Home Hongkong Hongkong: 5 mooie wandelingen in de natuur
Wandelen in Hongkong

Hongkong: 5 mooie wandelingen in de natuur

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

In Hongkong kun je fantastisch wandelen. Zelfs zo goed, dat je met gemak een hele week kunt besteden aan alleen maar wandelen in de natuur. Hoewel je anders zou verwachten, bestaat meer dan 60% van Hongkong uit groen. Genoeg reden dus om je wandelschoenen mee te nemen en er op uit te trekken om deze verborgen schoonheid te ontdekken. Tijdens onze reis maakten we vijf wandelingen, allemaal in een totaal andere omgeving en deel van de stad. In dit artikel vind je deze wandelingen inclusief de mooiste foto’s én geef ik extra tips voor nog meer wandelingen. Hongkong telt namelijk meer dan 300 kilometer aan wandelroutes!

1. Plover Cove: Pat Sin Leng Nature Trail

Eerder schreef ik een uitgebreid artikel over de prachtige wandeling van 2,5 uur in Plover Cove, ver weg van het drukke centrum van Hongkong. Hier vind je indrukwekkende vergezichten, groene bergen, blauw water en vele eilandjes. Geniet van de rust midden in de natuur en ontdek de andere kant van Hongkong. Lees hier de beschrijving van Plover Cove terug!

 

2. Het eiland Lamma: de Family Trail

De laatste dagen in Hongkong besloten we een wandeling te maken over het eiland Lamma. Lamma is gelegen helemaal in het zuiden van Hongkong en vanaf Central in 45 minuten te bereiken met de ferry. In het weekend is het eiland behoorlijk toeristisch, maar ondanks dat hebben we erg genoten van de natuur en prachtige uitzichten. Het mooiste vond ik nog het uitzicht vanaf Lamma op de wolkenkrabbers in Hongkong. De 4-kilometer lange Family Trail loopt dwars over het eiland. Met de ferry kwamen we aan in het dorpje Yung Shue Wan, vanwaar we in een paar uurtjes naar het dorpje Sok Kwu Wan zijn gelopen. Daar kun je de ferry terugnemen naar Hongkong Central. Een prachtige wandeling waar je meteen het grootste deel van het eiland ontdekt.

 

3. The Peak: via de Morning Trail naar beneden

Veel bezoekers aan The Peak kopen een retourtje met het treintje, om na het indrukwekkende uitzicht weer op dezelfde plek beneden uit te komen. Veel mooier, leuker én goedkoper is om terug te wandelen via één van de uitgezette wandelingen. Wij kozen voor de 3,5 kilometer lange Morning Trail, die ons via een fijn paadje langs de berg naar beneden leidde. Tijdens de wandeling genoten we van de prachtige natuur gecombineerd met hoge wolkenkrabbers: wat een contrast! De wandeling duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Ondanks dat The Peak één van de top toeristische plekken in Hongkong is, was het op de trail bijzonder rustig. Heerlijk!

 

4. Lantau Eiland: naar de Silvermine Waterfall

Eerder was ik alleen op Lantau en bezocht ik de grote Boeddha en het dorpje Tai O, maar Lantau heeft veel meer te bieden dan deze toeristische trekpleisters. Natuur en wandelingen bijvoorbeeld! Met Jimmy ga ik daarom nogmaals naar Lantau en rijden we met de bus naar het zuiden van het eiland: Mui Wo. Hier vinden we een schattig dorpje vanwaar er diverse wandeltochten te maken zijn. De wandeling leidt ons naar de Silvermine Waterfall en via een andere weg weer terug: een prachtige tocht. Ondanks dat het niet een hele lange wandeling is (ongeveer 4 kilometer), vind ik dit wel één van de fijnste routes die we hebben gelopen. De natuur is zo onwijs prachtig: we hebben hier echt enorm van genoten!

 

5. Hong Kong Wetland Park: tegen de Chinese grens

Het 60-hectare Hong Kong Wetland Park is een ecologisch park helemaal in het noorden van Hongkong. Het grote moderne visitors center biedt interessante films over vogels, een restaurant en verkoeling in de hitte. In het Wetland Park vinden we houten wandelbruggen over het water, houten torentjes om de vele vogels die hier leven te zien en te fotograferen en uitzicht op de grens met China. Ondanks de hitte, waarvoor deze dag zelfs een waarschuwing is afgegeven, is het een heerlijke wandeling over water, langs kleurrijke bloemen en vlinders en langs groene bergen. Absoluut de moeite waard!

 

Welke wandelingen in Hongkong zijn er nog meer?

In Hongkong kun je waanzinnig goed wandelen en er zijn dan ook veel meer routes te vinden dan alleen deze vijf. Denk bijvoorbeeld aan de Hong Kong (50 km), Maclehose (100 km), Wilson (78 km) en de Lantau (70 km) Trail, die samen bijna 300 kilometer aan wandelroutes bieden. Daarnaast zijn er nog diverse kortere wandelingen te maken, zoals de bekende Dragon’s Back Trail op Hong Kong Island (8,5 km). Deze en meer wandelingen, de beschrijving en hoe er te komen, vind je in de Lonely Planet Hong Kong!


Klik hier voor meer tips, informatie en bezienswaardigheden in Hongkong!

 

Lees meer!

30 reacties

R&R 29 september 2016 - 10:09

Wat een mooie natuur! Schitterend zeg, ziet er echt mooi uit.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 oktober 2016 - 10:24

Dankjewel! Ja is echt prachtig, heel verrassend ook!

Reply
Daisy || Diyaata 27 september 2016 - 10:22

Wauw jouw foto’s!! Ik ben niet zo’n Azië fan, ik ben in Thailand geweest en voelde me daar helemaal niet prettig. Sindsdien kies ik liever voor andere oorden 😉 Maar als ik jouw foto’s zo zie..prachtig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 september 2016 - 12:05

Dankjewel! Ik kom zelf bijna nooit in Azië, maar alle keren dat ik er ben geweest vond ik het wel heel leuk.

Reply
Margo 27 september 2016 - 09:14

Ik geniet altijd geweldig van je foto’s Sabine! Leuk artikel is het zo weer geworden. Wij waren dit jaar in augustus en september voor twee korte stopovers in Hongkong en hadden geen tijd om buiten het vliegveld te gaan. Als ik jouw foto’s zo zie, vind ik dat spijtig.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 september 2016 - 12:04

Dankjewel Margo! Hopelijk kom je er snel weer eens voor een wat langere overstop. Is absoluut de moeite waard!

Reply
Saskia 27 september 2016 - 03:43

Genieten<3 Zo aan de foto's te zien. Prachtig wederom!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 september 2016 - 12:12

🙂

Reply
Nesrin 26 september 2016 - 13:49

Prachtige foto’s weer Sabine. Ik wist niet dat je zo fijn kunt wandelen in Hong Kong. Ik had echt het idee dat er alleen asfalt en gebouwen zouden staan. Prachtig al dat natuur.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 september 2016 - 11:44

Dankjewel! Ja dat dacht ik ook haha, maar het is meer natuur zelfs 😀

Reply
Galina 26 september 2016 - 09:12

Nou, mocht je nog een extra baan zoeken, dan kun je fotografe worden, wauw!! (alleen die van de spinnen niet, daar krijg ik meteen de kriebels van en plotseling zie ik vanuit mijn ooghoeken van alles rennen, terwijl er niets is). Je hebt wel mijn perceptie van Hong Kong veranderd, ik wist echt niet dat er zó veel prachtige natuur was. Mijn idee bij de stad was dat het vol grauwe wolkenkrabbers en smog was, maar niets is minder waar zo blijkt 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 september 2016 - 11:39

Ah wat ontzettend lief! Dankjewel! Ja ik had ook anders gedacht hoor! Maar we hadden zoveel tijd in Hongkong dat we dit ook konden ontdekken, zo leuk!

Reply
Stéphanie 26 september 2016 - 07:33

Prachtige wandelingen zijn dit en wat een mooie natuur! Dit zou je niet snel verwachten in Hong kong. De Morning trail spreekt mij wel aan en die laatste wandeling lijkt mij erg relaxed zo langs het water. Gave foto’s heb je gemaakt van alle dieren, maar doe mij maar liever foto’s van vlinders dan van spinnen 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 september 2016 - 11:35

Dankjewel! Klopt, helemaal niet typisch wat je verwacht bij Hongkong. Dat is het voordeel van langer op 1 plek blijven, dan ontdek je dit soort dingen haha 😀 En ja ik heb ook liever vlinders hoor haha. Die spin begon na die foto ook nog te bewegen… doodeng 😛

Reply
Marion 26 september 2016 - 07:12

Het is al puur genieten om die foto’s te zien. Wat moeten jullie genoten hebben van het in het echt zien. Prachtig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 september 2016 - 11:33

Dankjewel Marion! Het was echt puur genieten dit, zo mooi en fris en vrij!

Reply
Els 26 september 2016 - 07:07

Schitterende foto’s! Wandeling 1 en 5 hebben mijn voorkeur, tenminste als ik af ga van de foto’s!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 september 2016 - 11:33

Dankjewel! Die waren ook heel mooi! 🙂 Nr 5 zou zeker wat voor jou zijn! x

Reply
Michelle 26 september 2016 - 06:16

Wat een mooie wandelpaden, heel anders dan hier in NL he. Bijzonder om te zien. Hele mooie foto’s ook!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 september 2016 - 11:32

Dankjewel! Ja klopt heel anders. Zo leuk!

Reply
Sofie 26 september 2016 - 05:54

Prachtig

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 september 2016 - 11:31

Dankjewel!

Reply
Morgaine 26 september 2016 - 03:54

Ik wandel van hieruit rustig met jou mee, wat een prachtige foto’s heb je daar gemaakt. Hiervoor zou ik dan weleens naar Hongkong willen gaan, nee niet naar de Chinese Muur, nog niet eens, tenzij het in de route ligt, hahahaha

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 september 2016 - 11:31

Dankjewel! Haha de Chinese Muur is een beetje uit de richting van Hongkong inderdaad haha 🙂 Lijkt me wel mooi, alleen heel toeristisch denk ik..

Reply
Lizette 26 september 2016 - 02:55

Wat gaaf! ik wist helemaal niet dat het er zo groen is! Ik ga het er thuis vanavond maar weer eens over hebben. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 september 2016 - 11:30

Haha zeker doen! Ja het is er mega groen, je moet het alleen even opzoeken 🙂

Reply
Myriam 26 september 2016 - 02:17

Schitterend, wat heerlijk om zo te reizen?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 september 2016 - 11:29

Dankjewel!

Reply
Samaja 26 september 2016 - 01:30

Alweer prachtige foto’s!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 september 2016 - 11:28

Dankjewel!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!