Home Wonen / Recepten / Boeken Bogotá: daar waar mijn huis woont (TAG)
Bogotá: waar mijn huis woont (TAG)

Bogotá: daar waar mijn huis woont (TAG)

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Er gaat weer een heel leuke TAG rond in blogland: de waar je huis woont TAG, bedacht door Nesrin en Maris. In deze versie lees je waar ik opgegroeid ben, wat de verschillen zijn met waar ik nu woon, en hoe ik wonen in Bogotá eigenlijk vind. Inclusief de vraag in wat voor huis ik graag wil wonen én waar dat droomhuis dan staat. Dus lees snel verder en ontdek alles over wonen in Bogotá!

1. Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Ik woon in Bogotá, duizenden kilometers weg van waar ik vandaan kom. Ik ben geboren in Amsterdam, maar alleen omdat er in Kudelstaart geen ziekenhuis is. Want dat is waar ik ben opgegroeid en waar ik heb gewoond totdat ik emigreerde. Kudelstaart: een dorpje aan de Westeinderplassen, Gemeente Aalsmeer. Ik hield van wonen in Kudelstaart, de rust en de natuur eromheen. Ik zeilde al vanaf jongs af aan op de Poel en ik fietste altijd door de polder naar mijn werk in Amsterdam. Na 29 jaar vertrok ik naar Bogotá, letterlijk een wereld van verschil. Ik vond altijd Amsterdam al vreselijk druk, wilde daar nooit wonen. Al die auto’s, motoren en trams kriskras door elkaar. Maar vergeleken met Bogotá is Amsterdam net een dorp. En heb ik best wel even moeten wennen aan dit drukke stadsleven. Ik denk dan ook vaak terug aan mijn dorpje in het zuiden van Noord-Holland, want ook al heb ik het hier goed, Kudelstaart blijft altijd in mijn hart.

 

2. Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?

Ondanks de grote verschillen met mijn kleine dorpje in Nederland, voel ik mij in Bogotá wel thuis. Ik woon in een rustige wijk in het noorden, waar ik weinig last heb van auto’s en vliegtuigen. Rustig. Maar zodra ik de hoek om loop komt de chaos van Bogotá meteen op me af, en ja dat is wel eens moeilijk. Een dorpsmeisje die woont in een grote drukke stad. Een stad die de afgelopen 1,5 jaar bekend terrein is geworden, waar ik alles doe en waar ik mij op mijn gemak voel. En wie weet: misschien schuilt er toch wel een klein stadsmeisje in mij.

Ik woon met name graag in Bogotá omdat ik hier bij Jimmy kan zijn en we hierdoor samen een leven konden opbouwen. De stad is zeker niet mijn eerste keus, maar toch woon ik hier heel graag. Ik heb gemerkt dat ik me snel thuis kan voelen en kan wennen aan het andere leven. Na bijna 1,5 jaar ben ik veel dingen in de stad gaan waarderen, zoals de bergen, de mensen, de wijken en nog meer (zie vraag 5).

3. Wil je hier blijven wonen?

Nu wel, maar over een paar jaar wil ik graag weg. Waarschijnlijk zul je niet verbaasd zijn over het waarom: het is druk, weinig natuur, te veel mensen, te veel auto’s, te onveilig, slechte overheid én natuurlijk de bekende luchtvervuiling. Dit geldt trouwens ook voor Jimmy, ondanks dat hij wél een echt stadsmens is.

 

4. In wat voor een soort huis woon je?

Ik woon in een appartementencomplex van 5 verdiepingen in het noorden van de stad. Ons appartementje ligt op de eerste verdieping (tenminste: voor Nederlandse begrippen, in Colombia is de eerste verdieping onze begane grond, dus in Colombia woon ik op de tweede verdieping) en telt ongeveer 55m2. We hebben een woonkamer met balkonnetje, een grote slaapkamer met daarin een badkamer, een kleinere slaapkamer, nog een badkamer en een keuken waar ook de wasmachine staat. Ons huis heeft uitzicht op de bergen, heel mooi. Leuk detail: in veel Colombiaanse huizen, en ook bij ons, ontbreekt een gang, zoals jij die waarschijnlijk wel kent. Dus als we binnenkomen stappen we direct de eet/woonkamer binnen.

Huizen in Colombia worden kant-en-klaar opgeleverd. Wij zijn de eerste bewoners in dit appartement, dat na de bouw al helemaal af was. Dus de vloeren lagen er al in, de badkamers waren al helemaal af en de muren en plafonds waren al geschilderd. Naast de meubels en wat extra kasten hebben we er ook een nieuwe voordeur in laten zetten, eentje met meer beveiliging. Onze eettafel is behalve de kleur een exacte kopie van de eettafel van mijn ouders. Jimmy vond die namelijk zo mooi en handig dat hij die hier heeft laten namaken. Hoe tof is dat?

 

5. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jouw woonplaats?

Het allerleukste vind ik de veelzijdigheid van de stad. In Kudelstaart was er niets te doen, om 8 uur ’s avonds of eerder sloot de enige supermarkt in het dorp, op zondag alle winkels dicht, als ik iets wilde kopen moest dat altijd in het weekend en voor de meeste aankopen moest ik naar grotere steden toe. Hier in Bogotá kan alles overal en altijd. Elke dag zijn de winkels open, vaak tot 9 uur in de avond, naar bijna alles kan ik met het openbaar vervoer en er zijn ook nog ontelbaar veel eetgelegenheden in de stad. Dit alles geeft een groot gevoel van vrijheid. Daarnaast vind ik ook de verschillende wijken in Bogotá heel leuk, zoals La Candelaria met de prachtige oude straatjes en huizen. En houd ik enorm van de hoge bergen rondom de stad.

Heel verrassend: het allerstomst vind ik het drukke en chaotische verkeer en de luchtvervuiling. Alleen op zondag is het fijn om langs de weg te lopen. Op alle andere dagen is Bogotá simpelweg één grote file, van 6 uur ’s morgens tot 9 uur ’s avonds.

 

6. Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?

Ik zou graag ergens willen wonen waar het rustiger is, met meer natuur en minder vervuiling. Aan de rand van een stadje bijvoorbeeld. Het liefst tussen de bergen. En dan wonen in een niet al te groot huis met een mooie tuin waar we kippen kunnen houden die van die heerlijke verse eieren leggen. Waar dat huis dan precies moet staan weet ik niet, ik heb geen ideaalbeeld van hét huis in dé plaats waar ik wil wonen, zelfs niet in welk land. Dat wordt ook voor ons dus nog een leuke verrassing.

7. Wat is op dit moment dé hotspot in jouw woonplaats?

Ik weet niets over hotspots in Bogotá, maar ik kan je wel vertellen waar ik graag heenga. In tegenstelling tot in Nederland gaan we hier veel vaker uiteten. Soms een beetje te vaak. Het is ook zo leuk, gezellig, goedkoop en lekker. Soms gaan we naar een vegetarisch restaurant, maar meestal eten we bij Crepes & Waffles of Wok. Ook een favoriet is Oliveto in de wijk Usaquen, een geweldig lekker Italiaans restaurant. Eigenlijk maakt het niet heel veel uit waar je gaat eten in Bogotá: overal zijn vele restaurants en mijn ervaring is dat alles lekker is met goede service. Uiteten in Bogotá is gewoon een feestje!

 

Bogotá: geweldig voor nu, maar in de toekomst wil ik graag rustiger en groener wonen. Met een paar kippen. Waar staat jouw droomhuis?


 

Lees meer!

58 reacties

Maaike 26 mei 2016 - 10:22

Jaaaa de crepes en waffles, daar ging ik regelmatig eten in Bogota. Wat een lekkere dingen hebben ze daar! Mooi appartementje hebben jullie, wel fijn dat alles nog nieuw is. Ik herinner me Bogota als een drukke, maar overzichtelijke, schone en vrij moderne stad (vergeleken met Bolivia dan he 🙂 ) Fijn dat je je plekje er hebt kunnen vinden!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 mei 2016 - 10:24

Haha leuk dat je het kent!! 😀 Crepes is zooo fijn, Wok ook trouwens, eet in beiden heel graag (en veel te vaak :P). Bogotá is bijzonder druk, vrij modern, maar schoon?? 😛

Reply
Wie vulde de Waar je huis woont TAG in? - Daily Cup of Bla Bla Bla 20 mei 2016 - 23:02

[…] Sabine (straight from Colombia) van Besabine […]

Reply
schrijfsels 2 mei 2016 - 02:24

Nu pas gelezen ….
Leuke blog, en geweldig al die reacties 🙂 Het dorpje waar ik nu al bijna 26 jaar woon ligt in de Selfkant, in Duitsland dus. Waar ik vaak en heel graag kom is Oostenrijk, dat is echt letterlijk en figuurlijk ons tweede (t)huis. Maar ik zou er niet permanent willen wonen. Aan mijn zonen merk ik dat zij overal kunnen aarden, en overal vrienden hebben, heerlijk.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 mei 2016 - 10:49

Haha thnx! 😀 Ik ga even Selfkant opzoeken… *zoekt*… oh dat is echt dicht bij NL! 🙂 Ja Oostenrijk vind ik ook geweldig, daar zou ik ook wel een huisje willen hebben haha.

Reply
Stéphanie 29 april 2016 - 15:07

Echt leuk om zo meer over jou/jullie te lezen. Ik kom oorspronkelijk (voordat ik naar Frankrijk verhuisde) uit Mijdrecht, dat ligt heel dichtbij Kudelstaart, ik ken jouw kleine dorpje dus wel 😉 Grappig dat je nooit echt in Amsterdam was geweest voordat je je vriend leerde kennen. Jullie wonen wel mooi in Bogoto hoor, zo te zien. Heel jammer van de luchtvervuiling, altijd die luchtvervuiling weer he haha. Ik hoop dat jullie in de toekomst een mooi hutje op de hei krijgen tussen de weides en de bergen en een gezellige stad om de hoek 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 april 2016 - 20:18

Oh wat leuk dat je zo dichtbij woonde!! Ja Mijdrecht ken ik zeker 😀 Kwam ik altijd langs onderweg naar de A2 haha. Ik werkte in de VU, maar verder kwam ik niet vaak. Ik kende alleen het Leidseplein en andere bekende plekken redelijk. Het voelde altijd als een uitje naar Amsterdam haha. Bogotá is ook eigenlijk best wel mooi, ik geniet ook altijd van de bergen. Zeker als de wolken laag hangen en de zon schijnt is het echt prachtig. Maarja inderdaad zoals je inmiddels weet haha, die luchtvervuiling. Echt niet fijn.

Reply
Ester 27 april 2016 - 07:36

Bijzonder om te lezen Sabine, dat moet inderdaad een enorm verschil zijn! Ik ben wel benieuwd waar je dan terecht komt in de toekomst, terug naar een klein dorpje moet dan ook wel weer een shock zijn. Ik vond Leiden, waar ik mijn studententijd doorbracht, altijd heerlijk knus, maar na Brussel kan ik niet meer in zo’n kleine stad wonen denk ik 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 april 2016 - 07:31

Dankjewel! Ja best een omslag haha. Ik denk dat na een paar jaar Bogotá een dorpje misschien ook wel weer te rustig zal zijn 😉 Maar een kleiner stadje, zoals Leiden wel haha. Brussel en Leiden is ook best wel een verandering, dan komt Rotterdam meer in de buurt denk ik 😀

Reply
Debby 25 april 2016 - 15:09

Wat grappig dat die kant-en-klaar worden opgeleverd! Ziet er leuk uit allemaal daar 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 15:13

Ja echt! Nadeel is dat je zelf niets van tevoren kunt kiezen, maar ik ben zelf altijd heel snel tevreden met wat er al inzit. Je kunt die dingen altijd met assecoires je eigen maken. Het is vooral makkelijk en goedkoop dat je niets meer hoeft te doen 🙂

Reply
Eline 24 april 2016 - 13:34

Leuk om te lezen! Ik kan me goed voorstellen dat je hier niet voor altijd wilt blijven wonen. Een stad is echt super, maar geef mij maar iets meer rust.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 15:11

Dankjewel! Ja precies! Aan de stad zitten ook megafijne dingen eigenlijk, maar ik heb toch liever rust en natuur 🙂

Reply
Yvonne 24 april 2016 - 12:29

Wat een bizar verschil moet dat zijn: Kudelstaart en Bogota. Leuk om zo weer wat meer over jou te weten te komen. Ook ik heb geen idee waar precies mijn droomhuis zou moeten staan. Ben denk ik wel tevreden met ons huis in Elst. Voor nu 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 15:10

Ja een zeer groot contrast tussen de twee plaatsen! Ik mis soms die rust ook wel hoor. Fijn dat je tevreden bent in Elst! En als je weg wilt komt dat idee voor een droomplek vast vanzelf wel bovendrijven 🙂

Reply
Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl 24 april 2016 - 10:37

Wat een leuke tag en leuk om iets meer over je te weten te komen op deze manier 🙂 Kan me goed voorstellen dat je in de toekomst een andere plekje wil! Benieuwd waar je uiteindelijk terecht gaat komen 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 15:09

Dankjewel! Ik ben ook erg benieuwd waar ik terecht ga komen 😛

Reply
Nesrin 24 april 2016 - 08:34

Superleuk dat jij de TAG hebt ingevuld, ik was hier heel benieuwd naar juist omdat het internationaal is. Echt leuk om te lezen.

Ik zou in de toekomst wel een huisje ergens in een warm land willen hebben, dichtbij het strand, met gewoon een simpel leven.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 15:08

Dankjewel! 🙂 Jouw toekomstdroom klinkt heerlijk! Dat zou ik ook best wel willen…

Reply
Jennifer 24 april 2016 - 07:42

Leuk om te lezen! Lijkt me inderdaad een enorm contrast met waar je vandaan komt, maar ook wel weer mooi. Knap hoe je je daar toch maar red 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 15:07

Dankjewel! Ja een heel groot contrast, maar aanpassen gaat best wel eigenlijk, ook al vind ik niet alles fijn. Maarja in Kudelstaart kwam er elke 2 minuten een vliegtuig over mijn huis en daar werd ik ook niet vrolijk van. Hier is het in de nacht gewoon stil, heerlijk!

Reply
Wanda 24 april 2016 - 06:25

Eindelijk even de tijd gevonden om deze blog te lezen! Was hier erg benieuwd naar en ja, ik kan me voorstellen dat als je de straat uitloopt en direct midden in de hectiek van de grote stad zit, dat je dan op den duur wel naar een rustiger plek wilt verhuizen. Mijn droomhuis… tja, niet in Veendam zoals je hebt kunnen lezen. Binnen Nederland denk ik meer richting Drenthe, vind de dorpjes daar altijd erg pittoresk, lekker landelijk en toch dicht bij de voorzieningen. Wat het buitenland betreft… ja, dan is Oostenrijk natuurlijk wel mijn favoriete land, maar dan moet ik weer om leren gaan met 3 of 4 maanden sneeuw… tis wat…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 15:06

Drenthe is zo mooi! Lijkt ook mij geweldig om in of bij een pittoresk dorpje te wonen. Of in Oostenrijk, ja bij mij ook hoog op het lijstje. Als Jimmy daar ooit een baan vindt zijn we vertrokken hier haha 😀

Reply
Sandra 24 april 2016 - 05:15

Mijn mond viel even open zojuist toen ik die foto’s zag waar je Bogotá van een afstand tussen de bergen ziet liggen. Dat ziet er echt méga groot uit, niet normaal! Ik begrijp wel dat de drukte, onveiligheid, weinig natuur en de luchtvervuiling totaal niet chill is daar. Al vind ik wel dat jullie een mooi huisje hebben met een mooi uitzicht!
Ik blijf gewoon in mijn eigen dorpje aan de kust wonen denk ik. Ik roep wel stoer dat ik in het buitenland (zolang het maar warm en rustig is…) zou willen wonen, maar ik kan niet zonder mijn familie…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 15:05

Ja Bogotá is echt waanzinnig groot. En het grappige is dat als je daar bovenop de berg staat je nog niet eens de helft van de stad kunt zien. Dus op die foto´s zie je echt maar 20% ofzo 😛 Kun je nagaan hoe groot het werkelijk is haha. Ja emigreren is makkelijker gezegd dan gedaan, helemaal mee eens! Maar een huisje aan de kust klinkt ook best wel heel fijn vind ik 🙂

Reply
wilma 24 april 2016 - 00:15

Leuk! Ons huisje staat hier in Fort Macleod in het Canadese met ,als ik midden op straat gaat staan(even uitkijken) de Rocky Mountains kan zien.
het liefst woon ik ergens buiten in een huisje ala little house. Houtkachel en stove. Of een log house, maar man houdt er niet zo van. Maar zelf bouwen lijkt me nog altijd het mooist. Familieleden wijzen naar hun voorhoofd. Geeft niks, weet wie het zegt. En op de vraag( van familie) waar ik wil wonen als ik het hier niet meer leuk vind:In Nieuw Zeeland, kiwi’s plukken. Volgens familie heb ik een dokter nodig. Nou dan ga ik naar jullie toch?? Volgens mij bellen ze dan 911…….
Bye,
wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 15:03

Wauw dat klinkt impressive!!! Daar wil ik ook wel wonen 😀 Zo’n huisje dat je beschrijft lijkt ook mij heel bijzonder. Misschien wil ik dat ook ooit nog wel. En ja Nieuw-Zeeland: als het niet zo ver weg zou zijn wil ik ook meteen vertrekken haha. En precies: kom maar hier als je een dokter nodig hebt volgens je familie haha 😉 Liefs

Reply
Zo simpel is dan geluk 23 april 2016 - 10:25

Super leuk om te lezen! Hopelijk woon je over een aantal jaartjes in je droomhuis!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 15:00

Dankjewel! Dat hoop ik ook 😀

Reply
Roos 23 april 2016 - 06:54

Leuke tag hè, deze. 😛 Leuk om iets meer over je roots te lezen. Kudelstaart, geniale naam voor een dorp. Mijn gehucht heet ‘Swifterbant’. Ik vraag me wel eens af hoe sommige plaatsen aan hun naam komen.
Wat jij deed, emigreren, zou ik echt niet kunnen. Ik wil weg uit dit gehucht, uit de polder, maar niet te ver. Het is toch mijn thuis… Overijssel of Gelderland, dat lijkt me wel wat. 🙂 En *high five*, ik wil ook kippen, haha. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 14:59

Ja superleuk! Ja die naam, je weet niet hoevaak mensen daar iets over gezegd hebben… Jouw gehucht ken ik wel trouwens. Al ben ik er nooit geweest bedenk ik me nu. En inderdaad: wie verzint toch die namen?? Ja emigreren is ook wel meteen een grote stap natuurlijk, makkelijker om gewoon lekker in NL te blijven. En ook daar is genoeg keus wat leuke woonplaatsen betreft volgens mij! Ik hoop trouwens echt dat die kippen er ooit komen, vind het zulke leuke beesten!! 😀

Reply
Roos 26 april 2016 - 03:07

Haha, mensen maken altijd opmerkingen over vreemde namen. 😛 En het is best mooi, nu kan ik zeggen dat ‘iemand in Colombia een klein gehucht als Swifterbant kent’, hahaha.
Kippen zijn geweldige beesten! Moet te realiseren zijn. 🙂

Reply
Billy 22 april 2016 - 10:18

is het erg dat ik nog nooit van Kudelstaart gehoord of gelezen heb? 🙂
Ik zou me wellicht ook wel kunnen aanpassen aan het leven in Bogota, Sabine.
Maar die hectische drukte op de weg, en de luchtvervuiling…bah!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 14:57

Haha je bent niet de enige hoor 😉 Ook in Nederland kennen veel mensen Kudelstaart niet. Is ook best een vreemde plaatsnaam trouwens… Ja aanpassen is makkelijk eigenlijk, maar zoals je zegt, sommige dingen wil ik ook eigenlijk niet. Maar voor een paar jaar is het wel te doen 🙂

Reply
Maris Maria Renne 22 april 2016 - 08:20

Wat leuk om te lezen! Ik was al nieuwsgierig naar je Nederlandse achtergrond, omdat ik die verhalen nog niet ken 🙂
Kudelstaart & Bogotá! Een ehm… érg groot contrast haha! Mijn droomhuis staat in een buitenwijk van Barcelona trouwens. Wil daar gaan wonen met mijn vriend als we de kindjes uitgezwaaid hebben. Dichtbij het strand, een bruisende stad om de hoek, meer zonuren per jaar en niet té ver weg van familie en vrienden om af en toe een weekendje op en neer te vliegen of samen Kerst te vieren.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 14:55

Dankjewel! Ja ik vertel er eigenlijk vrij weinig over… En ja een groter contrast is er bijna niet, misschien van een boerderij naar Bogotá haha 😛 Oh leuk Barcelona! Wat een mooi vooruitzicht lijkt me dat zeg, een ideale woonplaats ook. Zoals je al zegt: heerlijk klimaat en vooral niet te ver van NL.

Reply
Sas 22 april 2016 - 08:00

Wat super tof om op deze manier wat meer te weten over jouw thuis 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 14:54

Dankjewel! 🙂

Reply
Patricia 22 april 2016 - 04:00

Prachtig Sabine, Ik woon in Friesland. In een klein dorpje Ureterp. Ik woon mooi centraal tussen, Groningen, Leeuwarden, Heerenveen en Oosterwolde. Dit is allemaal 20 min rijden met de auto ;). Mijn droomhuis? euhm, Ik heb het steeds over Portugal en Griekenland. Daar zou ik wel een tweede huis willen hebben.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 14:53

Dankjewel! Wat woon jij mooi dan zeg!! Midden in de natuur, klein dorpje en zoveel mooie steden in de buurt, lijkt me ideaal! En oh ja een huis in Griekenland: dan ga ik met je mee hoor! 😉

Reply
Morgaine 22 april 2016 - 03:27

Ontzettend leuk om te lezen al wist ik het allemaal al eigenlijk, voor de oplettende lezer of door gesprekken, hahahaha

Maar mijn droomhuis, ligt tussen zee en bos in met weiland eromheen… ja ach, het zij zo, lol… En toch dicht genoeg bij een groot dorp waar alles te vinden is. Liever een groot dorp dan een stad denk ik… die heb ik nu wel gezien en gehoord ook vooral, doe mij maar natuur.

het huis is dan ook vrijstaand, de buren zitten een eindje verderop, kortom rondom grond te vinden, waar ik eventueel als ik het zou willen, naakt kan rond rennen 😉 Zoiets.

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 14:52

Dankjewel! En ja veel is bekend, je let goed op 😛 hahahaha. Jouw beschrijving van je droomnuis spreekt mij eigenlijk ook wel aan 🙂 Vooral in de natuur. Tussen de bomen, pittoresk dorpje in de buurt. Ik hoop dat je ooit in je vrijstaande huis op de hei naakt kunt rondrennen 😉 xx

Reply
Morgaine 25 april 2016 - 15:32

Uhhhhh In Nederland? Vergane glorie om daar naakt op de hei te kunnen rennen, whahahaha

😛

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 15:33

Haha nou volgens mij zijn er nog genoeg plekken waar nooit iemand komt hoor hahaha 😀

Reply
Morgaine 25 april 2016 - 15:47

Lastig, lastig, als je dat denkt, komen ze ineens met een hele troep vanachter die boom vandaan, whahaha

PS, heb net naar Spoorloos gekeken leuk om Bogota, even zonder streepje, bijna de hele uitzending te hebben bezocht, of nou ja, Madrid dus ook.. daarna uhm…. ja… LOL…

X

Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 15:50

Ja mijn vader zei het al! Ik ga het terugkijken die aflevering 🙂 Ze laten vast alleen de slechte delen zien 😉

Morgaine 25 april 2016 - 16:00

Nee hoor, downton, waar een zeer vooraanstaand kinder/babyziekenhuis zit? Waar men vroeger ook direct gekoppeld was aan adoptie bureau’s 😉

Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 16:18

Oh tof! Ga straks meteen kijken! ?

Morgaine 25 april 2016 - 16:19

Veel plezier! Ik ga nog 1 rondje haken en dan slapen, morgenochtend weer vroeg op, fysio 😉

X

Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 16:38

Midden in de nacht haken is echte passie ? Welterusten voor straks! X

Natasja 22 april 2016 - 03:23

Ik vind het zo knap hoe jij je hebt aangepast, ondanks zoveel verschil en dingen die je minder vindt. Ik ben tevreden met waar ik woon, hoewel ik in de toekomst graag een huisje in een warm land wil.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 14:49

Dankjewel! Ja is soms best lastig hoor, maar ik vind Bogotá vaak ook juist heel leuk om te wonen. Fijn te horen dat je tevreden bent! En wie weet woon je over 10 jaar wel in Spanje 😉

Reply
Samaja 22 april 2016 - 00:57

Het lijkt me wel wat om in Nieuw-Zeeland te gaan wonen, dichtbij al de pracht van de natuur. Maar er op vakantie gaan of er echt wonen, dat is toch nog iets anders. Voorlopig ben ik meer dan tevreden met onze eigen stek in een deelgemeente van Gent (in België dus).

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 14:48

Oh ja Nieuw-Zeeland! Dat lijkt me zo waanzinnig mooi daar! Jammer alleen inderdaad dat het zo ver weg is. Vergeleken daarmee is Colombia dichtbij 😛 Leuk dat je tevreden bent met waar je woont, dat is zo belangrijk! En Gent is ook superleuk! 😀

Reply
sunny mama 22 april 2016 - 00:14

Over die drukte in Amsterdam en Bogotá ben ik het helemaal met je eens! Maar, zoals jij in Bogotá rustig woont (behalve wanneer je de hoek omslaat), geldt dat voor mij in hartje Amsterdam net zo.
La Candelaria vond ik ook een prachtige wijk. Ik had er eigenlijk wel graag willen wonen, maar dat werd mij destijds ten stelligste afgeraden.
Het uit eten gaan in Bogotá is inderdaad heel leuk en heel anders dan hier. Het is gemakkelijk, pretentieloos, lekker, gezond en goedkoop. Waarom zou je nog koken?
Je zegt dat je veel met het OV doet. Ik herinner me dat ik vaak een taxi nam. Dat kostte toen voor mij ongeveer hetzelfde als wat ik in NL (samen met een kind) aan het OV kwijt was en ik vond het een stuk comfortabeler.
Anyway, heel leuk om jouw invulling van deze tag te lezen. Ik ben altijd wel benieuwd naar hoe jij Bogotá ervaart.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 14:46

Ja in Amsterdam kun je ook geweldig rustig wonen, maar toch midden in de drukke stad. Echt mooi is dat! La Candelaria lijkt me nog steeds niet echt ideaal om te wonen. Het stikt er van de zwervers en drugsverslaafden en berovers en al. Het OV is hier spotgoedkoop en vooral soms sneller dan met de taxi. Het lijkt me ook veiliger daar een taxichauffeur je kan ontvoeren of gewoon veel te veel geld kan vragen. In de bus heb ik daar geen last van 🙂

Reply
Jaixy 21 april 2016 - 22:00

Hihi ik had inderdaad al begrepen dat je uiteindelijk weg wilt uit deze grote drukke en vooral vieze stad. Meer rust en schonere lucht. Hihi ondanks dat je prima kan wennen aan de stad…kan je het meisje wel uit het dorp halen maar het dorp niet uit het meisje…
Maar echt leuk om te lezen.
Mijn droomhuis/droomplek.. Daar woon ik denk ik nu. Woon in een dorpje in een eengezinswoning. Rustig, tuintje op het zuiden, en mogelijkheden om het evt nog te verbouwen. Ik ben een tevreden mens.
Ik woon dan samen in deze woning, maar het is mijn woning. Ik heb hem zelf gekocht. En daar ben ik trots op.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 april 2016 - 14:44

Ha ja dat is een mooie! Het meisje wel uit het dorp maar het dorp niet uit het meisje 🙂 Klopt precies! Wat fijn dat je al op je droomplek woont! Ik had ook een huis gekocht in Nederland, in Kudelstaart dus. Daar was ik ook zeer tevreden. In ieder geval met het huis haha

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!