Home Over Colombia 50 tinten Colombia #1
50 tinten Colombia

50 tinten Colombia #1

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Al die vreemde cultuurverschillen, die typisch Colombiaanse dingen. Ik begon te schrijven en kon niet meer stoppen. Gekke gewoontes, feitjes, mijn belevingen. Je leest het allemaal hier: 50 tinten Colombia!

 

Wat vandaag niet hoeft doen we morgen

Misschien is dat ook de reden dat een burn-out hier bijna niet voor komt

Colombiaanse vrouwen lopen ont-zet-tend traag

Ik moet me dus regelmatig inhouden met mijn snelle pas

De meest kleine onbenullige regeltjes zijn heilig

Terwijl over écht belangrijke dingen dan weer heel makkelijk wordt gedaan

Mannen houden hier nog keurig netjes de deur voor je open

En ze zijn ook best wel macho: alleen hij mag de boor bedienen als er een gat in de muur moet, aldus mijn lief

Men draait om alles heen en mensen zijn snel beledigd

Als directe Hollandse moet ik dus vaak nadenken over hoe ik iets het beste kan verwoorden

Ze eten hier zoet en hartig door elkaar

Chocoladetaart is echt the bomb

Geen wonder dat overgewicht hier niet bepaald een uitzondering is, en diëten is zeer moeilijk met al het vette en zoete aanbod

Waarom vruchtensap zonder suiker als het ook met kan?

De supermarkten liggen wel bomvol met groente en fruit

Terwijl op een typisch Colombiaans bord weinig groente te bespeuren valt; ik heb dus geen flauw idee wat iedereen toch met al die groente doet

Uiterlijk is bijna belangrijker dan een goede baan

Op bijna elke straathoek zit dan ook een plastisch chirurg of beautysalon

Ook geur is heel belangrijk

Soms krijg ik spontaan een hoestbui als er weer eens iemand rondloopt met veel te veel parfum op

Dé manier om je warme chocolademelk te drinken: met kaas erin natuurlijk

En zout op de avocado vinden ze heerlijk

Colombiaanse honden komen altijd precies op mij afgerend

Waarschijnlijk hebben die ook nog nooit een blondje gezien

Colombianen zeggen van alles

Maar doen bijna nooit wat ze zeggen: eerst zien dan geloven dus

Liegen is trouwens ook heel normaal

Net als vreemdgaan

Met veel incomplete gezinnen tot gevolg

Of juist overcompleet met een paar buitenechtelijke kinderen

Maar weinig Colombianen zijn ooit buiten hun land geweest

En ook daarbinnen reizen ze maar weinig

Massatoerisme vinden ze wel geweldig

Grote luxe hotels zitten bomvol Colombianen

Milieu lijken de meesten niet zo belangrijk te vinden

Waarom een kilometer lopen als je ook met de auto een halfuur in de file kunt staan?

Colombianen zijn bijzonder vriendelijke mensen

Behalve als ze zich in het verkeer begeven, dan veranderen ze in een groot gevaar voor iedereen

In de supermarkt wordt werkelijk alles in aparte tasjes gedaan

Want tomaten kunnen natuurlijk niet samen met de tandpasta

Een lekker bord eten noemen ze spectaculair

Terwijl wij nuchtere Hollanders (en Belgen) het gewoon lekker vinden

Colombianen praten echt onwijs veel

Voor wat wij in 2 zinnen zeggen hebben ze hier minstens 10 minuten nodig

Hetzelfde geldt voor schrijven: wat ik in 3 zinnen kan verwoorden doen ze hier op twee pagina’s

Bestaande uit 5 veel te lange zinnen met 20 komma’s

Colombianen zijn een heel behulpzaam, nieuwsgierig en gastvrij volk

Ik word dan ook regelmatig aangesproken om te achterhalen waar ik vandaan kom, waarom ik hier ben en wat ik hier doe

Vervolgens willen ze zich er van verzekeren dat ik gelukkig ben in Colombia

Waarna ze me als laatste van harte welkom heten in hun land: hoe mooi is dat?

 

Colombia: een beetje vreemd, maar wél leuk!


Lees meer!

91 reacties

Renzo Estuardo 8 januari 2018 - 05:38

Hahaha ik herken me hier zo goed in! Ben precies zo en ook trots dat ik het Colombiaanse bloed in me heb! mooie complimenten 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 18:49

Haha dankjewel, en ja kan ik me voorstellen! Ik ben heel gelukkig hier tussen al die lieve Colombianen!

Reply
Renzo Estuardo 11 januari 2018 - 04:48

Heel erg bedankt, maar ik merk wel dat onze culturen verschillen maar niet heel erg want jullie in Europa zijn gewent aan de Fransen, Spanjaarden en Italianen die ook onze cultuur delen misschien geeft dat toch een welkomstgevoel in Colombia! Maar geniet van wat ons mooie land te bieden heeft!

Reply
Fabienne, Enjoyyourownbeauty 29 december 2017 - 11:26

Wat een super tof artikel!
Leuke weetjes en gave blog, ik kende je nog niet. 🙂

Liefs
x

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 december 2017 - 16:27

Dankjewel lieve Fabienne! Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten. Ik wens je vast een heel gelukkig nieuwjaar!

Reply
Elisa 10 oktober 2017 - 14:35

Bedankt voor deze behulpzame lijst. Ik werk sinds twee weken met een Colombiaanse collega en begrijp weinig van haar manier van ‘antwoorden’ op mijn vragen. Vind het erg frustrerend, maar het is goed te weten dat het een cultureel verschil is en geen onwil.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 oktober 2017 - 20:40

Graag gedaan! Leuk dat het je wat meer van de cultuur doet begrijpen. Het is inderdaad geen onwil, maar gewoon hoe het is. Ook voor mij soms zeer frustrerend 🙂

Reply
Luisa Maria 6 april 2016 - 06:21

Hahahaha geweldig dit!! Echt zo’n typisch bericht van een Hollandse chica die voor het eerst uit haar dorpje naar Colombia gaat. Ik ga dood om jouw stuk.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 april 2016 - 14:54

Haha dankjewel! 😀 😛 Ja joh wat een verschil 😛

Reply
Resaarcle 2 maart 2016 - 14:16

Leuk, zo’n kijkje krijgen in een andere cultuur! Maar chocomelk met kaad, iewks. Avocado met zout daarentegen: helemaal mee eens!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 maart 2016 - 15:28

Haha is heel lekker hoor, kaas in je chocolademelk 😉

Reply
yvonne 2 maart 2016 - 15:44

Maar wat voor kaas dan? Te vergelijken met feta? Of mascarpone? Of Hüttenkäse? Ik kan mij er zo niks bij voorstellen…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 maart 2016 - 15:51

Het is een soort witte kaas, vrij smaakloos vind ik het eigenlijk. Daarom smaakt het ook goed in chocolademelk denk ik 🙂

Reply
Terugblik – februari 2016 - Corners of the World 1 maart 2016 - 02:05

[…] dagen bij Sabine en haar vriend gewoond toen ik in Colombia was. Op haar blog deelde ze deze maand een ge-wel-dig lijstje over Colombia in een notendop. Een aanrader voor iedereen die wat meer over dit bijzondere, maar soms ook maffe land wil […]

Reply
Ilse 28 februari 2016 - 08:51

Haha, grappige weetjes! Ik hou echt van dit soort posts. Zo leer je toch eens wat anders over een bestemming dan je zou leren aan de hand van foto’s met bijschrift.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 maart 2016 - 21:07

Dankjewel Ilse, leuk dat je bent komen volgen! Er volgen zeker meer lijstjes met 50 tinten Colombia, want er zijn zoveel verschillen met Nederland haha 🙂

Reply
Sheila 26 februari 2016 - 08:42

Wat onwijs leuk om die lijst te lezen zeg. Ik had nooit bedacht dat plastische chirurgie zo populair was. Maar dat is toch voor velen onbetaalbaar? Of zijn het met name illegale praktijken dan?

Die tasjes herken ik ook uit Amerika. Ontzettend vervelend en natuurlijk super milieu onbewust. Ik weiger alle tasjes en gebruik er dan maar 2 ofzo. Ze kijken me aan alsof ik gek ben.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 februari 2016 - 21:36

Dankjewel voor je leuke reactie! Ik heb nu in New York ook gemerkt dat ze gewoon 2 tassen gebruiken voor de boodschappen! Het kan nog erger dus haha 🙂

Colombia staat bekend als land waar ook veel toeristen heenkomen voor plastische chirurgie. Het is goedkoop én van goede kwaliteit. Er zal zeker wat illegaal zijn en er overlijdt ook wel eens iemand door, maar bij een goede kliniek kunnen ze het ook echt goed. De artsen hebben er hier veel meer ervaring mee dan in Nederland bijvoorbeeld. Velen kunnen het dus ook betalen, geen idee waarvan haha

Reply
Jessica 24 februari 2016 - 13:35

Haha wat een geweldig lijstje Sab, leuk verwoord! En zo herkenbaar 😛 Heb het met een brede grijns op m’n gezicht zitten lezen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 februari 2016 - 13:54

Thnx! Haha je zeker herkenbaar voor jou 😀

Reply
Faabs 17 februari 2016 - 13:14

Geweldige blogpost :-). Bij de chocomelk met kaas had ik ook gelijk ieuwww maar ik begreep uit de reacties dat het geen gewone kaas is. Alhoewel ik nu niet denk yeahhhh hahahha. Ben ook wel benieuwd of dat vreemdgaan alleen de mannen betreft of over en weer geldt, zou wel zo fair zijn toch ? ;-).
Het zal vast af en toe frustrerend en irritant zijn sommige punten..maar ja laten we eerlijk zijn, ook in NL zijn er genoeg frustratie-punten te noemen :-). Zolang de balans maar goed blijft. Dus eet jij lekker chocoladetaart en boort Jimmy gaatjes in de muur. Ik zeg : prima deal !

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 februari 2016 - 13:54

Dankjewel! Ja klopt witte kaas is het, hartstikke lekker 😀 Ja vrouwen kunnen er ook wat van hoor! Met name in bepaalde regio’s, maar over het algemeen wordt er wel makkelijk mee omgegaan. En ja je hebt helemaal gelijk: ook in Nederland en overal elders zijn frustraties!

Reply
Diana 16 februari 2016 - 19:47

Wat een leuke blog! En ook zo ontzettend herkenbaar haha. Ik denk dat veel landen in zuid/midden Amerika heel veel dezelfde gebruiken en gewoontes en eigenaardigheden hebben. Je zou hier bijnaaa Curaçao boven kunnen zetten ipv Colombia.

Reply
Sabine 16 februari 2016 - 19:58

Haha ja dat zou heel goed kunnen 🙂 dezelfde mentaliteit. Leuk dat je herkenning ziet! 😀

Reply
Ester 16 februari 2016 - 16:08

Wat een originele lijst, ik moest er zo om lachen! Qua fruit en groente begreep ik dat ook nooit zo, ik vond het zo makkelijk om gezond te eten met het heerlijke verse exotische fruit elke dag, en toch grijpen de meeste Mexicanen naar al het voorverpakte snoep. En ook alles is zoet – zelf ‘naturel yoghurt’ is mierzoet; dat betekent slechts dat er geen aardbei/banaan smaakje aan zit. Dus dat overwicht verklaart zich vanzelf 😉

Reply
Sabine 16 februari 2016 - 16:49

Haha ja precies! Ook het brood is zoet. En zelfs de melk is zoet. Snappen de Colombianen niets van trouwens. Die vinden het helemaal niet zoet :p

Reply
yvonne 2 maart 2016 - 15:47

Dat zoete brood hebben ze op Aruba ook. Echt zo vies. Het wordt gebakken met maïsmeel. Iets hartige op je brood is dus echt niet te kanen.

Reply
Loes 15 februari 2016 - 11:28

Ha ha, wat een leuke weetjes over Colombia zeg. En wat een verschil inderdaad.

Reply
Sabine 15 februari 2016 - 13:05

Dankjwel! Ja grote verschillen!! Kan er nog wel 50 bedenken 😛

Reply
Godelieve 15 februari 2016 - 09:03

Wat een leuke feitjes en wat een verschil in cultuur! Ik kan me voorstellen dat sommige verschillen best lastig zijn om dagelijks mee geconfronteerd te worden. Maar ik vind het wel helemaal fantastisch dat je zo welkom bent Sabine, dat maakt veel goed 🙂

Reply
Sabine 15 februari 2016 - 13:05

Dankjewel! Ja er zijn een hoop verschillen, nog veel meer dan deze 50 haha 😀 Er komt zeker een deel 2. Sommige dingen zijn inderdaad best lastig, maar een mens is flexibel zo blijkt 🙂 Dat ik welkom ben is een zeer fijn gevoel…

Reply
Nesrin 14 februari 2016 - 06:58

Dit vond ik ontzettend leuk om te lezen. Kaas in chocolademelk? Ik hoop dat er binnenkort weer een reeks komt!

Reply
Sabine 14 februari 2016 - 09:52

Dankjewel Nesrin! Ja is heel typisch van hier en nog heel lekker ook. Je moet even wennen aan het idee. En het gaat niet om Hollandse kaas, maar witte kaas. Is echt lekker! En er komt zeker een deel 2 en misschien ook wel een deel 3! 🙂

Reply
Sas 14 februari 2016 - 03:54

Wat een leuke weetjes om te lezen!

Reply
Sabine 14 februari 2016 - 09:51

Dankjewel! 🙂

Reply
Billy 13 februari 2016 - 15:00

overgewicht en de grote aandacht voor het uiterlijk lijken me wel een grote tegenstelling, Sabine… 😉

Reply
Sabine 13 februari 2016 - 16:54

Hoezo? Uiterlijk heeft toch niet per definitie alleen met gewicht te maken? Als je ooit naar Colombia komt kun je zien hoe het er hier aan toe gaat met de schoonheidsidealen 😉

Reply
bentenge 13 februari 2016 - 10:04

Liegen, daar kan ik niet goed mee om. Ik denk niet dat ik daar dus zou aarden.

Reply
Sabine 13 februari 2016 - 16:52

Nee dat vind ik ook niet fijn. Maarja er zijn ook zoveel dingen in Nederland die niet fijn zijn. Een mens is flexibel hoor, ergens kunnen aarden hangt van veel factoren af 🙂

Reply
Carla van Vliet 13 februari 2016 - 09:19

Chocolademelk met Kaas…bah!!!! En heeft die chocoladetaart niet iets te maken met het feit dat de dames zo langzaam lopen…. Leuk stukje Sabine! 😉

Reply
Sabine 13 februari 2016 - 16:50

Haha ja wie weet :p Dankjewel! Chocolademelk met kaas is hartstikke lekker hoor! Niet met Hollandse kaas trouwens, ze gebruiken hier witte kaas.

Reply
Roos 13 februari 2016 - 06:11

Kaas in je chocolademelk? Waarom lijkt dat me echt ontzettend goor… 😮 Zitten wel echt een hele hoop leuke feitjes tussen, erg leuk om te lezen Sabine! 🙂

Reply
Sabine 13 februari 2016 - 16:49

Hahaha is super lekker joh! 😀 Maar niet proberen met Hollandse kaas hoor 😉

Reply
wilma 13 februari 2016 - 01:14

Hier ook veel herkenbaar, maar mss komt dat omdat we “dichter” bij elkaar wonen.
Deur openhouden, vrouwen ook echt voor laten gaan….
Maar ook: Kunnen we niet vandaag, doen we het toch morgen? en dat valt voor oud hollandse niet altijd mee.
En hier wordt ook in de winkel alles apart verpakt. Dus geen tasjes ,maar ik neem wel een doos en pak die zelf in.
Groeten,
Wilma

Reply
Sabine 13 februari 2016 - 16:48

Haha nee dat valt niet altijd mee 🙂 Leuk dat je veel herkent! Ik heb ook altijd een tas bij me. Zo’n stoffen. Gr!

Reply
Micheline 12 februari 2016 - 17:55

Punt 1 daar ken ik alles van en het eten ophemelen, daar kennen ze hier ook iets van 🙂 Er zijn nog wel enkele overeenkomsten met onze eilandbewoners…

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 20:25

Leuk dat je herkent! 😀 Is denk ook wel op veel punten dezelfde soort mensen, zeker met dat langzamer leven.

Reply
Margo 12 februari 2016 - 14:04

Dat je welkom bent, is bijzonder mooi!

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 20:21

Jazeker! Vind ik ook altijd. Zouden ze in Europa ook best vaker mogen zeggen 🙂

Reply
Jens 12 februari 2016 - 09:07

Leuke opsomming!

Ook heel Colombiaans:
– Supertrage kassamedewerkers
– Invoegen/afslaan zonder kijken (met auto, maar ook met fiets)
– Ongevraagd advies geven aan onbekenden (moet je kindje geen jas aan?)
– Als het waait, zeggen dat het koud is
– Schuilen als het regent (Nederlanders lopen/fietsen gewoon door)
– In de rij staan voor het restaurant (reserveren kan zelden)
– Een fulltime schoonmaker (7 dagen per week, van 8 tot 4 uur maken ze schoon in appartementencomplexen)
– Babies verkleedt als Michelin-mannetjes (8 lagen kleding, want het is slechts 20 graden)

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 20:18

Haha ja leuk! Ik had er hier ook eerst een paar van bij staan, maar werd een beetje te veel. Ga zeker nog een deel 2 schrijven want ik kan nog wel 50 typisch Colombiaans dingen bedenken 😉 Die laatste is trouwens wel heel grappig, niet voor de baby alleen waarschijnlijk.

Reply
Els 12 februari 2016 - 08:51

Leuk op een rijtje gezet! En zo heeft elk volkje zijn charmes maar ook zijn eigenaardigheden, toch?
Xxx

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 20:16

Dankje! Ja precies! x

Reply
Mirjam 12 februari 2016 - 08:26

Leuk om al die verschillen te lezen, ach je hieft niet eens zo heel ver weg te gaan en de mensen zijn al verschillend.

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 20:16

Dankjewel! En ja klopt, 150 kilometer maakt al een hoop uit 😉

Reply
Esther 12 februari 2016 - 07:53

Hahaaa die plastic tasjes. Ik kom met 4 grote eco-tassen bij de winkel en dan mogen van mij de billendoekjes gerust bij de deodorant en het fruit… het zit toch allemaal verpakt? Maar nee…dat vinden ze wel heel erg raar….We moeten er nog maar een paar bij schrijven want als we weer in de bus zitten komen er vast nog wel wat boven. En ja, ook ik vraag me regelmatig af waar al die heerlijke groente uit de Surtifruver beland. Maximaal vind je soms een blaadje sla op je bord of een tomaatje maar daar houdt het meestal wel bij op. Misschien al die “gringo´s”?

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 20:16

Haha ja ik heb zelf ook altijd een tas bij me, vind het zo een onzin al die aparte verpakkingen. Ik kon echt al 50 dingen meer bedenken trouwens, maar dat werd een beetje te veel 😉 Leuk voor deel 2 dus 😀

Reply
Thomas Pannenkoek 12 februari 2016 - 07:37

Ik zou moeite hebben me aan al die regeltjes te houden, vrees ik.
Zeer mooie foto onderaan!

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 20:10

Dankjewel! Ja dat is soms lastig, frustrerend meer. Maarja zo is het…

Reply
Debby 12 februari 2016 - 07:32

Wow, het komt echt zó overeen met Nicaragua. Het enige waar ik me niet meteen in kon herkennen zijn de beautysalons, maar ook in Nicaragua wordt flink gepoederd. Een witte huid (chele of chela) = vaker hoger in aanzien. Veel vrouwen poederen hun gezicht met een te lichte foundation, ziet er zo gek uit. Ik zou dat in die hitte niet eens kunnen, mijn gezicht zo plamuren. Maar verder, compleet… Bijna iedereen komt uit een gebroken gezin en heb regelmatig vrienden vreemd zien gaan alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En niemand bemoeit zich ermee, dus het kan ook.. Dat vind ik af en toe zelf wel eng. Stel nou dat alles een grapje is? Maar ja, wie maak je dan gek.. En dat liegen :’) omg. Grappig!

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 20:09

Echt leuk dat je zoveel herkent! Hier is de witte huid juist helemaal niet ‘in’, grappig die verschillen! Vind het hier juist heel gek dat vrouwen er vaak bijlopen alsof ze zo de Wallen op kunnen. Hoe lager de decolleté hoe beter en hoe meer make-up, hoe lelijk ook, hoe beter. In hun ogen. Soms is het gewoon grappig hoe iemand eruit ziet 😉 Ja dat vreemdgaan is hier ook echt erg. Het is niet fijn. Dat liegen vind ik ronduit vervelend. Daardoor vind ik het lastig hier mensen te vertrouwen.

Reply
Sofie 12 februari 2016 - 07:18

Wat grappig allemaal! Maar chocolademelk mét kaas??? Dat vreemdgaan is wel vreemd, hoe ga je daar zelf mee om?

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 20:02

Thnx! 🙂 Ja je doet blokjes kaas in de warme chocolademelk. Dan gaat het smelten en lepel je het eruit. Heerlijk! 😀 Ja natuurlijk niet 100% gaat vreemd, maar het is wel echt anders dan in Nederland en België, met name in bepaalde regio’s lijken gewoon geen gezinnen meer bij elkaar te zijn… ik heb niet het idee dat ik er veel mee te maken heb. Mijn vriend is vrij westers en het is duidelijk wat wel en niet kan. Net als in NL/BE. Alleen vrouwen hier kunnen nogal opdringerig zijn, dat is niet zo fijn.

Reply
Jurgen Van Olmen 12 februari 2016 - 04:13

Nummer drie klinkt me heel bekend in de oren. Misschien wel zeer normaal in Zuid-Amerikaanse en landen zoals Spanje en Italië. Je wordt er uiteindelijk wel aan gewoon 🙂

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 19:12

Leuk dat je het herkent 🙂 Volgens mij hoort dat inderdaad wel bij Latina’s en mensen uit de mediterrane. Daar gaat het leven nog lekker langzaam haha

Reply
Kim 12 februari 2016 - 03:03

Ik kom nu voor het eerst op je blog maar wauw, wauw, wauw wat vind ik dit soort verhalen leuk om te lezen! Ik ga je volgen 🙂

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 19:07

Hoi! Welkom op mijn blog 😀 Dankjewel voor je enthousiasme haha 😀 Word er zelf ook helemaal blij van 😉 Leuk dat je volgt!

Reply
Thea de Vries 12 februari 2016 - 02:51

Dit is weer een leuke Sabine, ik zit hier met een glimlach van herkenning. Sommige dingen zijn ergerlijk (zo ervaar ik het tenminste) en van sommige dingen kan ik nog wat leren (en probeer ik ook). 🙂

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 19:06

Dankjewel! Jullie kennen natuurlijk alles zelf heel goed 🙂 Er zijn irritaties, maar ook juist heel goede en fijne dingen. Dat moet ook anders is het niet uit te houden haha. Zo in het buitenland wonen is best leerzaam 😉

Reply
Benita 12 februari 2016 - 02:34

Wat een ontzettend leuk vergelijk en opsomming van opvallende cultuurverschillen! Ik heb weer genoten

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 19:05

Dankjewel voor je lieve woorden! 😀 x

Reply
Lizette 12 februari 2016 - 02:19

Bij de eerste regels dacht ik “best relaxt”, maar verder lezend toch soms ook wel een beetje frusti als je er dagelijks mee te maken hebt. Vraagt wel een hoop flexibiliteit van je denk ik. En wat doen ze toch met al die groenten uit de supermarkt, haha!

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 19:03

Haha ja gelukkig heb ik wat Nederlanders hier met wie ik die frustraties kan delen, lekker een uurtje klagen over Colombianen hahaha. Sommige dingen zijn echt wel eens vervelend, maar het ligt een beetje aan mijn stemming hoeveel ik me ervan aantrek. Over het algemeen kan ik me vrij goed aanpassen en dingen gewoon maar laten zoals het is. Het is nu eenmaal zo. En soms is het ook gewoon ronduit grappig. En die lieve mensen hier maken echt megaveel goed 😀 Ja en die groente… ik denk dat ik er heel veel van eet haha

Reply
yvonne 12 februari 2016 - 02:17

Wat leuk om te lezen. Van de kaas in de chocolademelk had je al een keer verteld. Ik blijf dat vreemd vinden. En gaan ze in hun eigen land in een hotel zitten? Zout op een avocado vind ik niet zo raar hoor. Dat doen hier toch ook een aantal mensen. ( waaronder ik zelf) Het plastic tasje is hier bijna verleden tijd. Sinds 1 januari wordt er steeds meer aangemoedigd om je eigen tasje mee te nemen en dat werkt wel. Je moet nu bijna overal voor een tasje betalen.

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 19:01

Dankje! Ja klopt maar velen hebben dat niet gelezen nog, dus een tweede keer kan geen kwaad 😉 Grappig dat je zout op d avocado doet! Dat heb ik dus werkelijk in Nederland nog nooit gezien en ook nooit gehoord dat iemand dat deed of voor een recept ofzo… Leuk om te weten dat jij dat ook doet! Ja die plastic zakjes mogen ze hier ook weleens gaan verbieden, vreselijk slecht voor het milieu. Ik heb zelf altijd een stoffen tas mee waar ik al mijn boodschappen in doe. Of ik als enige persoon veel uitmaak weet ik niet, maar ja we moeten ergens beginnen. Een beter milieu begint toch bij jezelf haha 🙂

Reply
Samaja 12 februari 2016 - 02:02

Leuk overzicht en heel interessant om te zien welke dingen jou opvallen. Al lijkt kaas in de chocomelk me wel heel vreemd! En zo mooi dat ze doorgaans vragen of je wel gelukkig bent in hun land, dat moet hartverwarmend zijn!

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 18:58

Dankjewel! Ja dat vond ik eerst ook heel vreemd, maar het blijkt hartstikke lekker te zijn! 😀 geen Hollandse kaas, maar van die witte. Die smaakt wat minder sterk en gaat beter met zoet. Ja de Colombianen zijn ook heel warme mensen. Ze geven ook snel een knuffel en ik voel me eigenlijk altijd heel welkom hier.

Reply
Sigrid | My Travel Secret 12 februari 2016 - 01:46

Whahaha leuke feitjes!! En kaas in je chocolademelk?? Wtf!

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 18:57

Haha dankje! Ja joh en het is nog lekker ook! 😛

Reply
kliefje 12 februari 2016 - 01:41

Eh ja, er zijn “een paar” verschillen idd, haha!

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 18:56

Hahaha, ja een paar… en kan er nog wel 100 bedenken. Komt ook zeker een deel 2 😉

Reply
Celinemiene 12 februari 2016 - 01:41

Deze vind ik leuk, heheh! Snel beledigd, dat heb je hier in België toch ook wel. 🙂

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 18:56

Dankje! 🙂 Ja in NL ook, maar hier anders, echt véél sneller. Echt oppassen met de woorden…

Reply
Rob Alberts 12 februari 2016 - 01:31

Met een aantal punten zou ik blijvend problemen hebben.
Al maakt je laatste opmerking weer veel goed ……

Vrolijke groet,

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 18:55

Ja ik ben ook niet overal blij mee, zijn best wat irritaties. Maarja dat had ik in Nederland ook… zo is er overal wel wat. Aan wennen en niet aan meedoen 🙂

Reply
Marjolein 12 februari 2016 - 01:26

Wat leuk om te lezen! Kaas in je chocomel? Nou daar was ik nou nooit opgekomen, haha!

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 18:53

Dankje! Haha ja dat was in het begin even apart, maar blijkt hartstikke lekker! Geen Hollandse kaas hoor, van die witte kaas. Moet je maar eens proberen 😉

Reply
Natasja 11 februari 2016 - 23:17

Wat ontzettend leuk om dit te lezen. Lijkt me wel heerlijk dat het in Colombia zo rustig gaat. Het mag hier ook wel wat rustiger hoor, het lijkt wel een snelkookpan hier… Echt leuk geschreven.

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 18:52

Dankjewel! 😀 Ja grappig is ook dat mijn vriend het hele concept van burn-out niet goed snapt, ze kennen het hier gewoon eigenlijk niet… ik ben ook stukken relaxter hier dan in NL 🙂

Reply
Johanna Slot 11 februari 2016 - 22:48

He leuk 🙂 smile on my face! Mooi gezegd! Puntige statements 🙂 Cultuurverschillen 101!

Reply
Sabine 12 februari 2016 - 18:52

Haha dankjewel! En ja 101… Komt ook zeker een deel 2 met de volgende 50 😀

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!