Home Hongkong Wat kost een stedentrip Hongkong? Onze uitgaven op een rij.
Hoe duur is Hongkong?

Wat kost een stedentrip Hongkong? Onze uitgaven op een rij.

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Hongkong is een populaire bestemming voor een stopover tijdens een reis naar andere plekken in Azië of als tussenstop onderweg naar Australië of Nieuw-Zeeland. Een stedentrip naar Hongkong, zoals wij deden, kan natuurlijk ook. Hongkong is in Azië één van de duurste bestemmingen, maar voor iemand uit Nederland of België is het altijd nog goedkoper dan thuis. Voor ons met een Colombiaans salaris liggen de kosten echter wel hoger, maar ondanks dat vond ik het erg meevallen met wat we tijdens de twee weken hebben uitgegeven. In dit artikel geef ik een overzicht van de kosten van onze reis en een totaalplaatje met hoeveel we uiteindelijk kwijt waren. Lees verder en kijk of dit overeenkomt met wat je zou verwachten!

Valuta: Hong Kong Dollar (HKD)

Wij rekenen terug naar Colombiaanse pesos, maar voor dit overzicht zal ik alles berekenen in euro’s. Kan ik meteen zelf zien hoeveel we eigenlijk hebben uitgegeven in euro’s. In Hongkong kent men de Hong Kong Dollar (HKD). 1 euro = 8,7 HKD (september 2016). In de stad zijn vele pinautomaten te vinden waar je dollars uit de muur kunt halen.

 

Het vliegticket naar Hongkong

De reis naar Hongkong begint natuurlijk met het boeken van een vlucht. Wij betaalden hiervoor voor twee personen 7.603.600 Colombiaanse pesos = €2.374. Per persoon kostte de vlucht dus €1.187. Best wel prijzig, maar vergeet niet dat wij uit Colombia kwamen en pas landden in Hongkong na een reis van 35 uur. Vanaf Amsterdam vlieg je met KLM.nl voor zo’n 800 euro (rechtstreeks) naar Hongkong.

 

Waar verblijf je in Hongkong? Ons hotel.

In Hongkong vind je alle klassen en typen hotels en hostels, maar alles is duurder dan in de rest van Azië. Wij kozen ervoor een luxer hotel te boeken: The Perkin Hotel in de wijk Tsim Sha Tsui gelegen in Kowloon. Dit hotel was werkelijk fantastisch! Een heel grote kamer, een prachtig uitzicht vanaf de 15e verdieping, een bureau, voldoende kastruimte, een zeer ruime badkamer, badjas en slippers en heel goede service. Voor ons beiden was The Perking één van de beste en fijnste hotels waar we ooit hebben overnacht! We verbleven 12 nachten en betaalden daarvoor 4.233.180 pesos = HKD 11.502 = €1.322. Per persoon gaven wij dus 661 euro uit aan overnachten in Hongkong: 55 euro per nacht. Er zijn natuurlijk zat andere verblijfsmogelijkheden, hostels, goedkopere hotels, appartementen, noem maar op. Voor een overzicht, klik hier.

 

Eten en drinken in Hongkong

Ik heb niet precies bijgehouden hoeveel ik per dag aan eten en drinken heb uitgegeven. Voor jou zal eten in Hongkong veel goedkoper zijn dan in Europa, maar voor ons was het iets duurder dan we gewend zijn. Voor een goedkope maaltijd betaal je minder dan HKD 200 (€23,-), in een iets duurder restaurant ben je tussen de HKD 200 en HKD 500 (€23,- tot €57,50) kwijt en in een duur restaurant eet je voor meer dan HKD 500 (> €57,50) (bron: Lonely Planet Hong Kong). Het duurste dat ik heb uitgegeven aan één maaltijd was HKD 160 (€18,-). Meestal kostte een maaltijd zo’n HKD 50 tot HKD 100 (€5,70 – €11,50). Water dronken we gewoon uit de kraan, waarmee we elke dag flesjes water en andere drankjes hebben bespaard.

 

Bezienswaardigheden in Hongkong

Veel bezienswaardigheden in Hongkong zijn gratis. Denk aan parken, tempels en Boeddha’s. Voor veel musea betaal je wel iets, maar je vindt er ook een hoop met gratis toegang. Ondanks dat ik een heleboel heb gezien, waren de enige kosten die ik heb gemaakt voor bezienswaardigheden:

In totaal heb ik in 12 dagen tijd dus slechts € 12,10 aan entreegelden uitgegeven. 

 

Openbaar vervoer in Hongkong

We verbaasden ons direct over hoe goed georganiseerd én hoe spotgoedkoop het openbaar vervoer in Hongkong is. Kosten worden berekend op het aantal kilometers die je rijdt (metro) of een vaste prijs per bus of ferry. Het is heel handig om een Octopus Card te kopen. Deze kun je overal opladen en daarmee is het zeer gemakkelijk te betalen in welk vervoersmiddel dan ook. Bovendien is de kaart ook te gebruiken als betaalmiddel in supermarkten of bezienswaardigheden. In totaal heb ik ongeveer HKD 350 (€40,-) uitgegeven aan openbaar vervoer. Gemiddeld slechts €3,33 per dag dus. Als je de kaart aan het einde weer terugbrengt krijg je de borg + het resterende bedrag dat er nog opstaat gewoon weer terug!

 

Overige uitgaven: shoppen in Hongkong

Hongkong is een echte winkelstad: je kunt er letterlijk alles krijgen. Nu ben ik zelf niet zo van het winkelen, maar van tevoren had ik wel bedacht iets leuks voor mezelf te kopen. Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan: ik kwam simpelweg niets tegen dat ik écht graag wilde hebben. En kopen om het kopen vind ik echt zonde van het geld. Uiteindelijk hebben we een paar dingetjes gevonden die ons ongeveer HKD 230 (€26,-) kostte. Daarnaast heb ik op de Night Market, de Ladies Market en in een Chinese supermarkt souvenirs gekocht voor mijn collega’s. Dit kostte zo’n HKD 200 (€23,-).

 

Totaal: hoeveel kostte onze stedentrip Hongkong?

In 12 dagen tijd heb ik slechts twee keer gepind, in totaal HKD 2500 (€287,-) en alles uitgegeven. Binnen dit bedrag zitten alle bovenstaande kosten (behalve de vlucht en het hotel). Voor 2 weken, kostte deze stedentrip:

  • Vlucht: €1.187,- (vanuit Colombia dus, dit kan veel goedkoper!);
  • Hotel: €661,-;
  • Bezienswaardigheden, eten en drinken, openbaar vervoer, shoppen: €287,-;
  • Overige kosten: €34,-.

= in totaal: €2.169,- per persoon. 

 

Is Hongkong echt zo duur?

Als je naar dit kostenplaatje kijkt zie je al snel dat de grootste uitgaven logischerwijs in de vlucht en het hotel zitten. Vlieg je vanaf Amsterdam en verblijf je in een goedkoper hostel, dan kun je hierop behoorlijk besparen. Tijdens de twee weken in Hongkong heb ik weinig uitgegeven, slechts zo’n 300 euro waarvoor ik alles heb gedaan. Dit is véél minder dan wat ik van tevoren had gedacht. Hongkong is absoluut duurder dan andere plekken in Azië en voor de budget-reiziger een grotere uitgave, maar echt duur? Verblijf in een goedkoper hotel, eet op straat of in goedkope restaurantjes, koop geen eten en drinken bij toeristische hotspots of in stations, doe en bekijk zoveel mogelijk gratis en reis te voet of met het openbaar vervoer: dan vallen de kosten in Hongkong reuze mee. De reiziger die niet per se budget reist zal op een goedkopere manier dan thuis kunnen genieten van alles wat deze geweldige stad te bieden heeft!

In dit artikel is gebruik gemaakt van affiliatie links. Klik hier voor meer informatie.


Meer weten over Hongkong? Klik dan hier!

 

Lees meer!

44 reacties

Sofie 15 september 2016 - 04:22

Het zal niet voor direct zijn dat ik naar Hong Kong ga 😀 Gelukkig kun je ter plekke wel wat low budget dingen doen. Soms vind ik lange afstandsreizen in verhouding goedkoper dan bv naar de canarische eilanden gaan tijdens het seizoen

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 16:13

Ja het leven daar is echt goedkoop! Alleen de vlucht er naartoe haha… Misschien kan dat inderdaad wel goedkoper zijn, vooral ook omdat het leven in Europa veel duurder is dan daar.

Reply
Jenny - ikreis.net 14 september 2016 - 15:11

Jammer dat Hongkong zo ver vliegen is, dit lijkt me een leuke bestemming voor een stedentrip.

Misschien moet ik het maar combineren met een volgende reis door Azië. (En nee, ik heb nog geen concrete plannen.)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 16:08

Voor jou is het veel minder ver, ik denk een uurtje of 11? Is natuurlijk nog steeds lang, maar zeker als je een week blijft best te doen! Of combineren ja, beter idee!

Reply
Jessica 14 september 2016 - 08:20

Ik had eerlijk gezegd verwacht dat het leven daar ook veel duurder zou zijn! Dat ze juist entreegeld zouden vragen voor bezienswaardigheden en zo :p Maar ik snap dat het voor jullie vanuit Colombia wel echt een dure onderneming was! Gelukkig hebben jullie het goed naar jullie zin gehad 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 16:01

Ik had dat ook verwacht, maar niet dus. Er zijn overigens wel een paar heel dure musea, waar je 200 dollar entreegeld moet betalen, maar daar zijn wij niet geweest. Het leven vond ik juist echt goedkoop. Het heeft een hoop gekost maar dat was het meer dan waard 😀

Reply
Morgaine 14 september 2016 - 03:47

Het valt mee inderdaad, over de hele linie, maar ik wens voorlopig dat ik zo’n bedrag gewoon op mijn rekening zou hebben staan überhaupt, hahahaha

Daarnaast, is Azië niet een area waar ik persé heen zou willen, doe mij maar Schotland, en ik vraag mij af, zou dat duurder zijn, of zou ik dan langer kunnen gaan en blijven 😛

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:52

Haha ja het is ook niet niets natuurlijk 🙂 Ik moet nu ook weer gaan sparen hoor haha 😉 Azië vind ik eigenlijk wel heel tof altijd! Het is er veilig en goedkoop en heerlijk eten. Ik denk dat Schotland veel duurder is. Alleen de reis ernaartoe is veel goedkoper 🙂 Lijkt me ook een supermooi land trouwens! Ik ken alleen Edinburgh en dat vond ik geweldig! x

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 13 september 2016 - 18:07

Ik vind het op zich nog wel meevallen, had het duurder verwacht. Ik zou het geld er wel voor overhebben in elk geval 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:48

Ja ik vond dat ook! En het was het geld absoluut meer dan waard 😀

Reply
Wilma 13 september 2016 - 15:30

Valt idd niet tegen. Hier is een goedkope overnachting al zeker 60 tot 70 euro.
Asik ziewat jeallemaal gedaan hebt heb je een mooiereis gehadvoor relatief weinig geld.
Geniet lekker na!!
Groet, Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:48

Ja hè? Goh dat is ook prijzig! In Hongkong kan het veel goedkoper, maar dan heb je ook echt een minikamertje waar je bijna niet kunt staan haha 🙂 In Colombia zijn hotels ook niet super goedkoop, maar wel veel goedkoper dan in Nederland bijvoorbeeld. En ja deze reis was het geld meer dan waard! 😀 Dankjewel!

Reply
Saskia 13 september 2016 - 13:44

Wat leuk dat je dit zo bewust deelt! Prachtige foto’s wederom!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:46

Dankjewel! 🙂

Reply
Alie 13 september 2016 - 07:46

Mooi verslag van jullie reis. En goed om zo een kostenplaatje neer te zetten. Ik denk heel bruikbaar voor mensen die ook die kant op willen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:46

Dankjewel! Ja dat hoop ik!

Reply
Ilona 13 september 2016 - 00:48

Hong Kong is geen goedkope bestemming, vooral vliegen en hotel vallen niet mee; vooral niet vanuit Colombia. Toch, als ik je artikel zo lees, valt het openbaar vervoer, uitjes en het eten wel weer mee. Ik heb je blog met veel plezier gelezen 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:45

Dankjewel! Ja klopt dat waren de grootste uitgaven. Als je daar eenmaal bent kost het allemaal maar weinig. Voor jullie is het nóg goedkoper natuurlijk, zeker een leuke aanbieding voor een vliegreis 🙂

Reply
Sandra 12 september 2016 - 15:24

Super handig dat je zo’n overzicht maakt en online zet! Ik zoek daar altijd naar als ik een bestemming in gedachten heb namelijk, haha. In euro’s met goedkopere vlucht en een goedkoper hotel vind ik het nog best aardig te doen. Niet verwacht trouwens!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:44

Dankjewel! Ja voor jullie is dit echt goed te doen hoor! Zeker als je een leuke vlieg-aanbieding vindt en in een goedkoper hotel gaat dan heb je voor een week de perfecte stedentrip!

Reply
carolien 12 september 2016 - 11:52

Wat leuk om dit met ons te delen, zo krijgen we een beetje een idee bij de prijzen. Valt me allemaal reuze mee. Oh en hou je niet van winkelen? Als ik die kleine winkeltjes zie wil ik meteen het vliegtuig in stappen, haha. Allemaal zo anders dan hier!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:43

Dankjewel! Ja het was geweldig! Azië is sowieso altijd leuk 😀 Ik ben inderdaad niet echt van het winkelen. Ik houd soms wel van struinen, maar ik ben zo moeilijk met kopen dat het na een tijdje vervelend wordt hahaha. Overigens heb ik uiteindelijk toch nog wel een paar leuke dingetjes op de kop getikt. Als je wel van winkelen houdt is Hongkong echt the place to be! 😀

Reply
Natasja 12 september 2016 - 08:39

Nou dat ziet er weer mooi uit, en idd de prijzen vallen heel erg mee zeg.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:42

Dankjewel! Ja vond ik ook!

Reply
Els 12 september 2016 - 07:03

Ja, het blijft veel geld! Je moet het inderdaad vanuit Nederlands perspectief kijken.
Ik houd het maar even bij de leuke foto’s……..
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:41

Ja veel geld, maar wel een enorm leuke ervaring rijker! 😀 x

Reply
Hillechien 12 september 2016 - 07:01

Prijzen vallen inderdaad veel goedkoper als ik ooit had gedacht

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:41

Vond ik ook! En ook nog superleuke stad 😀

Reply
Lizette 12 september 2016 - 06:54

Handig overzicht! En wat fijn dat de bezienswaardigheden zo goed als gratis zijn en OV ook! Daar reken ik altijd wel extra geld voor, want als ik dan toch ergens ben, wil ik ook wel alles zien en doen waar ik zin in heb (binnen normale grenzen dan 😉 ) Ik had al bij KLM zitten spieken voor een ticket, maar helaas zit een weekje vrij er voorlopig niet in.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:40

Dankjewel! Het viel me echt enorm mee, had echt verwacht dat ik blut zou zijn na afloop hahaha. Jammer dat het er even niet in zit, maar het komt er vast een keer van!

Reply
Nesrin 12 september 2016 - 03:48

Dit valt inderdaad mee, ik had het veel duurder verwacht en het scheelt echt een hoop geld als je vanaf Amsterdam vliegt. FIjn artikel Sabine!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:39

Ja best wel! Zeker inderdaad vanaf Amsterdam met een mooie aanbieding, zou zomaar een leuke stedentrip kunnen zijn! Bedankt!

Reply
gerhilde maakt 12 september 2016 - 03:14

Wat goed dat je het zo in detail bekijkt. Mooie foto’s alweer, het moet daar echt prachtig zijn!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:38

Dankjewel! Het is er echt geweldig!

Reply
Jaixy 12 september 2016 - 03:00

Bedankt voor deze gave reistips! Wat valt dit mee. Had ik echt niet verwacht dat Hongkong zo goedkoop zou zijn in verhouding. Echt dat had ik niet verwacht.
Wauw!!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:37

Alsjeblieft 🙂 Ik had ook duurder verwacht!! Het was echt sowieso een geweldige trip 😀

Reply
Samaja 12 september 2016 - 02:46

Ik vind dat inderdaad nog meevallen, ik had het duurder ingeschat. En zelfs het hotel, met zijn 55 euro per nacht valt dat toch nog heel goed mee?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:36

Ja precies! Zeker voor die luxe vond ik ook dat niet eens zo duur. Het kan alleen nog veel goedkoper. De uitgaven buiten het hotel en vliegreis om zijn echt prima te doen!

Reply
Co 12 september 2016 - 01:29

Mooi overzicht 🙂 En de prijzen vallen inderdaad wel mee als je west Europa gewend bent 😉 Ik vond ter plekke de verschillen in prijzen best wel groot, soms betaalde je westerse prijzen en soms maar 10% hiervan (vooral met eten).

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:35

Dankjewel! Het zal vooral vergeleken met andere plekken in Azië duurder zijn. En het maakt ook uit waar je komt, want er zijn echt winkels en restaurants waar je inderdaad behoorlijk betaald.

Reply
sunny mama 12 september 2016 - 00:34

Die prijzen vallen mij over het algemeen reuze mee. Niet dat de totaaluitgave een gering bedrag is, maar alles vanuit zijn perspectief bekeken, vind ik zo’n stedentrip Hongkong het overwegen wel waard. Wel zou ik voor een wat meer basic verblijf gaan. Het hotel waar jullie verbleven, ziet er heel comfortabel uit, maar voor mij is dat niet zo nodig. Ik heb gewoon behoefte aan een slaapplek en schoon sanitair. Verder ben ik toch de hele dag buiten.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:33

Ja het valt zeker mee! Zeker met wat je in Hongkong zelf uitgeeft. Wij verblijven ook graag meer basic, maar soms mag ietsje meer luxe wel. Zeker met een congres is dat best fijn. En voor mij ook: elke dag rond 4 a 5 uur terug naar het hotel, lekker douchen en in mijn badjas om een paar uur later lekker te gaan eten 🙂

Reply
Thomas Pannenkoek 11 september 2016 - 23:59

Ik schreef vroeger al dat ik geen fan ben van grote steden, maar aan de foto’s te zien zou ik hier wel een uitzondering op maken. Die Aziatische sfeer maakt dingen in me los die niet te vatten zijn. Schitterende foto’s heb je geschoten, en dat eten… leeekkkeeerrrrrr. Qua prijs val het ook nog mee, dat is ook heel duidelijk.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 15:31

Dit zou zeker iets voor jou zijn! Dankjewel ook! Ja de sfeer is geweldig, het eten is heerlijk en de mensen vriendelijk. En in Hongkong is ook nog eens enorm veel te doen.

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!