Home Buiten de gebaande paden 5 x Colombia buiten de gebaande paden #3
Colombia buiten de gebaande paden - featured

5 x Colombia buiten de gebaande paden #3

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

De laatste jaren is het toerisme in Colombia explosief gestegen. Sinds het land veiliger is geworden, willen steeds meer reizigers Colombia ontdekken. De gebruikelijke toeristenroute leidt reizigers langs onder andere SalentoMedellínCartagena en Parque Tayrona. Prachtige plekken, die tegenwoordig overspoeld worden door toeristen. Bijna elke reiziger maakt dezelfde route, maar het land is groot. Er valt dus nog veel meer te ontdekken, namelijk buiten de gebaande paden. In deze serie zet ik prachtige plekken voor je op een rij die vaak worden overgeslagen door buitenlandse reizigers. Plekken die je op een andere manier laten kennismaken met het land. Vandaag deel 3 van Colombia buiten de gebaande paden!

1. Het witte dorp Guatavita

Ten noorden van Bogotá ligt een prachtig wit dorpje: Guatavita. Hoewel het dorp nu tegen de berg aan ligt, is het oorspronkelijke Guatavita op de bodem van het meer van Tominé te vinden. Het dorp is in dezelfde stijl nagebouwd en heerlijk om doorheen te wandelen. Het is er bijzonder rustig en totaal niet toeristisch. Je vindt er heerlijk eten, typische Colombiaanse snuisterijen en mooie uitzichten. Tevens is dit dé uitvalsbasis voor als je het mysterieuze Laguna de Guatavita wilt bezoeken. Je kunt hier gemakkelijk vanuit Bogotá komen voor de lunch, en in de middag weer terug zijn. Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie.

 

2. Wandelen door de rivier en abseilen in Tobia

Naast raften kun je in Tobia (Cundinamarca) ook abseilen en een uitdagende wandeling maken door de rivier. Trek oude schoenen aan en loop tot je knieën door het koude water, klauterend over rotsen en de koeien ontwijkend, omhoog naar de waterval. Onderweg kom je allemaal mooie planten en bomen tegen en de meest kleurrijke vlinders. Eenmaal bij de waterval kunnen de waaghalzen onder ons nog een beetje meer klimmen tot de top van de waterval, om daar vervolgens vanaf te abseilen. Wil jij ook wat activiteit in een warme omgeving als dagtripje vanaf Bogotá? Klik hier!

 

3. Het chocolademuseum in Cartagena

Als je aan Cartagena denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan chocolade. Een lekkernij die meteen smelt zodra je je buiten airconditioning begeeft. Toch vind je juist hier het beroemde chocolademuseum. Hier leer je alles over cacao in Colombia en over hoe chocolade wordt gemaakt. Bovendien is dit dé plek om een leuke workshop chocola maken te doen!

 

4. Lama’s kijken bij het meer van Sisga

Veel bussen onderweg van Bogotá naar het noorden komen er langs, maar niemand die er stopt. Toch zeker wel de moeite, want niet alleen is het meer van Sisga hartstikke mooi, ook kun je hier genieten van schattige lama’s. Er zijn diverse mogelijkheden om te wandelen bij het meer en ook vind je hier een restaurant voor de lunch.

 

5. Bezoek de bijzondere begraafplaats van Usaquén

Gewoon in Bogotá, in hartje Usaquén, vind je een begraafplaats die absoluut de moeite van een bezoekje waard is. Veel tijd ben je er niet mee kwijt, want klein als dit is heb je na een minuutje of 10 alles wel gezien. Usaquén zelf is natuurlijk één van de leukste wijken van Bogotá, dus als je er toch bent kun je mooi deze bijzondere begraafplaats bewonderen! Hier vind je meer informatie en inspiratie voor een bezoek aan Usaquén.

 

Hoe reis je in Colombia buiten de gebaande paden?

Meestal is het niet moeilijk om in Colombia van het gebaande pad af te gaan. Toch doet bijna niemand het. Het kost immers meer tijd, meer uitzoekwerk en als je geen Spaans spreekt kan het nogal eens lastig zijn te begrijpen waar je nu precies heen moet. Je kunt bijvoorbeeld zelf een auto huren om de omgeving van Bogotá te ontdekken en helemaal tot aan Bucaramanga te reizen. Hartstikke leuk en het geeft je direct meer vrijheid. Wil je graag buiten de gebaande paden reizen, maar het niet allemaal zelf regelen? Dan is een reis boeken bij Local Hero Travel een hele mooie, betrouwbare en unieke mogelijkheid om het land echt te leren kennen.

 


Klik hier voor nog veel meer inspiratie voor reizen in Colombia buiten de gebaande paden!

 

Lees meer!

10 reacties

Stéphanie 4 december 2017 - 09:57

Wat een leuke opties weer! Ik ga voor 2 en 3. Eerst een dagdeel actief in de natuur, dan heerlijke chocolade proeven. Lijkt mij een perfecte combi 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 december 2017 - 22:47

Haha dat lijkt me een perfecte combi! 😀

Reply
Saskia 26 november 2017 - 05:05

Wat super mooi om zo via jou blog te kunnen genieten van deze mooie plek.
En die laatste foto: LIEFDE!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 november 2017 - 10:41

Dankjewel! 😀

Reply
Els 24 november 2017 - 03:38

Sommige foto’s zijn wel heel herkenbaar haha. Leuk blog!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 november 2017 - 10:41

Haha ja he 😀 Jullie hebben al heel wat gezien buiten de gebaande paden! x

Reply
Roos 23 november 2017 - 14:33

De kans dat ik ooit in Colombia kom, is vrij klein vrees ik. Toch is het echt heerlijk om naar jouw foto’s te kijken, wat een prachtige omgeving telkens weer! 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 november 2017 - 10:42

Dankjewel Roos! Je weet maar nooit 😀

Reply
Jessica 23 november 2017 - 05:20

Ik wil nog steeds graag een keer naar Guatavita, al is het maar omdat ik tijdens de eerste poging hiernaartoe in een sloppenwijk eindigde haha ;p Leuke plekken weer!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 november 2017 - 10:42

Hahaha ik kan het me nog goed herinneren 😛

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!