Home Hongkong 7 bijzondere markten in Hongkong om te shoppen als een local
Markten in Hongkong

7 bijzondere markten in Hongkong om te shoppen als een local

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Hongkong kent vele markten met allemaal een eigen thema. Nu denk je natuurlijk aan de bekende markten waar je souvenirs kunt kopen, vele nep-spullen en die echt voor de toerist zijn ingericht, maar er is meer! En wat is er nu leuker om die te ontdekken? Begeef je op de lokale markten, verbaas je over de diversiteit en vind de mooiste spullen voor thuis. Je zult zien dat je tijdens een wandeling over de markten in Hongkong zomaar heel vreemde zaken tegen kunt komen…

1. Temple Street Night Market Hongkong

Laat ik beginnen met de allerbekendste markt in Hongkong: de Temple Street Night Market. Na zonsondergang komt de Night Market tot leven. Geniet van de geuren, de kleuren, het eten of laat je toekomst voorspellen door één van de fortune tellers. De Night Market is uitermate geschikt om goedkope souvenirs in te slaan, afdingen is ook absoluut een must! De Temple Street Night Market loopt van Man Ming Lane in het noorden tot Nanking Street in het zuiden. Onderweg kom je langs de Tin Hau Tempel. Bezoek de markt tussen 7pm en 10pm voor de beste ervaring. Hoe kom je er? Ga met de metro naar Yau Ma Tei en verlaat het station bij uitgang C.

 

2. Ladies Markt Hongkong (Tung Choi Street Market)

Eigenlijk vond ik de Ladies Market nogal op de Night Market lijken, maar toch is het naast de Night Market een heel grote trekpleister. Deze markt is meer gericht op goedkope kleding en andere snuisterijen. De beste tijd om de markt te bezoeken is tussen 1pm en 6pm, wanneer de markt in volle gang is. Zelf ben ik er ook in de avond geweest, en ook dat was erg gezellig. Je vindt de Ladies Market in het zuiden van Tung Choi Street in , uitstappen bij Metrostation Mong Kok, uitgang D3.

 

3. Vismarkt (Goldfish Market)

Dit is toch wel een heel bijzondere onder de markten in Hongkong. De vismarkt in Mong Kok klinkt als een normale vismarkt waar je vis kunt kopen om in de avond op je bord te vinden, maar deze vismarkt is anders. Hier verkopen ze namelijk levende vissen in kleine zakjes. Ook vind je er vissen in aquariums en allerlei huisjes en zeewier voor bij de vissen. Wist je trouwens dat Chinezen geloven dat tropische vissen geluk brengen? Op de vismarkt in Mong Kok koop je dus geen vis om te eten, maar om thuis in je aquarium te stoppen. Hoe vreemder de vissen hoe duurder ze zijn. Je komt er via Prince Edward Station.

 

4. Bloemenmarkt in Mong Kok Hongkong

Bloemenmarkten vind ik altijd enorm leuk, en ook deze! Zoiets verwacht je niet in Hongkong en dat maakt het nog leuker. Struin over de bloemenmarkt en vind alle kleuren en geuren bij elkaar. In de schattige bloemenwinkeltjes vind je bovendien allemaal andere leuke dingen voor in de huiskamer. Je komt er via Prince Edward Station, uitgang B1. Het is ideaal om de Bloemenmarkt te bezoeken na 10 uur in de ochtend, onderweg naar de Vogelmarkt (nummer 5).

 

5. Vogelmarkt Hongkong (Yuen Po Street Bird Garden)

Deze markt is heel bijzonder en ik heb hier dan ook met verbazing overheen gelopen. In geen enkel opzicht lijkt deze markt op één van de andere markten in Hongkong. Met name oudere mannetjes verkopen hier hun zelfgemaakte prachtige vogelkooien van bamboe of komen hier hun vogeltjes in kooi ‘uitlaten’ en aan de bezoekers laten zien. De Vogelmarkt is daarmee een geliefde ontmoetingsplek voor vogeleigenaren. Hoewel het echt bijzonder is om te zien, vond ik met name de grote vogels zoals papegaaien niet echt thuishoren in een grote stad op een markt, en de vele vogeltjes opgepropt op elkaar in een kooitje vond ik ook best zielig. Toch hoort ook deze markt echt bij een bezoek aan Hongkong!

 

6. Yau Ma Tei Market

In deze markt raakte ik per ongeluk verzeild toen ik naar het hotel aan het lopen was. Een markt een beetje verborgen, waar je bergen fruit, groente, vlees en vis vindt. Leuk om doorheen te lopen je te verwonderen hoe anders deze goederen worden verkocht dan thuis. De Yau Ma Tei Market vind je in een grote hal op de hoek van Battery Street met Kansu Street.

 

7. Jade Market

Gelegen in twee grote hallen gescheiden door Battery Street vind je de Jade Market Hongkong. Honderden stalletjes verkopen alles wat met de steen jade te maken heeft, met name kettingen, ringen, oorbellen en armbandjes. In de Chinese cultuur is jade heel belangrijk aangezien jade geassocieerd wordt met een lang leven en goede gezondheid. De Jade Market is dus de ideale plek om een geluksamulet te kopen. Let wel op, want niet al het jade dat hier wordt verkocht is van goede kwaliteit. Het is dus wellicht beter hier niet heel veel geld uit te geven. De markt is open tussen 10am en 6pm en te bereiken vanaf Yau Ma Tei Station, uitgang C.

 


Meer markten in Hongkong

In de Lonely Planet Hong Kong vind je een leuke wandeling door Mong Kok en Yau Ma Tei die je langs al deze markten leidt. Overigens zijn er nog vele andere, minder bekende markten in Hongkong. Slenter door de straten van Mong Kok en je komt zomaar de leukste dingen tegen. Of ga met een local door Hongkong en ontdek nog veel meer.


Nog veel meer reisinspiratie en tips voor in Hongkong vind je hier!


 

Lees meer!

21 reacties

Hedwig 8 maart 2017 - 23:08

Kijk….. ik lees jouw blog over hoogte koken in Colombia etc terwijl ik met n jetlag van……. Hong Kong in bed lig…. te gekke stad waar ik al lang geleden Mn hart verloren heb. Ik heb er 3 jaar mogen wonen en zou accuut terug gaan als dat kon. Je zocht n andere plekmom te wonen? Heer iT is……. :-))
Ik kwam weinig op de markten, woonde de hele andere kant op maar de flowermarkt die bezocht ik nog al eens, was maar 1.5 uur reizen hahah. Had de tijd er voor in t begin.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 14:06

Wat supertof dat je in Hongkong hebt gewoond!!! Ja dat lijkt me inderdaad echt een heel fijne plek om te wonen. Had al die natuur ook helemaal niet verwacht. Het is er veilig en het eten heerlijk…. Geweldig lijkt me! Niet dat we nu weggaan, maar je weet nooit haha. Grappig ook: 1,5 uur reizen haha 😛

Reply
De reisblogs v/d week - #81 - Expedia Blog 21 oktober 2016 - 04:30

[…] markten in deze drukke wereldstad. Sabine van Be Sabine was twee weken in Hongkong en zet in een blog zeven bijzondere markten op een rij, met veel kleurrijke foto’s die je een indruk geven van wat […]

Reply
carolien 19 oktober 2016 - 07:18

Graag gedaan hoor, jouw blog in het zonnetje zetten, ik geniet elke keer zo van je verhalen en foto’s. Zoals deze post! Ik zou zo graag eens langs die marktjes struinen, a die kleuren! Ik kijk mijn ogen uit 🙂 Hoewel ik de visjes en vogels dan weer erg zielig vindt in van die kleine zakjes/kooitjes…
Fijne dag!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 oktober 2016 - 14:57

Heel lief!! Echt nogmaals dank! En ja die visjes en vogeltjes vond ik ook zielig… ben daar ook vrij snel weer weggegaan. Groetjes en fijne avond!

Reply
Deborah 18 oktober 2016 - 06:33

Hoewel ik er zelf nooit zal komen (denk ik) vond ik het leuk om te lezen en je mooie sprekende foto’s te zien.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2016 - 23:08

Dankjewel, leuk om te horen! 🙂

Reply
Karlijn Travels 17 oktober 2016 - 12:52

Hele leuke tips weer, dank je wel! Ik wil komend jaar weer terug naar Hongkong en ik ben al je posts fanatiek aan het bewaren 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 oktober 2016 - 16:34

Ah leuk dankjewel! 🙂 En wat tof dat jullie waarschijnlijk komend jaar weer teruggaan! Ik zou er ook graag nog eens heengaan. Heb echt zeer goede herinneringen aan Hongkong!

Reply
Wilma 17 oktober 2016 - 10:08

Ontzettend mooi zeg die markten. Kennen hier alleen Farmers markten. En bloemen markten al helemaal niet! Zijn bloemen en groentem duur daar?
Groet, wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 oktober 2016 - 16:35

Ik heb eigenlijk geen idee hoe duur de bloemen waren… Heb het vast wel gezien maar ben ik vergeten. Wat jammer dat er geen bloemenmarkten zijn! Er zijn zelfs 2 of 3 grote bloemenmarkten in Bogotá. Hier zijn de bloemen ook vaak heel anders, of tenminste, de stukjes. Heel aparte grote dingen maken ze er van. Mijn ouders vonden dat toen zo bijzonder. Groetjes!

Reply
Lieke 17 oktober 2016 - 07:16

Wat een mooie foto’s! Het is voor mij al meer dan 15 jaar geleden dat ik in Hongkong was, maar een aantal van die markten zie ik zó weer voor me. Ik ga je tips onthouden voor m’n volgende bezoek – thanks!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 oktober 2016 - 16:36

Dankjewel Lieke! Leuk om te horen 🙂 IK denk dat ik deze reis ook nog heel lang zo voor me zal zien, het was echt zo leuk! Hongkong was uiteindelijk ook een heel ander soort stad dan ik me had voorgesteld, veel diverser!

Reply
Nesrin 17 oktober 2016 - 05:49

Wat voor een camera heb jij? Want oh my wat een gave foto’s weer!! Ik stond gewoon stil bij elke foto. Ik zou heel graag een keer naar Hong Kong willen gaan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 oktober 2016 - 16:39

Dankjewel! Wat ontzettend leuk om te lezen 🙂 Ik gebruik een Nikon D3300 en heb 2 lezen. De grote lens maakt de mooiste close-up foto’s vind ik. Ik zou graag de camera uitbreiden met meer lenzen maar dat is zo duur.. Zeker eens gaan, zouden de kinderen ook superleuk vinden! Ik kwam een Australisch/Nederlands/Duits gezin tegen die twee weken op vakantie waren met de kids vanuit Australië en het echt helemaal geweldig vonden. Er is zelfs een Disneyland!

Reply
Ester 17 oktober 2016 - 04:33

Wat een kleuren! De drukte op de markten is vaak nogal overweldigend, maar wel bijzonder. Die visjes in die kleine zakjes en de vogels in die kleine kooitjes is ook niet aan mij besteed…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 oktober 2016 - 16:43

Ja heel kleurrijk en divers! Mong Kok is ook één van de drukste wijken van Hongkong en echt een mierenhoop op sommige delen haha. Die visjes én de vogels vond ik allebei zielig… ik was er ook vrij snel weer weg.

Reply
Naomi in Wonderland 17 oktober 2016 - 03:16

Ik wil echt graag eens naar HK (of andere Aziatische plaatsen haha). Super mooie foto’s en lijkt me een heel interessant uitje maar bij de Ladies markt vind ik die visjes in die zakjes echt zielig… 🙁

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 oktober 2016 - 16:47

Zeker eens heengaan! Hongkong is megadivers, veel meer dan ik had verwacht 🙂 Je hebt er gewoon echt alles! (behalve lage temperaturen haha). En ja ik vond ook zowel de vissen als de vogeltjes heel zielig. Was er vrij snel weg.

Reply
sunny mama 17 oktober 2016 - 02:52

Ik ben ontzettend dol op de levendigheid en de bruisende energie die je op veel markten ervaart. Ik vind het dan ook heerlijk om verschillende markten te bezoeken, zowel hier in Nederland als in het buitenland.

Fantastische foto’s heb je gemaakt van deze verschillende markten in Hong Kong. Het hele sfeertje dat ze vertegenwoordigen spat van het beeldscherm af, hier!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 oktober 2016 - 16:48

Dankjewel, wat een onwijs mooi compliment! Echt heel leuk om te lezen! 😀 Ik ben ook dol op markten, altijd zo gezellig! Hier was het ook echt megadruk, want Mong Kok is één van de meest dichtbevolkte wijken van Hongkong.

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!