Home New York Stedentrip New York: ontdek New York Flushing Queens
New York Flushing Queens

Stedentrip New York: ontdek New York Flushing Queens

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Ondanks dat Queens één van de grootste wijken van New York is, lijkt er veel minder te doen te zijn dan in de rest van de stad. Toch zijn we nieuwsgierig en vertrekken we op een zonnige ochtend richting het grote onbekende. Graag neem ik je mee op een tocht door deze diverse en kleurrijke wijk én vertel ik je wat interessante weetjes over Flushing Queens waar Fran Drescher, oftewel The Nanny, vandaan komt. Kijk je mee?


Brooklyn Bagel & Coffee Company


We beginnen in de wijk Astoria, in het oosten van Queens. Er zijn een aantal (betaalde) musea die we niet bezoeken, maar we willen de wijk toch een klein beetje leren kennen. Dus op naar de Brooklyn Bagel & Coffee Company: een geweldige plek voor de lekkerste bagels. En niet alleen vind je hier een grote variatie aan bagels, maar ook kun je kiezen voor de meest uiteenlopende soorten creme cheeses. Deze plek was één van de weinigen waar we iets hebben gegeten en ik kan je vertellen: het was het waard!

 


New York Flushing Queens: Chinatown


Wist jij dat Chinatown in Manhattan helemaal niet de grootste is? Die vind je namelijk in Flushing Queens. Maar liefst 55% van de inwoners zijn Aziatische Amerikanen en daarmee heeft Flushing Queens de grootste Chinese gemeenschap van New York. De eerste Chinezen kwamen hier aan het begin van de 19e eeuw; Flushing Chinatown bestaat dus al meer dan 100 jaar. En wist je dat de naam Flushing de Engelse benaming voor de Nederlandse stad Vlissingen is? In het jaar 1645 werd de toen nog stad Vlissingen voor het eerst door Europeanen bewoond onder het charter van de West-Indische Compagnie. Pas later werd het Flushing.

 

Naast Chinezen wonen er in Flushing ook een hoop Zuidoost-Aziaten, Afro-Amerikanen en Hispanics. En laten we ook de grote Colombiaanse gemeenschap niet vergeten!

 


Flushing Meadows Corona Park


Eerder heb ik verteld over Flushing Meadows, dat prachtige park waar je onder andere kleine meertjes, de indrukwekkende Unisphere en de torens van Men in Black vindt. Wat mij betreft één van de mooiste parken van New York en zeker niet te missen tijdens een bezoek.

 


Wat is er nog meer te doen in Queens New York?


Geloof het of niet, maar zelfs twee weken in New York is te kort om alles te zien. Dus ook in Queens hebben we veel moeten overslaan. Iets dat we helemaal niet erg vinden: des te meer reden om zo snel mogelijk weer terug te gaan. Wat willen we dan nog bezoeken?

  • Het gratis Socrates Sculpture Park in Long Island City, in het oosten van Queens. Relaxen aan de waterkant!
  • Helemaal aan de andere kant van Long Island City vind je Gantry Plaza State Park. Treed in de voetsporen van Sean Penn en Nicole Kidman en geniet net als zij in de film The Interpreter van non-stop uitzichten op de skyline van Manhattan.
  • Het Museum of the Moving Image in Astoria schijnt één van ’s werelds top film, televisie en video musea te zijn. Leuk voor de volgende keer!
  • Rockaway Beach, ten zuiden van JFK-airport, is Amerika’s grootste stedelijke strand en de beste in New York. Lijkt me best fijn om tijdens een hete zomer even de drukte van de stad te ontvluchten.

Deze en meer bezienswaardigheden en informatie vind je in de Lonely Planet New York City.

 


Eén van mijn favoriete wijken in New York


Flushing Queens Chinatown: één van mijn favoriete wijken in New York. Misschien wel met name omdat deze wijk zo lekker chaotisch maar ook rustig is, én omdat er maar weinig toeristen rondlopen. Ik kan niet wachten weer terug te gaan naar New York om meer te ontdekken!


In dit artikel is een affiliate link gebruikt. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

29 reacties

Karlien 27 april 2016 - 11:38

Gaaf! Queens en the nanny gaan voor mij hand in hand. Lijkt me heerlijk om eens in deze wijk rond te lopen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 april 2016 - 07:32

Haha ja voor mij ook! Ik ken die serie echt uit mijn hoofd, zo heb ik eigenlijk al veel over die wijk geleerd volgens hahaha. Zeker heengaan als je in NY bent, is er hartstikke gezellig!

Reply
Roos 26 april 2016 - 03:40

“Geloof het of niet, maar zelfs twee weken in New York is te kort om alles te zien.” Ja, ik geloof het wel. Ze zeggen dat je een half jaar nodig hebt om Parijs te zien, dus ik kan me best voorstellen dat in 2 weken NY ook niet alles te bezichtigen is. :p

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 april 2016 - 16:55

Haha ja klopt! Er is zoveel te zien. Misschien heb ik wel 2 maanden nodig Haha 😉

Reply
Rowan 26 april 2016 - 01:54

Ik ben gek op fotoverslagen! En deze is echt heel leuk! Super mooie foto’s, het was even alsof ik er weer zelf rondliep! Heerlijk! 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 april 2016 - 16:55

Dankjewel! Wat een mooie complimenten ? x

Reply
Sytse 25 april 2016 - 11:16

Ohh, jaaa!! Queens is zo tof! Ik houd er ook zo van. En ik haat jouw blogposts over New York. Ik krijg er gewoon meteen weer buikpijn van omdat ik die stad zo mis. Echt zo stom.

Maar ik lees en kijk ze wel met plezier hoor. Het is puur smerige jaloezie dat jij er zo kort geleden nog bent geweest en dat het voor mij in 2009 was.. Maybe next year..? 😉

Mooie foto’s heb je gemaakt, lieverd! Super leuk om te zien.

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 april 2016 - 16:54

Haha oeps sorry ? Dankjewel ook! 2009 is ook wel heeeeel lang geleden! Wordt wel weer eens tijd 😉 En ja dat je NY mist kan ik me nu helemaal voorstellen 🙂 x

Reply
Natasja 25 april 2016 - 09:03

Grappig Flushing Vlissingen… Mooie foto’s heb je gemaakt, Chinatown is echt druk he?? Ik denk dat je je er wel een maand goed zou kunnen vermaken he??? Je hebt redenen te over om wet terug te gaan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 april 2016 - 16:52

Dankjewel! Ja superdruk! In beide chinatowns trouwens heel druk en kleurrijk. Ja een maand moet zeker lukken ?

Reply
Forever38.com (Vera) 25 april 2016 - 08:27

Leuke post. Zoals jij niet kunt wachten weer terug te gaan naar New York om meer te ontdekken, kan ik niet wachten om NY te ontdekken. Ik ben er nog nooit geweest, maar staat heel hoog op mijn bucket list (en gaat dit jaar zeker eindelijk gebeuren !)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 april 2016 - 16:50

Dankjewel! Wat tof dat je gaat dit jaar!! Je zult het er geweldig gaan hebben!

Reply
Els 25 april 2016 - 08:03

Leuk en informatief verhaal!
Het ziet er wel druk uit……lijkt Colombia wel!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 april 2016 - 16:49

Haha ja precies 😉

Reply
Evelijn 25 april 2016 - 07:56

Wauw, wat een mooie foto’s! Ik krijg meteen heimwee naar Californië ;).

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 april 2016 - 16:49

Thnx! California? ?

Reply
Kim 25 april 2016 - 07:37

Toen ik de titel las, dacht ik meteen aan The Nanny :). Daardoor dacht ik ook dat het echt zo’n standaard buitenwijk is, waar niets te doen is. Maar zo te zien is het toch te moeite waard.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 april 2016 - 16:48

Haha ja ik ook! Door The Nanny wist ik ook dat er zoveel Chinezen wonen :p

Reply
Jaixy 25 april 2016 - 04:43

Hihi in de greep van New York.
Ik ben er 2x geweest. En ik kan er rustig nog een dag of 10 rondlopen en van alles bekijken. Er is echt zo veel te zien!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 april 2016 - 16:47

Hahaha 😉 Ja wij kunnen er nog wel een maand heen. Die stad is zo bizar groot! Ik zou ook nog naar the Hamptons willen een keer. Maar dat is meer iets voor in de zomer denk ik.

Reply
Nesrin 25 april 2016 - 03:35

Wat mooi om zoveel verschillende culturen in één gebied te zien. Ik wist ook niet dat Flushing van Vlissingen komt. Bubble tea is gek, ik drink het niet vaak maar soms heb ik er wel echt zin in.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 april 2016 - 16:46

Ja het is een bijzonder multiculturele wijk en dat maakt het ook meteen heel leuk en interessant. Jimmy had ok-pakken gekocht in een winkel waar we gewoon Spaans konden spreken. Zo grappig. Bubble tea is echt apart. Ik had er nog nooit van gehoord. Maar echt wel lekker dus! 🙂

Reply
Morgaine 25 april 2016 - 03:17

Wauw, die foto van de roos, als je die groot maakt, wat is die mooi! De rest ook hoor, hahahaha Maar Flushing, en Vlissingen, uhm… lol… nee wist ik natuurlijk niet! Flushing, nu vertaald voor mij is natuurlijk doortrekken, ik zat al, doortrek wijk of zo, doorgetrokken koninginnen… zoiets, hahahaha

PS, ik heb alle andere antwoorden ook gelezen hoor 😉 Ze komen netjes binnen in de mail 😀

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 april 2016 - 16:44

Haha dankjewel! Die vond ik ook wel mooi ? Ja ik dacht ook altijd dat Flushing doortrekken is. Is het ook toch alleen niet de plaatsnaam Haha 🙂

Reply
Morgaine 27 april 2016 - 01:53

Ach ja.. die Amerikanen he 😉 hahahaha

X

Reply
sunny mama 25 april 2016 - 01:22

Heel leuk om deze foto’s hier te zien. Ik word nu toch wel steeds nieuwsgieriger naar NY!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 april 2016 - 16:42

Dankjewel! Je gaat het vast heel leuk vinden!

Reply
Thomas Pannenkoek 24 april 2016 - 23:57

Mooi mooi, tot je de straat ziet die bulkt van het verkeer, dan krijg ik het heen en weer.
Je hebt zelfs een Columbiaans plekje gevonden? Leuk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 april 2016 - 16:41

Haha ja grote drukte. En we hebben niet gegeten bij de Colombiaan. Waarschijnlijk is het in Colombia zelf veel lekkerder 🙂

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!