. Ik ben niet op dit strand geweest en heb er dus ook niet gesnorkeld, maar ben er twee keer naartoe gereden om eerst in het ene en daarna in het andere restaurant te lunchen.

Niet omdat die restaurants zo bijzonder zijn (wel lekker gegeten trouwens), maar vooral voor de prachtige vergezichten. In beide restaurants heb ik simpelweg heerlijk gezeten, gegeten en mij verwonderd over deze mooie plek.

Het strandje is erg rustig en ik heb het idee dat het vooral door locals gebruikt wordt. Als er weinig/geen mensen zijn zou ik er niet alleen gaan zitten.

Klik hier voor de locatie van Playa Forti op Curaçao.

 

5. Kokomo Beach

Ook Kokomo Beach beschikt over een mooi uitzicht. En de beroemde schommel voor je Instagram foto. Hier kun je heerlijk zitten genieten van de zeewind. Het strand is klein, maar wel vrij druk. Zeker in het hoogseizoen zal het hier snel vol zitten.

Ik heb lekker een ijsje gegeten en watermeloen sap gedronken. En natuurlijk gesnorkeld. Je hebt hier alle voorzieningen, zelfs een mooie plek voor een massage aan zee, mocht je dat willen.

Klik hier voor de locatie van Kokomo Beach.

 

6. Kleine Knip

Kleine Knip is een bekend strand bij Westpunt, het verre westen van Curaçao.  Niet massaal, wel heel mooi. Hier heb ik een tijd gesnorkeld en genoten van de onderwaterwereld. Het stelletje waarbij ik mij  spullen even achterliet vertelde dat dit hun favoriete plek is om te snorkelen. Ik geef ze geen ongelijk. Waan je in het helderblauwe water en geniet.

Wil je op het strand liggen? Huur een strandbedje met parasol. Geen idee hoeveel het kost, maar de voorziening is er.

Klik hier voor de locatie van Kleine Knip.

 

7. Grote Knip

Tegenover Kleine Knip staat natuurlijk Grote Knip. En zoals de naam al zegt: dit strand is wat groter dan bij Kleine Knip en ook een stuk drukker. Een varkentje op het strand, en een aantal straathonden. Maar een mooie onderwaterwereld en vergezichten vanaf de klif.

Ook hier vind je alle voorzieningen die je nodig hebt, zoals een restaurant, strandbedjes en een grote parkeerplaats.

Klik hier voor de locatie van Grote Knip.

 


Strand op Curaçao buiten het gebaande pad


Ooit van Playa Carara gehoord? Ik was bij het Santa Martha uitzichtpunt en zag op de kaart dat even verderop nog een strand is. Ik had er niks over gelezen, maar dacht: ik ben nu toch in de buurt. Aangekomen was er bijna niemand. De mensen die er waren hadden de auto op het kiezelstrand geparkeerd. Ik volgde hun voorbeeld en ben gaan snorkelen.

Door de bijna ondergaande zon was het uitzicht extra mooi. Het water glinstert in de zon en steekt prachtige af tegen de zwarte kust.

Veel voorzieningen zijn er niet, dus neem zelf alles mee dat je nodig hebt. In ieder geval dus prachtig aan het einde van de dag en om te combineren met het Santa Martha uitzichtpunt.

Hier vind je Playa Carara op de kaart.

 


Strandtips Jan Thiel


Aan de Jan Thielbaai heb je diverse restaurants direct aan het strand. Ik heb er twee bezocht en daar heerlijk gezeten. De eerste was Koko’s. Je zit daar heerlijk, ze hebben lekker eten, er is schaduw en als je wilt kun je een strandbedje huren. Het was er niet druk en het is ook geen massaal strand. Ideaal voor als je van gezelligheid houdt, maar niet te druk.

Min of meer naar Koko’s vind je restaurant Zest, direct aan Jan Thiel Beach. Hier zit je aan een tafel op het strand. Het is er gezellig en je kunt er goed eten. In de avond kun je hier genieten van een prachtige zonsondergang.

Jan Thiel is een populaire plek om te verblijven op Curaçao. Hier vind je vele hotels en appartementen, vanaf waar je zo naar het gezellige strand loopt. Bekijk hier de hotels en appartementen in Jan Thiel Curaçao.

 


Wat is jouw favoriete strand op Curaçao?


In dit artikel staan affiliate links. Klik hier voor meer informatie.

Lees meer!

2 reacties

David 6 juli 2023 - 16:24

Bedankt voor de tips! Binnenkort vliegen we voor de tweede keer naar Curacao en zo te zien hebben we vorige keer een aantal prachtige stranden gemist. Dat gaan we nu goedmaken 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 juli 2023 - 22:32

Graag gedaan! En heel veel plezier! Er is inderdaad zoveel te zien, ik kan een volgende keer ook wel weer vullen haha 😀

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!