Home Hongkong Wandelen in Hongkong: ontdek het prachtige Plover Cove
Plover Cove Reservoir is a natural fish pond that supports a diverse wildlife, including many freshwater fish species.[

Wandelen in Hongkong: ontdek het prachtige Plover Cove

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Je zou het niet zeggen, maar Hongkong is een fantastische wandelbestemming! Buiten het drukke centrum vind je letterlijk honderden kilometers aan wandelroutes. In vrije natuur waar je niemand tegenkomt en optimaal kunt genieten van de groene bergen, blauwe zeeën en schattige haventjes. Samen met Jimmy heb ik vier wandelingen gemaakt, en één deed ik er in mijn eentje: een wandeling door het prachtige Plover Cove, gelegen in het noordoosten van Hongkong, in de New Territories. Vanaf het hotel was het even reizen, maar eenmaal aangekomen in het slaperige dorpje Tai Mei Tuk werd ik al direct betoverd door het natuurschoon. Ook al heb ik dit al eerder gedaan, toch vond ik alleen een wandeling maken door een onbekend bos best even spannend. Toch begon ik aan deze route die me aangenaam verrast heeft. Wandel met mij mee door de diepe Hongkongse natuur en langs prachtige vergezichten!

Hongkong: wandelen in Plover Cove

In het verre noordoosten van Hongkong ligt het natuurreservaat Plover Cove, ver weg van de hectiek in de binnenstad. Met de metro kom ik aan in Tai Po, vanwaar ik met bus 75K in een halfuurtje mijn weg vervolg naar het dorpje Tai Mei Tuk. Hier loop ik in 10 minuten naar het Plover Cove Country Park Visitor Centre, waar diverse wandelingen beginnen van 4 tot meer dan 20 kilometer in lengte. Voordat ik ga wandelen check ik op deze website eerst het actuele weer in Hongkong en eventuele waarschuwingen. Ik ben immers in het orkaanseizoen. Het is zo’n 30 graden, dus met voldoende water start ik deze hike.

 

Pat Sin Leng Nature Trail: wat kun je verwachten?

Omdat ik alleen ben, het 30 graden is met een zeer hoge luchtvochtigheid en mijn benen al aardig moe zijn na een week door Hongkong banjeren, kies ik voor een korte route. De Pat Sin Leng Nature Trail is 4,4 kilometer lang en staat goed aangegeven met 22 informatie bordjes. Verdwalen is dus lastig. Ik maak deze wandeling op een donderdag, en buiten het weekend is hier niemand. Letterlijk. Het eerste halfuur vind ik het een beetje eng, zo helemaal alleen in het bos. Langzaam wen ik aan het alleen wandelen en aan de insecten die hier rondlopen en geniet ik volop van de natuur. De wandeling loopt van het visitors centre tot aan Bride’s Pool en duurt ongeveer 2,5 uur. Onderweg kom je ook andere routes tegen, dus als je langer wilt lopen dan kan dat gemakkelijk.

 

Fantastische natuur in Hongkong!

Een korte wandeling of niet: ik krijg echt prachtige vergezichten en prachtige natuur voorgeschoteld! Ik klim de berg op waar er regelmatig open stukken in de wandeling zitten vanwaar ik geniet van fantastische uitzichten. In het eerste stukje zie ik nog enig teken van leven als ik uitkijk over een haven, wat dorpjes en in de verte wolkenkrabbers, maar verderop verdwijnt dit volledig. Moeite om de weg te vinden heb ik totaal niet, en de bordjes geven zulke leuke aanvullende informatie: heerlijk dit!

 

Onderweg lopen er overal een soort van doorzichtige grote spinnen. Heel vreemd om te zien. Alleen het lijfje zie je en de pootjes zijn vaag zichtbaar. Er zit er één op deze boom: zie jij hem?

 

Het Plover Cove stuwmeer

Na een uur lopen kom ik aan bij een paadje met mooie uitzichten over het Plover Cove stuwmeer. De ontwikkeling van dit meer werd gestart in 1960 en afgemaakt in 1968. Het is het grootste stuwmeer in Hongkong en in de tijd wanneer dit gebouwd werd was de dam één van de langste ter wereld. Plover Cove is nu een natuurlijke visvijver waarin je een grote variatie aan fauna vindt. Langs de weg bevinden zich diverse Barbecue plekken, die in de weekenden vol stromen met Hongkongers op zoek naar rust en gezelligheid. Op deze donderdag is er echter niemand te bekennen en geniet ik enorm van de rust en prachtige uitzichten over het stuwmeer.

 

Het laatste deel: het bos uit

Het laatste deel van de wandeling is meer open gebied, waar ik wandel door hoogstaand gras en ver over het gebied kan kijken. Af en toe gaat de route naar beneden en kom ik een riviertje tegen, om vervolgens weer het bos uit te klimmen. Ik vind het heerlijk te wandelen op dit stuk, waar de vergezichten, het open gebied en het feit dat ik nog steeds helemaal alleen ben in dit stuk van Plover Cove mij een machtig gevoel geven.

 

Wat heb ik genoten van deze totaal andere kant van Hongkong! Een kant die mede maakt dat ik dit echt een geweldige stad vind. Wandelen in Hongkong? Doen!


Meer weten over wat te doen in Hongkong? Klik dan hier!


 

Lees meer!

44 reacties

Jessica 26 september 2016 - 12:31

Wat een heerlijke foto’s Sabine, en leuk dat je gewoon lekker in je eentje op pad bent gegaan! Al zou ik me op het begin ook een beetje ongemakkelijk voelen omdat je he-le-maal niemand tegenkomt ;p Maf die spinnen trouwens, ik moest inderdaad goed kijken om hem te zien!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 september 2016 - 11:41

Dankjewel! Ja altijd even spannend weer haha 🙂 Die spinnen waren een beetje eng, was steeds bang dat er ongemerkt eentje op mijn schoen kwam lopen haha

Reply
Deborah 11 september 2016 - 13:05

Prachtig. Geeft je wel een “alleen op de wereld” gevoel! Mooie foto’s weer!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:28

Dankjewel! 🙂 Precies, dat is het gevoel!

Reply
Stéphanie 11 september 2016 - 10:25

Eindelijk een post over de natuur, je maakt mij hier blij mee 🙂 Stoer dat je alleen op pad bent gegaan. Dit is een wandeling waar ik ook intens van zou kunnen genieten. Zo gaaf die natuur dichtbij zo’n drukke stad en het uitzicht is zo mooi!! Super mooie foto’s weer!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:25

Haha leuk om te horen! 😀 Ja dit zou echt iets voor jou zijn hoor! Sowieso Hongkong, er zijn zelfs wandelingen van 100 kilometer! Dankjewel!

Reply
Roos 11 september 2016 - 08:58

Prachtige omgeving zeg! Alleen, die spinnen…. brrrr ja ik zie ‘m, en zelfs op een foto vind ik spinnen al eng, hehe.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:21

Heel mooi was het! Die spinnen vond ik ook niet fijn. Ze liepen met name op de grond, samen met mij dus… en omdat je ze bijna niet ziet was ik een beetje bang dat er vrolijk eentje op mijn been kwam lopen. Gelukkig gebeurde dat niet haha 🙂

Reply
Josanne - reisbloggers 10 september 2016 - 14:18

Leuke blog met prachtige foto’s!
Verrassend! Toen ik de titel las, dacht ik wandelen in HongKong?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:15

Dankjewel! Haha ja heel verrassend! Ook voor mij hoor. Ik had zoveel tijd in Hongkong dat ik mooi dit soort dingen kon ontdekken!

Reply
Calista 9 september 2016 - 04:54

WAUWW!!! Zooo pretty!!! <3 <3 Alleen de spin is niet echt iets voor mij, maar de rest wil ik ook wel heen!! X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:46

Haha dankjewel! Ja die spinnen zaten er echt heel veel! Ze liepen over de grond en ik was bang dat ze op mijn schoenen kwamen. Brrr.. 😛

Reply
Rowan 9 september 2016 - 02:41

Wat een mooie omgeving, lijkt mij heerlijk om hier te wandelen! Ik vind die bordjes ook zo gaaf, onleesbaar! 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:43

Heel mooi was het! Leuk om dit soort dingen te ontdekken op een plek waar je het niet verwacht 😀

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 8 september 2016 - 15:28

Eindelijk tijd om bij te lezen en ik val meteen met mijn neus in de boter. Wat een mooie omgeving!! Daar wil ik ook wel een stukje wandelen (niet per se met 30 graden trouwens ;-)) Je hebt ook weer schitterende foto’s gemaakt, maar dat zeg ik volgens mij altijd 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 12:10

Haha dankjewel! Ja is echt een verrassende stad, met meer dan de helft aan prachtige natuur om te wandelen! Al zou ik echt niet 100 km gaan lopen met die temperaturen… 😀

Reply
Michelle 8 september 2016 - 13:35

Oh wat mooi weer zeg! Als ik dit soort foto’s zie dan vraag ik mezelf altijd even kort af waarom ik toch in NL blijf, de wereld heeft zoveel mooie (natuurlijke) plekken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 12:09

Dankjewel! Haha ja er zijn zoveel mooie plekjes op deze aardbol! Maar ook in NL inderdaad, en volgens mij geniet jij daar ook optimaal van! 🙂

Reply
wilma 8 september 2016 - 10:44

schitterend!! Idd even wennen als je alleen bent. De stilte. Heb je wel zoiets als een alarmnummer, zoals 112 of 911 of kennen ze dat niet? Of eenberichtje naar Jimmy? Maar goed hij zal weten waar je bent.
Is er geen wild daar? Ik zou eenmes meenemen(doe ik hier wel als ik er aan denk om het in de zak te steken).You never know.
Enjoy!!
Jammer dat het zover weg is anders kwam ik even mee wandelen…..
Groet, Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 12:06

Dankjewel! Ja er stonden langs de routes palen met een telefoon vanaf waar je het alarmnummer kon bellen. Mijn eigen internet en bereik had ik op een gegeven moment niet meer, dus dat gaf wel een fijn gevoel. Toen ik aan het wandelen was dacht ik ook even: ohjee als er maar niet opeens een beer voor mijn neus staat. Maar volgens mij komt dat daar niet voor, alleen apen zitten in Hongkong maar misschien niet in dat gebied. Je zou het inderdaad vast heel leuk vinden daar! Groetjes!

Reply
Geri 8 september 2016 - 05:25

Wat een prachtige natuur. Goed voor je vertrouwen, he? Alleen in een bos wandelen en er gebeurt niets engs. Ik doe eht soms ook, Weliswaar in bederland, dus all

Hoi Sabine. Ineens is wat ik op aan het schrijven was weg. ik wilde zeggen dat ik in Nederland ook wel eens alleen door een bos wandel.. Nederland, dat is toch niet ENG. Nu, ik lees genoeg enge verhalen. Ik ben dan ook altijd erg op mijn hoede in het begin. Maar gelukkig, er gebeurt niets. Alleen de rust en de bomen, heerlijk. Wat een prachtige ervaring in Hong Kong. Ik zou er nu ook direct naar toe willen. Maar de reis………. Ik geloof niet dat ik dat zou kunnen. Wat een mooie huizen aan het meer. Wat een spinnen, wel poten, maar je ziet ze niet. Wat een ervaring. Ook alleen in de metro en de bus. Ik denk echt een boost voor je zelfvertrouwen. Wat heb je een mooie dingen gezien.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 11:49

Dat is inderdaad heel goed voor het vertrouwen! Ik heb het op andere plekken in de wereld ook gedaan. De eerste keer was een beetje eng, maar al snel voelde ik me echt ik. Alleen reizen vind ik heel fijn, het maakt echt je hoofd leeg. In Nederland kan er inderdaad ook van alles gebeuren, zeker als er niemand anders in het bos is. Maar het toch doen geeft je vast echt ook een heerlijk gevoel!

Reply
Els 8 september 2016 - 02:45

Een typisch Sabine aktie zo alleen door niemandsland. Je blijft een ‘engerd’ , al levert het wel mooie plaatjes op!!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 11:40

Hahaha ja voor jullie iets minder fijn, maar de foto’s zijn wel leuk! 😀

Reply
Davina 7 september 2016 - 20:49

Ziet er prachtig uit Sabine! Totaal niet gedacht om dat zo dicht bij Hong Kong te vinden!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 11:40

Dankjewel! Ja Hongkong kent echt enorm veel natuur, heel bijzonder!

Reply
Elaintje 7 september 2016 - 16:39

Wauw, wat een mooie wandeling moet dat zijn geweest. Was niet het beeld wat ik bij Hong Kong had. En dan ook nog zo helemaal alleen, alleen jij en de natuur <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 11:39

Dat was het zeker! Voor mij ook wel verrassend hoor, al die natuur daar 😀 Alleen wandelen kan echt als een soort van meditatie voelen. Heel fijn!

Reply
Saskia 7 september 2016 - 13:55

Och. Ik val zovaak bij je blog in herhaling. Maar wat een mooie foto’s<3 Adembenemend.. Prachtige natuur<3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 11:38

Haha dankjewel! 🙂

Reply
carolien 7 september 2016 - 12:19

Wat gaaf! Zo had ik me Hong Kong ook niet voorgesteld! Lijkt me heerlijk om daar te lopen, knap dat je dat in je eentje deed!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 11:37

Dankjewel! Het bleek echt een heel gevarieerde stad. Ja ik wandel wel vaker in mijn eentje, altijd wel even spannend maar ook heel fijn!

Reply
Daphne | Travelshot.nl 7 september 2016 - 05:36

Wauw, prachtig! Dit had ik inderdaad niet gelijk verwacht bij Hongkong! Lijkt me heerlijk om daar te wandelen 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 11:37

Echt heel mooi daar! Ik had dat ook niet gedacht, heel verrassend! 🙂

Reply
Sofie 7 september 2016 - 04:33

Oooooh zo mooi die natuur! Echt prachtig <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 10:09

Absoluut! Dankjewel! 🙂

Reply
Morgaine 7 september 2016 - 03:00

Ja kijk, now you’re talking! hahahaha de stad zou ik dus ook ver achter mij laten en die paden dus op en af gaan met camera 😉

Prachtig mooi!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 10:09

Hahaha ik had niets anders verwacht van jou! 😀 Er is zóveel mooie natuur in Hongkong: echt verbazend! Heel veel bijzondere vogels ook trouwens. Jij zou je er wel thuis voelen 🙂 x

Reply
Thea De Vries 7 september 2016 - 02:12

Moedig hoor zo in je eentje. Zou ik nooit durven ?. Mooi!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 10:08

Dankjewel! Ja heb wel vaker in mijn eentje lange wandelingen gemaakt. Altijd wel even spannend hoor 😀

Reply
Samaja 7 september 2016 - 00:54

Wauw, ik had geen idee dat het daar qua natuur ook zo mooi was. Prachtige foto’s!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 10:07

Dankjewel! Ja Hongkong is echt verrassend mooi!

Reply
sunny mama 7 september 2016 - 00:04

Prachtige natuur! Dat is inderdaad niet mijn eerste associatie bij Honkong. Jij weet de reislust in een mens wel op te wekken! 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 10:06

Dankjewel! Lief dat je dar zegt 🙂

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!