Home Het dagelijkse leven Terugblik op maart 2017: vegan pannenkoeken, vlucht geboekt, ‘Beauty and the Beast’ en meer!
Terugblik op maart - besabine.com

Terugblik op maart 2017: vegan pannenkoeken, vlucht geboekt, ‘Beauty and the Beast’ en meer!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

April is aangebroken dus tijd voor de terugblik op maart! Neem een kijkje in mijn dagelijkse leven in Colombia met een leuk overzicht van momenten en foto’s die niet op mijn blog zijn verschenen. Zo lees je hier een heerlijk en makkelijk veganistisch pannenkoekenrecept, geef ik je een leuke bioscoop-tip en zie je wat ik van mijn man kreeg tijdens Internationale Vrouwendag. En natuurlijk nog veel meer leuks!

Herstel na operatie

Zoals je in de vorige terugblik kon lezen, moest ik de eerste twee weken, de helft dus, van maart thuisblijven om te herstellen van een operatie. Ik had veel meer narigheid verwacht, maar uiteindelijk heb ik helemaal geen pijn gehad en was ik redelijk snel af van de duizeligheid na de anesthesie. De twee weken gingen best snel voorbij en aan het einde van die periode ben ik ook terug geweest voor de uitslag van het weefselonderzoek: alles is goed, dus helemaal blij!

 

Winnaar Favoriete Instagram Reisaccount

Weet je nog dat ik meedeed voor Favoriete Reisblogger en Favoriete Instagram Reisaccount van 2017 bij Wereldwijzer? Inmiddels zijn de stemmen geteld, ben ik als derde favoriete reisblogger uit de bus gekomen en geëindigd als eerste voor Favoriete Instagram Reisaccount. Ik ben er zo blij mee! Iedereen bedankt voor het stemmen! Volg jij mij al op Instagram?

 

Internationale vrouwendag

Op 8 maart was het Internationale Vrouwendag, een dag die in Colombia iets minder stilletjes voorbij gaat dan in Nederland. Mijn allerliefste Jimmy bestelde een heerlijke veganistische maaltijd voor de lunch en liet deze thuis afleveren. Hoe lief! Ik heb er heerlijk van gegeten!

 

Interview in Elsevier Juist

In oktober vorig jaar werd ik in Bogotá geïnterviewd voor de bijlage van de Elsevier: Elsevier Juist. Het waren leuke dagen waarbij ik de interviewer heb meegenomen naar de botanische tuin en naar één van mijn favoriete cafeetjes. Ook is ze mee geweest naar mijn werk. Erg leuk en nu is dit interview onder de kop ‘Wereldburger’ te lezen in de Elsevier! Ook kun je het artikel bekijken in betere kwaliteit op mijn Facebook-pagina (klik hier).

 

Regenseizoen in Bogotá

Het is weer zover: na een aantal weken prachtig droog, warm en zonnig weer valt nu de regen met bakken uit de lucht. De temperatuur is gedaald en het is ronduit koud op het moment. Ook in andere delen van Colombia is het regenseizoen. Je hebt waarschijnlijk ook gehoord van de natuurramp die zich heeft voorgedaan in het Mocoa, waar inmiddels al meer dan 250 mensen zijn overleden en er wordt nog gezocht naar vele vermisten. Hier meer informatie. Ook in andere delen van het land regent het veel op het moment. Met name in de regio’s Cundinamarca, Antioquia, Cauca, Nariño, Caldas, Choco, Putumayo en Valle del Cauca heeft de zware regenval gevolgen. Het regenseizoen zal nog tot ongeveer eind mei duren. VOOR DE ACTUELE SITUATIE (3 APRIL 2017) + VOORSPELLINGEN + GEBIEDEN IN RISICO: KLIK HIER!

 

Vegan pannenkoeken!

Ik heb tijdens de twee weken thuis niet helemaal stil gezeten. Dit was namelijk hét moment om weer eens allerlei heerlijke gerechten uit te proberen. Jimmy en ik zijn beiden dol op de Caprino bij de Crepes & Waffles, en dus bedacht ik om het thuis na te maken. Wel de veganistische versie. Bij het gerecht horen ook pannenkoekjes, dus besloot ik eens uit te zoeken hoe deze veganistisch te maken. Het bleek makkelijker dan ooit! Inmiddels heb ik ze al twee keer gemaakt en erg van genoten! Het recept? Neem, net als bij gewone pannenkoeken, (volkoren) meel en mix dat met plantaardige melk. Ik gebruik zelf amandelmelk, maar sojamelk werkt ook. En that’s it! Voor elke 100 gram meel gebruik ik 240 milliliter melk. In de pan doe ik olijfolie, eerst heel goed heet laten worden, en dan bakken maar!

 

Water in huis, wasmachine kapot

Alsof er buiten nog niet genoeg water naar beneden kwam, begaf ook de slang van onze wasmachine het. Natuurlijk precies tijdens het wassen schoot de slang los van het kraantje waarna ons huis zich langzaam vulde met water. Snel heb ik het water uitgezet en de houten vloer gered van schade. Het gebeurde natuurlijk op een zondag, maar ook op zondagavond 8 uur komt er gewoon nog iemand van de verzekering langs om te repareren. Wat een service! Hij had niet alle onderdelen dus een dag later stond hij een halfuur voor de afgesproken tijd nogmaals op de stoep. Weer een dag later kwam er iemand van Samsung om een onderdeel aan de wasmachine te vervangen. En nu doet alles het weer. Ik was nog even bang dat de ondergelopen broodbakmachine het had begeven, maar wonder boven wonder heeft ook die alweer drie broden gebakken!

 

Post uit Nederland

Eigenlijk krijgen we nooit post uit Nederland. Het komt namelijk nooit aan, dus raad ik mensen altijd af om iets op te sturen. Ik weet bijvoorbeeld van twee kaarten dat ze al zo’n beetje een jaar geleden zijn gepost en nooit zijn aangekomen. Maar blijkbaar komt er heel af en toe dus wél één doorheen. Vorige week werd ik aangenaam verrast toen er opeens een kaart uit Nederland bij de portier lag. Een vriend van mij heeft deze eind oktober op de bus gedaan om ons te feliciteren met ons huwelijk. Zo lief! Nu, vijf maanden later, kwam de kaart pas binnen. Zo blij werd ik daar van!

 

Vlucht naar Nederland geboekt!

Eindelijk! Nog nooit hebben we zo lang naar een vliegticket gezocht. Maandenlang het Internet afwerken. Zoeken in dollars, in pesos, in euro’s. Op verschillende uren, cache wissen, bij alle maatschappijen. De laatste keer dat we naar Nederland vlogen, eind december 2015, hadden de vluchten nog een normale prijs. 750 euro ongeveer. Nu gaat het vanaf 1000 euro. Ik heb zelfs KLM gebeld. Om te vragen waarom exact dezelfde vlucht vanuit hier twee keer zoveel kost dan vanuit Nederland. Hadden ze geen verklaring voor. Uiteindelijk hebben we geboekt bij United, met een overstap in de VS. 950 euro per persoon lichter, maar KLM was nog zo’n 300 a 400 euro per persoon duurder. Bovendien hoort United bij Star Alliance, en hierbij sparen we LifeMiles. Dus krijgen we er tenminste nog iets voor terug. We komen precies 15 dagen naar Nederland, en zullen een paar van die dagen vanuit Nederland op huwelijksreis gaan. Waarheen? Dat vertel ik als alles geregeld is!

 

Filmtip: Beauty and the Beast

Als Jimmy thuis is na een week hard werken, proberen we altijd iets gezelligs te doen. Vorige week, op 25 maart, werd het de bioscoop. Ik wilde graag naar Beauty and the Beast, dus zo gezegd zo gedaan. De Engels gesproken versie en in 3D. Ik kocht de kaartjes, de 3D-brillen én een grote bak popcorn, en samen genoten we van de film. Want wat wás ‘ie leuk (en ja dat vond Jimmy ook)! Echt een aanrader! En dan vooral in 3D. Diverse keren vloog ik bijna van mijn stoel omdat er een sneeuwbal of schoteltje recht in mijn gezocht gegooid leek te worden. Echt geweldig! In Colombia is de film eerder uitgekomen, in Nederland is Beauty and the Beast te bewonderen sinds 29 maart 2017. Wil je in Bogotá naar de film? Klik dan hier voor meer informatie!

 


De trailer van deze prachtige film vind ik meteen een mooie afsluiter van deze terugblik. Nu op naar april, waar ik mijn 32e verjaardag ga vieren en we naast onze bruiloft nog iets heel anders spannends aan het plannen zijn. Maar daarover later meer! Wat ga jij doen in april?


 

Lees meer!

37 reacties

Jens Holierhoek 20 april 2017 - 14:23

Over die vliegtarieven heb ik mij ook over verbaasd. Als je een retourtje Nederland-Colombia boekt, is dat vaak vele honderden euro’s goedkoper dan een retourtje Colombia-Nederland. Dat schijnt overigens voor meer landen zo te zijn. Als je dus vaak naar Nederland reist, kan het volgens mij dus lonen om een retourtje Amsterdam-Bogota te boeken vanuit Nederland. Oftewel: op de heenreis zit je dan niet in het vliegtuig, maar op de terugreis (jouw heenreis dus omdat je in Bogota woont) wel. Vervolgens koop je weer een retourtje met een hele late retourdatum (bijvoorbeeld over een jaar). Nadeel is dat je dan wel nu al moet weten of je over dat jaar naar Nederland wil en kan reizen. Heel omslachtig, maar als het 400 euro per retourtje scheelt, ga je het haast overwegen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 10:49

Ja klopt, dat is ook een optie om het zo te doen. Maar ik vraag me af of je dan niet alsnog duurder uit bent. Volgende keer wil ik wel weer met Avianca vliegen denk ik. Dan maar wat meer uitgeven. Nouja even kijken hoe het met United gaat 🙂

Reply
Elaintje 11 april 2017 - 20:49

Oh nee regenseizoen en water in huis! Gelukkig werd het water in huis snel verholpen. Ik blijf dat ook raar vinden hoor van die ticketprijzen. En nog vreemder dat KLM zelf niet eens een verklaring heeft toch? Super dat je in de Elsevier staat zeg!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 april 2017 - 17:09

Ja echt balen dat water, maar gelukkig weer voorbij 🙂 Echt balen ja van die prijzen. Vind het echt belachelijk. En niet alleen bij KLM, overal. Een bezoekje aan Nederland wordt daarmee niet echt makkelijk gemaakt..

Reply
Morgaine 11 april 2017 - 01:05

Die pannekoeken, hahaha ja, ik heb ze ooit met rijstemelk gemaakt, ze rezen de pan uit in de pan tijdens het bakken werden dubbel zo dik, hahahaha

Wat goed dat het allemaal goed is, je weefsel 😉 I knew it! En heb ik nu werkelijk waar je verjaardag gemist? alsnog van harte gefeliciteerd. Ik wil je vertellen de reden dat ik je ‘vergeet’ als ik denk dat ik iedereen langs ben geweest, komt omdat jij samen met Else als enigen in de spam map verdwijnen,e n daar kijk ik wel in, natuurlijk, en denk dan, morgen… right… maar de volgende dag vergeet ik het weer, sorry! Ik krijg jullie er ook niet uit, heb ik ook al enige uurtjes aan gespendeerd, geen idee hoe ik jullie uit mijn spam map krijg in de inbox, qua binnen komen dan…

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 april 2017 - 11:05

Hahaha daar was ik ook bang voor, maar gebeurde niet! Heb er ook geen bakpoeder bij gedaan. Bij sommige recepten staat dat dat moet, maar het kan ook zonder dus 🙂
Nee joh je hebt niets gemist, vandaag ben ik jarig!! 😛 xxx

Reply
Morgaine 11 april 2017 - 12:03

Ik had een normale pannenkoekenmix kant en klaar, wat met melk moest, en ik had dat nog staan en dacht, why not.. try before you die, hahaha ik heb ergens, maar dat wordt zoeken, nog wel een foto staan … 😉 Als ik ze vind, dan krijg em!

X

Reply
Roos 6 april 2017 - 15:07

Dat is ook niet een beetje water. :O Fijn dat het zo snel opgelost/gerepareerd is en dat de broodbakmachine geen schade heeft opgelopen!
Beauty & the Beast wil ik ook zo graag zien, alleen wilt vriendlief niet mee. Robert vindt dat de film en de musical (waar we vorig jaar waren) praktisch hetzelfde zijn. Tja, het verhaal is ook altijd hetzelfde, maar de vertoning is compleet anders en het is en blijft mijn favo Disneyverhaal. Gelukkig ga ik binnenkort met een vriendin naar de bios. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 april 2017 - 11:03

Ja precies, echt te veel water! Owww jammer, mijn man vond Beauty and the Beast heel leuk! Had ik niet verwacht trouwens haha 😀 Hij weet niet wat hij mist joh 😛

Reply
Silke 5 april 2017 - 03:38

Zo tof dat je al Beauty & The Beast hebt gezien! Ik ben zo ontzettend benieuwd naar deze film, maar het komt er maar niet van om ‘m te zien. Ik kom altijd een beetje achter, haha. Blij voor je dat je weefselonderzoek goed ging, da’s vast een hele geruststelling! En oh, zoveel water haha, wij hebben nog niet zo lang onze wasmachine, en ik kan enkel maar duimen dat die slang sterk genoeg is, hihi. Liefs!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 april 2017 - 11:14

Ja die film is echt te gek! Zeker gaan kijken en zeker in 3D! 😀 Ja een wasmachine die kuren heeft is altijd nogal balen. maar gelukkig doet ie het weer. Opeens besef je je dan wel weer even hoe dankbaar je bent voor die dingen die zo normaal zijn geworden 🙂 Liefs!

Reply
Margo 4 april 2017 - 05:02

Ik mis af en toe wel eens wat van je post; fijn deze wrap up!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 april 2017 - 11:14

Dankjewel 🙂

Reply
Alie 4 april 2017 - 00:54

Fijn dat de operatie goed ging en de uitslag blijmakend was. Gelukkig inderdaad dat je houten vloer na de waterschade intact is gebleven. Had er maar zo uit kunnen knallen. En nu op naar Nederland met toch nog redelijk voordelige tickets. Komt een spannende en drukke tijd aan. En wat een modderstromen in dat gebied wat is getroffen. Wij zien hier dagelijks de beelden op tv. Triest hoor.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 april 2017 - 11:16

Ja heel fijn dat de vloer het heeft overleefd 🙂 Ook echt spannend om weer even terug te gaan naar Nederland. Ben zo benieuwd hoe het zal zijn! Mocoa is echt triest ja, en er is nog steeds gevaar in andere delen van het land. Hopen maar dat een tweede Mocoa bespaard blijft…

Reply
Natasja 3 april 2017 - 23:30

Ik heb je vorige maandoverzicht ook gelijk gelezen. Zag dat je geopereerd bent. Aparte ervaring vond ik het de eerste keer onder narcose. Wat een geweldig idee om zelf brood te bakken en het te verkopen. Ik hoop dat jullie straks je eigen broodbakkerij kunnen beginnen, het ziet er lekker uit. En wat een vliegprijzen zeg zo verschillend. Ik ben het een beetje kwijt maar ga je in Nederland ook nog trouwen? En gefeliciteerd met je prijs… geweldig leuk…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 april 2017 - 11:18

Ja heel aparte ervaring, vond ik ook! Maar niet een vervelende, zou het zo weer doen. Dankjewel voor de felicitatie! 😀 We zijn inmiddels getrouwd in november en in juni is de bruiloft, maar we trouwen dan niet opnieuw. Is puur ceremonieel dus 🙂

Reply
Elisa 3 april 2017 - 17:16

Jeetje wat een regen! Zal nooit meer over de regen hier klagen ;-). Fijn om te lezen dat het weefselonderzoek goed is gegaan. Kan me voorstellen dat het wachten op de uitslagen geen leuke periode was. Beauty and the Beast ga ik met een stel vriendinnen kijken als ik terug ben uit Japan. Ik kreeg hier al een “No way dat ik mee ga” te horen van meneer 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 april 2017 - 11:20

Haha ja het kan er echt behoorlijk hard aan toe gaan hier, niet te vergelijken met Nederland 🙂 Jaaa jij eerst naar Japan! Veel plezier! Trouwens, mijn man vond Beauty and the Beast echt een toffe film! En dat zegt heel wat, geloof me 😛 Probeer m mee te slepen naar de 3D versie, het zal m verbazen zo leuk!

Reply
carolien 3 april 2017 - 13:50

Hopelijk is alles goed met jullie! Ik hoorde vanochtend over de overstromingen en moest gelijk aan je denken!!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 april 2017 - 11:20

Ja Carolien alles is goed, dankjewel! In Bogotá is het opeens heel mooi weer, maar in veel delen van het land is er nog steeds groot overstromingsgevaar. Vreselijk wat er is gebeurd in Mocoa…

Reply
Lizette 3 april 2017 - 09:26

Wat een heerlijke maand! Op de zware regenval na dan, dat is behoorlijk heftig… En in huis ook waterschade, balen. Maar ik ben wel heel blij dat je weer hersteld bent van je operatie. En wat lief, die lunch van Jimmy! Wat vreemd dat post zo lang onderweg is. Waar zou dat door komen? Is binnenlandse post ook traag?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 april 2017 - 11:26

Dankjewel! Ja die post… veel komt dus gewoon niet aan. Mijn moeder had ook ooit eens wat opgestuurd wat nooit is gekomen, heel lullig. Ik weet niet waardoor het komt, maar het zal wel iets met de douane te maken hebben en dan sommige postbodes de post gewoon in de bosjes gooien (heb ik weleens gehoord, nooit gezien). Binnen Colombia gaat het juist heel snel. Als mijn schoonmoeder wat opstuurt vanuit de andere kant van het land (wat dus met het vliegtuig moet om hier te komen), komt dat binnen 2 dagen al aan!

Reply
Els 3 april 2017 - 07:32

Dat je toch nog als eerste bij instagram geëindigd bent, wist ik niet. Gefeliciteerd!
Ben benieuwd naar al je plannen die je nog aan het plannen bent! En gelukkig is het met de waterschade en de operatie met een sisser afgelopen. De reis naar Nederland geboekt! Eigenlijk een hele leuke maand…….
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 april 2017 - 11:28

Dankjewel! Haha ja grappig dat je die post gemist hebt. Lang leve Facebook die niet alle posts aan alle volgers laat zien, heel handig… Ja we zien elkaar nu heel snel weer! 😀

Reply
Esther 3 april 2017 - 07:05

Hoi,
oooo wat een pech met de wasmachine! Gelukkig goed opgelost. Ja, het is echt al jaren zo dat dezelfde vluchten vanuit Nederland veel goedkoper zijn…alsof de Colombianen meer koopkracht hebben dan de Hollanders. Gemeen he? Voor Mocoa hebben we gisteren al een hulppakketje bij de 106 met 7a afgeleverd, ook op mijn werk en bij het Rode Kruis zijn verzamelpunten.
TIPO DE AYUDAS:
*Medicamentos*
Botiquín primeros auxilios
Gasas
Tijeras
Guantes
Desinfectantes
*Productos de aseo personal*
Papel higiénico
Toallas higiénicas
Pañales
Pañitos húmedos
Desodorantes
Crema dental 
Cepillos de dientes
Shampoo 
Jabón de baño
*Alimentos*
Botellones de agua
Alimentos no perecederos
*Implementos de trabajo*
Palas – picas 
Linternas 
Pilas
Botas de caucho 
Baterías

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 april 2017 - 11:36

Ja klopt, vluchten zijn altijd duurder, maar niet zóveel duurder. De dubbele prijs van een vlucht vanuit Amsterdam is wel echt heel veel. Gelukkig is het nog net onder de 1000 euro, maar toen we in december (hoogseizoen) vlogen eind 2015 betaalden we maar 770 euro pp. Ik heb zelfs naar KLM gebeld om te vragen waarom die prijs zoveel hoger is. Ze konden me natuurlijk geen antwoord geven. Nouja iig is dit wel dé manier om nu de Colombianen geen visum meer nodig hebben ze toch buiten de deur te houden 🙁

Reply
Stéphanie 3 april 2017 - 06:20

Balen zeg dat het regenseizoen is. Hier komt de lente langzaam op gang en we hebben al genoten van een aantal mooie dagen. Heerlijk. Fijn dat het herstel van je operatie goed is gegaan. Kun je er nu weer tegenaan hoop ik. Leuk dat je IG account op de eerste plek is geëindigd. Ik volg je account met veel plezier 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 april 2017 - 11:37

Ja echt veel regen, al is het sinds afgelopen weekend opeens weer prachtig weer in Bogotá. Echt zo vreemd dat weer hier haha 😛 Dankjewel voor je lieve reactie! En geniet van de lente! 😀

Reply
yvonne 3 april 2017 - 06:13

Wat een service zeg na de soort van lekkage!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 april 2017 - 11:22

Ja dat vond ik ook! We hebben wel eerder meegemaakt dat er iemand snel moest komen, en die komt dan ook echt heel snel. Zelfs op zondagavond dus. Zou dat in Nederland ook zo zijn? Ik kan het me niet meer goed herinneren… maar denk van niet eigenlijk.

Reply
Yvonne 5 april 2017 - 11:23

Ik kan je vertellen dat dat echt niet zo is. Ja doordeweeks misschien maar in het weekend zeker niet.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 april 2017 - 11:24

Oh thnx voor de info! Dan was het dus extra goed geregeld hier haha

Reply
Sofie 3 april 2017 - 06:04

Oh die film wil ik ook zien! 🙂
Ohjee die waterschade! En wat goed dat de operatie en het onderzoek goed waren.

Mmmm vegan pannenkoeken!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 april 2017 - 11:22

jaa zeker gaan!! In 3D! Is echt heel mooi, denk dat ik nog een keer ga 😛 Die vegan pannenkoeken vond ik wel verrassend, had geen idee dat dat zo makkelijk was!

Reply
Jenn 3 april 2017 - 03:32

Ja Beauty & The Beast wil ik ook graag zien! De tekenfilm heb ik misschien wel 100 keer gezien, ik ben naar de musical geweest, dus deze moet er ook bij natuurlijk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 april 2017 - 11:24

Haha ja ik ook 😛 Maar deze film vind ik eigenlijk nog veel mooier, die beelden, de natuur en het kasteel. Echt heel mooi! Volgens mij ben ik ook naar de musical geweest. Ja zeker, maar wel lang geleden al…

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!