Home Reizen in Colombia Mijn Colombia wishlist #2: Popayan, Ciudad Perdida en Cocuy + handige links!
Colombia wishlist - Popayan - Shutterstock

Mijn Colombia wishlist #2: Popayan, Ciudad Perdida en Cocuy + handige links!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Hoewel ik alweer bijna 2,5 jaar in het prachtige Colombia woon en er een halfjaar voor mijn emigratie al doorheen reisde, ontbreekt er nog veel op mijn lijstje om te bezoeken. Colombia is zo immens groot, daar zijn minstens een aantal maanden voor nodig om alles te kunnen zien. Omdat ik fulltime werk in Bogotá heb ik helaas niet de tijd om plekken te bezoeken die meer tijd vergen. Wel ken ik de (voor veel buitenlandse toeristen onbekende) omgeving van Bogotá heel goed en ben ik diverse keren in Cartagena, Santander, Boyacá en het koffie-gebied geweest. Ook hebben we al vele honderden kilometers met de auto afgelegd. Toch zou ik graag samen met Jimmy nog veel meer van dit prachtige land willen ontdekken. Want dat er veel meer te zien valt in Colombia, is zeker! Bekijk deel 2 van mijn Colombia travel wishlist en doe inspiratie op!

1. Popayan: de witte stad

Hoewel ik al meerdere witte dorpjes heb bezocht, waaronder Guatavita, Villa de LeyvaBarichara en Santa Fe de Antioquia, ontbrak op mijn lijstje nog de stad Popayan. Ook wel Ciudad Blanca genoemd, oftewel: de witte stad. Inmiddels heb ik Popayán bezocht en ja: het is er prachtig! Anders dan de kleine witte dorpjes, is Popayan een stad met bijna 300.000 inwoners. Er zijn vele prachtige musea en heerlijke theehuizen. En ook de omgeving mag je niet missen! Lees in deze mini-gids alles over Popayán en omgeving!

 

2. Ciudad Perdida: de 4- of 5-daagse hike naar de verloren stad

Van het zuiden in Colombia maak ik een grote sprong naar de noordkust. Hoewel ik daar al diverse keren geweest ben, heeft de omgeving van Santa Marta nog veel meer te bieden. Dit is namelijk dé plek waar je in 4 of 5 dagen naar de verloren stad, oftewel Ciudad Perdida, loopt. Een pittige hike die je leidt door indrukwekkende natuur en langs inheemse dorpjes. Slechts een paar jaar geleden was dit gebied wegens veiligheid een no go area, maar tegenwoordig kun je hier met een gerust hart naartoe. Helaas hebben we minstens een week nodig om naar Santa Marta te gaan en vanaf daar deze wandeling te maken. Tijd die met name Jimmy niet zo even heeft. Reisblogger en vriendin Felice van Rugzakvolreizen.nl maakte wél deze prachtige hike naar Ciudad Perdida en was er helemaal enthousiast over. Nu wij nog…

 

3. Parque Nacional Natural Cocuy

Vanuit de Caraïbische kust neem ik je mee naar het hoge Andesgebergte. Hoewel ik zelf in Bogotá op 2600 meter hoogte woon, kan het nog vele malen hoger! In Parque Cocuy bijvoorbeeld. Sinds vandaag (6 april 2017) is Cocuy na 14 maanden gesloten te zijn geweest weer open voor publiek. Er zijn al lange tijd problemen met de lokale inheemse bevolking die geen toeristen wil. Nu zijn ze tot een akkoord gekomen en wordt Cocuy voorlopig voor de komende 6 maanden geopend. Een bezoek aan Cocuy betekent tochten maken over een indrukwekkend berglandschap, tussen de 4000 en 5400 meter hoogte. De komende zes maanden gaat het zeker niet lukken om dit natuurwonder in het Colombiaanse Andesgebergte te bezoeken, maar toch hoop ik ooit die prachtige witte bergtoppen te aanschouwen en met eigen ogen sneeuw in Colombia te zien! Wil jij dit prachtige national park in de komende zes maanden bezoeken? Hier vind je meer informatie!

 


Meer tips, inspiratie en handige links? Check hier de andere delen van mijn Colombia Wishlist!


Kopfoto: Popayan via Shutterstock


 

Lees meer!

26 reacties

Morgaine 11 april 2017 - 01:11

Klinkt super mooi allemaal en als je er toch zit, dan zeg ik ja 😀 Doen zodra het kan 😉

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 april 2017 - 11:09

Haha ja dat probeer ik, maar vooral tijd en geld spelen parten 😛 Zeker dit jaar. Maar volgend jaar ga ik gewoon een hoop afstrepen 😀

Reply
Morgaine 11 april 2017 - 12:02

Je woont er, dus dat komt wel goed mettertijd, velen kunnen zelfs hier in eigen land zich amper bewegen terwijl je in eigen land ook vaak hele mooie plekken hebt, geldt voor elk land toch? 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 april 2017 - 12:03

Ik ken Nederland ook niet zo goed eigenlijk haha 😛

Reply
Michelle 9 april 2017 - 07:43

Mooie lijst! Nog genoeg te doen in Colombia dus. Vooral de hike naar de verloren stad lijkt mij erg gaaf.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 april 2017 - 11:09

Ja mij ook, zo mooi! Kost alleen zoveel geld en dagen, dus gaat er nu niet van komen helaas. Maar ooit… 🙂

Reply
Natasja 8 april 2017 - 03:12

Je hebt nog heel veel om naar uit te kijken. Mooie plekjes.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 april 2017 - 11:19

Ja zeker! 🙂

Reply
Stéphanie 7 april 2017 - 03:01

Wat een mooie plekjes weer! Ik ben vooral benieuwd naar het Andesgebergte. Ik vind het altijd heerlijk om bergwandelingen te maken en dit park lijkt mij zo puur.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 april 2017 - 11:38

Ik vind de Andes ook fantastisch, prijs mezelf gelukkig dat ik er middenin woon 😀 De hoogteverschillen, de diverse natuur, prachtig!

Reply
Kliefje 7 april 2017 - 02:31

Het enige dat ik in Colombia wel eens zou willen zien, dat ben jij 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 april 2017 - 11:39

Ah lief! Je bent welkom hoor!!! 😀

Reply
Jenn 7 april 2017 - 02:09

Mooie lijst! Nog genoeg om van te dromen 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 april 2017 - 11:40

Ja zeker! 😀

Reply
Nesrin 6 april 2017 - 16:42

Ik ben heel benieuwd naar de stad Popayan en het Andes gebergte. Wat gaaf dat er zo veel in Colombia te zien valt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 april 2017 - 11:48

Jaa veel te veel haha 😛 Er komt nog veel meer, maarja tijd en geld… 😛

Reply
Els 6 april 2017 - 14:19

Je moet wat te dromen overhouden!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 april 2017 - 11:06

Precies! 🙂

Reply
Linda | travellersoftheworld 6 april 2017 - 07:11

Wat een mooie plekjes zeg! Colombia stijgt steeds meer op mijn bucketlist, wat een mooi, veelzijdig land moet het zijn

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 april 2017 - 11:06

Jaaa zeker heen gaan! Zo een mooi land!!

Reply
Co | Op reis met Co 6 april 2017 - 01:43

Wauw, wat lijken me dat mooie plekjes. Kan me heel goed voorstellen dat die nog op je wish list staan 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 april 2017 - 11:05

Ja zo mooi, mijn lijst is veel te lang eigenlijk haha 😛

Reply
Wilma 5 april 2017 - 23:51

Het kriebelt om zoiets te doen, maar zit er helaas niet in voorlopig. Houden het even op Homeland.
Je het al gauw de trip naar Holland!
Laat manlief soms even meekijken en die vindt het ook geweldig mooi.
Ach, je moet iets te wensen overlaten toch?
Groet,
Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 april 2017 - 11:04

Haha ja precies, dromen is ook leuk! 😀 NL komt al dichtbij, nog maar 2 maanden te gaan! Ben benieuwd hoe het zal zijn. Wanneer ben jij voor het laatst geweest? Groetjes, Sabine

Reply
yvonne 5 april 2017 - 22:28

Mooie lijst weer. Ik blijf mij verbazen over hoe veelzijdig Colombia is.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 april 2017 - 11:02

Dankjewel! Ja fantastisch land! 😀

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!