Home New York 8 gratis bezienswaardigheden in New York
Gratis bezienswaardigheden New York

8 gratis bezienswaardigheden in New York

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

New York is duur, maar toch is er opvallend veel gratis te doen. Naast de 8 mooiste parken in New York waar ik eerder over schreef zijn er vele andere gratis bezienswaardigheden te vinden. Lees verder en ontdek 8 gratis bezienswaardigheden in New York City.


Gratis bezienswaardigheden in New York


Een stedentrip New York is duur, maar je kunt gelukkig een hoop gratis doen. Hier vind je alle tips om New York zo goedkoop mogelijk te bezoeken, maar bekijk eerst deze 8 gratis bezienswaardigheden.

 

 1. African Burial Ground

Pas in 1991 ontdekten bouwvakkers tussen Broadway en Duane Street meer dan 400 houten doodskisten. In de jaren die volgden is hier een gedenkteken geplaatst en een museum opgericht, waar je alles leert over de 15.000 Afrikaanse slaven die hier tijdens de 17e en 18e eeuw zijn begraven. Om het museum binnen te komen moet je eerst door een uitgebreide vliegveld-controle, waarbij zelfs je schoenen uit moeten. Maar dit zeer interessante museum is dat meer dan waard!

 

2. Museum of Jewish Heritage

In het Battery Park in het zuiden van Manhattan vind je het Museum of Jewish Heritage. Het museum kost 12$, maar op woensdag van 4pm tot 8pm is het helemaal gratis! Je vindt er tentoonstellingen over het leven van de Joden voor, tijdens en na de Holocaust, geïllustreerd met persoonlijke foto’s, bezittingen en video’s. Zeer interessant!

 

3. New York Grand Central Terminal

Vertraging met de trein is nooit leuk, behalve als je moet wachten in New York Grand Central Terminal. Meer een kunstwerk dan een station kijk je hier echt je ogen uit. Van het prachtige plafond en de beroemde klok tot de Campbell-Apartment-bar. Wist je trouwens dat dit station de meeste perrons ter wereld heeft? Namelijk 44, en ook nog eens 67 sporen. Elke vrijdag om 12.30pm is er een gratis zeer informatieve rondleiding door en rondom dit prachtige bouwwerk.

 

4. Federal Hall

In dit prachtige gebouw, gelegen aan 26 Wall Street, vond op 30 april 1789 de inauguratie van Amerika’s eerste president George Washington plaats. De Federal Hall werd gebouwd in 1703, maar gesloopt in 1812. Van 1842 tot 1920 was hier het eerste douanegebouw van de USA gevestigd. Vanaf 1920 fungeerde de Federal Hall als opslag voor de voorraad goud en zilver van de nationale bank. Hedendaags is het een monument en museum voor historische gebeurtenissen.

 

5. New York Public Library

Over deze wel heel bijzondere bibliotheek heb ik hier geschreven. Sla dit meesterwerk vooral niet over!

 

 6. Mahayana Buddhist Tempel, Chinatown

Ben je al die grijze gebouwen wel even zat? Bezoek dat de Mahayana Buddhist Tempel, de grootste in Chinatown. Bij de gratis entree houden twee grote gouden leeuwen de wacht. Binnen vind je een combinatie van rode lampionnen, kleurrijk fruit en kitscherige bloemen. Maar het is de grote gouden Boeddha van bijna 5 meter hoog die pas echt de aandacht trekt. Alleen al om even uit de drukte te zijn is dit een fijne plek.

 

7. National September 11 memorial

Ground Zero: bekend bij iedereen. Omringd door 400 eikenbomen vinden we het monument bestaande uit twee waterbakken precies gelegen op de plaats waar ooit de Twin Towers stonden. Langs de muren stroomt water naar beneden, 9 meter de diepte in. In de koperen panelen die de waterbakken omlijsten staan de namen geschreven van de slachtoffers die zijn omgekomen tijdens de aanslag op 11 september én tijdens de bomaanslag in 1993 bij het WTC. Het bijbehorende museum is niet gratis; daar zijn we niet geweest.

 

8. Museum of Modern Art (MoMA)

Eigenlijk is MoMA hartstikke duur (24$ pp.), maar op vrijdag van 4pm tot 8pm is de entree gratis. En dat weten veel mensen, héél veel mensen. Het was er namelijk bijzonder druk. Begrijpelijk, want MoMA behoort tot één van de meest toonaangevende én oudste musea voor moderne en hedendaagse kunst ter wereld. De collectie omvat meer dan 200.000 werken van over de hele wereld, met onder andere schilderijen, fotografie, architectuur, films en boeken. Zo vind je er onder andere De Sterrennacht van Van Gogh en Les Demoiselles d’Avignon van Pablo Picasso. Wij hebben ook erg genoten van het stuk ‘Plastic’, waarin choreograaf en artiest Maria Hassabiin met een zeer laag tempo van de vloer op de bank gaat zitten.

 


Welke gratis bezienswaardigheden in New York zijn er nog meer?


En er is meer! Twee weken is lang, maar toch hebben we niet alle gratis bezienswaardigheden in New York kunnen bezoeken. Veel musea kosten een hoop geld, maar met een beetje planning kun je veel besparen. Zo kun je het Guggenheim gratis bezoeken op zaterdagavond en op vrijdagavond openen onder andere het Whitney Museum of American Art, de New York Historical Society en het Rubin Museum of Art gratis hun deuren. Voor meer gratis musea kijk dan eens op deze website. Verborgen achter de hoge grijze wolkenkrabbers blijkt New York niet alleen verrassend groen, maar ook zeer cultureel!

 


Lees hier alle tips voor een geslaagde stedentrip New York City.


 

Lees meer!

52 reacties

Nathalie 18 maart 2016 - 07:50

Wat een fijne tips en goed om te weten dat veel musea ook op bepaalde momenten gratis te bezoeken zijn. Anders wordt het al snel een duur grapje 🙂 Ik vind in Nederland de musea altijd zo duur, erg jammer. In Uruguay zijn veel musea gratis, of betaal je maar een paar dollar. Je foto’s zijn trouwens echt prachtig! Krijg helemaal zin om naar NY te gaan, maar ik ben bang dat dat nog wel even duurt. Ik ga nu het verhaal achter de bibliotheek lezen 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 maart 2016 - 10:52

Dankjewel! 😀 Fotograferen in NY is ook wel bijzonder leuk 😉 Ik vind het ook erg jammer van die prijzen, zo wordt cultuur snuiven best lastig gemaakt. In Colombia is veel gratis of inderdaad maar een paar duizend pesos (klinkt veel maar is het niet haha).

Reply
Faabs 17 maart 2016 - 14:58

Jee zeg je maakt het me wel erg lastig met mijn NY-visit-wens met al dit soort blogposts ;-). Informatief weer en ik ben heel erg benieuwd naar Central Station en de bibliotheek !

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 maart 2016 - 10:50

Haha sorry 😛 Ja die twee zijn ook echt mijn favorieten hoor, zeker heen gaan!!

Reply
Koen 16 maart 2016 - 09:17

Alweer zo’n leuk en informatief stuk. I like that. En ook weer iets bijgeleerd – dat de meeste NY musea gratis-toegangsuren hebben. Een mooi gebaar. En uiteraard is het dan druk. Dat is begrijpelijk.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 14:03

Dankjewel! Ja het was megadruk in MoMA. Maar in het Joodse museum was het juist helemaal niet druk, dus niet in elk museum denk ik. Heel mooi concept, dat houdt het voor iedereen toegankelijk.

Reply
Stéphanie 16 maart 2016 - 08:51

De meeste gratis bezienswaardigheden die je noemt heb ik gemist tijdens mijn bezoek aan NY. De focus lag ook niet echt op musea etc. Grand Central Terminal heb ik uiteraard wel gezien. Ik heb vooral veel door de stad gewandeld en op deze manier ook veel gave (gratis) dingen gezien. Voor een tweede bezoek zijn het zeker tips om te onthouden want dan hoef ik de standaard toeristische plekken niet meer te zien. Ik vind trouwens dat je hele mooie foto’s hebt gemaakt 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 14:02

Ja dat hebben wij ook gedaan: veel gewandeld. Is gratis en je ziet megaveel. Naar meer musea zijn we ook niet geweest volgens mij… het was ook lekker weer en alleen al de parken zijn superleuk. Bedankt voor je compliment over de foto’s! 😀

Reply
Sandra 16 maart 2016 - 07:07

Ondanks dat NY mij niet echt trekt, staan hier toch wel hele toffe dingen tussen zeg. Dat station en die bibliotheek lijken mij erg gaaf om eens in het echt te zien!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 13:59

Ja die twee zijn ook mijn favorieten eigenlijk! USA trok mij nooit, behalve NY haha. Inmiddels wil ik toch wel meer zien na dit bezoek 😛

Reply
wilma 15 maart 2016 - 23:07

Ground Zero en de bibliotheek en …. ja alles is erg mooi, lijkt me. Geniet al van de foto’s.
Zo willen we van de zomer even de grens over. Even naar de States. genoeg te zien ook voor jongere kinderen.
Groet, WIlma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 13:58

Dankjewel! Is echt een heel fijne stad, we zouden er makkelijk nog 2 weken kunnen vertoeven. Leuk dat jullie naat de States gaan! De kids zullen zich zeker vermaken denk 😀 Groetjes!

Reply
Margo 15 maart 2016 - 15:54

Interessant artikel en complimenten voor je foto’s!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 13:56

Dankjewel!! Leuk om te horen 😀

Reply
Rob Alberts 15 maart 2016 - 11:49

En ik ben niet verder gekomen dan het vliegveld ……

Vriendelijke groet,

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 13:55

Ah jammer! Volgende keer 😉

Reply
Nesrin 15 maart 2016 - 04:33

Gaaf artikel weer. Ik vind de African Burial Ground heel interessant en had er (shame on me) niet eerder over gehoord. Goede tips geef je. Ik hoop dat ik snel een keer naar New York mag.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 13:55

Dankjewel! Ja die is ook interessant, en ik kende het ook niet hoor! Ik zag het in de Lonely Planet en dacht: daar wil ik heen! Helaas was het monument niet open, alleen in de zomermaanden. Schijnt heel bijzonder ook te zijn.

Reply
Peter 14 maart 2016 - 16:11

Jullie hebben het heel goed uitgezocht en voorbereid. Goed om te lezen dat je voor weinig geld zoveel mooie en interessante locaties kan bezoeken en bekijken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 13:54

Ja klopt! Wat uitzoekwerkt levert een hoop op 😉

Reply
Carla van Vliet 14 maart 2016 - 10:59

Die bibliotheek…smullen! 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 13:53

Haha ja die is mooi 😉

Reply
Wanda 14 maart 2016 - 10:47

Handige tips! Zo blijkt ook maar weer dat er meer gratis is dan wat we denken. Wij hebben toen in NY niet zoveel gezien helaas, behalve de geijkte uitstapjes naar Empire State Building en de boottocht vanwege het Vrijheidsbeeld. Het doel van onze trip was natuurlijk ook compleet anders, want alles stond in het teken van de marathon waar ex en een vriend aan meededen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 13:52

Thnx! Jazeker, het vergt even wat zoekwerk maar dan kun je echt veel besparen. Wij zijn dus niet op het Empire State Building of welk gebouw dan ook geweest, te duur helaas. Volgende keer misschien 😉 Hoop dat jij ook nog eens heen kan, zou echt tof zijn om NY buiten de marathon te zien!

Reply
Lizette 14 maart 2016 - 10:19

Wat is er veel gratis te zien! Jeetje, die African Buriel Grounds, heftig zeg! En dat ze die kisten pas zo recent gevonden hebben, toch wel vreemd. Ik ben pas een keertje in NY geweest en wil absoluut ooit nog terug. Dan neem ik je tips zeker mee, want het zijn stuk voor stuk wel bijzondere plekken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 13:44

Ja heel veel! Die African Burial Ground was ook bijzonder interessant, zijn er ook heel lang gebleven. Er is na de vondst ook een hele begrafenis geweest om alles wat is gevonden waardig te begraven. Leuk dat je wat aan de tips hebt!

Reply
Els 14 maart 2016 - 07:43

Mooi verhaal!
Toch wel een interessante stad. ……….?
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 12:31

Ja zeker, en er is nog veel meer te zien… 😉

Reply
Natasja 14 maart 2016 - 06:38

Je hebt weer prachtige dingen gezien . Super dat op bepaalde dagen musea gratis is. Wij hebben zelf een museum jaar kaart. Die heb je er na 3 musea wel uit, ook een prima systeem vind ik.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 12:31

Ja zeker! De museumjaarkaart is echt heel fijn! Je hebt het er inderdaad zo uit en je gaat daardoor veel sneller, is echt een hartstikke leuk uitje voor in de weekenden.

Reply
Roos 14 maart 2016 - 05:48

Zo gaaf! De roos op het 9-11 memorial is echt prachtig. De mahayana-tempel lijkt mij ook erg interessant om te bezichtigen, evenals het MoMA. Vraag me alleen af of ik vriendlief meekrijg, haha. 😛

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 12:30

Dankjewel! Ja die roos was heel mooi 🙂 Die tempel was echt tof, gewoon zitten en luisteren naar de stilte 😀 Houdt je vriend niet van musea? Wij zijn ook niet echt grote museummensen hoor, maar af en toe is wel leuk 🙂

Reply
Roos 16 maart 2016 - 14:19

Ja dat begrijp ik! En waarschijnlijk krijg ik hem wel mee, maar hij sleutelt gewoon liever aan auto’s, haha. 😛

Reply
Thea de Vries 14 maart 2016 - 03:59

Heerlijk Sabine, dank je wel weer! En het probleem van de buttons aan de zijkant doet zich niet voor als ik in fullscreen kijk. Maar meestal heb ik het scherm ietsje kleiner zodat ik mijn bureaublad ook nog kan zien, en dan schuiven ze er over heen. Morgen in Bogotá!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 12:28

Graag gedaan! Ik dacht al zoiets dat het daaraan lag, bij mij gaan ze er ook overheen als ik het scherm kleiner maak. Ik laat ze voorlopig even staan, ga nog even verder denken haha. Veel plezier hier!! 😀

Reply
Morgaine 14 maart 2016 - 03:46

DAT concept, van eens per week gratis een museum in kunnen, hoe groot of bekend het ook is, zouden ze hier ook moeten doen in Amsterdam alleen al, maar ook andere grote musea…. zo trek je wel heel veel mensen, ook voor hen waar het normaal onbereikbaar is, er blijven altijd wel toeristen betalen die niet opletten, maar zo geef je de minderheid ook een kans…. ja ik wil dus al jaren naar het VAn Gogh of zo, en ook het Rijks natuurlijk sinds dat weer open is, is lang geleden, van Gogh ben ik nooit geweest zelfs, maar het zijn de prijzen die mij tegen houden 😉

Super concept dit!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 12:27

Ja precies! Wij konden al die dure musea ook niet betalen, dus dan is zo een gratis avond wel fijn. Ik ben trouwens ook nog nooit in het Rijksmuseum geweest…. Zouden ze ook gewoon twee keer per week gratis moeten maken, is een geweldig concept! x

Reply
Morgaine 16 maart 2016 - 13:20

Dat jij nog nooit in het Rijks bent geweest, kan wel kloppen, het ging namelijk dicht in 1994 en is nu pas weer nu net anderhalf jaar? Weer geopend, het is al die jaren dicht geweest, hahaha voor de verbouwing….

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 13:46

Hahaha dat verklaart een hoop inderdaad! Ik hoop er nog wel een keer heen te gaan hoor, als we het kunnen betalen 😀

Reply
Morgaine 16 maart 2016 - 13:49

Amsterdam is lange tijd een puinhoop geweest, het Rijks, mijn dochter is er nog wel geweest, ze was net 2, daarna gingen ze dicht, 1994, in het jaar, vlak voor jij ging emigreren, is het weer heropend, was een hele ceremonie, en dan wil iedereen dus ik wacht nog ff 😉

X

Jennifer 14 maart 2016 - 03:02

Van deze ben ik alleen bij het National September 11 memorial geweest. Maar (je raadt het al) African Burial Ground klinkt zeker interessant. Zeker omdat ik helemaal nog niet alles wat ik over de slaventijd wil weten weet. Ben ik de enige die echt een vertekend beeld had bij de Gouden Eeuw? Bij mij op school werd het verkondigd alsof het een fantastische tijd was… Nou ik heb slavenforten in Ghana bezocht, het was niet voor iedereen fantastisch…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 12:25

Haha ja dat is zeker voor jou zeer interessant! Ik heb ook een aantal slavenforten in Ghana bezocht en dat is echt niet grappig wat daar is gebeurd! Heel erg zelfs, ook door de Nederlanders.

Reply
Samaja 14 maart 2016 - 02:26

Hier zaten toch weer een aantal dingen tussen die ik niet gezien heb en die ik zelfs niet kende. Mijn zin om nog eens terug te keren naar New York groeit hierdoor alleen maar meer :-).

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 12:24

Dankjewel! 😀 Hoop dat je snel weer kunt. Er is ook echt megaveel te zien… wij hebben ook nog lang niet alles gehad haha

Reply
yvonne 14 maart 2016 - 02:19

Wat een goeie tips zeg!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 12:23

Dankjewel!

Reply
Falderie 14 maart 2016 - 02:09

Goeie tips. Nu een moment en budget vinden om te vertrekken… 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 12:23

Hahaha ja dat is wel belangrijk 😉

Reply
sunny mama 14 maart 2016 - 01:31

Oh wauw, ik wist niet dat het MoMa ook gratis te bezoeken is!
Zelf nog nooit in NY geweest, maar in een Londen bijvoorbeeld zijn de meeste echt belangrijke mesea gratis toegankelijk en eigenlijk vind ik dat dit zo hoort. Ik vind dat musea voor iedereen toegankelijk moeten zijn, rijk of arm.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 12:22

Ja heel veel gratis op bepaalde tijden! Maar de meeste musea kosten een hoop geld hoor. Jammer, want daardoor niet voor iedereen weggelegd inderdaad. Ben het ook helemaal met je eens 🙂

Reply
Johanna 13 maart 2016 - 21:23

Hee – goeie tips! Hier zaten voor mij wat nieuwe dingen tussen. Zeker die African Burial Grounds vind ik erg interessant! Gaan we absoluut heen wanneer wij in the Big Apple zijn!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 maart 2016 - 12:16

Thnx! Ja die African Burial Ground kende ik ook helemaal niet eerst, maar is écht absoluut de moeite waard. We waren er ook veel langer dan gepland waarna we bijna de rondleiding in het Centraal Station misten 😉

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!