Home Travel the world Been there, done that: in welke landen heb ik gereisd?
Been there, done that: Macedonië

Been there, done that: in welke landen heb ik gereisd?

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Om je wat meer kennis te laten maken met waar ik eigenlijk allemaal heb gereisd voordat ik in Colombia belandde, besloot ik de tag ‘been there, done that’ in te vullen, gevonden bij Sandra. Door middel van een aantal vragen vertel ik je onder andere welke landen ik heb bezocht, waar ik graag terug zou willen en wat mijn leukste reis-herinneringen zijn. Mijn lijstje inclusief links naar nieuwe blogs wordt nog steeds in 2023 na elke reis aangepast!


Welke landen van de wereld heb je al bezocht?


In totaal ben ik in 37 landen geweest (2023). Hier het lijstje:

Europa: Nederland, België, Groot Brittannië, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, IJsland, Duitsland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Andorra, Portugal, Italië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Kosovo, Albanië, Macedonië, Griekenland

Midden-Oosten: Israël, Jordanië, Palestijnse Gebieden

Azië: Maleisië, Singapore, Hongkong

Afrika: Ghana

Noord-Amerika: Verenigde Staten

Zuid- & Midden-Amerika: Argentinië, Uruguay, Mexico, Colombia, Peru

Caraïben: Curaçao

 


Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?


Heel graag zou ik naar Japan willen, dat lijkt me zo een bijzonder land. Wat dichterbij staat Bolivia heel hoog op mijn verlanglijstje, het zal niet lang meer duren voor een bezoek. Na mijn reis in Curaçao wil ik ook heel graag de rest van de Antillen ontdekken. Ook naar Vietnam, Cambodja, Canada en Nieuw-Zeeland wil ik nog eens naartoe. En eigenlijk naar nog veel meer landen: de wereld is zo mooi!

 


Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)


Als ik ergens niet van houd dan is het wel van strandvakanties. Al dat zand, zwemmen in de zee… brrr. Van liggen bakken in de zon word ik ook niet echt vrolijk. Een dagje is nog wel vol te houden trouwens. Ik houd vooral van afwisseling en meer onbekende plekken van een land ontdekken. Het net even anders doen dan normaal. Oftewel: buiten de gebaande paden. Mijn eigen reis-pad creëren. Het meeste geniet ik in de natuur, van mooie stadjes, kleurrijke markten of van natuurwonderen. Als ik wil uitrusten doe ik dat liever op een bankje op een berg dan aan het strand.

Tijdens reizen houd ik wel van een uitdaging en leer ik graag over de cultuur en hoe het nu eigenlijk echt is in een land, hoe mensen zijn en leven. Juist plekken die niet voor de hand liggen om naartoe te gaan vind ik enorm interessant. Mijn ouders waren daar trouwens niet altijd blij mee, met name niet toen ik naar Ghana, Israël, Palestijnse Gebieden, Kosovo en voor het eerst naar Colombia reisde.

 


Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?


Ik heb niet heel snel dat ik denk: hier wil ik écht weer naar terug! Maar toch zijn er een aantal plekken op deze prachtige wereld die mijn hart hebben gestolen. Zoals het betoverende Griekenland en Oostenrijk, zoveel schoonheid dichtbij. Of nouja: dat wás dichtbij. Ook vond ik de Lofoten, de Noordkaap en de Azoren zo bijzonder dat je mij daar hopelijk nog eens vindt. Daarnaast heeft Portugal mijn hart gestolen. Ik zou er zelfs kunnen wonen… Daar ga ik dus zeker nog een keer naartoe. Net als naar Curaçao. Ook al is het alleen maar om eventjes in een meer Nederlandse omgeving te zijn.

 


Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?


Ja, naar Barcelona en Hamburg. Vooral die laatste vond ik verrassend leuk. Barcelona was toen voor mij de eerste keer en het regende bijna alle dagen. Daarna ben ik er ook nog eens geweest met veel zon, maar beide keren konden niet zorgen voor een nieuwe steden-liefde.

 


Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?


Mijn partner. Hij kan dan vuurtjes stoken, boomhutten in elkaar zetten en vissen vangen. Ik zorg voor gezelligheid in ons boomhuttenhuis met lekker eten uit de zee. Ik neem een één of ander doe-het-zelf boek mee en maak ons nieuwe interieur van takken en boomstammen.

Ook gaat de camera mee om later alles aan jou te kunnen laten zien. In mijn tas stop ik verder een berg opladers, het liefst op zonne-energie, heel veel anti-muggen-werend middel, tientallen tubes zonnebrandcrème, van die waterschoentjes om in de zee te lopen, een reishanddoek en een paar bikini’s. Wat me ook wel handig lijkt is een boek over wat wel en niet te eten op een onbewoond eiland. Ik wil tenslotte niet vergiftigd worden door één of andere druif.

Ohja en een boek over hoe je zo snel mogelijk van een onbewoond eiland afkomt, voor het geval dat. Dan zit de koffer wel vol denk ik.

 


Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?


In mijn jeugd namen mijn ouders mijn broertje en mij altijd mee in de caravan naar alle uithoeken van Nederland. En nu ik in Colombia woon is Nederland altijd vakantie voor mij. De laatste keer hebben we Amsterdam en de Zaanse Schans bezocht. Wat een prachtig stukje Nederland is dat zeg! Maar ook andere plekken in Nederland hebben mijn hart gestolen.

 


Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?


Een vakantie op een plek onder de zon vind ik wel prettig, maar niet om te zonnen. Een skivakantie is leuk, maar dan wel zonder te skiën. Ooit had ik een winterwandelvakantie in Oostenrijk waar ik in mijn eentje kilometers over die prachtige wit-besneeuwde bergen heb gelopen. Dat was echt geweldig!

 


Wat is jouw leukste vakantieherinnering?


Dat zijn er zoveel, daar kan ik echt niet uit kiezen. Laat ik er daarom een paar noemen.

Ten eerste alleen op reis door Griekenland heeft me veel mooie herinneringen opgeleverd. Op de derde dag ontmoette ik bij Mount Olympus een Oostenrijker die in zijn eentje een motorreis maakte. Hij vroeg of ik achterop wilde en zo scheurden we samen een dag door de Griekse bergen. Vond ik bijzonder, geweldig en spannend tegelijk. Ik had altijd gezegd: ik stap nooit op een motor. En zo zie je maar weer: zeg nooit nooit. Daar in Griekenland werd ik betoverd door de schoonheid van het land en de euforie van het alleen reizen, en toen gebeurde dit zomaar. De wind door mijn haren, de prachtige uitzichten: het was fantastisch!

Ook alleen naar Curaçao vond ik geweldig. Vergeet ik nooit meer. Op mijn eigen manier het eiland ontdekken, een manier die bijna niemand aanhoudt. Ik heb geen seconde aan het strand gelegen: wie had gedacht dat je op Curaçao een actieve vakantie kunt houden?

Verder heb ik geweldige herinneringen aan Sevilla, Hong Kong, New York en Argentinië. En eigenlijk nog zoveel meer… Je creëert je eigen geluk op reis, dus als het goed is zijn bijna al je vakantieherinneringen leuk 😀


Wat is je minst leuke vakantieherinnering?


Twee dagen aan het infuus in een smerig ziekenhuis in Ghana was niet echt leuk. Zacht uitgedrukt. Ook heb ik onder andere in Maleisië en Ghana grote kakkerlak-gevechten gevoerd die me wel bespaard mochten blijven. Wist jij dat die beesten ook kunnen vliegen? Oh en niet te vergeten: die keer dat ik een woestijntocht door het Jordaanse Wadi Rum ging doen op een kameel. Heel mooi en leuk, maar geloof me: je wilt niet twee dagen in 40 graden onder de brandende zon op een kameel zitten. Ik ben ziek geworden van de hitte (tot overgeven aan toe) en na twee dagen had ik het gevoel dat mijn kont onder de blaren zat. Niet voor herhaling vatbaar.

 


Waar zou je nooit op vakantie gaan?


Zeg nooit nooit, maar Rusland bungelt ergens onderaan de lijst. Ook denk ik dat je mij niet snel zult tegenkomen in Thailand. En landen met een hoog veiligheidsrisico zou ik ook niet snel bezoeken. En nee: Colombia behoort niet tot één van die landen.

 

Door al dit terugkijken op mijn reizen krijg ik werkelijk weer helemaal zin om mijn backpack in te pakken: reizen is zo leuk!


Naar welke plek zou jij graag terug willen?


 

Lees meer!

60 reacties

marleen@burgertrutjes 15 september 2016 - 04:04

Mooi lijstje zeg! Colombia lijkt me gaaf! Zelf staat Japan ook hoog op mijn wishlist! En dan echt een rondreis <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 september 2016 - 16:12

Dankjewel! Japan lijkt mij ook echt geweldig! Heel bijzonder land.

Reply
Marcella 30 mei 2016 - 06:28

Leuk om te lezen lady, jij hebt echt al een hoop van de wereld gezien! In reacties op mijn site las ik al wel eens over je reizen, des te leuker om zo de highligts op een rijtje te hebben. Dat infuus in Ghana klinkt heftig, en een kakkerlak-gevecht vies. Maar gelukkig is er voornamelijk veel leuks & moois! Ben benieuwd wat je volgende reisplannen (binnen of buiten Colombia) worden!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 mei 2016 - 08:37

Dankjewel! Ja heb al best wat gezien haha 🙂 Dat ziekenhuis was echt heftig, hoop ik nooit meer mee te maken. En ja sinds afgelopen weekend hebben we een nieuwe reisbestemming! Maar daarover meer in de terugblik komende vrijdag 😀

Reply
Jaixy 19 mei 2016 - 13:51

Wat heb je al lekker veel van de wereld gezien. Hoe cool is dat.
Ik zou nog graag naar Australië en Nieuw Zeeland willen, de westkust van Amerika, nationale parken in Amerika, Canada, een bounty strand, en diverse steden wil ik nog graag zien. Eigenlijk wil ik de rest van de wereld nog wel zien.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 mei 2016 - 14:25

Haha ja best leuk! En ja: ik wil ook graag veel meer nog van de wereld zien. Canada lijkt me ook zo mooi!

Reply
Michelle 18 mei 2016 - 23:32

Wat veel interresante landen heb je bezocht! Ik kom niet verder als Duitsland, Engeland, Barcelona en Rome. Ergens zou ik nog wel een keertje naar Ijsland, Noorwegen, Schotland en een tropische eiland willen, maar dat zal er niet zo snel van komen denk ik. Ik ben niet zo reislustig en vermaak mij ook prima in Nederland..

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 mei 2016 - 09:30

Ja was ook zo leuk om allemaal te zien! Rome ben ik nooit geweest trouwens, lijkt me een heel mooie stad! En ja in Nederland is ook zoveel moois te zien!

Reply
Roos 18 mei 2016 - 09:04

Oh my, ik wist dat jij veel reisde, maar je bent gewoon letterlijk een wereldmens Sabine! I’m kinda jealous, haha. 😛 Ben nooit verder geweest dan de BeNeLux, Frankrijk, en Duitsland. Wil heel graag naar Italië, Nepal, Japan, Ierland, en Robert wil graag naar ‘ergens’ in Amerika. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 mei 2016 - 09:28

Haha thnx! 🙂 Ja best veel gezien, de wereld is ook zo mooi. Het meeste heb ik gedaan tijdens mijn studietijd. Immers lang zomervakantie. Kun jij ook doen! 😀 Leuke bestemmingen waar je heen wilt, gaat er vast van komen!

Reply
Billy 17 mei 2016 - 08:50

jeetje, jij hebt al wat afgereisd, Sabine!
Daar is mijn lijstje verwaarloosbaar bij…
Maar waar ik nog ’s wil teruggaan is Mallorca, mooi eiland!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 mei 2016 - 09:16

Ja best wat.. haha. Op Mallorca ben ik dus nooit geweest! Lijkt me een mooi eiland!

Reply
Stéphanie 16 mei 2016 - 14:05

Wat leuk om te lezen en wat heb je al veel landen bezocht! Alleen Oceanie ontbreekt nog 😉 Ik herken mezelf in zoveel dingen die je schrijft. Om een paar voorbeelden te noemen: ik hou ook niet van strandvakanties, word ook heel gelukkig van natuur en schattige dorpjes, IJsland staat hoog op mijn wensenlijstje en naar de Azoren zou ik het liefst morgen nog terug willen. Een ziekenhuis bezoek in Ghana lijkt mij inderdaad geen pretje, balen dat het voor jou toch onvermijdelijk is geweest. Dat is wel slim, opladers op zonne-energie op een onbewoond eiland, ik denk dat je niet ver komt anders haha.. en die wifi dan om ons te laten zien hoe het eruit ziet? Regel jouw super Jimmy dat ook? 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 mei 2016 - 09:13

Haha ja alleen Oceanië moet nog! Leuk dat we veel raakvlakken hebben! De Azoren zijn ook zo waanzinnig mooi!! IJsland lijkt me heel bijzonder, sprookjesachtig 🙂 Haha wifi op een onbewoond eiland… daar moet vast iets voor te vinden zijn (een heel lange internet kabel ofzo haha)

Reply
Wanda 16 mei 2016 - 12:30

Pfff, wat heb je al een hoop landen bezocht joh! Ik ben buiten Europa alleen in New York, Florida en in Canada geweest. Australië trekt me ook wel erg aan maar ik heb op zich niks met Azië. Ik ben denk ik sowieso niet zo geschikt voor het backpacken en groepsreizen zijn ook niet echt mijn ding. De laatste 15 jaar zoeken we het vooral binnen Europa en daar zijn er nog genoeg plekken waar ik nog niet ben geweest en terug? Tja, ik zou best terug willen naar Ierland of Schotland maar ook Hongarije heeft 2 jaar geleden wel indruk op mij gemaakt, dus wie weet ooit…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 mei 2016 - 09:10

Haha ja best wel veel als ik het zo op een rijtje zie. In Florida en Canada ben ik dus nog nooit geweest 😀 Binnen Europa is er ook zo megaveel te zien. Is ook zeker één van mijn favoriete werelddelen!

Reply
Miriam 16 mei 2016 - 04:41

Wauw, wat heb je al veel gereisd! Gaaf hoor, prachtige foto’s ook 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 mei 2016 - 09:06

Dankjewel! Ja best wel haha. Als ik zo naar die lijst kijk vraag ik me wel echt af wanneer ik dat toch allemaal heb gedaan haha

Reply
Elaintje 15 mei 2016 - 00:52

Wauw wat heb je al veel van de wereld gezien! Ik ben ook zo superbenieuwd naar het Middenoosten. Lijken mij prachtige landen. Teruggaan naar een plek waar ik al ben geweest hoeft van mij ook niet zo, zelfs als het er supermooi was. Als ik de keuze heb tussen teruggaan en een nieuw land ontdekken, kies ik dat laatste.
PS: Griekenland staat twee keer op je lijstje 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 mei 2016 - 22:53

Kijk, zo kom ik gewoon aan die 33: landen dubbel noemen hahaha 😛 Wat een scherp oog heb jij! Bedankt voor het aangeven, ga het meteen veranderen! Het Midden-Oosten is echt mooi, jammer dat er zoveel oorlog is daar altijd. Syrië was ook ooit zo een mooi reisland. Jordanië is echt de moeite waard, een prachtig land!

Reply
Sas 14 mei 2016 - 05:32

Wauw, wat een mooie lijst met landen die je hebt bezocht. Mijn lijst is helemaal niet zo lang. Leuk ingevuld ook de rest van de vragen. Met plezier gelezen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 mei 2016 - 22:51

Dankjewel! Leuk om te horen 😀

Reply
Els 14 mei 2016 - 02:27

33? Dat is een lijst! Ik ben eerder klaar met tellen! Tja, waar zou ik nog heen willen….daar moet ik ff over nadenken hoor!?
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 mei 2016 - 22:51

Haha ja best wat al 🙂 Jullie kunnen Colombia in ieder geval afstrepen 😀

Reply
Jennifer 13 mei 2016 - 17:41

Dat is echt al veel! Ik zou heel graag naar Ijsland gaan, ook naar Nepal en India misschien. Thailand trekt me ook totaal niet. En ik wil heel graag een keer rondreizen door Zuid-Amerika. En ook nog heel vaak terug naar Ghana natuurlijk, maar dat spreekt voor zich 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 mei 2016 - 22:50

We hebben een beetje dezelfde interesses geloof ik 🙂 Lijkt me echt leuk als je naar Colombia komt! Ik wil ook meer van Zuid-Amerika zien, kijken hoe anders de buurlanden zijn van Colombia. Nog zoveel te ontdekken in deze wereld!!

Reply
wilma 13 mei 2016 - 17:10

ben ook in verscheidene landen als ook buiten Europa. Rusland is erg mooi. Op mijn verlanglijstje is altijd nog Nieuw Zeeland. waarom, het heeft me altijd al geboeid. Hebben het ook nog overwogen om daar heet te gaan,maar te moeilijk om te emigreren.
Bolivia trekt ook nog. Missionwork heeft een speciale plek in mijn hart. So you never know!!
Groet, Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 mei 2016 - 22:48

Ja Nieuw Zeeland lijkt ook mij zo bijzonder! Bolivia wil ik ook heen, net als Ecuador. Ben altijd nog nieuwsgierig naar hoe de buurlanden van Colombia zijn, hoe anders het daar is met hier. 🙂 Groetjes!

Reply
Myriam 13 mei 2016 - 13:32

Ik wil heel graag een keer terug op safari. Ik zou het ook al lang weer gedaan hebben, maar mijn man wil liever de mooie herinnering aan onze eerste (en enige) safari in Kenia levendig houden. Hij vreest dat een tweede keer wel eens zou kunnen tegenvallen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:47

Oh ja daar zit best wel iets in… Al denk ik dat elke safari toch anders kan zijn en tegenvallen misschien alleen als je niets ziet ofzo… Hoop voor je dat hij toch overstag gaat!

Reply
Zo simpel is dan geluk 13 mei 2016 - 12:15

Zo ontzettend leuk om te lezen!!! Je hebt veel mooie landen mogen bezoek al. Super.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:46

Dankjewel, wat lief!! Ik heb er ook wel heel mooie herinneringen aan moet ik zeggen 😀

Reply
gerhilde maakt 13 mei 2016 - 10:33

33, amai! Ik ben zelfs nog nooit buiten Europa geweest …

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:46

Haha nou heb je nog iets om naar uit te kijken in ieder geval! 🙂

Reply
Debby 13 mei 2016 - 10:30

Zo jij hebt een flinke lijst! Ik zou ook wel graag nog willen reizen omg…. niet te zuinig haha

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:46

Haha ja ik vond het ook best grappig om eens te zien waar ik eigenlijk allemaal ben geweest. Snap niet wanneer ik dat allemaal heb gedaan hahaha.

Reply
Margo 13 mei 2016 - 09:17

Ningaloo!! West-Australia 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:45

Australië! Dat kan ook nog wel op de lijst inderdaad hahaha

Reply
Nesrin 13 mei 2016 - 06:57

Wat een mooie lijst heb je Sabine! Ik heb nog niet veel van de wereld gezien maar mag ook absoluut niet klagen. Ik zou niet graag in een ziekenhuis in Ghana willen liggen 🙁

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:43

Dankjewel! Als je maar geniet van je vakantie, dat is het allerbelangrijkste 😀 En nee ik raad je een ziekenhuis in Ghana ook niet aan haha 😉

Reply
Sofie 13 mei 2016 - 06:54

Wat heb je al veel gezien! Ik ben nog nooit buiten Europa geweest 🙂 En een strandvakantie is ook niks voor mij, een paar uurtjes kan dat leuk zijn maar ik wil ook wel wat gezien hebben 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:42

Ja precies, lekker wat zien van de omgeving! 😀

Reply
Rob Alberts 13 mei 2016 - 04:08

Jij bent een echte globetrotter.

Op doorreis stapte ik over in de VS.
Op vakantie bezocht ik Slovenie, Italie, Duitsland, Luxemburg, Schotland en Griekenland.
Op studiereis bezocht ik Belgie, Duitsland en Frankrijk.

Zonnige groet,

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:41

Haha thnx 🙂 Slovenië schijnt ook heel mooi te zijn, wil ik ook nog wel eens heen! Jij hebt ook al wat gezien zo te zien! Schotland daar wil ik ook nog meer van zien, Edinburgh vond ik al heel mooi ook met de natuur eromheen.

Reply
Carla van Vliet 13 mei 2016 - 03:54

Ik reis niet daarom geniet ik geniet ik dubbel en dwars van jouw verhalen en foto’s. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:39

Ah lief dankjewel! x

Reply
denise 13 mei 2016 - 03:43

Heel interessant om te lezen Sabine! En echt bijzonder dat je al zoveel plekken hebt mogen zien 🙂 Ik zou nog wel graag een keer naar IJsland willen, maar dan moet ik wel mijn angst voor het vliegen overwinnen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:39

Dankjewel! Ja IJsland lijkt ook mij zo prachtig! Ik had vroeger ook enorme vliegangst. Vloog ook pas toen ik 16 of 17 was. Naar Londen haha. Daarna besefte ik al snel dat het wel moet als ik ergens wil komen en langzaam ben ik gemakkelijker geworden met vliegen, al is het nog steeds niet mijn favoriete bezigheid hoor 😉

Reply
Jenn 13 mei 2016 - 03:29

Wauw, je hebt veel landen gezien! Ik zou de TransSiberië Express wel eens willen meemaken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:38

Ja best wel haha. Ja dat schijnt echt supermooi te zijn! Ik zou ook wel eens naar Mongolië en China willen, of naar Oezbekistan ofzo, dat dan weer wel haha

Reply
Thomas Pannenkoek 13 mei 2016 - 03:24

Raar. Raar. Raar.
Landen als Japan zeggen mij echt geen fluit. Ligt in mijn favoriete continent Azië, maar is zodanig verwesterd dat ik er geen zin in heb. Net als je recente uitstap naar New York. Amerika vind ik echt een land van dommeriken, overdreven show, machtswellustelingen en valse intellectualiteit,… Grootsteden als New York hebben een arrogantie waarvan ik moet kotsen.
Waarom raar? Omdat ik je weblog heel graag lees, zolang het over Colombia gaat en (je herinneringen aan) Nederland.
Geeft niet. Mochten we allemaal dezelfde reisbestemmingen willen, dan zou het daar ook niet tof vertoeven zijn.
En ja, gek genoeg, Rusland willen we wél eens bezoeken, vooral Moskou dan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:37

Tja zo heeft iedereen zijn voorkeur 🙂 Gelukkig maar inderdaad, anders is het ook niet meer leuk. Ik wilde vroeger ook alleen maar naar plekken die nog niet verwesterd zijn, maar inmiddels denk ik dat er juist in elk gebied, verwesterd of niet, iets authentieks schuilt Iets van de mensen zelf en de cultuur. Alles in tenslotte nog steeds anders. Zo is New York in helemaal niets vergelijkbaar met Amsterdam en Maleisië zelfs niet met Singapore. En dat is precies wat reizen en ontdekken zo leuk maakt 🙂

Reply
Ester 13 mei 2016 - 01:39

Leuk om te lezen sabine! En ha – dat leven op een onbewoond eiland heb je al mooi uitgezocht 😉 Over de VS heb ik hetzelfde idee, behalve new york en san francisco hoef ik daar niet zo snel heen. Al heeft Hawaii mij na karlijns verhalen heel nieuwgierig gemaakt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:34

Dankjewel! Haha ja ik begon gewoon te typen, kwam er vanzelf uit. Grappig is dat dan he 😛 Ja Hawaii kwam bij mij ook vis Karlijn! Vond het zo mooi die foto’s en haar verhalen! Had nooit gedacht dat het zo zou zijn!

Reply
tessa 13 mei 2016 - 01:30

mooi lijstje! ook wat overeenkomsten. ik krijg hierdoor ook zin om weer te gaan, maar met een baby’tje in mijn buik realiseer ik me dat mijn reizen er de komende jaren anders uit zullen gaan doen. bolivia staat bovenaan mijn lijstje, dat móet er ooit nog van komen. als je ooit naar nepal gaat, ga dan ook naar tibet. dat is de meest indrukwekkende reis die ik gemaakt heb. achteraf had ik spijt dat we niet alle tijd in tibet zijn gebleven en door zijn gereisd naar nepal. al is nepal ook geweldig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:33

Oh ja dan verandert opeens alles! Maar betekent niet dat je niet meer op reis kunt. Ik lees soms verhalen van mensen met kleine kinderen die naar India gaan enzo. Echt stoer vind ik dat, maar of ik het zelf zou doen… denk het toch niet haha. Bolivia zou ik ook graag heengaan! Ecuador ook, is ook nog geen 2 uur vliegen vanaf hier. Maarja die tijd he haha. Ja Tibet ga ik zeker dan ook heen!! Goede tip ook om daar meer tijd door te brengen, ga ik onthouden!

Reply
Samaja 13 mei 2016 - 00:57

Dat is een indrukwekkende lijst! Die van mij is iets bescheidener, maar ik hoop daar nog veel aan te kunnen toevoegen. Ik zou graag nog eens terugkeren naar Kroatië. Ik heb enkel Dubrovnik gezien en dat was prachtig en smaakte naar meer. Nieuw-Zeeland was natuurlijk ook geweldig, maar dat is zo ver vliegen dat ik niet denk dat we er ooit naar zullen terugkeren.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:31

Thnx! Dat geeft alleen maar reden om meer te gaan reizen toch? Kroatië lijkt mij ook heel mooi. Eigenlijk ben ik daar ook eens geweest, maar alleen toen ik met de bus van Bosnië naar Montenegro ging. Ik kwam langs Dubrovnik en heb het stadje dus vanaf de weg op de berg gezien. Zag er supermooi uit en zou het graag eens echt bezoeken haha 🙂 Ja NZ wil ik ook graag heen, maar echt heel ver haha

Reply
Falderie 13 mei 2016 - 00:46

Wow, jij hebt al een serieus stuk van de wereld gezien!

Rusland staat bij mij dan weer helemaal bovenaan op de lijst! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 mei 2016 - 14:29

Haha ja dat wist ik! 😀 Wie weet ooit, maar het trekt me gewoon niet, ook door de overheid eigenlijk. Ik hoop snel weer eens wat meer te gaan reizen, soms kriebelt het echt weer 😀

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!