Home Buiten de gebaande paden Reis als een local en ontdek het echte Colombia
Buiten de gebaande paden reizen in Colombia

Reis als een local en ontdek het echte Colombia

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Reizen door Colombia is fantastisch, op welke manier dan ook. Of je nu gaat backpacken, mee gaat met een groepsreis of met een auto het land ontdekt. Ikzelf houd het meeste van rondreizen als een local. Buiten de gebaande paden, bijzondere ontmoetingen en het land écht leren kennen. Massatoerisme probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Dat is voor mij natuurlijk ietsje makkelijker, ik ben immers zelf een local in Colombia. Compleet met auto en kennis van de Spaanse taal. Maar ook jij kunt een reis maken die helemaal is afgestemd op jouw wensen en interesses, waar je de mooiste momenten beleeft en de leukste mensen ontmoet. Vandaag neem ik je mee in de wereld van Local Hero Travel en maak je kennis met jouw local Hero in Colombia.

 

Reizen buiten de gebaande paden in Colombia

Colombia is enorm veelzijdig, met de liefste mensen en de mooiste natuur. De highlights Colombia, waaronder Tayrona, Salento en Cartagena, zijn fantastisch, maar er is zoveel meer. Ver buiten de gebaande paden, kanoën op een verlaten meer, paardrijden op het platteland en raften op onbekende rivieren. Genieten ten top.

Het toerisme in Colombia is nog volop in ontwikkeling en reizen buiten de gebaande paden kan een stuk lastiger zijn als je het land niet kent en geen Spaans spreekt. Hoewel de meeste reizigers tegenwoordig hun reis helemaal zelf regelen, kom je vaak toch al snel uit bij het gebruikelijke rondje van top-bestemmingen. Zeker als je maar kort blijft en niet weet waar je precies moet zoeken.

Maar dat kan ook anders. Je reis afstemmen op precies de dingen die jij wilt doen, meer buiten de gebaande paden, terwijl je toch de touwtjes in eigen handen houdt, is namelijk best makkelijk. 

 

Local Hero Travel

Begin 2017 maakte ik kennis met Local Hero Travel. Een jonge reisorganisatie met het motto ’travel the real world: travel local’. De naam zegt het eigenlijk al: bij Local Hero Travel regel je vanuit Nederland (een deel van) je reis samen met een lokale reisexpert. Je zet je reis in elkaar zoals jij het wilt. Met de kennis en passie van jouw local ontdek je verborgen plekjes, maak je écht contact met de bevolking en ondersteun je de lokale community.

Jij bepaalt hoeveel er geregeld moet worden. Misschien heb je zelf je hotels al geboekt en wil je alleen ter plaatse hulp met excursies of een homestay. Of kies je uit één van de complete voorbeeldreizen die klaarliggen. Tijdens je rondreis een bezoek brengen aan Caño Cristales, La Guajira of Nuquí zonder dat je dat helemaal zelf moet regelen, is ook geen probleem. Alles is mogelijk zoals jij het wilt. En hoe leuk is het om jouw passie, hobby of werk te delen met een local? Of je nu leraar of verpleegkundige bent. Dol bent op dansen, surfen of koken. Graag yoga wilt doen, toffe festivals en evenementen wilt bezoeken, of als je juist wilt paardrijden, tennissen of lange meerdaagse fietstochten wilt maken. Jouw local denkt met je mee en kan de leukste uitjes voor je regelen, die helemaal aansluiten bij jouw interesses.

 

Maak kennis met jouw local Hero: Sjors

Als je contact opneemt met Local Hero Travel, kom je direct in contact met jouw local in Colombia: Sjors. Sjors is de lokale en ervaren reisexpert, weet veel van het land en kan min of meer alles regelen wat jij wilt. Sjors is erg enthousiast en staat klaar om jou je droomreis te bezorgen. Hoe dan precies? Vul, het liefst minimaal een maand voor je vertrek naar Colombia, geheel vrijblijvend, in het Engels, dit formulier in. Sjors neemt dan contact met je op en gaat met jou kijken wat precies je wensen zijn en hoe jullie die samen inhoud kunnen geven. Hij gaat niet mee op reis, maar is wel jouw contactpersoon. Het voordeel van je reis regelen met Sjors, is dat de betalingen en garantie gewoon via Local Hero Travel in Nederland lopen. Je hebt dus de Nederlandse zekerheid, met de lokale expertise. Hier lees je daar meer over.

 

Leer Colombia écht kennen

Ik weet zelf hoe ontzettend veel meerwaarde het heeft om Colombia écht te leren kennen. Om van die gebaande paden af te stappen en zo lokaal mogelijk te reizen, bij locals iets te regelen in plaats van bij de grote organisaties. Die keer dat we zomaar mee mochten naar een verborgen koffie-finca in Machetá bijvoorbeeld, of toen we aankwamen in Guavio en we geen idee hadden dat een plek zó ver buiten de gebaande paden zo prachtig is. En op mijn blog vind je nog veel meer over mijn passie reizen buiten de gebaande paden in Colombia. Al die momenten kan ik me nog perfect herinneren en geven me zo een warm gevoel. Echt, ik kan het iedereen aanraden.

En dat is ook precies de meerwaarde van Local Hero Travel: zo lokaal mogelijk, aangepast naar jouw wensen, interesses en ideeën, op een manier die bij jou past. De mooiste ontmoetingen en momenten, die je nog lang zullen bijblijven. Daarnaast weet Sjors welke gebieden in Colombia op dat moment veilig zijn, en kan hij je dus naar plekken sturen waar je anders misschien wel nooit zou komen.

 


Ben je benieuwd naar wat Sjors voor jou kan betekenen? Neem hier contact met hem op!


Colombia, follow your dreams!

BESABINE werkt samen met Local Hero Travel. Een duurzame relatie kan ik het wel noemen; zowel met de Nederlandse delegatie als met Sjors heb ik goed contact. Deze samenwerking betekent dat ik een vergoeding krijg zodra jij via mij boekt. Dat heeft geen enkele invloed op de prijs die jij betaalt. Ook geef ik altijd mijn eerlijke mening, samenwerking of niet. Ik vind het fantastisch om andere reizigers te helpen en geef vaak adviezen zonder dat ik daar zelf iets aan heb. Regelmatig krijg ik aanvragen voor samenwerking, waarvan ik de meeste afsla. Een samenwerking moet namelijk 100% bij mij en mijn blog passen. Bij Local Hero Travel had ik meteen een goed gevoel. Ik sta volledig achter het concept en ben heel blij met deze leuke verbintenis. Ik hoop oprecht dat je een fantastische tijd zult hebben in Colombia, met of zonder een reisorganisatie. Meer informatie vind je hier.


 

Lees meer!

8 reacties

Jeanine 15 november 2017 - 11:12

Wat fijn dat dit er is en dat je op deze manier Colombia echt leert kennen. Deze reisorganisatie ga ik onthouden.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 november 2017 - 15:09

Ja zeker een aanrader!

Reply
Florentine 15 november 2017 - 11:10

Wat gaaf zeg! Het lijkt mij geweldig om door Colombia te reizen ♥ ♥ ♥

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 november 2017 - 15:10

Zo een mooi land, echt een keer bezoeken! 😀

Reply
Els 13 november 2017 - 08:47

Leuk en een goed idee om elkaar te helpen!!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 november 2017 - 15:11

Ja he 😀

Reply
Geri 13 november 2017 - 06:23

Wat een goed idee. Het is dat ik fysiek niet zo in orde ben anders nam ik direct contact op met Natalia.
Mijn eerste reis buiten Europa was met mijn broer naar Egypte. We hadden niets gepland. Het was zo fantastisch. Ik ging voor de oudheden. Maar werd verliefd op de mensen en het dagelijks leven. De kleuren, de reuk, de natuur.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 november 2017 - 15:13

Egypte lijkt me ook zo mooi! Zeker als je buiten die top toeristische bestemmingen gaat. Ik heb tekeningen (of schilderijen?) van jou gezien waar je dat gevoel dat je beschrijft zo goed overbrengt. Heel mooi!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!