Home Hongkong Hongkong: het bijzondere klooster van de 10.000 Boeddha’s

Hongkong: het bijzondere klooster van de 10.000 Boeddha’s

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Nog nooit heb ik zoveel Boeddha’s gezien. Zeeën van gouden beelden lopen door het groene bos omhoog naar rode tempels. Waar nóg meer Boeddha’s staan. Hongkong kent tientallen tempels, waarvan ik er velen heb gezien. Echter, geen van deze prachtige bouwwerken was zo bijzonder als dit boeddhistische klooster, ten noorden van Kowloon in de New Territories. De bizarre hoeveelheid gouden Boeddha’s werkt betoverend. Ik wil alleen maar meer zien. Staan er écht 10.000 Boeddha’s in dit indrukwekkende Hongkongse klooster? Wandel met me mee over dit adembenemende gouden pad, en ontdek het daadwerkelijke aantal Boeddha’s!

10.000 Boeddha’s: is dat niet een beetje overdreven?

Dat zou je denken, maar het zijn er zelfs meer dan dat! Aangekomen bij het pad verbaasde ik mij direct over de vele gouden Boeddha’s, meer dan ik ooit had gedacht. Het pad langs de beelden telt ruim 400 treden die mij naar het klooster bovenop de berg leiden. Alle Boeddha’s aan dit pad zijn mannelijk en allemaal uniek. In de hitte beklim ik tree voor tree en bewonder ik elke Boeddha. Hoe bijzonder is dit! Ik bleef maar kijken naar deze mooie gestaltes in het Hongkongse bos. Het waren er zoveel, dat houd je bijna niet voor mogelijk. Toen ik bovenkwam bleek echter dat dit nog maar het begin was…

 

Het klooster van de 10.000 Boeddha’s

Aan het begin van de jaren 1949 begon de bouw van dit gigantische boeddhistische klooster. Pas acht jaar later waren de gebouwen klaar waarna het nog eens tien jaar kostte om alle ruim tienduizend Boeddha-beelden af te maken. Het klooster beslaat acht hectare en bestaat uit onder andere een pagode, een grote tempel en twee paviljoenen. Om het hele klooster te zien moet je nog hoger lopen, waar je meer tempels, elegante vrouwelijke Boeddha’s en mooie uitzichten over Sha Tin vindt. De meest indrukwekkende tempel op het complex is echter de hoofdtempel die je als eerste tegenkomt. De naam van het complex, 10.000 Boeddha’s, blijkt slechts figuurlijk bedoeld te zijn: in werkelijkheid staan er alleen al tegen de muren van deze hoofdtempel maar liefst 12.800 miniatuur-Boeddha’s. Een behoorlijk indrukwekkend beeld kan ik je vertellen.

 

Vrouwelijk schoon

Verder omhoog de berg op vinden we meer tempels en Boeddha’s. Langs dit pad zijn echter alleen vrouwelijke Boeddha’s. Heel anders dan de honderden mannelijke beelden zijn de vrouwen lang en slank, bedekt met sieraden, lange jurken en sommigen hebben zelfs baby’s in de armen. Deze elegante gouden verschijningen zijn prachtig om naar te kijken, zeker met de groene bergen op de achtergrond.

 

Praktisch: hoe kom je bij het Klooster van de 10.000 Boeddha’s?

In Sha Tin staan geen bordjes om je de weg te wijzen. Gelukkig is het klooster makkelijk te vinden: ga met de metro naar station Sha Tin en neem uitgang B. Loop direct naar links met de weg mee naar beneden en blijf links in Pai Tau Street. Direct na het winkelcentrum steek je over naar rechts en vervolg je de weg op Sheung Wo Che Street. Aan het einde houd je links aan en zie je de eerste gouden Boeddha’s tussen de bomen. Vanaf de metro naar het pad is het niet meer dan 5 minuten lopen. Het gehele bezoek aan het klooster is gratis, maar soms lopen er nep-monniken die om geld vragen. Ga hier niet op in en loop gewoon door. Wil je na je bezoekje wat eten? In het naastgelegen winkelcentrum vind je een Ikea met heerlijke Zweedse balletjes en zelfs een vegetarische maaltijd. Aangezien de Ikea niet bestaat in Colombia, was dit voor ons een aangename verrassing na deze adembenemende wandeling!

Het klooster van de 10.000 Boeddha’s: een must-see in Hongkong!

 


Meer lezen over Hongkong? Klik dan hier!

 

Lees meer!

42 reacties

Roos 11 september 2016 - 08:39

Een Ikea in Hongkong? Wat geinig, haha. Prachtige foto’s Sabine, echt… Wat bijzonder, lijkt me erg overweldigend om daar te lopen. En ook ongemakkelijk soms; al die beelden… Dat je je niet bekeken voelt, haha. Maar, ze zijn wel echt prachtig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:19

Haha ja ik was ook echt even in de zevende hemel hahaha. Ben al zo lang niet in de Ikea geweest! Ja heel indrukwekkend was het, ben er zelfs twee keer geweest: één keer alleen en één keer met Jimmy. Ik voelde me niet bekeken, maar er in het donker gaan lopen zou ik echt niet doen hahaha

Reply
Jessica 10 september 2016 - 13:50

Wat grappig dat al die beelden er zo verschillend uitzien! Dit is trouwens ook een keer in Wie is de mol geweest, hihi 🙂 Zag er toen ook al zo indrukwekkend uit!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 19:14

Ja klopt, was in 2014 op tv! Ik heb het niet gezien maar wel over gelezen 🙂 12.000 unieke beelden: echt knap dat ze dat hebben gemaakt!

Reply
Rowan 9 september 2016 - 02:43

Wat een bijzondere plek zeg! Al die beelden, je kan er volgens mij naar blijven kijken!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 september 2016 - 18:44

Haha ja ik kon er ook naar blijven kijken, ben er stiekem zelfs 2 keer geweest 😛 Eén keer alleen en de andere keer met Jimmy. Hij vond het ook heel indrukwekkend!

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 8 september 2016 - 15:31

Hey dit ken ik van Wie is de Mol! Hong Kong stijgt nu trouwens bij mij op de verlanglijst, ziet er toch echt wel gaaf uit. Ik ben gek op dit soort plekjes, Thailand zat er ook vol mee.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 12:11

Ja klopt! In 2014. Hongkong is echt een moderne stad, maar heeft nog veel autentieke plekken en prachtige tempels. Zeker een keer gaan!

Reply
Anita 8 september 2016 - 12:59

Bijzonder! Ik ken de plek van Wie is de Mol 🙂 Mooie foto’s heb je er gemaakt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 12:07

Ja klopt dat was in 2014 geloof ik! 😀 Dankjewel!

Reply
Elaintje 7 september 2016 - 16:44

Wat bijzonder zeg! Ik vind die boeddha met al die armpjes prachtig. Je wist vast bijna niet waar je moest kijken met al die beelden om je heen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 11:39

Haha nee precies! Zoveel moois was er daar! Gelukkig heb ik de foto’s nog van deze prahtige plek. Ik vind Boeddha’s altijd heel mooi, dus zoveel bij elkaar is echt een feest om naar te kijken!

Reply
Stéphanie 6 september 2016 - 13:11

Wow, wat bijzonder! Maar het eerste wat in mij opkwam was dat ik daar niet graag in het donker zou willen wandelen. Op de een of andere manier vind ik al die beelden dan zo eng haha. Maar in daglicht erg mooi hoor!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 23:09

Ja heel bijzonder, ze zijn ook allemaal anders! Haha ik zou er ZEKER never nooit in het donker gaan lopen 😛 😀

Reply
Faabs 6 september 2016 - 12:00

Wow prachtig .. mijn dochter en ik hebben genoten van de foto’s 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 23:08

Ah wat lief, dankjewel! 🙂

Reply
Yvonne 6 september 2016 - 07:17

Oh wow, dat zijn er echt veel! Lijkt me een hele bijzondere plek om te bezoeken, vooral ook omdat ze allemaal verschillend zijn… het is dus geen massaproductie, maar elk is apart gemaakt… wat een werk. Mooie foto’s weer!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 23:07

Haha ja bizar! Volgens mij hebben ze er jaren over gedaan om al die Boeddha’s te maken, heel bijzonder. Dankjewel!

Reply
Alie van Piggelen-de Vries 6 september 2016 - 05:00

Wat een prachtig gezicht moet dat in het echt geweest zijn. De foto ’s zijn al schitterend. Bedankt voor dit boeiende reisverslag! Jemig wat een werk moet dat geweest zijn al die verschillende uitdrukkingen op die gezichten van die beelden!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 09:58

Ja dat was het absoluut! Graag gedaan en bedankt voor je leuke reactie! Alle Boeedha´s zijn anders, dat maakt het nóg specialer 🙂

Reply
Natasja 6 september 2016 - 01:45

Prachtig zeg!!! Je waant je in een compleet andere wereld zeg!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 23:06

Dankjewel! Ja compleet anders inderdaad!

Reply
carolien 5 september 2016 - 12:01

Waaw, wat gaaf om te zien! Ik kan me voorstellen dat het indrukwekkend was!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 23:01

Ja echt indrukwekkend! Ben er zelfs 2 keer geweest haha

Reply
els 5 september 2016 - 07:12

Echt een hele andere wereld! ! Kunnen jullie weer mooi op terugkijken!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 23:00

Ja zeker, was een heel mooie reis! xx

Reply
Geri 5 september 2016 - 07:11

Ik ken het ook van Wie is de Mol. Ik vond het toen al heel mooi. Maar jouw foto’s zijn echt schitterend en geven het grootse ervan beter weer. Wat een enorme hoeveelheid. En wat zijn ze mooi.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:59

Dankjewel! 🙂 Het was in 2014 op tv volgens mij. Het was zo bijzonder dat ik er zelfs 2 keer ben geweest haha, één keer alleen en één keer met Jimmy. Hij vond het ook indrukwekkend 🙂

Reply
Sofie 5 september 2016 - 05:55

Prachtig!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:58

Dankjewel!

Reply
Falderie 5 september 2016 - 04:26

Wow, prachtig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:58

Dankjewel!

Reply
Morgaine 5 september 2016 - 04:03

Goh volgens mij ken ik dit uit Wie is de Mol, kregen ze foto’s te zien van een budha in detail en moesten ze die dus gaan zoeken tussen al die budha’s hahahaha

Nee kan het niet vinden, dan moet je het hele seizoen kijken en uitvinden welke dat ook alweer was, hahaha

x

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:57

Haha ja klopt! Ik heb het niet gezien, maar wel over gelezen. Een onmogelijke opdracht met 10.000 Boeddha’s natuurlijk 😛

Reply
Thea de Vries 5 september 2016 - 02:56

werkelijk schitterende plaatjes weer Sabine, dank je wel

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:56

Dankjewel, leuk om te horen! 🙂

Reply
Adri Melissant 5 september 2016 - 01:42

Wauw,wat prachtig allemaal.bedankt voor de reis.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:56

Dankjewel, leuk om te horen!

Reply
Niels 5 september 2016 - 00:08

Het zijn er echt veel zo te zien. Was dit ook niet de tempel van Wie is de Mol van seizoen 14? Nog nooit geweest, maar als ik in de buurt ben neem ik hem zeker even mee op de to-do list.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:52

Haha ja superveel! Ja klopt, was bij Wie is de Mol! Ik heb dat toen niet gezien, maar heb er wel over gelezen. Zeker heengaan als je er bent inderdaad!

Reply
Margo 5 september 2016 - 00:01

In de maand augustus heb ik twee keer een stopover in Hongkong gehad. Helaas was er niet de tijd om het vliegveld te verlaten. Nu ik jouw artikel lees, vind ik dat eigenlijk best wel jammer. Leuk om Hongkong door jouw ogen te zien. Mooie foto’s heb je gemaakt, Sabine!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 september 2016 - 22:51

Oh ja inderdaad jammer! Ik hoop dat je er nog eens bent en dan meer tijd hebt. Hongkong is echt een geweldige stad! Dankjewel, leuk om te horen!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!