Er zijn veel must-sees op Curaçao. Eén daarvan is de Aloë Vera plantage. Helemaal aan de noordoost kant van het eiland vind je een enorm stuk land met duizenden Aloë Vera planten. Deze worden gekweekt om verzorgingsproducten van te maken. En jij kunt daar een bezoekje brengen. Waan je in de wereld van Aloë Vera, wandel tussen de planten, zie het productieproces, voel Aloë Vera op je huid en trakteer jezelf op verrassende verzorgingsproducten. Ook te koop in Nederland trouwens, dus je hoeft er niet helemaal voor naar de Antillen. Maar als je er toevallig bent, sla dit dan niet over!
De Aloë Vera Farm op Curaçao
In 1999 werd op Curaçao de Aloë Vera plantage opgericht, waar op een organische manier Aloë Vera wordt gekweekt. Inmiddels vind je hier maar liefst 50.000 Aloë Vera planten. Er zijn zo’n 360 soorten Aloë Vera. Op de plantage vind je de Barbadensis Miller planten.
Elke maand wordt er geoogst, als de Aloë Vera bladeren op zijn dikst zijn en helemaal volgroeid. Vervolgens wordt het sap uit de bladeren gehaald en daarvan verzorgingsproducten gemaakt. Dit gebeurt met machines die speciaal daarvoor ontwikkeld zijn.
Op de plantage produceren ze maandelijks 10.000 flessen van hun eigen product Curaloe. Deze worden verkocht in hun shop, in supermarkten op Curaçao, in de VS, Nederland en in andere landen in Europa.
Wat maakt Aloë Vera zo speciaal?
Al eeuwenlang wordt Aloë Vera gebruikt vanwege de helende eigenschappen. De oude Egyptenaren noemden het de ‘plant van onsterfelijkheid’. En in de hindoeïstische cultuur was Aloë Vera een ‘stille genezer’.
Curaloe, het merk van de plantage, noemt Aloë Vera een natuurlijke probleemoplosser.
Aloë Vera wordt voor van alles gebruikt, afhankelijk van in welke vorm het komt. Zoals een gel, crème of in de vorm van een drankje om in te nemen. Zo werkt de gel geweldig als aftersun en bij muggenbeten. Door de ontstekingsremmende eigenschappen verlicht het ook bij eczeem, rosacea, psoriasis en brandwonden. Tijdens de rondleiding werd mij verteld dat het ook huidveroudering tegen gaat en goed werkt tegen acne.
Aloë Vera zit in ieder geval boordevol vitamines (A, C, E, foliumzuur, B1, B2, B3, B6 en B12), mineralen (calcium, magnesium, zink, chroom, selenium, ijzer en koper) en bevat het 18 van de 22 aminozuren.
Bezoek de Aloë Vera plantage op Curaçao
Je kunt de plantage bezoeken van maandag t/m vrijdag tussen 9AM en 4.30PM. Klik hier voor de locatie. Je kunt zelf een korte route lopen met informatieborden langs de kant, en de shop bezoeken. Waar ze je graag uitleg geven over de producten.
Daarnaast kun je een tour boeken waarin je wordt meegenomen over de plantage en in de fabriek. Het leukste is als je de tour doet als het productieproces in gang is. Ik had zelf een privé tour, omdat er niemand anders was op het moment. Dit was buiten het productieproces. Toch vond ik het zeer de moeite waard. Er werd heel veel informatie gedeeld en ondanks dat het proces niet in gang was, kreeg ik toch een rondleiding door de kleine fabriek.
Daarna ben ik nog even gaan shoppen…
De producten van Curaloe
De Aloë Vera planten die worden gekweekt op de plantage vind je na het productieproces terug in de vorm van verzorgingsproducten van het merk Curaloe.
Zoals Curaloe het zelf zegt: wij brengen alle voordelen van Aloë Vera samen in 27 producten. Waaronder lichaamsgel, bodylotion, nachtcrème, shampoos, supplementen en nog veel meer.
Voor Curaloe is het belangrijk om de natuurlijke vitamines en mineralen die Aloë Vera rijk is te behouden, voor de beste kwaliteit van hun producten.
Daarom gebruiken ze alleen pure Aloë Vera gel als hun hoofdingrediënt. En noemen ze het: de plant in een flesje. De meeste producten bevatten tot wel 95% Aloë Vera, heel veel dus. Je voelt dit ook aan de producten. Net als de geur, deze is sterk Aloë Vera (wat niet iedereen lekker vindt trouwens, persoonlijk vind ik de geur verfrissend). In de shop kun je trouwens alles proberen voordat je het koopt.
Mijn ervaring met de producten van Curaloe
Ik ben altijd nogal sceptisch over de werking van crèmes en andere verzorgingsproducten voor de huid. Geloof nooit zo in de werking zoals ze het beloven op de verpakking, maar gebruik het voor de lekkere geur of tegen een droge huid. Het merk Curaloe kende ik niet, het wordt ook niet verkocht in Colombia. Ik wilde het graag proberen, dus heb ik een paar Aloë Vera producten gekocht:
- De Aloë Vera body gel
- De Aloë Vera gezichtsgel
- Zeep
- Muggenspray
Ik ben alles meteen gaan gebruiken en wát een verrassing! De muggenspray heeft mijn bezoek niet overleefd: was binnen no-time op en werkte boven verwachting.
De gel voor zowel lichaam als gezicht gebruik ik sindsdien elke dag. Het bleek enorm goed te werken bij muggenbulten en voor verkoeling na een dag hitte en zon. Ik ben niet verbrand, maar heb wel een beetje last gehad van zonneallergie. De gel leek dat zo op te lossen. Ik gebruik nooit gel voor mijn gezicht en lichaam, en zeker deze was even wennen. In beide zit namelijk 95% Aloë Vera en het lijkt dus ook het kleverige Aloë Vera wat eruit komt. Gelukkig trekt het snel in en zeker in de hitte is het heerlijk verfrissend.
Na een week was ik zo enthousiast dat ik naar de supermarkt ben gegaan om nog meer in te slaan. Ik heb ook nog Aloë Vera bodylotion, meer gezichtsgel en Curaloe nachtcrème gekocht. Ik merkte ook bij terugkomst in Colombia, waar het in Bogotá stukken kouder is dan op Curaçao, dat de gel ook fijn is bij koud weer. Ik heb echt het idee dat mijn gezichtshuid veel beter wordt gevoed en er in de ochtend veel frisser en jonger uitziet.
Ben ook heel benieuwd naar de crèmes, wat deze gaan doen voor mijn huid.
In ieder geval: ik ben verkocht! Als ik weer in Nederland of op Curaçao ben ga ik zeker meer kopen om mee terug te nemen naar huis.
Bekijk hier de producten van Curaloe.
Gebruik jij graag Aloë Vera?
In dit artikel staan affiliate links. Klik hier voor meer informatie. Dit is géén samenwerking met de plantage.
2 reacties
Leuk! Ik zal eens kijken waar je het kan kopen. 😘
Er staan links naar de producten in de tekst, je kunt het ook kopen bij Curaloe zelf.