Home Wonen en werken Werken in Colombia: hoe staat het met mijn nieuwe contract? Een bizarre wending.
Werken in Colombia: hoe staat het met mijn contract?

Werken in Colombia: hoe staat het met mijn nieuwe contract? Een bizarre wending.

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Veel Colombianen hebben een groot talent voor totale desorganisatie. De laatste dag bij het oude uitzendbureau is over en nog steeds heeft nog niemand een nieuw contract gezien, laat staan getekend. Je zou toch denken: je levert je papieren in, tekent een contract en begint met werken. Maar nee, in Colombia gaat alles op de moeilijkste manier. De afgelopen maand was er eentje met complete onduidelijkheid, veel stress en vooral bizarre wendingen, die alleen hier mogelijk lijken te zijn. Met een uitkomst die je nog meer zal verbazen…

Korte terugblik

In een vorige post heb ik verteld over mijn nieuwe bizarre contract. Kort samengevat stopt mijn uitzendbureau bij het Nationaal Kanker Instituut en moeten 30 medewerkers ergens anders worden ondergebracht. Bij dat nieuwe bureau moeten we 50 uur in de week gaan werken (1 uur per dag meer) voor hetzelfde salaris en heel strikte regels. Een horrorcontract.

Het vervolg: vechten voor onze rechten

We besloten te onderzoeken of het mogelijk zou zijn het instituut zo ver te krijgen ons het contract te geven dat we graag wilden. Ik noem het even een contract op projectbasis. Maar ook met 30 man iets normaal regelen lijkt hier onmogelijk. Er ontstond een grote chaos waar iedereen begon te roddelen, die ging achter haar rug met die praten. En de ander probeerde weer wat met die te regelen. Dan kregen we weer via via iets te horen over wat de directrice (die niets voor ons wilde doen) zou hebben gezegd. Ondertussen werkte de vrouw die onze contracten moet regelen, laat ik haar voor het gemak even de heks noemen, ons totaal tegen. De tijd verstreek, niemand kreeg informatie over de procedures voor het nieuwe contract en door al het geroddel en gelieg wisten we niet meer wie we nu wel en niet konden geloven. Zeer vermoeiend allemaal. En toen opeens kwam er een vergadering met het nieuwe bureau wat we zo graag wilden, maar waar in plaats van meer duidelijkheid een bizarre wending ontstond.

Een bizarre wending

Wat is er gebeurd? De vertegenwoordiger van het nieuwe bureau vertelde ons alles over het nieuwe contract. Dat klinkt heel nuttig, ware het niet dat deze informatie exact het tegenovergestelde was van wat de heks ons eerder had verteld. Volgens de vertegenwoordiger houden ze helemaal geen strikte tijden aan en kan er per persoon gekeken worden naar wat de beste opties zijn. Wát? Het bleek dat het bureau totaal niet had gecommuniceerd met het instituut, en er dus twee verschillende verhalen de wereld in zijn geholpen. Je begrijpt: de verwarring was groot. En dus waren we na deze vergadering weer terug bij af: we wisten helemaal niets en zaten nog steeds zonder contract.

 

Maar dit was nog niet alles…

En of dit nog niet genoeg was, vertelde de vertegenwoordiger ook nog iets wat ze helemaal niet had mogen zeggen. Opeens begrepen we ook waarom de heks absoluut niet wilde dat het bureau bij de eerste vergadering aanwezig zou zijn: ze had glashard alles gelogen. Wat was het geheim? Blijkbaar heeft één afdelingshoofd tegen de directrice gezegd dat de hele afdeling ontslag neemt als dit contract doorgaat en dat de enige optie een contract op projectbasis is. En dat heeft de directrice toegestaan en niemand mocht dat weten. Tijdens de vergadering heeft de vertegenwoordiger (per ongeluk?) dit grote geheim aan ons verteld. En ja toen was de woede en frustratie completer dan ooit. Want ook jij begrijpt: je kunt niet twee mensen wél het contract geven dat iedereen eigenlijk wil en de rest opschepen met een horrorcontract. Echt niet eerlijk.

Woede

Omdat het bureau dit geheim nooit had mogen vertellen en ook nog eens tegen de beweringen van de heks is ingegaan, is de heks nu enorm boos op hen en wil ze niet meer met hen samenwerken. Dus werd dit bureau zonder pardon het instituut uitgezet en ingeruild voor een ander bureau, iets dat nu opeens na een maand van protesteren blijkbaar wel kon.

Opluchting

Woensdagmiddag, twee dagen voor het einde van ons contract, kreeg mijn collega een bericht van iemand die van iemand anders heeft gehoord dat iemand heeft gezegd dat er een nieuw bureau is gevonden waarbij we allemaal het contract krijgen wat we willen. Een grote roddel of werkelijkheid? Zou na een maand van stress en onduidelijkheid alles dan nu op het allerlaatste moment toch nog goed komen? Op de één na laatste dag van ons huidige contract, kwam tijdens een vergadering met de directrice eindelijk het hoge woord eruit: jullie krijgen allemaal een contract op projectbasis. Precies het contract dat we wilden. Vechten en klagen helpt blijkbaar echt.

Wat nu?

Door deze gigantische desorganisatie, slechte communicatie en last-minute werk heeft dus niemand vanaf 1 mei een aanstelling. De bedoeling is dat we op 15 mei beginnen onder het nieuwe contract, en dus heb ik nu twee weken verplicht vrij. Iets dat ik heerlijk vind, maar voor enkele collega’s is deze periode zonder salaris verschrikkelijk. Het nieuwe contract heet prestación de servicios en is een contract dat ik niet ken uit Nederland. Wat het precies inhoudt zal ik over een paar weken, nadat ik heb getekend, uitleggen in een aparte blog. Ik kan je in ieder geval alvast verklappen: dit is het contract dat ik graag wilde, met veel vrijheid en behoud van salaris, en dus ben ik heel blij!

 

Afgelopen maand waren de cultuurverschillen opeens groter dan ooit, en vroeg ik me regelmatig met grote frustratie af waarom er niet gewoon normaal gecommuniceerd kan worden. Wat er is gebeurd zou ik me echt niet in Nederland kunnen voorstellen. Nu maar hopen dat het echt zo zal gaan zoals ze zeggen en er niet weer van alles gaat veranderen. Want zoals je zelf inmiddels ook begrijpt: in Colombia is alles mogelijk…


Lees meer!

79 reacties

Roos 7 mei 2016 - 10:02

Dus, wat een gedoe zeg. Ik ga denk ik maar niet solliciteren in Colombia, hehe. Maar wat fijn dat jij/jullie toch het contract hebben wat jullie wilden Sabine! Super, gefeliciteerd. 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 mei 2016 - 22:16

Hahaha niet?? Ja ik hoop dat alles goed komt, het is alweer een week later en nog steeds heb ik geen contract gezien haha 😛

Reply
Wanda 5 mei 2016 - 13:27

Allereerst gefeliciteerd dat je het contract hebt gekregen wat je wilde! Maar de hele gang van zaken lijkt me wel heel erg frustrerend en ook erg stressvol. Ik heb gelukkig zelf totaal geen ervaring met dat soort zaken maar heb ook inderdaad het idee dat dit beter geregeld is in Nederland, althans ik ken de verhalen hier niet.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:42

Dankjewel! Ja dat was echt ontzettend frustrerend. Hoop dat het nu allemaal goed komt, maar op het moment ben ik lekker aan het relaxen 😀

Reply
Miriam 5 mei 2016 - 05:10

Yayyy, wat fijn dat het tóch nog goed heeft uitgepakt! Twee weken vrij is idd wel lekker, maarja niet als je in een andere situatie leeft idd. Geniet even van je rust, na al deze onnodige stress heb je dat wel verdient denk ik!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:41

Ja echt!! Ik geniet er volop van, ben druk bezig met van alles, heerlijk! Dankjewel!

Reply
Deborah 4 mei 2016 - 14:12

Jeetje wat een verhaal ?
Fijn dat het uiteindelijk toch goed is gekomen. maar kan mij je stress wel heel goed voorstellen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:41

Ja zeker fijn, al heb ik nog steeds geen contract gezien… Maar op dit moment ben ik me geen zorgen meer aan het maken. Lekker uitrusten nu!

Reply
Faabs 3 mei 2016 - 13:35

Wat een soap ! De schrijvers van GTST kunnen daar nog een puntje aan zuigen ;-). Maar super dat het uiteindelijk goed is uitgepakt en je tevreden bent met het nieuwe contract. Geniet nog even van de vrije dagen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:40

Haha ja precies! Nu begrijp ik ook waarom Colombianen zo goed zijn in soaps maken: ze baseren het gewoon op hun eigen leven 😛 Dankjewel!

Reply
Stéphanie 3 mei 2016 - 13:21

Jeetje, wat een gedoe! Ik zou in zo’n situatie helemaal gek worden. Dat zoiets mogelijk is.. Gelukkig krijg je nu wel het contract waarnaar je verlangde. Nu eerst twee weekjes opladen! Geniet ervan!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2016 - 19:39

Ja dat werd ik ook bijna 😛 Ik vind die vrije dagen ook echt even heerlijk, was echt nodig.

Reply
Jessica 2 mei 2016 - 17:09

Ohh Sab ik zat dit verhaal echt weer met open mond te lezen, je beschrijft het ook zo heerlijk! Geniet even van je vrije dagen, dat heb je zeker verdiend! (misschien leuk om nu alsnog naar Tatacoa te gaan? ;-)) Ben benieuwd hoeveel gekke wendingen dit verhaal nog gaat krijgen…. ;p

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 11:03

Oh dankjewel! 😀 Ik hoop niet dat er nog meer wendingen komen haha, maarja hier is alles mogelijk… 😉 Ja Tatacoa, had ik nog niet eens aan gedacht. Ik zou alleen graag met Jimmy gaan en die heeft geen vrij… Maar wie weet!

Reply
Billy 2 mei 2016 - 10:49

toch een vreemde gang van zaken, hopelijk komt het toch goed met dat contract, Sabine!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:55

Ja heel vreemd voor ons, voor de Colombianen is dit heel normaal… Dankjewel!

Reply
sunny mama 2 mei 2016 - 02:39

Zelf kan ik ook heel slecht tegen onduidelijkheid, mensen die zich niet aan hun afspraken houden, en meer in dag genre. Kan me voorstellen dat je een moeilijke, verwarrende periode achter de rug hebt. En nu maar afwachten of ook alles zo doorgaat zoals nu afgesproken is. (Maar ik vermoed van wel.)
Geniet nog van je ‘verplichte’ vrije tijd!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:50

Ik ook niet dus, dat is soms best lastig hier want dat gebeurt hier aan de lopende band. Ik denk ook wel dat alles nu goed komt… maar toch eerst dat contract tekenen haha. Dankjewel!

Reply
Margo 2 mei 2016 - 00:21

Wat een lastige tijd zal dat geweest zijn! Fijn dat je nu eventjes mag genieten en straks echt weer een contract hebt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:43

Dankjewel! Ja was zeker lastig. Nu lekker even uitrusten 🙂

Reply
Marcella 1 mei 2016 - 14:01

Ik hoop dat het nu allemaal goed komt meis!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:42

Dat hoop ik ook! Dankjewel! x

Reply
Sas 1 mei 2016 - 12:56

Och wat frustrerend zeg.. Daar zou ik echt slecht tegen kunnen… Gelukkig een goede afloop!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:42

Ik kan er ook slecht tegen, terwijl dit voor de Colombianen zo normaal is haha. Gelukkig kan ik u even uitrusten 🙂

Reply
Carla van Vliet 1 mei 2016 - 12:30

Gloeiende! Wat frustrerend zeg! Knap van je dat je het volhoudt! geniet van je vrije weken! 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:41

Dankjewel! Ja was wel even lastig hoor, al dat gedoe hier. Voor de Colombianen is dit vrij normaal…

Reply
Anita - Reisvlinder.nl 1 mei 2016 - 09:58

Wat een toestand! Kan me voorstellen dat dit erg frustrerend voor je is… die twee weken vrij kan je nu vast wel gebruiken 🙂 Geniet ervan!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:41

Dankjewel! Genieten doe ik nu zeker, zo vervelend die spanning in je lijf 🙂

Reply
Laura 1 mei 2016 - 06:14

Jeetje, wat een gedoe! Super fijn dat je nu het goede contract krijgt. Pfoe!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:40

Ja absoluut! De stress is meteen meters gedaald haha 🙂

Reply
Marjolein 1 mei 2016 - 04:31

Bah wat vervelend Sabine, wat een gedoe! Ik hoop voor je dat het allemaal snel goed komt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:40

Dankjewel! Dat hoop ik ook 🙂

Reply
Mathilde 1 mei 2016 - 03:12

Volgens mij heb je wel een rooskleurig beeld van Nederland. Hier komen ook heel wat merkwaardige ontwikkeingen bij contractverlengiingen voor hoor, maar misschien niet in jouw (hoogopgeleide) branche. Praat hier maar eens met de postbezorgers en schoonmakers, da’s niet veel anders.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:40

Daar heb ik inderdaad geen ervaring mee, ook nooit iets over gehoord… Zou wel echt naar zijn als dat in NL ook zo is in die branche.

Reply
Rowan 1 mei 2016 - 02:28

Wat een stress moet dit met zich hebben meegebracht zeg! Ik word gewoon bijna zenuwachtig als ik het lees! 😉 Fijn dat je nu kan genieten van 2 weken vrij. Straks hopelijk weer fris en ontspannen beginnen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:39

Ja vreselijk! Echt niet fijn die stress, gaat door je hele lichaam. Maar nu ben ik weer rustig gelukkig 😀

Reply
Elaintje 1 mei 2016 - 02:12

Oh wat frustrerend! Ja dat zijn echt van die dingen die je je in een Westerse samenleving niet voor kan stellen. Ik help je hopen dat er de komende twee weken geen nieuwe onverwachtse wendingen gaan komen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:38

Dankjewel! Ik hoop ook dat het nu helemaal goed komt. Ik voel me iig een stuk rustiger 😀

Reply
Michelle 1 mei 2016 - 02:03

Oh wauw wat zal dit frustrerend zijn geweest! Lijkt me verschrikkelijk die onduidelijkheid en de onsamenwerking tussen partijen. Gelukkig kan je nu even bijkomen en heb je daarna het contract wat je graag wilde.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:37

Ja heel frustrerend! Nu ben ik gelukkig een stuk rustiger en afwachten maar op dat contract 🙂

Reply
wilma 30 april 2016 - 21:28

ik vertrouw ze dus nog niet. You never know. maar ik hoop dat er niets veranderd!! de zenuwen zouden nu in me op komen.
maar goed het is gewoon daar dus.
Succes en geniet iig van je vrije dagen. Mss met Jimmy!?,
Groet, Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:36

Ik ben wel een stuk geruster, maar wel eerst dat contract tekenen en dan pas zeker zijn. Ik ben iig nu niet meer zo gestresst. Nee Jimmy werkt gewoon, maar er staan al wat etentjes op de planning deze week dus wel leuk! Groetjes!

Reply
Kim 30 april 2016 - 11:48

Wow men wat een gedoe zeg! Fijn dat het in ieder geval wel gelukt is.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:35

Ja inderdaad! 🙂

Reply
yvonne 30 april 2016 - 11:22

Wat een gedoe. Stond die heks maar op straat. /Betekent het nu dat de betreffende afdelingen 2 weken onbemand zijn?
Wel fijn dat het voor ieder goed uitpakt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:35

Ja dat zou heel fijn zijn, maar mensen worden hier niet zo snel ontslagen, niet die hoge figuren iig. En nee de afdeling is zeker niet onbemand. Maar een hoop werk blijft nu wel even liggen. Maar dat komt ook wel weer goed 🙂

Reply
Marion 30 april 2016 - 09:21

Jeetje mina zeg! Al met al als ik het einde lees voor jou de beste uitkomst, maar ik begrijp dat het voor sommige collega’s absoluut niet tof is om even zomaar twee weken ongevraagd verlof te hebben. Jij kan er gelukkig wel van genieten, dus ga dat maar lekker doen. En nu inderdaad hopen dat het allemaal zo loopt zoals het in de planning zit. I keep my fingers crossed voor je.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:34

Ja ik vond dat ook best wel irritant, hebben we eindelijk het contract dat we willen, gaat de helft nog lopen klagen over die vrije dagen. Ik begrijp het wel dat het lastig is, maar als het bij die 15 dagen blijft moet dat echt wel te doen zijn. Dankjewel!

Reply
Rob Alberts 30 april 2016 - 07:41

Een duister verhaal ….
Ik hoop dat er mooi, nieuw contract helderheid geeft.

Vriendelijke groet,

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:32

Ja dat hoop ik ook! Dankjewel!

Reply
Debby 30 april 2016 - 05:57

Allereerst denk ik dat sommige mensen niet voor niks leidinggevende functies hebben. Die zijn misschien net iets beter in liegen en bedriegen… Terwijl ik je blog lees bedenk ik me dat deze situatie totaal niks voor jou is. Vooral niet voor jou! Altijd alles tot in de puntjes regelen en duidelijkheid willen op alle gebied. Maar misschien heb je er ook wat van geleerd. Dat het uiteindelijk toch nog goed kan komen bijvoorbeeld! ? En het mooie is dat je nu ook nog eens lekker een paar weken vrij bent. Chill! Veel plezier!!! Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:32

Haha ja maar hier kunnen ze er allemaal wat van 😛 En precies: echt niets voor mij. Ik houd van efficiëntie en duidelijkheid… Ik lier hier zeker van, alles komt altijd goed. Maar toch het loslaten is wel lastig. Nu lekker genieten van de vrije dagen! Bedankt! xx

Reply
Vetexbart 30 april 2016 - 05:33

Dus ik veronderstel dat iets zoals een vakbond niet bestaat bij jullie? Die twee weken vakantie zijn dan weer wel leuk veronderstel ik, al zou het best niet verplichte vakantie zijn natuurlijk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2016 - 23:46

Nee daar heb ik hier nog nooit van gehoord. Ik ga ook zeker lekker genieten van mijn vakantie! 🙂

Reply
Esther 4 mei 2016 - 18:27

Vakbonden zijn hier zo goed als verboden en CAO hebben ze ook nog nooit van gehoord….Sabine ben blij dat het nu beter lijkt…hoop dat alles goed uitpakt. En dat we lekker samen aan het mooie project gaan werken!

Reply
Debby 30 april 2016 - 05:15

Oh bah wat naar zeg 🙁 Kan daar ook zo slecht tegen, al dat geroddel en niet eerlijk zijn en mensen afvallen om er zelf beter van te worden. Bah! Hopelijk gaat die heks zelf er snel uit.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2016 - 23:45

Precies, daar kan ik dus ook heel slecht tegen. Snap echt niet hoe mensen hier met elkaar omgaan. Het is toch ook veel makkelijker en fijner om gewoon eerlijk en duidelijk tegen elkaar te zijn…

Reply
Peter 30 april 2016 - 04:18

Een flink cultuurverschil dus. Maar hoe dan ook, ik wens je hele fijne vrije weken en over twee weken een heel goed contract!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2016 - 23:43

Dankjewel! Ik ga lekker uitrusten! 🙂

Reply
Els 30 april 2016 - 04:08

Een warrige toestand!
De stokjes vragen wel om enige uitleg, ook een beetje een warrig plaatje!
Geniet van je vrije weken!
Xxx

Reply
Jennifer 30 april 2016 - 03:43

“kreeg mijn collega een bericht van iemand die van iemand anders heeft gehoord dat iemand heeft gezegd dat er een nieuw bureau is gevonden” Ik vind dit al ingewikkeld genoeg haha, laat staan zo’n heel contract. Wat een gedoe joh! Maar ben blij voor je dat je nu krijgt wat je wilt 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2016 - 23:42

Ja vreselijk gedoe! Maar als dit nu doorgaat ben ik daar wel blij mee gelukkig

Reply
Koen 30 april 2016 - 03:36

Wat vervelend allemaal. Ik hoop dat het inderdaad ‘goed’ komt met het nieuwe 15 mei contract. Dat is Pinksteren – Vurige Tongen … hopelijk het einde van geroddel en achterklap. Vertel nog even iets over de foto’s die je hebt gebruikt …

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2016 - 23:42

Ja dat hoop ik ook! Oh ja Pinksteren, had ik nog niet eens aan gedacht 🙂 Ik wilde eerst alleen de klok op de foto zetten, maar dat vond ik te saai. Dus heb ik de stokjes van beneden richting de klok gefotografeerd. Dat staat stukken leuker en geeft vooruitgang weer.

Reply
Samaja 30 april 2016 - 03:05

Wat een gedoe! Ik denk dat ik gek zou worden van zo’n toestanden. Hopelijk is de onduidelijkheid nu definitief voorbij!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2016 - 23:39

Ja dat hoop ik ook. Ben behoorlijk moe van al dat onnodige gedoe.

Reply
Natasja 30 april 2016 - 02:52

Mijn vriend heeft het hier in Nederland ook meegemaakt, bedrijf waar hij 14 jaar werkte werd overgenomen door een ander. Kreeg een contract wat totaal niet klopte, zei er wat over de nieuwe werkgever zei: tekenen en anders UWV… Werkelijk letterlijk he??? Hij kon niet tekenen, 3 maanden geen salaris gehad… Daarna was het overgenomen door UWV en kreeg hij nog een vergoeding voor de 3 maanden die bij lange na niet het geld was wat hij had moeten krijgen. Rechtsbijstand er bij gehaald konden niets doen, heel raar verhaal allemaal, veel frustratie bij ons maar ook zijn toenmalige collega’s die ook niet wilden tekenen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2016 - 23:39

Oh wat bizar! Ik had dat nooit eerder gehoord maar blijkbaar is het in Nederland ook niet allemaal perfect… Lijkt me dat dat ook een heel frustrerende situatie was. Uiteindelijk wel goed gekomen?

Reply
Jaixy 30 april 2016 - 02:16

Ik hoop dat je je nieuwe juiste contract snel mag tekenen. Maar jeetje wat een gedoe, frustratie en woede!
Hier heb ik alleen maar contracten gehad die aan een CAO gekoppeld waren. Dus zoiets wat jij nu meemaakt heb ik inderdaad nog nooit gehoord of ervaren hier.
Geniet van je 2 vrije weekjes.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2016 - 23:37

Dankjewel! Ik hoop ook dat het niet al te lang gaat duren, maar die 2 weken zijn wel fijn in ieder geval. Ja in NL is het doorgaans iets beter geregeld. De Colombianen lijken dit ook wel redelijk normaal te vinden…

Reply
Annemarie van Loo 30 april 2016 - 02:04

Jeetje echt een wereld van verschil! Tja nu dan maar 2 weken tijd voor andere dingen….. Soort van vakantie ?. Even genieten ?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2016 - 23:35

Ja echt! Van die 2 weken ga ik zeker genieten. Ben ik ook wel aan toe nu 😀

Reply
Thea 30 april 2016 - 01:01

Bizar. Geen ander woord voor. Sterkte! Enne….wat zien we op de foto’s?

Reply
Els 30 april 2016 - 04:00

Thea, een goede vraag. Ik denk dat het toverstokjes zijn. …….?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2016 - 23:35

Dankjewel! Ik wilde eerst alleen de klok op de foto zetten, maar dat werd een beetje saai. Dus heb ik de stokjes van beneden naar boven richting de klok gefotografeerd, als symbool voor vooruitgang. 🙂

Reply
Morgaine 29 april 2016 - 23:47

Jeetje mina, ben ik net wakker, en nu al ben ik weer moe, als ik dat al word van het lezen van dit relaas over een contract, hoe moeilijk kan het zijn, hoe moet jij je dan wel niet voelen zo… pffffff

Nou goed, voor nu ziet het er heel goed uit, weet gewoon dat alles op zijn pootjes terecht zal komen, en geniet even van je 2 weekjes vrij 😉

X

Reply
schrijfsels 30 april 2016 - 04:47

Jeetje, wat lastig! Maar je hebt een nieuw en goed contract, dus proficiat! En geniet van je twee weken verlof

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2016 - 23:43

Dankjewel!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2016 - 23:32

Dankjewel! Ik ga zeker genieten en vooral uitrusten. Die stress is zeer vermoeiend. Xx

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!