Home Medellín en omgeving Ontdek de street art in de populairste wijk van Medellín: El Poblado
Street art in El Poblado Medellín Colombia

Ontdek de street art in de populairste wijk van Medellín: El Poblado

door Sabine
Languages / Talen:

Medellín is één van de populairste bestemmingen in Colombia om te bezoeken. En niet voor niets. Het is een bijzondere stad die de laatste jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. In de stad zijn er vele wijken om te bezoeken of om te verblijven. Met El Poblado veruit de meest geliefde sector onder buitenlanders. Rondlopen door El Poblado voelt alsof je in Europa bent. Reizigers lijken er in de meerderheid en de wijk puilt uit met hippe restaurants, hotels & hostels, bars en jawel: street art. De Nederlandse Rhonda woont in hartje El Poblado en neemt mij mee op een wandeling door de wijk. Ga je mee?


Waar in Medellín street art zien?


De meest populaire plek om bijzondere graffiti in Medellín te bewonderen is in de wijk Comuna 13. De ooit gevaarlijkste wijk van Medellín waar je nu een street art tour kunt doen. Waar je met gids leert over de geschiedenis van deze wijk en je de prachtige muurschilderingen bekijkt.

Maar er zijn meer plekken in Medellín waar je street art kunt zien. Sowieso als je door de stad loopt vind je in elke wijk wel muurschilderingen. Met name in de wijk El Poblado vind je mooie street art. Ideaal om te combineren met lekker eten in van de vele restaurants of shoppen in schattige winkeltjes.

 

In het restaurantje Azaí Praia Lovers maken ze lekkerste ontbijtjes en lunches. Met heel originele drankjes erbij trouwens. Verwacht geen Nederlandse pannenkoeken, maar ook deze hierboven op de foto zijn heerlijk en net als de drankjes heel creatief gemaakt.

 


Street art in El Poblado


El Poblado is de meest exclusieve sector van de stad. Deze bekendste buurt van Medellín beslaat 39% van de stad en is dus behoorlijk groot. Alleen in El Poblado wonen al zo’n 200.000 mensen. Hier verblijven ook de meeste reizigers in één van de vele hotels of hostels die El Poblado rijk is. Als je alleen reist en medereizigers zoekt zit je hier dus op de juiste plaats.

Er is van alles te doen in deze buurt en je zult je hier dan ook niet snel vervelen. Vele restaurants, winkels, brede lanen, parken en uitgaansgelegenheden. Dit is ook een populair gebied voor digital nomads, daar er vele plekken zijn waar je met je laptop kunt gaan zitten werken terwijl je van een Colombiaans kopje koffie geniet.

Binnen deze buurt vind je ook:

En street art dus, want ook dat kom je volop tegen tijdens een wandeling door de straten van El Poblado.

Met de metro ben je zo in El Poblado of bezoek je juist andere delen van Medellín. Binnen de wijk vind je de metrostations El Poblado (centraal in de wijk), Estación Industriales of Estación Aguacatala.

 


Medellín & Colombia met gids


Vriendin Rhonda woont niet voor niets in Medellín, centraal gelegen in Colombia vanaf waar je alle uithoeken van het land gemakkelijk kunt bereiken. Ze is de eigenaar van reisorganisatie Miramundo Travel en helpt reizigers die op hun eigen manier met gids door Colombia willen reizen, maar al het geregel graag uit handen geven. Reizen op maat dus. Jouw wensen, door Miramundo uitgevoerd. Heb je hier behoefte aan? Kijk dan zeker eens op de website van Miramundo en bekijk of individueel reizen door Colombia op maat iets voor je is. Omdat Rhonda zelf al jaren in Medellín woont en deze stad en het land goed kent, kun je haar tijdens een georganiseerde reis alles vragen.

 


Staat Medellín op jouw Colombia reisroute?


In dit artikel staat een affiliate link. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

Laat een reactie achter

error: Content is protected!