Home Reizen in Colombia Mijn Colombia Wishlist #3: Jardín, Palomino en Caño Cristales + handige links!
Caño Cristales

Mijn Colombia Wishlist #3: Jardín, Palomino en Caño Cristales + handige links!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Hoewel ik alweer bijna 2,5 jaar in het prachtige Colombia woon en er een halfjaar voor mijn emigratie al doorheen reisde, ontbreekt er nog veel op mijn lijstje om te bezoeken. Colombia is zo immens groot, daar zijn minstens een aantal maanden voor nodig om alles te kunnen zien. Omdat ik fulltime werk in Bogotá heb ik helaas niet de tijd om plekken te bezoeken die meer tijd vergen. Wel ken ik de (voor veel buitenlandse toeristen onbekende) omgeving van Bogotá heel goed en ben ik diverse keren in Cartagena, Santander, Boyacá en het koffie-gebied geweest. Ook hebben we al vele honderden kilometers met de auto afgelegd. Toch zou ik graag samen met Jimmy nog veel meer van dit prachtige land willen ontdekken. Want dat er veel meer te zien valt in Colombia, is zeker! Bekijk hier deel 3 van mijn Colombia travel wishlist en doe inspiratie op!

1. Jardín: één van de mooiste en kleurrijkste dorpjes in Colombia

Het kleurrijke Jardín hebben we voor het gemak overgeslagen tijdens onze roadtrips naar Medellín én Eje Cafetero. Hier moet ik dus écht nog een keer naartoe, want jeetje wat is dat dorpje schattig! Ik heb al vele kleurrijke dorpjes mogen bezoeken, zoals Salento, Filandia, Guatapé en Cartagena (al is die laatste geen dorp meer te noemen eigenlijk), en Jardín wil ik dolgraag aan dat lijstje toe kunnen voegen. Voor ons ligt dit dorp in Antioquia een beetje uit de richting, maar als je in de buurt bent of van Manizales naar Medellín wilt reizen, maak dan zeker die stop in één van de mooiste dorpjes van Colombia! Klik hier voor meer informatie.

 

2. Palomino: het populaire afgelegen paradijs

Tegenwoordig lijkt elke reiziger in Colombia het erover te hebben: Palomino. Een paradijselijk strand iets verder dan Parque Tayrona aan de noordkust, maar dan nog ‘buiten de gebaande paden’. Al vermoed ik dat je ook op deze plek door het toenemend aantal toeristen al snel het strand niet meer voor je alleen zult hebben. Ondanks dat ik eigenlijk niet zo een strandmens ben, maken al die berichten en mooie foto’s me toch nieuwsgierig, en wil ik Palomino graag eens met eigen ogen zien. Een dagje of twee relaxen met mijn mannetje klinkt toch wel goed.

Inmiddels ben ik zelf in Palomino geweest en lees je hier alles over Palomino, La Guajira en een heel bijzonder eco-hotel.

 

3. Caño Cristales: de magische rivier van 5 kleuren

Dinsdag postte ik dit op Facebook, en ja: dat staat nu vast bij velen op de bucketlist! Bij mij dus ook. Al een tijdje eigenlijk. Maar ook hier is de tijd en het geld een puntje. Want om deze prachtige kleurrijke rivier te zien zijn een paar dagen en een flinke reis nodig. Caño Cristales is gelegen in het departement Meta, bij La Macarena om precies te zijn. Deze bijzondere plek kun je het beste bereiken met een vliegtuigje vanuit Bogotá of vanaf een vliegveld meer in de buurt. Daarnaast heb je ook een gids nodig, die je ter plekke of al in Bogotá kunt regelen (als een complete meerdaagse tour). Caño Cristales is niet het hele jaar zo mooi kleurrijk, maar vanaf medio mei is het weer zo ver! Wil jij dit indrukwekkende stukje aarde met eigen ogen bekijken? Kijk dan eens hier voor meer informatie. En natuurlijk trakteer ik je op onderstaande prachtige en informatieve video, zodat we allemaal kunnen wegdromen bij dit wel heel bijzondere natuurfenomeen (Engels gesproken)!

Wil je naar Caño Cristales zonder vooraf iets geregeld te hebben? Dan kan het zijn dat je er niet meer in kunt, omdat er een limiet is voor het aantal bezoekers per dag wegens de bescherming van het natuurgebied. Vooraf regelen is dus garantie dat je er naar toe kunt. Een reis naar Caño Cristales kun je hier boeken bij Local Hero Travel. Geef je wensen door aan Sjors, je lokale reisspecialist, kom direct met hem in contact en ontvang een persoonlijk reisadvies op maat. Dit is niet de goedkoopste manier, maar wel een betrouwbare, alles wordt voor je geregeld en je weet zeker dat je naar binnen kunt.

 


Meer tips, inspiratie en handige links? Check hier de andere delen van mijn Colombia Wishlist!


KopfotoShutterstock

Dit artikel bevat een samenwerking. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

15 reacties

Indy 27 september 2022 - 03:48

Hoi! Goede tips! Helaas werkt de link naar local hero travel voor Caño Cristales niet meer, weet je of het nog mogelijk is om hiermee te boeken of ken je wellicht een andere organisatie waarmee een tour naar de Caño Cristales mee is te boeken?

Reply
Morgaine 13 mei 2017 - 04:36

Nummer 2 en 3 snap ik helemaal, lijkt mij inderdaad, dat je dat gezien moet hebben als je er toch in de buurt bent en zoals jij, er woont, hahahaha

x

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 mei 2017 - 12:40

Haha ja echt jammer dat ik niet alles zo makkelijk kan zien! Want hoewel ik ‘in de buurt ben’, zijn veel bestemmingen toch nog best ver weg (tenminste is er een vliegtuig nodig haha). Maar op deze manier heb ik wel wat te dromen en kan ik eens gaan kijken wat ik ga afstrepen. Reizen in Colombia is echt zo leuk namelijk!! xx

Reply
Els 8 mei 2017 - 07:08

Heel bijzonder om te zien die kleurrijke rivier!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 mei 2017 - 23:52

Ja dat is zo mooi! Moet ik echt naartoe! x

Reply
Stéphanie 7 mei 2017 - 03:08

Die rivier, wat een magisch mooie plek! Jammer dat het zo’n gedoe is om er te komen maar zo wordt geduld wel weloond 🙂 Ik zet deze natuurparel ook op mijn bucketlist!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 mei 2017 - 23:48

Leuk!! 😀 Ja wil daar echt graag heen… Gaat er zeker een keer van komen!

Reply
yvonne 6 mei 2017 - 15:42

Leuk! Nog genoeg te ontdekken!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 mei 2017 - 23:48

Absoluut! 😀

Reply
Nesrin 6 mei 2017 - 14:48

Jardín en dat paradijs lijken mij geweldig. Ik zag op Instagram de foto van Jardín voorbij komen en die foto is zo ontzettend gaaf met die kleurrijke balkons.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 mei 2017 - 23:47

Ja supermooi is dat! Sowieso die gekleurde dorpjes. Ik word daar altijd zo vrolijk van!

Reply
Charissa 6 mei 2017 - 06:31

Wat leuk! Er is altijd nog zoveel te zien zelfs in het land waar je woont!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 mei 2017 - 23:47

Jaa absoluut! Dankjewel!

Reply
Leendert 4 mei 2017 - 05:19

Palomino. ga er snel naar toe voor het te laat is en het door het massatoerisme overspoeld is.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 mei 2017 - 15:43

Ja daar ben ik ook een beetje bang voor… het is zo populair op het moment. Hoop het nog een keer rustig mee te kunnen maken! 🙂

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!