Home Een Colombiaanse bruiloft Een Colombiaanse bruiloft: het ja-woord en meer!

Een Colombiaanse bruiloft: het ja-woord en meer!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

En dan vandaag het vervolg van de Colombiaanse bruiloft in Cartagena! Na ons helemaal mooi gemaakt te hebben vertrokken we naar het prachtige hotel waar het diner en het feest later deze dag zullen plaatsvinden en waar nu eerst de bruid in haar jurk wordt gehesen in de bruidssuite waar ze verblijven. En natuurlijk heb ik (bijna) alles vastgelegd op beeld! In dit artikel neem ik je mee naar het mooiste hotel van Cartagena, zie je hoe het prachtige bruidspaar elkaar het ja-woord geeft in één van de oudste kerken van de stad én geef ik alvast een voorproefje van de avond. Kijk je mee?


Het mooiste hotel van Cartagena: Sofitel Santa Clara

Na het kerkelijk huwelijk zal het diner en het feest plaatsvinden in Sofitel Santa Clara. Jimmy en ik bezochten dit hotel toen ik in de make-up ging, en daarna nog een keer in de suite van het bruidspaar. En ik moet zeggen: dit is wel een héél mooi hotel! Van de buitenkant zie je helemaal niet dat het zo groot en indrukwekkend is, maar zodra je de poort doorloopt kom je in een waar paradijs terecht. Om hier te overnachten betaal je wel minstens tussen de 250 en 300 dollar per nacht, maar dan heb je ook wat.

 

De voorbereiding van de bruid

Jimmy en ik hebben de eer bij de bruid op bezoek te gaan als zij zich aan het omkleden is. De suite is vol met visagisten en camera’s en wij wachten op de bruidsmeisjes om de eerste toost uit te brengen. Er zijn zes bruidsmeisjes die allemaal in het groen gekleed zijn. Mijn schoonmoeder helpt de bruid met haar jurk, wat erg leuk is om te zien. Als mijn schoonzusje klaar is gaan Jimmy en ik met haar op de foto. Ondertussen verwonder ik me over de gigantische hakken die de bruid draagt. Gelukkig verruilt ze deze later op de avond voor iets minder hoge hakken. Als iedereen er klaar voor is gaan Jimmy, zijn moeder en ik met het bloemenbedje waar de ringen op liggen alvast naar de kerk.

 

Het ja-woord in de kerk

Trouwen in Cartagena betekent trouwen in een prachtige kerk. In dit geval vindt het ja-woord plaats in het mooie oude klooster van San Pedro de Claver. Waar best een bijzonder detail aan vastkleeft…

Dit voormalige Jezuïetenklooster uit de 17e eeuw dankt zijn naam aan een Spaanse priester die in het jaar 1610 arriveerde in Cartagena. San Pedro woonde tot zijn dood in 1654 in het klooster, waarna zijn overblijfselen in een glazen kist op het altaar werden bewaard. Tot op de dag van vandaag is nog steeds zijn schedel zichtbaar. Als je goed kijkt zie je de schedel op één foto in dit artikel.

 

Tijdens deze bruiloft wordt een ja-woord gegeven en ringen uitgewisseld, maar eigenlijk zijn mijn schoonzus en haar man een aantal maanden geleden in Duitsland al getrouwd voor de wet. Om het toch nog iets speciaals te geven trouwen ze in Colombia voor de (katholieke) kerk.

Terwijl ik zelf plaatsneem op de voorste rij van de kerk, komen ook de andere gasten binnen.

 

Ik zit direct voor het mooie altaar.

 

De kerk is prachtig versierd met lichtjes en bloemen.

 

En dan is het zover: nadat de bruidegom over de rode loper onder begeleiding van zijn moeder de kerk betrad, is nu de bruid aan de beurt. Een live-band speelt prachtige muziek terwijl mijn schoonvader zijn dochter weggeeft en de bruid en bruidegom elkaar voor het eerst zien. Zowel buiten als binnen de kerk kijken toeristen mee. Na de bruid volgen de zes bruidsmeisjes + bruidsjonkers. Wat een emotioneel moment!

 

De professionele fotograaf kan dit natuurlijk beter vastleggen dan ik:

Fotocredits: Harvin Lewis Fotografia

 

Er worden gebeden voorgelezen in zowel het Spaans als in het Engels. Ook Jimmy leest iets voor.

 

En dan is het tijd voor de ringen! Het bedje met bloemen met daarop de ringen wordt door een heel schattig meisje naar het bruidspaar gebracht.

 

Voordat het bruidspaar de kerk weer uitloopt, worden er eerst foto’s gemaakt met de bruidsmeisjes en bruidsjonkers. Als je goed kijkt zie je dat de schedel van San Pedro de Claver meekijkt…

 

In een koets worden ze door de oude stad van Cartagena teruggebracht naar hotel Santa Clara.

 

Borrelen op het terras voordat het feest losbarst

Er staan een paar bussen klaar die ons terugbrengen naar het hotel. Het bruidspaar is al naar de zaal waar het diner en feest zal plaatsvinden om foto’s te maken, terwijl alle gasten naar het mooie terras van het hotel worden gebracht om de wachttijd te overbruggen met een hapje, een drankje en onderstaand uitzicht. De avond is amper begonnen en mijn voeten doen nu al zeer. Niet op letten en lekker op één van de banken zitten besluit ik.

 

Op het terras is een live-band die het gezellig maakt.

 

Hier wat random foto’s van de gasten.

 

Iedereen gaat met elkaar op de foto. Hier zie je ons samen met een tante en nicht van hem.

 

Er worden foto’s gemaakt die direct worden afgedrukt om in een groot foto-album te plakken met een mooie tekst.

 

Natuurlijk gaan we ook met mijn trotse schoonmoeder op de foto. Wat ziet ze er prachtig uit en wat geniet ze vandaag!

 

De spectaculaire dinerzaal en het typisch Colombiaanse feest!

Na een uurtje wordt de directe familie (ouders, broers en zussen + aanhang) van het bruidspaar naar de feestzaal begeleid om foto’s te maken, waarna het diner en het feest begint. Als ik de zaal binnenkom valt mijn mond open van verbazing: WAUW! Benieuwd naar hoe deze zaal eruit zag en naar het bijzondere diner en typisch Colombiaanse feest? Klik dan hier!


Wil je alles over deze bruiloft teruglezen én zien? Klik dan hier! Ook op de hoogte blijven van onze eigen bruiloft? Volg mij dan op FacebookGoogle+ of via mail!


 

Lees meer!

59 reacties

Anne 14 december 2018 - 11:46

Dag Sabine,
Ik ben benieuwd of jij inmiddels op de hoogte bent van eventuele cadeautjes die vrienden of familie geven aan het stel die gaan trouwen die een bepaald symbool hebben. Bepaalde beeldjes of sieraden of iets symbolisch voor als je net getrouwd bent. Binnenkort ga ik namelijk naar Colombia en bij terugkomst heb ik een Nederlandse bruiloft waarbij ik het leuk vind om iets symbolisch vanuit Colombia mee te nemen.

Hoor graag van je!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2019 - 12:50

Hoi Anne, excuus voor mijn late reactie. Ik zou het zo ook even niet weten eerlijk gezegd haha… Hier geven de meeste mensen geld, heel veel geld. Dat vond ik echt kenmerkend hier, de enorme bedragen die mensen elkaar geven. Ik hoop dat je toch iets leuks gevonden hebt in Colombia om te geven!

Reply
dicky 14 augustus 2016 - 14:52

Wat een geweldig verslag Sabine en wat zag het er als een droom uit,en wat waren jullie samen ook heel mooi.
het zag er allemaal heel sprookjesachtig uit. het bruidje zo mooi,en haar man ook
Ik ben heel benieuwd naar jullie bruiloft, leuk voor jou dat je nu een voorproefje heb kunnen hebben

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 augustus 2016 - 01:20

Dankjewel Dicky! Het was ook echt zo bijzonder, perfect georganiseerd en zo mooi…

Reply
Ester 9 augustus 2016 - 09:34

Wat zien jullie er prachtig uit! Heel bijzonder om mee te maken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 22:07

Dankjewel! 🙂

Reply
Rowan 4 augustus 2016 - 12:08

Prachtige foto’s Sabine! Ik geniet hier echt van! Mooi om te zien!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:38

Dankjewel! Leuk om te horen 🙂

Reply
Marion 4 augustus 2016 - 10:28

Wauw, wat een geweldig mooie foto’s. De bruid is echt geweldig mooi zeg! Echt een droomjurk en dan ook nog die koets! Prachtig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:38

Dankjewel Marion! Ze zag er heel mooi uit. Ik vind bruidjes sowieso altijd heel mooi om naar te kijken. Ben zelf ook al aan het zoeken op internet naar dé jurk hahaha 🙂

Reply
Falderie 3 augustus 2016 - 15:03

Wow, wat een prachtige foto’s!
Zo’n Colombiaanse bruiloft ziet er fantastisch uit!
Benieuwd naar het vervolg.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:36

Dankjewel! Maandag het vervolg en laatste deel online! 😀

Reply
Anna 3 augustus 2016 - 14:52

Wauw, prachtige foto’s zeg. En wat veel ook! Helemaal het gevoel alsof ik er een beetje bij geweest ben. Wat een prachtige outfits allemaal, zo chique!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:35

Dankjewel! 🙂 Ik heb die dag ook echt een stuk of 1000 foto’s geschoten. Echt een werk om alles uit te zoeken haha

Reply
Sanne 3 augustus 2016 - 12:40

Wat een prachtige foto’s. Heel leuk om te zien hoe een Colombiaanse bruiloft eruit ziet.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:35

Dankjewel! Het feest komt maandag, dat was nóg spectaculairder haha

Reply
Emie 3 augustus 2016 - 10:46

We zitten met z’n allen te zwijmelen bij dit sprookjeshuwelijk. En wat zien jullie er filmsterachtig uit saampjes. Kan niet wachten op het volgende deel van deze reportage.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:34

Wat leuk, dankjewel! Het was ook echt een sprookje 😀

Reply
Elaintje 3 augustus 2016 - 10:35

Wauw, een hele serie wordt het haha! Leuk, ik heb in mijn concepten ook een verslagje staan van de Hindoestaanse bruiloft die ik laatst bezocht, maar lang niet zo uitgebreid als bij jou. Toch interessant en bijzonder vooral dit soort dingen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:33

Haha ja het past echt niet in één artikel allemaal 😛 Er komt nog één aflevering: het feest. Nog veel spectaculairder dan tot nu toe! Ben wel benieuwd naar die Hindoestaanse bruiloft trouwens!

Reply
wilma 3 augustus 2016 - 09:59

wat is Holland dan saai he? Maar ook dat land heft mooie locaties. Vind het mooi dat elk land zo zijn Eigen dingen heft, In onze kerk sober,maar dat vinden wij mooi genoeg. Hier veel bruidmeisjes en zo. Kosteres vertelde me onlangs dat ze altijd de onderkant checkt van de schoenen. Als het bruidspaar knielt zien anderen soms een kanjer van een prijssticker…
Jullie gaan wss in Holland trouwen? Wel leuk zo’n international family. Kom je nog eens ergens!
Groet, Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:33

Haha ja echt! De verschillen zijn leuk om te zien inderdaad. In Colombia gaat alles om perfectie, dus ik denk dat de prijsjes er wel af zijn gehaald hahaha. Zou mij trouwens wel kunnen overkomen 😛 Waar wij gaan trouwen komt binnenkort online! 😀 Groetjes!

Reply
Joke 3 augustus 2016 - 08:22

Wauw! Echt indrukwekkend, een sprookjeshuwelijk!! Dan stelde mijn eigen trouwfeest helemaal niets voor. Ben wel al 19 jaar gelukkig getrouwd, dat is toch wel een heel troostende gedachte. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:31

Haha ja echt een sprookje! Het feest was nóg spectaculairder 🙂 Dit is ook wel heel extreem hoor, niet alle bruiloften gaan zo hier. Gelukkig… haha. Wat mooi dat jullie al zo lang getrouwd zijn! Daar gaat het uiteindelijk ook om: niet de bruiloft, maar het huwelijk 🙂

Reply
Nesrin 3 augustus 2016 - 06:07

Prachtige foto’s Sabine en wat een mooie bruid. WOW. Echt een Caps Lock WOW. Ik houd wel van dit soort feestjes 😉

Jij zag er ook bijzonder mooi uit. Ik kijk uit naar meer over deze mooie bruiloft.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:30

Dankjewel! 😀 Het kan nóg spectaculairder hahaha, dat was bij het feest. Ik keek de hele dag mijn ogen uit. Het zou niets voor mij zijn dit, maar wél leuk om mee te maken!

Reply
Esther 3 augustus 2016 - 05:33

Kijk hier voor de rijke geschiedenis van de feestlokatie!
http://www.eltiempo.com/archivo/documento/MAM-832673

Reply
Esther 3 augustus 2016 - 05:30

prachtig Sabine! Dat hotel was, als ik me. Iet vergis, vroeger een klooster. Een van de bieken van Gabriel Garcia Marquez speelt zich daar af…..

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:29

Dankjewel! Oh wat een leuk weetje! Ik ga even die link kijken die je hebt gestuurd!

Reply
Melle 3 augustus 2016 - 04:37

Denk je dat het niet nog mooier en sprankelender kan na de vorige keer. Nou, toch wel! Holy moly wauw wat geweldig mooi en zo tof om een beetje meegenomen te worden met deze ongelofelijk bijzondere bruiloft!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:29

Haha dankjewel! Ja echt spectaculair! Maar dit is nog niets hoor, wacht maar tot het feest dat maandag online komt! Nog veel en veel spectaculairder!

Reply
Morgaine 3 augustus 2016 - 04:01

Wat een prachtige jurk! Say yes to the Dress heeft ze absoluut goed gekozen, hahahahaha

en die kerk, dat hotel, ik schrik me rot van die prijzen, pfffffffffff zit je in een miljonaire familie nu of zo 😉 hahahaha Het ziet er prachtig uit allemaal!

En kan ik mij ook zo indenken dat jullie locatie nu veranderd is van Nederland naar daar? 😉

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:28

Ja hè! Hahaha heel goed gekozen 🙂 Ik schrok ook van de prijzen… en dit is voor de goedkoopste kamer. De suite waarin zij zaten is nog veel duurder. En nee ik zit zeker niet in een miljonairenfamilie haha. Maar arm zijn ze ook niet hoor. Het punt is dat mijn schoonzus en haar man in Zwitserland wonen en werken en in Colombia zijn dingen zoals eten en drinken veel goedkoper. Zij kunnen in Colombia dus wat meer besteden. Haha onze locatie veranderd?? Je leest het heel snel 😛 xx

Reply
Jennifer 3 augustus 2016 - 03:33

Mooie foto’s! Dat meisje die de ringen komt brengen is écht te schattig haha

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:27

Dankjewel! Ja dat vond ik dus ook! Ook de manier hoe ze er naartoe liep: echt té lief 😀

Reply
Thea de Vries 3 augustus 2016 - 03:19

Wat een mooi verslag, mede door de prachtige foto’s die je hebt gemaakt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:26

Dankjewel Thea!

Reply
Carla van Vliet 3 augustus 2016 - 03:13

Wat een prachtige bruid en wat een prachtig feest!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:26

Dankjewel! 🙂

Reply
Natasja 3 augustus 2016 - 03:03

Prachtig in beeld gebracht!! Jullie zien er uit als in een sprookje! Van 1001 nacht. Bruidspaar is prachtig maar jullie ook heel erg mooi!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:26

Dankjewel! 😀 het was ook echt een sprookjesbruiloft! Maandag het feest: echt verbazend spectaculair was dat.

Reply
Billy 3 augustus 2016 - 02:27

wat heb je dit allemaal mooi in beeld gebracht, Sabine!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:25

Dankjewel! 🙂

Reply
Myriam 3 augustus 2016 - 02:21

Wat zagen jullie er allemaal prachtig uit, en wat een mooie locaties. Dit is echt wel een chique bruiloft. Ik denk niet dat iedereen in Colombia op deze manier trouwt. Of heb ik het mis?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:25

Dankjewel! Ja het was zeer chique. Wacht maar totdat je de feestzaal ziet maanden. Het kan nóg mooier 😉 En nee: zéker niet iedereen trouwt zo. Deze bruiloft kost heel heel veel geld, dat kan niet iedereen betalen. Dit is ook wel redelijk typisch voor Cartagena trouwens. Trouwen kan ook veel simpeler, maar wat wel altijd overeen komt is hoeveel aandacht er aan uiterlijk wordt besteed. Dus gasten zien er altijd tot in de puntjes verzorgt uit.

Reply
Margo 3 augustus 2016 - 01:00

Wat tof om ons zo deelgenoot te maken van een Colombiaanse bruiloft! Tot in de puntjes goed verzorgd! Mooie bruid jouw schoonzus! Jullie zien er allemaal zo mooi uit! Heel graag gelezen, Sabine!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:24

😀 Ja echt tot in de puntjes perfect verzorgd. Dankjewel voor je lieve woorden! Ik was ook zo benieuwd naar de jurk: heel mooi!

Reply
Koen 3 augustus 2016 - 00:42

Weet je zeker dat dit Cartagena is en niet Hollywood? 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:23

Hahaha wacht maar tot je de feestzaal ziet, dit is nog niets 😉

Reply
Samaja 3 augustus 2016 - 00:41

O ja, ik ben erg benieuwd naar de feestzaal! Wat zag iedereen er prachtig uit!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:22

Komende maandag 😀 De foto’s uitzoeken is nog een heel werk hahaha 🙂

Reply
sunny mama 3 augustus 2016 - 00:39

Wat een ongelooflijk prachtig feest, zeg!
De bruid zag er geweldig uit. En jij en Jimmy ook, maar dat had ik de vorige keer al gezegd.
Die foto’s maken me al heel nieuwsgierig naar jullie plannen voor de bruiloft.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:22

Ja echt! De jurk was heel mooi. Dat is toch altijd waar iedereen zo nieuwsgierig naar is hahaha. Onze plannen komen snel online!

Reply
Jessica 3 augustus 2016 - 00:20

Wat heb je veel mooie foto’s gemaakt, ziet er goed uit! 🙂 Ik vind het zo knap hoe die vrouwen de hele dag door op van die hoge hakken kunnen lopen, respect hoor!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:21

Dankjewel! Ik snap dat ook nooit nee. Ook in Bogotá, met al die scheve stoepen 😉

Reply
yvonne 2 augustus 2016 - 22:08

Mooi hoor. Wat hebben jij en de fotograaf dit goed vastgelegd!

En die hakken van de bruid… auw. Ik zou voorover vallen als ik daar 2 stappen op zou moeten zetten. 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:21

Dankjewel! Hahaha ja ik zou hetzelfde hebben met die hakken 😛

Reply
Jaixy 2 augustus 2016 - 21:58

Wauw wat een avontuur!!
Wat zagen jullie er mooi uit! Maar ook het bruidspaar zag er geweldig mooi uit!
Mooie foto’s van volgens mij een droomlocatie.

Ik kijk uit naar maandag, je vervolg van dit avontuur.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 augustus 2016 - 20:20

Dankjewel! Ja het bruidspaar was echt heel mooi. De kerk ook trouwens.

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!