Home Houston Naar Colombia met een overstap: 36 uur in Houston
Overstap in Houston

Naar Colombia met een overstap: 36 uur in Houston

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Eén van de belangrijkste stappen in het regelen van een reis naar Colombia is een vlucht boeken. Hoewel er tegenwoordig een rechtstreekse vlucht met KLM van Amsterdam naar Bogotá gaat, is het vaak goedkoper om ergens over te stappen. De laatste keer dat wij een bezoek brachten aan Nederland vlogen we met United, de goedkoopste optie. Een retourtje vanaf Nederland naar Colombia is namelijk best goedkoop, maar andersom is het veel duurder en voor ons moeilijk te betalen. We regelden een vlucht met een overstap in Houston van 50 minuten. Ik wist al van tevoren dat dat veel te kort zou zijn, maar volgens zowel United als Jimmy moest het kunnen, dus boekten we dit retourtje. En toen stonden we dus totaal onvoorbereid in Houston, met een ticket naar Bogotá 36 uur later. Wat hebben we gedaan en hoe leuk is Houston?

Houston: de grootste stad van Texas

Houston is gelegen aan de Golf van Mexico en is de grootste stad van Texas. Met ruim 2 miljoen inwoners in de stad en zo’n 6 miljoen in de stedelijke agglomeratie is Houston tevens de vierde grote stad van de Verenigde Staten. Groot Houston is het meest etnisch diverse grootstedelijke gebied van de VS.  In de regio Houston bestaat 38% van de bevolking uit niet-Spaanse blanken, 36% uit Hispanics, 17% uit Afro-Amerikanen en 9% uit Aziaten. Die multiculturaliteit is deels te danken aan de vele academische instellingen en industrieën. Daarnaast is Houston een belangrijke havenstad. Er worden meer dan 90 talen gesproken en net als in New York kunnen we hier ook prima uit de voeten met Spaans.

 

Enorme hitte

Het eerste dat opviel toen we de luchthaven verlieten was de hitte. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 30 graden, maar het voelde als 40. Na een tijdje begonnen we ook te geloven dat die temperatuur misschien wel iets te maken heeft met het feit dat iedereen letterlijk álles met de auto doet. Zelfs in de binnenstad was bijna niemand op straat te bekennen. Het is immers veel te heet om ook maar iets buiten te doen. Wij hadden uiteraard geen auto en ook geen geld voor een taxi, dus hebben we het meeste lopend gedaan. Na een tijdje was het niet meer uit te houden en zijn we in een restaurant verkoeling gaan zoeken. Dat is niet heel moeilijk, want praktisch overal is airconditioning. In 1980 werd Houston zelfs uitgeroepen tot de stad met de meeste airconditioning.

 

Wat te doen tijdens een overstap in Houston?

We belandden onverwacht in Houston en daardoor waren we ook compleet onvoorbereid. We hadden zeker meer uit de stad kunnen halen als we van tevoren wisten dat we er naartoe zouden gaan. Want hoewel Houston misschien niet als eerste bij je opkomt om een nachtje te blijven, heeft de stad toch best een hoop te bieden. Houston is opgedeeld in diverse wijken met allemaal een ander karakter. Zo is er Downtown, Midtown, het Museum District en kun je de natuur in in The Woodlands. En natuurlijk niet te vergeten het beroemde Space Center Houston. Wij zijn alleen in Downtown en enkele prachtige parken geweest.

 

TIP: breng voordat je de luchthaven verlaat een bezoekje aan de informatiebalie. Daar hebben ze diverse uitgebreide kaarten van de stad met veel informatie over wat er te doen is.

 

 

Downtown

Uren hebben we door Downtown gelopen. Deze wijk heeft van alles te bieden, waaronder mooie winkelcentra en gezellige parken.

 

Winkelcentrum Greenstreet

Totaal verlaten troffen we dit winkelcentrum aan. Het ziet er gezellig uit met terrasjes en in de middag was er muziek. Toch was er niemand, maar wellicht kwam dit doordat er een feestdag op komst was of omdat het simpelweg zaterdagochtend was. Je kunt er in ieder geval lekker eten.

 

Discovery Green Park

Het 12 hectare grote Discovery Green Park is een aangename plek in Downtown Houston en heeft voor elk wat wils. Kinderen kunnen er spelen, er zijn vele restaurants en terrasjes en regelmatig vinden hier evenementen plaats. Wij stopten hier voor een ijsje en om simpelweg het dagelijkse leven te aanschouwen.

 

Toyota Center

Het Toyota Center is een indoor-sportstadion vernoemd naar het Japanse automerk; het bedrijf heeft 100 miljoen dollar betaald voor de naamrechten voor 20 jaar. Het stadion is de thuisbasis voor het basketbalteam Houston Rockets en voor de Houston Aeros (ijshockey).

 

Slenteren door de brede straten

Ondanks de hitte is het toch fijn om rond te lopen door de binnenstad en van alles tegen te komen. Af en toe duiken we een supermarkt in voor verkoeling.

 

Sam Houston Park

Midden in het centrum, omgeven door wolkenkrabbers, ligt een groene oase genaamd Sam Houston Park. En niet alleen vind je hier groen, maar ook geschiedenis. Bekijk historische huizen uit de negentiende eeuw en geniet van de rust.

 

Van Downtown naar de parken

Na Downtown besloten we nog een stukje verder te lopen naar diverse parken. Daar is namelijk een Sabine Promenade en je begrijpt dat ik die niet wilde missen. Om daar te komen moesten we onder de snelweg door, een wirwar aan wegen kriskras door elkaar en heel dicht boven het wandelpad. Gewoon terwijl je door het park loopt. Heel apart.

 

Buffalo Bayou Park

Zodra we de snelwegen onderdoor waren kwamen we uit op de Sabine Promenade. Als onderdeel van het grote Buffalo Bayou Park is dit niet alleen heerlijk wandelen, maar er is ook van alles te doen. Zo zijn er fietsroutes, kun je er kanoën en in de avond schijnt het er prachtig verlicht te zijn. Klik hier voor meer informatie.

 

Sabine Promenade

We wandelen een tijdje door het park en komen veel moois tegen, zoals een begraafplaats, mooie uitzichten, bijzondere planten en zelfs een enkele jogger. Iets dat ik toch vrij bijzonder vind in deze hitte. Je kunt hier met gemak kilometers wandelen, wat ik dolgraag wilde doen. Maar de hitte begon ons op te breken, dus zat er niets anders op dan teruggaan naar de binnenstad om verkoeling te zoeken in een restaurant. Mocht ik ooit nog eens in Houston komen, dan wil ik naar het uitzichtpunt en de mooie fontein die ook in het park te vinden zijn.

 

Praktisch

Hoe kom je van de luchthaven in de stad?

Als je er de tijd voor hebt is het openbaar vervoer een makkelijke en zeer goedkope optie. Voor slechts een paar dollar neem je METRO Bus 102 van terminal C op George Bush Intercontinental Airport (IAH) naar Houston Downtown. Als je minder tijd hebt kun je een taxi of Uber nemen.

Waar te verblijven?

Wij kregen een voucher van United voor een gratis overnachting. Daardoor konden we niet zelf ons hotel uitzoeken. We verbleven in het Park Inn Houston North Hotel and Conference Center. Ver buiten het centrum, maar een prima locatie om met de bus naar de binnenstad te gaan. Goede service en lekker eten. Niets bijzonders, geen speciale buurt en dichtbij de snelweg, maar ideaal voor als je dicht bij het vliegveld wilt verblijven.

Houd rekening met een stopover

Omdat onze koffers op de luchthaven bleven hadden we letterlijk niets bij ons voor een overnachting. Gelukkig kregen we van United allebei een tasje met een tandenborstel, tandpasta en deodorant, maar veel kleding hadden we niet. Nu neem ik dus altijd minstens wat extra kleding mee in mijn handbagage.

 

 

Overstappen in Houston: wel of niet?

Misschien staat Houston niet bekend als meest hippe stad van de VS en lijkt het alsof er weinig te doen is: wat mij betreft is het zeker de moeite waard om hier een overstap te maken. Het is een enorm grote stad met veel leuke wijken, waarvan wij nog niet eens de helft hebben gezien. Je hoeft je hier dus zeker niet te vervelen. De hitte is wel een dingetje, maar voor die paar uur ook wel te behappen. Vooral vond ik het ook leuk om weer eventjes ondergedompeld te zijn in de Amerikaanse cultuur. Ik zou dus zeggen: twijfel je of je die goedkope vlucht naar Colombia of een ander land met een langere overstap in Houston wel moet nemen? Ja, doen!

 


Heb jij weleens een onverwachte stedentrip gemaakt omdat je je vlucht miste?


In dit artikel staat een affiliatie link. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

8 reacties

Roos 21 november 2017 - 14:06

Leuk, die promenade met jouw naam! 😛 Die parken zien er erg mooi uit overigens. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 november 2017 - 10:34

Haha ja vond ik ook 😀

Reply
Marieke 21 november 2017 - 07:57

Dat ziet er inderdaad best leuk uit! In ieder geval leuk genoeg om je tijdens een overstap te vermaken 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 november 2017 - 10:35

Ja precies, is toch leuk om weer een nieuwe stad te ontdekken in die paar uurtjes!

Reply
Els 20 november 2017 - 07:57

Ja, wat een avontuur was dat zeg! Gelukkig kun je er achteraf om lachen en hebben jullie je nuttig gemaakt.
Wat opvalt is dat het overal zo schoon is op straat.
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 november 2017 - 10:35

Haha ja dat was het zeker! Was inderdaad wel schoon ja, al was me dat toen niet direct opgevallen 🙂 xx

Reply
Frits 20 november 2017 - 07:32

Ook via Mexio is soms goedkoper en minder uren met Mixico Airlines> Makkelijk is via vliegtickets,nl
Skyscanner niet altijd goedkoper!
Groetjes,
Frits

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 november 2017 - 10:37

Klopt, wij zoeken echt altijd in alle mogelijke databases die er zijn, ook google flights bijvoorbeeld. Via Mexico kan goedkoper zijn, maar we vliegen graag met een maatschappij die is aangesloten bij Star Alliance, om punten te sparen. En daar hoort Air Mexico niet bij.

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!