Home Argentinië 35 keer zien en doen in Buenos Aires + reistips!
Doen in Buenos Aires - Featured 1

35 keer zien en doen in Buenos Aires + reistips!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Na twee maanden Buenos Aires heb ik de stad leren kennen als bijzonder fijn. Prachtige musea, schattige straatjes, groene parken, lekker eten, mooie gebouwen en nog veel meer. In Buenos Aires hoef je je niet te vervelen! In dit artikel geef ik een overzicht van de (budget) bezienswaardigheden per wijk, opgedeeld in binnen en buiten. Want hoewel de luchten vaak hartstikke blauw zijn, kan het maar zomaar gebeuren dat de regen met bakken naar beneden valt. Een handige mini-gids dus voor als je op stedentrip gaat naar het prachtige Buenos Aires. Of voor als Buenos Aires het begin of eindpunt is van je rondreis Argentinië.


Zien en doen in de wijk Belgrano


Hoewel Belgrano niet de meest populaire wijk van Buenos Aires is, is er wel van alles te doen. Van groene parken tot mooie architectuur. En natuurlijk China Town, want daarvoor gingen we naar Belgrano!

Barrio Chino (China Town Buenos Aires)

China Town in Buenos Aires is echt niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld China Town in New York. Minder interessant en stukken kleiner. Eén straat om precies te zijn. Toch is een bezoekje aan Barrio Chino de moeite waard. Zeker als je op zoek bent naar goedkoop eten en Chinese souvenirs, dan ben je hier aan het juiste adres. En zeg nu zelf: China Town is toch eigenlijk altijd leuk om te bezoeken? | Locatie: Arribeños met Juramento, vlak naast metrostation Belgrano C. Om de hoek vind je het mooie park Barrancas de Belgrano.

 

Chinese humor in Buenos Aires:

 


Zien en doen in de wijk Palermo, Buenos Aires


Palermo is één van de populairste wijken in Buenos Aires om te verblijven, en niet zo gek. Er is veel te doen, je kunt er fantastisch uiteten en deze wijk is ook nog eens in het bezit van de mooiste parken en pleinen.

Binnen

Museo de Arte Popular José Hernández

Hoe klein dit museum ook is, het is absoluut de moeite van een bezoekje waard. Je vindt er diverse poncho’s met hun verhaal, ander textiel en diverse bijzondere handgemaakte kunstwerken. | Locatie: Avenida del Libertador 2373. Kosten: 10 pesos, op woensdag gratis. Meer informatie: website.

 

Centro Islámico Rey Fahd (Moskee)

Persoonlijk vind ik moskeeën altijd erg mooi om te zien, dus heb ik ook een bezoekje gebracht aan die in Buenos Aires. Het is alleen mogelijk met een (gratis) rondleiding op dinsdag, donderdag en zaterdag om 12 uur (niet als het regent!). De rondleiding is in het Spaans en vooral gericht op religie. Ook als je daarin niet geïnteresseerd bent, dan is het toch de moeite waard om gewoon mee te gaan, aangezien het de enige manier is om de moskee van binnen te zien. | Locatie: Av. Bullrich 55. Meer informatie.

 

Buiten

Jardín Japonés (Japanse Tuin)

De Japanse Tuin, wat is die mooi! Groot, met veel rode bruggetjes en Japanse bomen en architectuur. Er is van alles te koop en te zien en je bent er met gemak een uur of langer zoet. | Locatie: Av. Casares 2966. Kosten: 95 pesos. Meer informatie: website

 

Street art in Buenos Aires

In Palermo vind je veel street art. Helaas heb ik nog lang niet alles gezien, zo ontbreekt Villa Crespo en Palermo Soho nog. Maar toch: wandel door Palermo en je komt vanzelf mooie street art tegen!

 

Jardín Botánico Carlos Thays (Botanische Tuin) / Paseo Rosedal / Parque 3 de Febrero

Palermo staat bekend om de vele, grote en prachtige parken en tuinen. Allemaal gratis te bezoeken en zonder enige twijfel de moeite waard. De Botanische Tuin heb ik zelf vele malen bezocht. Heerlijk met een boekje. Net als Paseo Rosedal. Meer weten over de parken en tuinen in Palermo? Klik hier!

 


Zien en doen in de wijken Recoleta Buenos Aires & Barrio Norte


Mijn favoriete wijk. Wat is er te doen?

Binnen

Museo de Bellas Artes

Dit prachtige kunstmuseum is een van de meest belangrijke van Argentinië. Het bezit schilderijen van zowel Argentijnse als internationale kunstenaar, zoals Van Gogh en Monet. Ik houd erg van (bepaalde) kunst en ik ben dan ook twee keer in dit (gratis) museum geweest. | Locatie: Avenida del Libertador 1473. Meer informatie: website.

 

El Ateneo Grand Splendid

Zelfs als je helemaal niet van lezen houdt, mag deze boekwinkel echt niet ontbreken tijdens je bezoek aan Buenos Aires! De boekwinkel is gevestigd in een theater uit 1919, dat perfect bewaard is gebleven. Geniet tevens van lekker eten of wat te drinken op het toneel! | Locatie: Avenida Santa Fe 1860. Openingstijden: Maandag t/m donderdag van 9 AM tot 10 PM, vrijdag en zaterdag van 9 AM tot middernacht, op zondag van 12 uur in de middag tot 10 PM.

 

Basílica de Nuestra Señora del Pilar

Om de hoek bij de begraafplaats vind je deze mooie witte koloniale kerk, gebouwd in 1732. Binnenin vind je onder andere een Peruviaans altaar en een klooster-museum. | Locatie: Junín 1904.

 

Buiten

Cementerio de la Recoleta

Deze begraafplaats mag je echt niet missen als je in Buenos Aires bent! Een bijzonder stukje stad dat meer op een klein dorp lijkt dan op een traditionele begraafplaats zoals we die in Nederland kennen. Hoewel het graf van Evita het meest populair is, is deze ook het minst spectaculair. Wandel door de straten en verbaas je over de prachtige ‘huizen’ waarin de rijken begraven liggen. Vergeet ook niet naar binnen te spieken om de kisten en foto’s te bewonderen. | Locatie: Junín 1760. Kosten: gratis.

 

Feria Artesanal Plaza Francia

Op zaterdag en zondag vind je op Plaza Intendente de Alvear, naast Cementerio de la Recoleta, een markt met handwerk en andere snuisterijen. Gezellig (en toeristisch)! | Meer informatie: website.

 

Floralis Genérica

Midden op Plaza Naciones Unidas in Buenos Aires, trekt deze bloem-sculptuur direct je aandacht. Een bijzondere 20-meter hoge creatie. Net als een echte bloem gaat ook dit gevaarte open en dicht. Het is dus de moeite waard om in de ochtend en in de vond te komen om de verschillen te zien. Bovendien is de bloem na zonsondergang prachtig verlicht!

 

Parken in Recoleta

Ook in Recoleta vind je vele parken. Groene pleinen waar de locals hun hond uitlaten of spelen met de kinderen. Ook joggen en sporten is populair in deze groene strook. Neem op een mooie dag je kleedje en boek mee en geniet in het gras van Buenos Aires. Meer informatie over het groen in Recoleta vind je hier.

 


Retiro


Binnen

Estación Retiro Buenos Aires

Het prachtige treinstation van Buenos Aires is een bezoekje waard, ook als je niet met de trein gaat. Dit is ook dé plek vanwaar je op de trein stapt naar het prachtige Tigre of San Isidro. | Locatie: Avenida Dr. José María Ramos Mejía 1430.

 

Buiten

Plaza San Martín

Net als de botanische tuin, is ook Plaza San Martín ontworpen door landschapsontwerper Carlos Thays. Het is een prachtig plein met vele bomen en een veld om lekker te zitten. Plaza San Martín loopt omhoog, dus vanaf daar heb je ook nog een mooi uitzicht op Torre Monumental. Rondom het plein staan vele prachtige gebouwen, zoals Palacio Paz.

 

Torre Monumental

Deze klokkentoren werd in 1916 door de Britse gemeenschap in Buenos Aires aan de stad gedoneerd. De materialen voor de bouw werden uit Engeland overgevaren.

 


Het Centrum van Buenos Aires


Binnen

Centro Cultural Kirchner

De regen kwam met bakken uit de lucht, dus besloten we een bezoekje te brengen aan Centro Cultural Kirchner. Dat bezoekje duurde uiteindelijk tot laat in de avond. Ooit was dit een groot postkantoor, nu een cultureel centrum en theater. Er zijn tentoonstellingen, kunst en een grote concertzaal, ook wel de Blauwe Walvis genoemd, waar 1800 mensen in kunnen. Regelmatig zijn er concerten, ook gratis. Wij gingen diezelfde dag naar een concert en konden op die manier meteen de Blauwe Walvis van binnen bewonderen. Echt een must-see in Buenos Aires! | Locatie: Sarmiento 151. Meer informatie en concerten: website.

 

Catedral Metropolitana

Aan Plaza de Mayo staat dit fantastisch mooie gebouw. Een kathedraal, dat je niet direct van de buitenkant ziet. Na jaren van bouw was de kathedraal in 1827 klaar en behoorlijk mooi om te zien. De binnenkant, echter, is nóg spectaculairder. | Locatie: Plaza de Mayo.

 

Galerías Pacífico

Dit bijzondere winkelcentrum wil je absoluut van binnen zien, óók als je niet gaat shoppen. Gebouwd in 1889 is het een behoorlijk oude shopping mall, en dat zie je goed van binnen. Wil je wel graag winkelen in Buenos Aires, breng dan een hoop geld mee, want het is er niet goedkoop. Bekijk ook het plafond van de koepel die je er vindt, met vele prachtige schilderingen. | Locatie: Avenida Córdoba 550. Meer informatie: website

 

Buiten

Casa Rosada en Plaza de Mayo

Eveneens aan Plaza de Mayo, vind je Casa Rosada (roze huis). Eén van de beroemdste huizen van Buenos Aires is vooral bekend om de beelden van Evita die vanaf het balkon de vele toeschouwers toesprak. Hedendaags zijn hier de kantoren van de president van Argentinië. Casa Rosada kun je ook bezoeken.

 


Zien en doen in de wijken Congresso & Tribunales


Binnen

Teatro Colón

Het is jammer dat het ons net niet is gelukt om naar een voorstelling te gaan in dit prachtige operahuis. Of om maar een rondleiding te krijgen. De volgende keer in Buenos Aires wil ik dat absoluut doen. Het schijnt spectaculair mooi te zijn! | Locatie: Cerrito 628. Meer informatie: website.

 

Buiten

Palacio del Congreso

Het machtige Palacio del Congreso is gelegen aan het lieflijke Plaza del Congreso. Helaas was dat helemaal opgebroken toen ik er was. Het paleis is prachtig en direct herkenbaar aan de groene dom. Vanaf het plein kun je het gebouw rustig bewonderen; wil je het ook van binnen zien, dan zijn er gratis tours.

 

Palacio de las Aguas Corrientes

Dit prachtige gebouw van de waterwerken lijkt van de buitenkant net een paleis. Het is gebouwd in 1894 en te bewonderen van binnen. Ik was er steeds in het weekend, en dan is het gesloten. | Locatie: Riobamba 750.

 

Obelisco

De 67-meter hoge witte ‘naald’ op Avenida 9 de Julio is een opvallend monument in Buenos Aires. In 1963 werd de obelisk gebouw ter ere van het 400-jarige bestaan van de eerste Spaanse nederzetting op de Río de la Plata. Hedendaags is het vaak het decor van demonstraties en toeristen die foto’s maken met de grote, groene BA-letters, en van één van de breedste straten ter wereld: Avenida 9 de Julio. | Locatie: Avenida 9 de Julio met Corrientes.

 


Zien en doen in de wijk San Telmo Buenos Aires


Binnen

Mercado de San Telmo

Deze grote indoor-markt ligt ietwat verstopt tussen de huizen. Het is even zoeken, maar dan heb je ook wat. Locals kopen hier hun groente, fruit en vlees, maar ook als je niets te kopen hebt is het een heel sfeervolle plek om doorheen te wanden. Het ijzeren bouwwerk werd gemaakt in 1897 door dezelfde architect als die de begraafplaats van Recoleta heeft ontworpen. | Locatie: tussen Defensa en Bolívar, Carlos Calvo en Estados Unidos.

 

Buiten

Plaza Dorrego

In het hart van San Telmo ligt Plaza Dorrego, het op één na oudste plein van Buenos Aires. Een gezellig plein waar je kunt eten en kunt genieten van de tango. Op zondag vult het plein zich met stalletjes met handwerk en andere souvenirs.

 

Iglesia San Pedro González Telmo

Deze kerk, gelegen aan Humberto 1° 340, is de moeite van een bezoekje waard. Meer informatie.

 

Parque Lezama

Vroeger werd gedacht dat het Park Lezama de plek was waar in 1536 Buenos Aires werd gesticht, maar na grondig archeologisch onderzoek bleek dit toch niet zo te zijn. Het groene park is ideaal om even uit te rusten en te genieten van hoe de locals hun dag invullen. | Locatie: Defensa met Brasil.

 

Iglesia Ortodoxa Rusa

Aan het Parque Lezama ligt de Russisch Orthodoxe kerk. Niet te missen als je door het park loopt, want de prachtige blauwe torens trekken direct je aandacht.

 

Wandel door de straten van San Telmo

San Telmo heeft een hoop musea en prachtige gebouwen, maar eigenlijk is het ook gewoon een lust voor het oog om door het oude centrum te lopen. Zo kom je vanzelf van alles tegen.

 


Wandel door Puerto Madero


Het moderne Puerto Madero heeft een paar musea, maar is vooral leuk om doorheen te wandelen. Uren welteverstaan. Zeker als het mooi weer is, is een wandeling over de boulevard en door het natuurpark een waar genot. Voor meer informatie over de Reserva Ecológica Costanera Sur, klik hier.

 


Bezoek La Boca Buenos Aires


La Boca is één van de meest bekende wijken van Buenos Aires, en ook de meest toeristische. Persoonlijk vind ik La Boca een beetje overgewaardeerd, maar toch is het wel iets dat je een keer gezien moet hebben. La Boca is niet de veiligste wijk van de stad, maar zolang je op El Caminito blijft is er weinig aan de hand. Je herkent deze straat uit duizenden: kleurrijke huizen, muurschilderingen, de tango op straat en heel veel toeristen. | Ga met de bus direct naar El Caminito, dwaal niet rond door de wijk.

 


Reistips voor in Buenos Aires


Vervoer binnen de stad

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit in welke wijk je verblijft: het openbaar vervoer in Buenos Aires is namelijk heel goed, efficiënt en spotgoedkoop.

Koop een SUBE kaart (dit kan al op de luchthaven) en laad deze op. Opladen kan onder andere bij kioscos waar ‘SUBE’ op staat. De SUBE kaart kun je gebruiken voor zowel de bus als de metro én de trein (niet de Tren de la Costa). Per rit betaal je maximaal 7,50 pesos (€0,36, september 2017).

Het schijnt dat het openbaar vervoer in de toekomst duurder gaat worden, dus geniet nu nog maar van de lage prijzen. Meer informatie over de SUBE kaart en routes.

Je kunt ook met de taxi door de stad, maar dit is uiteraard duurder en eigenlijk niet nodig. Zelf ben ik in twee maanden tijd niet één keer met de taxi gegaan.

Waar te verblijven?

De ideale wijk om te verblijven bestaat wat mij betreft in Buenos Aires niet, maar hangt helemaal af van je persoonlijke voorkeur. Het openbaar vervoer is zo goed dat je makkelijk van de ene naar de andere kant van de stad kunt, dus daarop hoef je de wijk niet per se uit te zoeken.

Bedenk je vooral wat je belangrijk vindt: als je wilt uitgaan en meer levendigheid wilt zou San Telmo een goede optie kunnen zijn. Of Palermo. Meer rust en veiligheid vind je in Recoleta. Wij verbleven twee maanden in Recoleta en voor mij persoonlijk is dat de ideale wijk: rustig, veilig, goed openbaar vervoer en dichtbij vele parken.

Vind hier jouw hotel of hostel in Buenos Aires.

Handige reisgids

Hoewel je met deze lijst wel even vooruit kunt, is er nog veel meer te zien en te doen in Buenos Aires. Een handige reisgids voor nog meer bezienswaardigheden, kaartjes en praktische tips, is de gloednieuwe (2017) Lonely Planet Buenos Aires. Zéker als je langer in deze stad bent dan een paar dagen, heb je veel aan dit boek.

Ontdek Buenos Aires met een gids

 

 

Dagtrips vanuit Buenos Aires

Vanuit Buenos Aires kun je heel gemakkelijk een aantal leuke dag- of meerdaagse trips maken. Welke precies, dat lees je hier!

Verder reizen door Argentinië

Buenos Aires is de perfecte uitvalsbasis voor een rondreis Argentinië. Met de bus naar Mendoza of pak het vliegtuig naar de spectaculaire Iguazu watervallen, op de grens van Argentinië en Brazilië.

 


Buenos Aires: I will be back!


Disclaimer: Dit overzicht is een lijst van plekken waar ik zelf ben geweest. We hebben zoveel mogelijk budget gedaan, dus de meeste betaalde plekken zijn niet in dit overzicht opgenomen. Er is dus nog veel meer te doen in Buenos Aires! In dit artikel is gebruik gemaakt van afilliatie links. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

25 reacties

Mandy 12 oktober 2018 - 15:58

Zo leuk ik eindelijk een gebruik kan maken van je geweldige tips. Begin november ga ik namelijk een weekje naar Buenos Aires. Kan echt niet wachten om je tips te gebruiken!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 oktober 2018 - 21:08

Hoi Mandy, wat super leuk dat je naar BA gaat!!! Heel veel plezier alvast! Liefs

Reply
Kirsten 12 januari 2018 - 06:05

Wij zijn nu aan het einde van onze huwelijksreis door Argentinië en hebben bijna al je tips in Buenos Aires gezien. Het was echt super handig, bedankt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2018 - 11:21

Wat leuk!! Heel graag gedaan! Toffe stad he? 😀

Reply
Kirsten 17 januari 2018 - 14:36

Ja, ik ben echt verliefd geworden op de stad!

Reply
Gerda 9 december 2017 - 11:21

Bedankt voor al deze info, heb ontzettend veel tips op mijn lijstje gezet. In februari zijn we er bijna 4 dagen dus hopenlijk genoeg tijd om een goede indruk van deze syad te krijgen !

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 december 2017 - 10:54

Dankjewel Gerda voor je lieve reactie! Heel fijn dat je er iets aan hebt. Heel veel plezier ook alvast, het is echt een fantastische stad!

Reply
Jeanine 11 oktober 2017 - 15:52

Wat een geweldige tips. Ik denk dat je héél veel reizigers blij maakt met deze blog. Ik vind de plaatjes weer zo ontzettend mooi.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 oktober 2017 - 20:27

Dankjewel voor het compliment! x

Reply
Nesrin 11 oktober 2017 - 11:01

Wauw zoveel moois!
Een Japanse tuin zien staat hier al lang op het lijstje. Je hebt een geweldige stadsgids gemaakt Sabine.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 oktober 2017 - 20:28

Dankjewel! Ik twijfelde eerst erg over de Japanse tuin, omdat ik het eigenlijk liever in de lente wilde bezoeken als alles in bloei staat. Gelukkig zijn we toch gegaan want het was ook nu super mooi. Ooit als we terugkomen ga ik gewoon nog een keer in de lente 😀

Reply
Marije 10 oktober 2017 - 15:26

Wat veel tips! Super handig.
Toch maar eens op mijn lijstje zetten..

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 oktober 2017 - 20:28

Haha ja zeker op die lijst! 😀 Heel leuke stad!

Reply
Yvonne 10 oktober 2017 - 04:40

Dit ziet eruit als een veelzijdige, fijne stad.. ik kan me voorstellen dat je jezelf hier prima kan vermaken. Museo de Arte Popular José Hernández lijkt me fantastisch! Daar zou ik zeker een kijkje willen nemen als we ooit in Buenos Aires zijn. Mooi overzicht heb je gemaakt trouwens!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 oktober 2017 - 20:30

Dankjewel! Ook echt heel veelzijdig. Naar dat museum zijn we de op de laatste dag nog even geweest haha. Was een goede keus!

Reply
Morgaine 10 oktober 2017 - 02:08

Wow, dat is wel heel veel info in 1x, hahahaha daarom ben ik op den duur maar de foto’s gaan kijken, erg mooi weer 😀

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 oktober 2017 - 20:30

Haha heel verstandig, is natuurlijk ook met name interessant als je zelf naar Buenos Aires wilt of er erg in geïnteresseerd bent 😀

Reply
Jessica 10 oktober 2017 - 00:59

Wow Sabine, volgens mij is dit een van de meest uitgebreide posts die ik ooit van je heb gelezen. 😉 Dat moet zo veel werk zijn geweest!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 oktober 2017 - 20:34

Haha ja het was wel even wat werk 🙂 Maar dan heb je ook meteen één artikel waar alles in staat dat je moet weten haha

Reply
yvonne 9 oktober 2017 - 10:52

Wauw! Wat een hoop tips!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 oktober 2017 - 20:36

Haha ja 🙂

Reply
Karlijn 9 oktober 2017 - 08:42

Ik zie het al, ik heb nog lang niet alles gezien in Buenos Aires 😉 . Wat een mooi overzicht, heel goed gedaan!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 oktober 2017 - 20:37

Dankjewel! Buenos Aires is dan ook wel heel groot 🙂 Enorm veel te doen! Ik heb zelf ook nog lang niet alles gezien en gedaan. Moet zeker een keer terug dus haha

Reply
Koen 9 oktober 2017 - 02:26

En jij noemt dit een MINI stadsgids? Indrukwekkend overzicht met mooie foto’s (als altijd).

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 oktober 2017 - 20:38

Ah dankjewel! Haha ja mini… misschien iets groter dan mini 😛

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!