Home Een Colombiaanse bruiloft Een Colombiaanse bruiloft: het spectaculaire feest
Een Colombiaanse bruiloft: de dinerzaal en decoratie

Een Colombiaanse bruiloft: het spectaculaire feest

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Vandaag lees je de ontknoping van de Colombiaanse bruiloft in Cartagena: een diner en feest zoals je dit nog nooit zag! Inclusief een show, lichteffecten, het gekke uur en een prachtig live vioolspel. Terwijl de Colombianen dit soort taferelen gewend zijn, keken de Duitsers en ikzelf onze ogen uit. In dit artikel vind je het verslag + vele foto’s van deze spectaculaire avond, lees je wie dit allemaal eigenlijk georganiseerd heeft én geef ik vast een klein geheimpje weg over onze bruiloft. Want de grote vraag is natuurlijk: gaan wij het ook zo Hollywood-achtig aanpakken? Je leest het hier!

Het ‘wauw’ moment: de spectaculaire feest- en dinerzaal

Na het ja-woord en de borrel op het terras werd de directe familie van het bruidspaar naar beneden geroepen om foto’s te maken in de dinerzaal, waar de rest van de avond zal plaatsvinden. Deze zaal bevindt zich in het 5-sterren hotel Santa Clara. We begaven ons met de lift naar de begane grond en werden door één van de organisatoren voor de ingang van de zaal neergezet. Een gewone zaal met mooi gedekte tafels zal wel te gewoontjes zijn dacht ik nog. Maar hoe meer kun je zoiets aankleden? Nou zo dus: toen we eenmaal naar binnen mochten waren we allemaal verbijsterd: WAUW! Zo een mooie dinerzaal heb ik nog nooit gezien…

 

Het diner: de spanning stijgt

Ik dacht dat we nu alle wauw-momenten wel gehad hadden. Maar niet dus. Je zou denken dat ze nu de wijn ‘gewoon’ komen inschenken en ‘gewoon’ het eten komen serveren. Maar het woord ‘gewoon’ komt duidelijk niet voor in het draaiboek van deze wedding planner. Samen met het bruidspaar zitten wij aan de lange tafel. De lichten gingen uit, de spot aan. Aan het einde van de tafel, bij de band en dansvloer kwam rook opstijgen, waaruit opeens monniken in lange zwarte gewaden tevoorschijn kwamen. Met lampen in de hand of een fles wijn. Spannende muziek vult de zaal, waarna de monniken langzaam de zaal inlopen en achter ons komen staan. Niemand weet wat er precies gaat gebeuren. De muziek wordt steeds spannender en opeens worden alle flessen tevoorschijn gehaald en de glazen gevuld. Wat een spektakel! Op het podium neemt een violist plaats die tijdens het diner prachtige muziek speelt terwijl er mooie lichten door de zaal glijden. Dineren was nog nooit zo spectaculair.

 

Na deze spannende manier van wijn inschenken werden er voor het eten eerst nog wat foto’s en video’s gemaakt door de aanwezige foto- en videografen.

 

En toen werd het diner geserveerd.

 

Het feest: dancing your heart out!

Na het toetje werd de violist vervangen door een live band, die tot 3 uur in de ochtend de zaal vult met Colombiaanse muziek. De eerste dans is natuurlijk voor het bruidspaar, waarvan de bruid heel goed kan dansen en de bruidegom helemaal niet. Al snel volgen meer mensen en zo wordt er steeds afgewisseld. Even dansen, even zitten, even dansen, even zitten. Ik kan niet echt dansen, maar met een man die wél kan dansen is dat geen enkel probleem. De hele nacht waren we op de dansvloer te vinden. Jimmy leidde me over de dansvloer door de salsa en weet ik wat allemaal alsof het niets was. Opeens gaat alles vanzelf. Echt súperleuk!

 

Hora loca: het gekke uur

Klokslag 12 uur: tijd voor hora loca (het gekke uur). Verkleedspullen worden uitgedeeld en de vrouwen krijgen gouden platte schoentjes om de hoge hakken te vervangen (yes!). De gasten zetten maskers of hoeden op. Ook zijn er gekleurde stropdassen en kettingen. Na een paar minuten komen er professionele dansers de zaal binnen die een geweldige show opvoeren en ons meenemen in het ritme van Cartagena. Een ritme dat op geen enkele manier is bij te benen trouwens. Hora loca is typisch voor bruiloften in Colombia (en volgens mij ook in de rest van Latijns Amerika) en is echt heel apart om mee te maken. Het duurt trouwens geen uur, maar ongeveer 20 minuten. Als de dansers de zaal weer uit zijn gaat het feest gewoon weer door waar het gebleven was.

 

Om een idee te krijgen van hoe dit er aan toe gaat, kun je (een stukje van) dit filmpje kijken van (een wat minder heftig) hora loca tijdens een (minder chique) andere bruiloft:

 

Het einde: het bruidsboeket

Opeens was het 3 uur. De tijd vloog voorbij. Het enige dat nog rest is het gooien van het bruidsboeket. De overgebleven (nog) ongetrouwde dames gaan er klaar voor staan en de bruid gooit het boeket in de groep, dat wordt gevangen door een nicht van haar. Daarna gaan we ook nog even met z’n allen op de foto natuurlijk. Voordat ik eindelijk in bed lig is het al 5 uur in de ochtend. Maar het was het waard: een topfeest en onvergetelijke bruiloft!

 

Wie organiseerde deze sprookjesbruiloft?

In Colombia vind je diverse wedding planners die je bruiloft als een sprookje maken. Colombianen streven naar perfectie, en ook dit wordt tot in de puntjes verzorgd. De bruiloft van mijn schoonzus is georganiseerd door één van haar beste vriendinnen: wedding planner Stephanie Escalante en haar bedrijf Stephanie Escalante Life Events. Stephanie regelt bruiloften door het hele land, voor Colombianen en voor buitenlanders die graag in Colombia willen trouwen. Het klinkt misschien gek, maar Cartagena is absoluut een geweldige buitenland-bestemming om te trouwen. Wil je meer informatie of simpelweg inspiratie opdoen voor je eigen bruiloft of feest? Kijk dan eens op haar Facebook pagina of (privé) Instagram account.

 

Een tipje van de sluier: zijn wij geïnspireerd door deze bruiloft?

Wat was dít gaaf zeg! Ook de Duitsers waren totaal onder de indruk. Ik was wel nieuwsgierig of zij na het meemaken van dit spektakel ook zo een bruiloft zouden willen hebben. Het antwoord was steevast: nee. En dat geldt ook voor onszelf. Het is fantastisch om zoiets mee te maken, maar naast dat dit hartstikke duur is hopen wij het iets losser en minder uitbundig aan te pakken. Daarnaast past deze grote luxe perfect bij mijn schoonzus en haar man, maar is niet iets voor Jimmy en mij. Dus het antwoord op de vraag: nee, onze plannen worden op basis van deze bruiloft niet veranderd. Over een jaar komt er dus geen herhaling van dit tafereel. Wat er dan wél is veranderd aan onze trouwplannen, dat lees je volgende week maandag!


Wil je alles over deze bruiloft teruglezen én zien? Klik dan hier! Ook op de hoogte blijven van onze eigen bruiloft? Volg mij dan op FacebookGoogle+ of via mail!


 

Lees meer!

54 reacties

evenementen organisator 7 augustus 2019 - 06:50

Leuk artikel om te lezen en mooie foto’s.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 augustus 2019 - 11:37

Dankjewel!

Reply
Michelle 18 augustus 2016 - 14:55

Oh wauw wat een prachtige zaal zeg! Ook zo mooi met al die lichtjes en versieringen..

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 augustus 2016 - 19:08

Ja mooi hè? Vond m ook zeer bijzonder 🙂

Reply
Koen 11 augustus 2016 - 01:25

Weet je zeker dat je dit niet hebt gedroomd? Dit lijken scènes uit een Hollywood-film. Mijn hemel. Als theater-man kan ik hier wel van genieten. En ik dacht dat onze bruiloft in Mozambique bijzonder was … maar nee, wow. Ik hoop dat het getrouwde koppel ook gelukkig kan zijn met een spiegel-eitje op een broodje of een eenvoudige raclette als ze weer tuis zijn in Zwitserland. En jullie gaan d’r vast ook iets moois van maken … op jullie eigen manier … veel voorpret met alle voorbereidingen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 augustus 2016 - 00:59

Haha ja het was echt bijna een droom 😀 Ja dat hoop ik ook, het zijn wel mensen die erg gesteld zijn op luxe. Dat spatte er ook vanaf trouwens haha 🙂

Reply
Nederlander in Cali 10 augustus 2016 - 19:05

Ik heb met plezier, maar ook met verbazing, je blogs gelezen over het huwelijksfeest. Geweldig mooi allemaal en natuurlijk hartstikke leuk om mee te maken en ik gun jullie op je huwelijk net zo’n feest.
Wonend in Colombia weet ik echter dat een dergelijk feest in het duurste hotel van Cartagena alleen voorbehouden is aan een kleine minderheid van de Colombiaanse bevolking. De meerderheid kan zich dat niet veroorloven, wat niet wil zeggen dat ze er geen uitbundig feest van maken, want uitbundig is een Colombiaans feest altijd. Voor de gemiddelde Colombiaan is dit iets uit een andere wereld waar zij geen deel van uitmaken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2016 - 19:12

Dankjewel voor je reactie! Zoals ik aangaf in het artikel: dit willen wij zeker niet zo 🙂 Vind het veel te uitbundig en over the top, de essentie gaat een beetje weg zo. En het klopt inderdaad dat dit maar voor een handjevol Colombianen is weggelegd. Degenen die trouwden wonen ook niet in Colombia, maar in Zwitserland. Al jaren werken ze daar en dan is dit natuurlijk wat makkelijker te betalen. Wij zouden dit ook helemaal niet kunnen betalen. Wij trouwen trouwens ook in Nederland 🙂

Reply
Esther 10 augustus 2016 - 17:07

Wat leuk die hora loca, ik had daar nog niet van gehoord, en wij hadden het ook niet. Wij hadden wel het bruidsboeket en ook de schoenen van de vrijgezelle mannen die onder mijn jurk verstopt gingen. Pedro moest een schoen “trekken” en de eigenaar zou dan de eerste zijn die ging trouwen….net als het boeket zeg maar!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2016 - 19:13

Haha wat grappig! Dat gebeurde hier dan weer niet 😀 Die hora loca was ook wel echt loca hahaha

Reply
diana 9 augustus 2016 - 10:18

Echt heel leuk om die bruiloft zo mee te maken via je blog. Het ziet er echt geweldig uit allemaal. En de jurk staat je ook prachtig.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 22:08

Dankjewel! Was ook zo gaaf! Hoe zou dat allemaal op Curacao gaan? Waarschijnlijk ook heel anders dan in NL 🙂

Reply
Esther 10 augustus 2016 - 17:06

ha mijn nichtje daar net (low-budget) getrouwd. Op het strand! En daarna een feest op een lokatie dat je mag huren en dan alles zelf mag doen, moeder van de bruid (mijn tante) bakte de taart (vind ik echt knap met die hitte…), de ene helft van de familie verzorgde de lunch, de andere helft het diner, muziek erbij…dansen maar! Wat ik op de foto’s zag was deze Peruaans-Hollandse bruiloft op Curacao heeeeeeel anders dan die van je schoonzus maar ook echt heel leuk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 augustus 2016 - 19:14

Ohja je nichtje ging trouwen! Leuk! Klinkt ook echt heel tof zo aan het strand 😀 Ik zou ook graag nog eens een andere Colombiaanse bruiloft meemaken, een normale zeg maar haha 🙂

Reply
Roos 9 augustus 2016 - 08:58

Het kon dus wel uitbundiger, wauw! Wat een spektakel zeg. Dat hola loca lijkt me erg grappig, haha. Lijkt me super om bij te wonen, maar snap goed jullie keuze om het iets minder uitbundig aan te pakken. Zou zelf ook ietsje minder groots willen, haha. Wel een superervaring. Dank voor het delen! 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 22:06

Ja het kon zeker uitbundiger 🙂 Had ik zelf in het begin ook niet zo verwacht eigenlijk… Het was heel leuk maar ik denk dat ik een beetje té Nederlands ben voor dit hahaha

Reply
Carla van Vliet 9 augustus 2016 - 07:09

Zo!!! Dit is nog eens feestvieren zeg! Wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 22:06

Dankjewel! Ja die Colombianen kunnen er wat van haha 🙂

Reply
wilma 8 augustus 2016 - 14:16

pffft, heftig hoor! Niets voor mij dus. maar het is leuk voor je om het meegemaakt te hebben. Ze moeten een hollandse bruiloft maar saai vinden dan. Kunnen ze zien dat het ook gewoon kan toch? Ha, ik ben dus geen feest neus.
Wel leuk om het zo te lezen hoor. Je hebt vast lekker lang uitgeslapen.
Ben benieuwd naar maandag!!
Groet, Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 22:05

Haha ja behoorlijk heftig! Ook veel te uitbundig voor mij hoor, maar wel leuk om eens meegemaakt te hebben. Ik heb helaas niet zo heel lang uitgeslapen. Ik zit nogal vast in een ritme dus zo laat naar bed levert een heel slechte nacht op. Ben ook weer ziek geworden de week erna, slaapgebrek denk ik 🙂

Reply
Zo simpel is dan geluk 8 augustus 2016 - 12:45

Wauw, die dinerzaal, wat een plaatje. Echt alles is uit de kast gehaald om er een memorabele avond van te maken. Geweldig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 22:04

Ja echt alles uit de kast gehaald! Was geweldig om mee te maken allemaal. Vooral al die luxe en glamour 🙂 Maar het zelf zo dat wil ik dan weer niet haha

Reply
Kim 8 augustus 2016 - 10:40

Wauw, wat is dit gaaf zeg! Echt ik heb met verbazing de foto’s bekeken. Zo mooi!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 22:03

Dankjewel! Ja was heel bijzonder dit allemaal, had niet eens een idee dat een bruiloft ook zo kon gaan haha

Reply
Els 8 augustus 2016 - 07:19

Wat een spektakel! Maar toch stiekem blij dat het bij jullie wat eenvoudiger wordt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 22:02

Haha ja dat kan ik me helemaal voorstellen 🙂 x

Reply
Myriam 8 augustus 2016 - 05:28

Wow, wat een spektakel. Heerlijk om een keer mee te maken, maar voor mezelf zou ik het toch ook een stuk rustiger willen. Ik kijk al uit naar volgende week maandag!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 22:02

Ja echt een spektakel! Ook zo grappig hoe de Duitsers hun ogen uitkeken. Ik ben dan nog wel uitbundige Colombianen gewend, voor hen was het überhaupt de eerste keer in het land haha 🙂

Reply
Kimber - Reisgenie 8 augustus 2016 - 04:27

WOW hahaha, dat is wat je noemt ‘over the top’. Maar wat ontzettend gaaf dat je dit mee hebt mogen maken joh! Geweldig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 22:01

Haha ja precies, dat is de juiste beschrijving in dit geval 😀 Was supergaaf om mee te maken, maar we gaan het dus niet zelf over doen haha 🙂

Reply
Natasja 8 augustus 2016 - 04:19

Wauw wat ziet het er allemaal prachtig en mooi uit! Zoals ik al eerder schreef als een sprookje van 1001 nacht!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 22:01

Ja precies! Dat was het helemaal 🙂

Reply
Morgaine 8 augustus 2016 - 02:53

Jij kwam onverwacht in studio 21 de dinnershow van Aalsmeer terecht maar dan daar ipv hier, hahahaha

OMG. …. spectaculair, misschien wel iets teveel, lol. Wel erg leuk om ooit een keer mee gemaakt te hebben, en ik ben erg benieuwd welke kant jullie opgaan 😀

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 22:01

Hahaha ja precies! 😛 En dan waarschijnlijk nóg spectaculairder 😛 😀 Maar nee voor ons dit ook niet hoor! Een beetje té voor een nuchtere Hollandse 😉 x

Reply
Deborah 8 augustus 2016 - 02:41

Wauw!! Wat een spektakel en een prachtig aangeklede zaal. Alsof je zo een sprookje binnenstapt.
Mooie foto’s ook.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 21:59

Ja precies: het was echt een sprookje! Die zaal verbaasde me ook best wel eigenlijk, had het niet zo extreem mooi aangekleed verwacht. De foto’s waren nog een uitdaging in het donker haha

Reply
Jennifer 8 augustus 2016 - 01:55

Wat een spektakel haha. Ik zou ook niet zelf zo’n bruiloft willen hebben, maar het lijkt me leuk om een keer mee te maken

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 21:58

Haha nee wij dus ook niet 🙂 Maar het meemaken is helemaal leuk 😀

Reply
Margo 8 augustus 2016 - 01:39

Super om ons deelgenoot te maken van dit enorme feest, Sabine!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 21:58

Jazeker! Dankjewel! Vind het zelf ook wel een leuke herinnering 🙂

Reply
sunny mama 8 augustus 2016 - 01:25

Jongens jongens toch… Wat een spektakel!
Wat dat betreft en ik het volledig met je eens. Om dit als gast mee te maken, lijkt mij bijzonder leuk, maar zelf zou ik ook een andere voorkeur hebben. Mocht ik ooit trouwen, dan gaat mijn voorkeur er zelfs naar uit om het allemaal zo klein en intiem mogelijk te houden.
Ik ben heel benieuwd naar jullie plannen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 21:57

Haha ja precies! Klein en intiem is ook ons streven 🙂 Maar wel heel leuk om dit meegemaakt te hebben. Is wel echt typisch Colombiaans dat uitpakken 🙂

Reply
Sanne 8 augustus 2016 - 01:15

Wowiiiiie wat een spektakel! Erg gaaf om dat zo via de foto’s en je blog mee te krijgen! Maar kan me ook voorstellen dat je zelf voor iets meer low key zou gaan, zou ik zelf ook hebben. Ware het niet dat ik uberhaupt niet ga trouwen 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 21:56

Haha zeg nooit nooit 😉 Ik wilde ook nooit trouwen 😛 Maar inderdaad: supermooi en spectaculair dit, maar niet voor ons 😀

Reply
Falderie 8 augustus 2016 - 01:00

Wow, prachtig!
Lijkt me fantastisch om eens naar zo’n bruiloft te gaan, maar zelf hebben we het toch ook iets bescheidener gehouden… 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 21:56

Ja supermooi! Wij zouden het dus ook niet zo aanpakken. Maar het een keer meemaken is superleuk! 🙂

Reply
Samaja 8 augustus 2016 - 00:48

Wat een prachtige feestzaal! Mijn eerste gedachte was inderdaad wel dat dit een fortuin moet gekost hebben. En in vergelijking daarmee zag onze Belgische feestzaal er maar gewoontjes uit ;-). Ik ben alleszins benieuwd naar jullie plannen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 21:55

Haha ja in Nederland ziet ook alles er maar gewoontjes uit vergeleken met dit haha 😀 Het was wel heel prachtig moet ik zeggen!

Reply
Joke 8 augustus 2016 - 00:31

Amai, wat een spektakel! Wel eens fijn om mee te maken, dat wel. Kan me voorstellen dat jullie het toch wat bescheidener willen houden. De essentie lijkt me wat verloren te gaan op deze manier. Ik hoop voor hen dat het niet te veel boven hun stand was op financieel vlak dan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 21:54

Daarmee ben ik het helemaal met je eens Joke: de essentie verdwijnt een beetje. Omdat ze in Zwitserland wonen kunnen zij dit in het wat goedkopere Colombia beter betalen, maar nog steeds zal dit niet normaal duur zijn geweest..

Reply
Thomas Pannenkoek 7 augustus 2016 - 23:53

Niet normaal, dit.
En nadien je ganse leven afbetalen aan de lening voor dit feest?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 21:53

Haha ja precies, waarschijnlijk 🙂

Reply
Jaixy 7 augustus 2016 - 22:31

Wat een onwijs gave foto’s en filmpjes!!
Wauw!!! Wat een ervaring!! Wat gaaf!!
Wat zullen jullie nagenieten.

Maar ook juist leuk om te lezen hoe jullie zelf tegen jullie bruiloft aan kijken.
Dat wordt ook echt een mooi feest! Wat helemaal bij jullie past!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 augustus 2016 - 21:53

Dankjewel! Het is echt belangrijk dat je iets kiest wat bij je past, dat heb ik nu ook al gemerkt haha. Het was in ieder geval heel tof!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!