Home Argentinië Dagtrip vanaf Buenos Aires: bezoek verrassend San Isidro
San Isidro

Dagtrip vanaf Buenos Aires: bezoek verrassend San Isidro

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Het vredige San Isidro, een voorstad van Buenos Aires, is een heerlijk uitstapje de grote stad uit. Hoewel deze buitenwijk tot de provincie van Buenos Aires behoort, lijkt het een apart dorp met alles erop en eraan: een historisch centrum, prachtige musea, schattige groene straatjes, luxe landhuizen, een kathedraal en in het weekend vind je er zelfs een marktje met handwerken. En ondanks dat Buenos Aires en omgeving helemaal plat is, vind je hier heuvels met indrukwekkende uitzichten over de omgeving. Als je mazzel hebt kun je zelfs Uruguay zien. Kortom: een perfecte dagtrip vanuit Buenos Aires!


Wat is San Isidro bij Buenos Aires?


Op ongeveer 20 kilometer ten noorden van Buenos Aires ligt voorstad San Isidro, dat deel uitmaakt van de provincie van Buenos Aires. Het dorp staat bekend als één van de meest welgestelde dorpen in de provincie. Het oude centrum rondom Plaza Mitre wordt gedomineerd door een opvallende neogotische kathedraal. San Isidro gaat ver terug in de geschiedenis.

In het jaar 1580 verdeelde Juan de Garay de lange strook land langs de kust van Argentinië in verschillende delen, waar het huidige Buenos Aires en ook San Isidro uit ontstonden. Hedendaags telt San Isidro zo’n 50.000 inwoners. Het stadje is niet alleen in het bezit van vele historische schatten en een bekende renbaan, ook grenst het aan de Río de La Plata, en kun je er dus ook nog naar het strand en vele watersporten, zoals surfen en zeilen, beoefenen.

 


Wat te doen tijdens een dagtrip in San Isidro?


In Buenos Aires is zoveel te doen, maar vergeet ook de omgeving niet. Je kunt makkelijk een week spenderen aan het ontdekken van mooie dorpjes en natuur net buiten Buenos Aires. San Isidro is daarbij een must-see. Wat is er te zien en te doen?

Quinta los Ombúes en de bijbehorende tuinen

Het prachtige landhuis Quinta los Ombúes vind je op de heuvel in San Isidro, met een indrukwekkend uitzicht over de stad en de Río de La Plata vanuit de schattige tuinen. Rondom de mooie patio in Spaanse stijl zijn oude kamers die je kunt bezoeken. Bekijk de meubelen, antiek en persoonlijke spullen van de befaamde vroegere bewoner van het landhuis, Mariquita Sánchez de Thompson. Er wordt gezegd dat in 1813 het Sánchez was die de eerste vertolking ooit van het huidige Argentijnse volkslied heeft gezongen. | Locatie: Adrián Beccar Varela 774 | Entree: gratis | Meer informatie.

 

Museo Pueyrredon

Hoewel de naam van dit museum (en tevens straat in Buenos Aires) niet uit te spreken is, is het museum wel enorm de moeite waard. Ooit was deze koloniale villa het huis van held General Juan Martín de Pueyrredón.

Het huis is prachtig bewaard gebleven en laat zien hoe het er ooit was. Je vindt er onder andere schilderijen, maar ook de her-creatie van de koloniale keuken, huiskamer, slaapkamer en eetkamer. Vanuit de tuin heb je wederom indrukwekkende uitzichten over de rivier. Zeker als het lekker weer is, is het heerlijk op het gras te zitten en een boekje te lezen. | Locatie: Rivera Indarte 48 | Entree: gratis | Meer informatie.

 

Natuurpark Ribera Norte

Naast een historisch centrum heeft San Isidro ook nog een natuurpark. Groot is het niet en meer dan 45 minuten heb je er niet voor nodig, maar mooi is het zeker. Je wandelt over een smal paadje een rondje door het park, waarbij je langs een uitkijkpunt komt en een meertje waar schildpadden en andere dieren huizen. Ook loop je vlak langs het water en wij hadden de mazzel dat er naast vele zeilboten ook een hoop kites in de lucht hingen. Wat een mooi gezicht!

Het enige minpuntje aan het park is dat er een deel daarvan erg vervuild is. Er staat een bord dat aangeeft dat er wat aan gedaan moet worden, maar vooralsnog ligt er op een klein deel allemaal troep in het groen. Erg jammer en ook onbegrijpelijk dat mensen hun papiertjes en plastic niet even kunnen bewaren totdat ze langs een prullenbak komen. Maar ondanks dat is het zeker de moeite waard voor een bezoek. | Locatie: tussen López y Planes y Almafuerte | Entree: gratis | Meer informatie.

 


San Isidro praktisch


Hoe kom je vanaf Buenos Aires in San Isidro?

Er zijn drie manier om vanuit Buenos Aires in San Isidro te komen.

De eerste is met de bus. Welke bus hangt af van de plek waar je vertrekt, maar dit vervoermiddel is sowieso het minst snel.

Dan is er de trein: de Mitre lijn van Retiro in Buenos Aires naar Tigre in het noorden komt langs San Isidro. Dit is de snelste manier om er te komen: vanuit Buenos Aires ben je zo’n 40 minuten onderweg.

Als laatste optie is er de Tren de la Costa (de trein van de kust). Deze gaat vanaf Maipú station naar Tigre, langs de kust, en komt dus aan de andere kant door San Isidro. Dit is de mooiste route, maar duurder en duurt wat langer omdat je eerst naar Maipú moet en daar moet overstappen op deze trein. Voordeel is wel dat je meteen in het historische centrum uitstapt.

Andere bezienswaardigheden in San Isidro

Naast bovengenoemde bezienswaardigheden is er meer te zien en te doen in San Isidro. Zo kun je de renbaan bezoeken en is er nog het museum Villa Ocampo. Heb je meer tijd, is het mooi weer en houd je van strand en watersporten, dan is Perú Beach ook een goede optie. Dit strand en sportcomplex vind je direct bij station Barrancas als je met de Tren de la Costa reist. Daar is tevens een antiekmarkt.

Eten en slapen

In San Isidro vind je diverse restaurants en cafés. De Lonely Planet geeft echter maar één restaurant als tip, namelijk restaurant Bruna. Wij zochten het op en de reisgids had volkomen gelijk: een fantastische plek! Ruim, gezellig, goede service en lekker eten. Het is echt niet nodig te overnachten in San Isidro. Zelfs een middagje of alleen voor de lunch naar naar deze voorstad reizen is de moeite waard. Mocht je echter op zoek zijn naar een wat luxer onderkomen net buiten de grote stad, op een historische en rustige plek, dan ben je hier zeker wel aan het goede adres. Vind hier je hotel in San Isidro.

Meer dagtrips vanaf Buenos Aires

Heb je meer tijd? Bezoek dan ook het prachtige Tigre Delta op een dag- of weekendtrip. En sla ook het gaucho dorp San Antonio de Areco niet over.

 


San Isidro heeft verrassend veel te bieden. De ontspannen sfeer, de rust, de schattige straatjes, de historie en vooral de mooie musea maken deze plek tot een fantastisch leuke dagtrip vanuit Buenos Aires. Als je de tijd hebt zeker niet overslaan!


In dit artikel staat een affiliate link. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

20 reacties

Florentine 7 oktober 2017 - 06:01

Damn zo mooi! Als er één plek is waar ik nog eens heel graag naartoe zou willen is het Buenos Aires wel. Wat mij zo gaaf lijkt is dat het zo’n bekende plek is, zo groot en zo veel omvattend. Én dat ze er Spaans spreken. Lijkt mij gaaf. Dus dat staat zeker op mijn bucketlist. Wat heb je mooie foto’s gemaakt! Liefs Florentine

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2017 - 11:07

Oh ja zo mooi daar! Zeker een keer bezoeken! Het Spaans daar is niet wat je gewend bent hoor 😉 Je hebt er echt even een paar weken voor nodig om het goed te verstaan haha

Reply
Denise 4 oktober 2017 - 05:02

Mooie foto’s!!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 oktober 2017 - 21:57

Dankjewel!

Reply
Morgaine 4 oktober 2017 - 03:14

Prachtige foto’s weer, en de historie ook schitterend, de foto met die bomen, wauw! Waar vind je dat hier, nergens volgens mij. Jammer dat mensen ook daar hun troep op straat laten, misschien zouden vele landen Oostenrijk en Zwitserland op kunnen volgen, boetes uitdelen als men iets op straat gooit…

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 oktober 2017 - 21:57

Ja die bomen zijn zo mooi! Vond ik in heel Buenos Aires en omstreken, heel uniek volgens mij. In de lente gaat er ook nog veel van die bomen roze kleuren, maar dat hebben we net gemist helaas 🙂 Boetes voor afval gooien zou fantastisch zijn. Maar gaat denk voorlopig niet gebeuren 🙁 xx

Reply
Morgaine 5 oktober 2017 - 02:11

Gewoon super dus, van die bomen, dat is jammer, maar misschien ga je dat nog mee maken 😉

En de boetes, mogen ze hier ook invoeren hoor, overal ter wereld als je het mij vraagt…

X

Reply
Sarah 30 september 2017 - 14:45

Wauw, zo mooi om te zien en leuk om te lezen. Wat maak je mooie foto’s zeg!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 30 september 2017 - 19:37

Dankjewel Sarah!

Reply
De Hoestende Avonturier 30 september 2017 - 05:48

Lijkt me een geweldige plek. Mooi vastgelegd weer, sfeer komt goed over! X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 30 september 2017 - 19:37

Dankjewel!

Reply
Nesrin 28 september 2017 - 15:22

Ik vind dat roze gebouw prachtig! Ik blijf me verbazen als ik jullie met winterkleding op de foto zie 😉 maar ik weet inmiddels dankzij jouw blog dat het in Zuid-Amerika niet altijd warm is.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 september 2017 - 05:44

Ja leuk is die he! 😀 Echt winterkleding is het niet hoor haha, is een tussenjas zeg maar, en ik ben een beetje apart wat sjaals betreft *kuch* 😛 Het moet echt heel warm zijn voordat ik mijn sjaal af doe haha 😛 Maar ja in Argentinië is het nu net lente aan het worden. De temperatuur verschilt een beetje per dag. De ene dag is het 20 graden, de andere dag 14. Hebben echt heel koude dagen gehad en ook een paar warme. Straks in jullie winter is het hier zomer en ruim 30 graden 🙂

Reply
Jeanine Suiker 28 september 2017 - 14:50

Adembenemende plaatjes weer, Sabine. Dat natuurpark, wauw!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 september 2017 - 05:44

Dankjewel! 🙂

Reply
yvonne 28 september 2017 - 14:25

Prachtige foto’s weer!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 september 2017 - 05:45

Dankjewel Yvonne!

Reply
Jessica 28 september 2017 - 05:28

Wat een mooie foto’s Sabine, ik kan me voorstellen dat jullie deze plek geweldig vinden! En die bomen op die eerste foto, wauw…. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 september 2017 - 05:47

Dankjewel Jessica! Die bomen zijn heel typerend voor heel Buenos Aires en de provincie eigenlijk. Vond ik al meteen zo bijzonder! Zelfs op de grootste wegen in de stad hellen ze zo mooi over de weg. In de lente gaan er veel bomen roze kleuren en dat schijnt helemaal spectaculair te zijn. Helaas missen we dat net…

Reply
Jessica 29 september 2017 - 10:25

Wat jammer inderdaad, ik kan me voorstellen dat dat er geweldig uitziet! Net zoals in Japan met de bloesem 😉

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!