Home Nederland Dagje weg | De Zaanse Schans: Nederland op z’n mooist
De Zaanse Schans: Nederland op zijn mooist

Dagje weg | De Zaanse Schans: Nederland op z’n mooist

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Daar zitten we dan. Op de bank bij mijn ouders. We hebben vier dagen in Nederland: wat gaan we doen? Broertje en schoonzusje moeten ergens bij Zaandam zijn die middag. Dus waarom niet naar de Zaanse Schans? Zo wordt geopperd. Tja, de Zaanse Schans. Nooit geweest. Bij de Zaanse Schans denk ik altijd aan miljoenen Japanners met een paar molentjes op de achtergrond. Zou dat echt zo zijn? Nu ben ik wel benieuwd. Dus verdelen we ons over twee auto’s en rijden in een uurtje richting noorden. Eenmaal geparkeerd (9 euro!) en uitgestapt lopen we in de kou mét zon richting de Zaanse Schans. De molens doemen op. Een beeld dat opeens heel anders is dan in mijn gedachten. Het doet me denken aan oude foto’s van Nederland, schaatsen op houten latjes, historie. Zonder Japanners. Ik blijf abrupt stilstaan en aanschouw met trots dit bijzondere tafereel: dit is liefde op het eerste gezicht.

 


Op de Zaanse Schans


De prachtige Oudhollandse houten molens en huisjes uit de 18e en 19e eeuw, schattige bruggetjes, klompen overal… ik raak maar niet uitgekeken op dit Hollandse plaatje. We besluiten eerst als echte toeristen op de foto te gaan zittend in de grote klompen. Want met al die mooie uitzichten is dit natuurlijk dé plaats om dit bijzondere samenzijn vast te leggen.

 


Het klompenmuseum


Vervolgens gaan we naar het klompenmuseum. Jeetje wat interessant! Weet jij hoe ze eigenlijk klompen maken? Een life demonstratie laat zien dat van een kletsnat stuk hout je binnen 5 minuten een klomp hebt gemaakt, met de machine. Met de hand duurt het een halfuur. Moet vervolgens een tijd drogen en dan geverfd (of niet) worden. Gelukkig kan ik mezelf in de hand houden en lukt het me om te voorkomen nu niet met een paar klompen opgescheept te zitten. Maar mooi zijn ze wel!

 


Lunchen met pannenkoeken


Dan volgt de lunch alweer. We hadden eigenlijk gepland, nu Rik en Priscilla weg moeten, om naar Haarlem te gaan. Maar we vinden het hier zo leuk en hebben nog niet de helft gezien, dus blijven we. Maar eerst pannenkoeken eten! Met appel en kaneel: mijn favoriet! Heerlijk zeg, wat is dít genieten.

 


De molens op de Zaanse Schans


En dan de molens! Een oliemolen, korenmolen, verfmolen, specerijenmolen… en nog veel meer! Met de Zaan, de weilanden, de wind, het riet… prachtig gewoon. We gaan er bij een paar naar binnen, maar bij de meesten moet betaald worden (4 euro pp) en dat doen we niet. Nederland is echt hartstikke duur zo blijkt opeens.

 


Na een jaar weer samen op de foto


Met al die mooie molens en natuur vallen er een hoop foto’s te maken. Mam met molen. Pap met molen. Jimmy met molen. Rik en Priscilla met molen. Samen met molen. Echt, hoe tof is dit!

 

En koud dat het is!

 


Oudhollands snoepwinkeltje op de Zaanse Schans


En naast die molens is er ook het dorpje om doorheen te wandelen. Want eigenlijk is de Zaanse Schans gewoon een buurt in Zaandam. Nog meer schattige knalgroene huisjes, sommigen zijn bewoond, in anderen zit een winkeltje of museum. We gaan het Oudhollandse snoepwinkeltje van binnen bekijken. Je raadt het al: vol met Oudhollands snoep! Hoe leuk is dat om te zien! En ja ze verkopen ook oliebollen, dus kan ik mijn doel om minstens één oliebol te eten tijdens dit bezoek ook meteen wegstrepen. Helemaal onder de poedersuiker, maar lekker dat ze waren!

 


De Zaanse Schans: ontdek Nederland op z’n mooist!


Het is hier zo geweldig mooi, gezellig, koud… ik wil helemaal nog niet weg! Maar zonder dat we er ook maar ietsan hebben gemerkt, is de tijd voorbij gevlogen. Opeens is het 5 uur en lopen we hier in plaats van een ochtendje al de hele dag rond. Na een staalblauwe lucht begint de boel opeens te betrekken. Een teken dat het tijd is om op te stappen. We slaan Haarlem over en rijden vol enthousiasme terug naar huis. Wat een mooie herinnering zeg! Een op en top Hollands dagje. Ongelooflijk dat ik eigenlijk maar weinig van het mooie Nederland heb gezien. Azië, Afrika, Midden-Oosten, Zuid-Amerika… maar mijn eigen land heb ik voor het gemak maar gewoon even overgeslagen. De Zaanse Schans blijkt een perfect dagje uit om Nederland te ontdekken. Meteen mijn favoriet! Ben jij al in de Zaanse Schans geweest?

 


Ik vraag het me nu al af: waar in Nederland kunnen we nog meer zo een wauw-moment vinden? Inmiddels heb ik ook Kinderdijk bezocht. Klik op de link om te lezen of dit net zo mooi was als de Zaanse Schans. Wat vind jij mooier: Kinderdijk of de Zaanse Schans?


Lees meer!

100 reacties

Zeezicht 23 november 2016 - 05:39

Ik woon in de buurt van de Zaanse Schans. Om te parkeren kun je beter in de buurt van de fabrieken parkeren, daar is het gratis. Wel een hele leuke blog

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 november 2016 - 18:37

Bedankt voor de nuttige tip! De meeste bezoekers weten dit ongetwijfeld niet 🙂

Reply
Neelke 20 mei 2016 - 15:21

Hee wat een leuk blogje! Het idee dat Nederland echt heel leuk is, maar dat we eigenlijk veel te druk zijn met de rest van de wereld, dat was ook eigenlijk precies het idee waar ik mijn blog mee ben begonnen. De Zaanse Schans is heel leuk! Toeristisch, maar echt heel leuk. Ik was er een paar maanden geleden. Leuk om jouw dag ook zo mee te maken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 mei 2016 - 22:00

Dankjewel! Haha ja dat klopt inderdaad, ik had ook nooit tijd voor mij eigen land moet ik toegeven 🙂 Pas als je er niet meer woont ga je het opeens meer waarderen. Toen wij er waren was het gelukkig niet zo toeristisch, zal wel komen doordat het ijskoud was en een dag voor kerst haha 🙂

Reply
Judith | Worldwife.nl 19 maart 2016 - 06:38

Mooie foto’s! Met Pinksteren ga ik een roadtrip maken door Nederland en zullen we oa de Zaanse Schans bezoeken. Maar ook de Deltawerken, Kinderdijk, de bloembollenvelden, de Afsluitdijk, Giethoorn, NP Dwingelderveld, Staphorst, de Sallandse heuvelrug, de Veluwe en Wijk bij Duurstede. Er is zoveel moois in Nederland! Volendam, Edam en Marken zijn superleuk, de Loonse en Drunense duinen, steden als Rotterdam, Breda, Deventer, activitieten als fietsen door ’t Gooi, varen door de Amsterdamse grachten, wadlopen in Friesland en zo kan ik nog wel even doorgaan 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 maart 2016 - 10:37

Dankjewel! Leuk dat je een roadtrip door NL gaat maken, moet ik eigenlijk ook eens doen 😉 Volendam is ook heel leuk, Amsterdam zo mooi, net als ’t Gooi. Maar nog veel te weinig heb ik gezien van NL. Jij heel veel plezier!

Reply
Judith | Worldwife.nl 20 maart 2016 - 11:08

Dank je wel. Dat gaat vast lukken!

Reply
Yvonne 10 maart 2016 - 05:14

Prachtige foto’s weer! Wij zijn een paar jaar geleden bewust alle Nederlandse trekpleisters af gegaan, vonden het echt niet meer kunnen om wel naar bv India en China te gaan en daar zoveel gezien te hebben en dan niet eens op de mooie plekken in ons eigen land geweest te zijn. Het klompenmuseum hebben wij trouwens niet gezien, misschien tijd voor een 2de ronde 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 maart 2016 - 09:58

Dankjewel! Leuk dat jullie dat hebben gedaan! Moet ik ook écht nog eens doen, ken er wel een hoop, maar de meesten niet haha. Dat klompenmuseum was voor mij echt totaal nieuw, nooit geweten dat het zo makkelijk is om een klomp te maken 😀

Reply
Kaoutar 10 februari 2016 - 08:36

Zaanse Schans is superleuk! Ik was er vorige zomer gegaan toen het supermooi weer was. Dan is het ook een stuk leuker dan dat het waait en koud is. Ik wist niet eens dat een Klompenmuseum bestond haha 😀

Reply
Sabine 10 februari 2016 - 14:27

Leuk dat je er ook bent geweest!! In de zomer lijkt het me ook heel mooi. Het was nu koud, maar dat had ook wel weer wat. Dat klompenmuseum is echt leuk! 😀

Reply
Katie | Trends 4 Travel 9 februari 2016 - 15:41

Haha ik had precies hetzelfde beeld ‘miljoenen Japanners met een paar molentjes op de achtergrond’. Maar dat beeld is nu wel veranderd. Mooi zeg! Wat gek dat je je ‘eigen’ land vaak vergeet te ontdekken inderdaad.

Reply
Sabine 9 februari 2016 - 15:43

Leuk dat je deze ook gelezen hebt! Ja echt zo jammer, want NL is zo mooi! 😀 Leuk uitje dit hoor om een keertje te doen. Ik kan me wel zo voorstellen dat er in de vakantieperiodes wel veel Japanners zijn… 😉

Reply
Koen 8 februari 2016 - 14:17

Grappig en herkenbaar. Ik ben er voor het eerst naar toegewenst met Isabel. Toen zij voor het eerst in Nederland was in 2012. We we genieten nog steeds van de ‘foto-kalender’ van de Zaanse Schans – ook typisch iets voor toeristen (in eigen land).

Reply
Sabine 8 februari 2016 - 15:06

Leuk dat jullie er ook zijn geweest! Is zo mooi dat ik me goed kan voorstellen dat je graag naar foto’s kijkt. Doe ik ook veel. Zal voor Isabel wel een heel leuke ervaring zijn geweest met al die molens 😀

Reply
Simone 2 februari 2016 - 17:05

Wauw wat een prachtige plek! Ik denk meteen aan mijn nieuwe blog en dat dit plekje echt perfect zou zijn om te beschrijven voor mijn blog! Ik denk dat ik eens tripjes ga plannen binnenkort! Ik hou van die oud Hollandse huisjes en oude ambachten. En pannenkoeken! Wat is NL duur hè. Uitbuiters zijn we toch hier haha! Wat leuk dat jullie een cultureel uitje hebben gedaan tijdens jullie dagen in Nederland!

Het mooiste plekje in Nederland? Ik vond de omgeving van Valkenburg heel erg mooi. De grotten, het rodelen, het dorpje daar en het uitzicht vanuit het kasteel. Verder heeft Drenthe hele mooie natuur!

Reply
Sabine 2 februari 2016 - 17:36

Dankjewel voor je lieve reactie! Voor jouw andere blog is het inderdaad ideaal zo een uitje. Er valt over de geschiedenis natuurlijk ook veel meer te vertellen! Ja Valkenburg heb ik al meer als tip gekregen. Leuk! Ik ben er nog nooit geweest dus zou tof zijn om dat de volgende keer te kunnen doen. Jammer inderdaad dat NL zo duur is, met een Colombiaans salaris wordt je dan enigszins beperkt in wat je kunt uitgeven haha

Reply
Ester 2 februari 2016 - 16:14

Mooie foto’s Sabine! Wat een professional 🙂

Reply
Sabine 2 februari 2016 - 17:34

Haha dankjewel! Half van mij, half van Jimmy 😀

Reply
Jessica 1 februari 2016 - 16:54

Haha geweldig Sab! Ik zie dat je weer enthousiast met je camera aan de slag was in Nederland 😉 Ik vind Zeeland een hele fijne provincie, maar bij ons in Brabant zijn er ook nog wel mooie plekjes! 🙂 Als je de volgende keer in Nederland bent (en ik ben er toevallig ook ;p) moet je maar eens deze kant verkennen! 😉

Reply
Sabine 2 februari 2016 - 09:08

Hahaha ja joh dat was weer een groot gevecht over wie de foto’s mocht maken 😛 Uiteindelijk half/half geworden denk ik. Jimmy vond het veel te koud om m vast te houden hahaha. Zeeland ken ik dus gewoon niet… Brabant wel een beetje, maar lang niet alles. Ik kom dus zeker bij je langs hoor!!!

Reply
Ilse 1 februari 2016 - 14:25

Leek me een leuk uitje!

Reply
Sabine 2 februari 2016 - 09:06

Ja was echt heel leuk, gezellig en ontzettend mooi!

Reply
Lex 1 februari 2016 - 02:51

@Sabine: Als je hier al ondersteboven van bent; probeer dan s zomerdag het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen eens. Minstens even authentiek; geen associatie met Japanners whatsoever.

Lex

Reply
Sabine 1 februari 2016 - 07:56

Bedankt voor je reactie! Daar wil ik absoluut een keertje heen, naar het Zuiderzeemuseum! Ben er volgens mij ooit wel eens geweest toen ik klein was, maar dat kan ik me niet meer herinneren. Tijd om weer eens terug te gaan dus 😀

Reply
sunny mama 1 februari 2016 - 02:47

Die ‘Hollandse wintertemperaturen’ zullen voor Jimmy wel even wennen zijn geweest! Heeft hij dergelijke temperaturen ooit eerder meegemaakt?
Nooit gedacht dat een paar klompen binnen een half uurtje handmatig vervaardigd kan worden.
Zo te zien was het een ontzettend leuk uitstapje. Mooie foto’s ook!

Reply
Sabine 1 februari 2016 - 07:55

Haha ja voor mij ook hoor! Ben dat totaal niet meer gewend die kou. Jimmy heeft het zeker eerder meegemaakt, is ook wel eens op wintersport geweest. Maar echt prettig vind hij die kou niet haha. Was inderdaad een geweldig uitstapje! Dankjewel!

Reply
Miriam 31 januari 2016 - 15:01

Wat een mooie dagen en foto’s zeg, vast erg van genoten!! Ik zeg altijd: Er gaat niets boven..Groningen. Maar ja, ik ben misschien ook iets bevooroordeeld omdat ik daar woon XD

Reply
Sabine 31 januari 2016 - 15:35

Dankjewel! Groningen is ook supermooi! Al ken ik het niet zo goed moet ik eerlijk zeggen. Ben er alleen enkele keren geweest.

Reply
Faabs 31 januari 2016 - 13:25

Hmmm ik heb weer een idee opgedaan om eens met de kinderen te ondernemen :-). Enne je site is prachtig geworden, top !

Reply
Sabine 31 januari 2016 - 15:35

Ja zeker! De kinderen zullen het heel leuk vinden met alles wat er is te doen. En de pannenkoeken ook natuurlijk 😉 En dankjewel! Ben ook erg blij met de nieuwe site 🙂

Reply
Anna 31 januari 2016 - 12:02

Haha, oer Hollands! Wat leuk :). Tof dat je het zo naar je zin had daar. Ik moet zeggen dat ik daar ook nog nooit geweest ben, zou inderdaad ook denken aan honderden Japanners… Zo zie je maar weer: als je ergens heen gaat zonder (goede) verwachtingen, kan het zomaar eens heel leuk worden!

Reply
Sabine 31 januari 2016 - 12:11

Haha ja die Japanners zitten echt altijd op dit soort plekken 🙂 Maar echt er waren er maar heel weinig! We waren er ook wel met de kerst, dat zal wel uitmaken… 🙂

Reply
denise 31 januari 2016 - 10:30

Mooie foto’s Sabine! Ik vind zelf de veluwe erg mooi!

Reply
Sabine 31 januari 2016 - 12:10

Dankjewel! Ja de Veluwe is prachtig! Ben ik ook al heel lang niet meer geweest!

Reply
Carla van Vliet 31 januari 2016 - 09:03

Haha wat leuk! Je zag misschien niet veel Japanners maar je deed wel net als zij…. iedereen apart op de foto met de molen… 🙂

Reply
Sabine 31 januari 2016 - 12:09

Hahaha ja precies!! Was helemaal niet oer Hollands maar juist a la Japanners 😛

Reply
Wanda 31 januari 2016 - 08:00

Wow Sabine, je hebt me overtuigd hoor! Ik zet de Zaanse Schans op mijn lijst! Had er natuurlijk wel van gehoord maar net als jij ook altijd het idee dat het er stikte van de Japanners en dan vind ik het direct een stuk minder leuk worden. Niks ten nadele van Japanners hoor maar ik ga nu eenmaal voor de foto’s en hoef daar echt geen busladingen toeristen bij te hebben.

Reply
Sabine 31 januari 2016 - 12:08

Haha ja het viel reuze mee met de Japanners! Ze waren er wel, maar echt heel weinig. Zou je bezoek wel goed plannen en niet in de zomervakantie gaan ofzo. Dit was echt een rustige dag, dus je kunt ook nog even wachten tot 24 december ofzo hahaha

Reply
Florentine 31 januari 2016 - 07:22

Ik vind het zo leuk om te lezen! Wat heerlijk om weer even terug te zijn in NL, lijkt me. Mooie foto’s heb je gemaakt 🙂
Geniet van je dag! Liefs, Florentine

Reply
Sabine 31 januari 2016 - 12:07

Dankjewel wat lief! Was heel bijzonder die 4 dagen. Kort maar krachtig zal ik maar zeggen 🙂 Jij ook nog even genieten van het weekend! Liefs x

Reply
wilma 30 januari 2016 - 17:36

o,ik heb denk ik nog weinig gezien van Nedeland. Zo lang gewoond en nooit in de \Zaanse Schans geweest,of in Kinderdijk of op de noordelijke eilanden……..
Zelf vind ik Zeeland erg mooi en Het Noord oosten. Woonde in Overijssel en dat vind ik erg mooi.
Opgegroeid in het midden van het land heft ook wel wat, de Betuwe met de bloesems.
Ach er is genoeg te zien,maar voorlopig hou ik het maar op hier en de States.
Alaska staat op ook mijn lijstje.,
Groet, Wilma

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 20:13

Haha ik ook niet hoor!! Zeeland ken ik ook niet en noord-oost alleen een beetje. Ken de regio van Emmen wel een beetje, ook heel mooi! Vind Nederland ook iets heel anders hebben als je er niet meer woont. Haha en ja Alaska… dat is even wat anders 😉 Zou ik ook wel heen willen. Lijkt me echt prachtig mooi! Geniet nog van jullie weekend! Liefs

Reply
loesje 30 januari 2016 - 14:28

Het Openlucht Museum vind ik een aanrader.
Met de stoomtrein vanaf station Valkenburg is ook leuk, prachtige heuvelachtige omgeving.
De Waddeneilanden.

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 20:05

Bedankt voor je leuke tips! In Valkenburg ben ik nooit geweest, ken heel Limburg niet goed. Lijkt me echt heel leuk om te doen! En dan ook meteen eens naar Maastricht wat dat ken ik ook niet (oeps ja heel erg). Op Texel en Terschelling ben ik geweest. Met Jimmy zelfs nog een weekendje op Texel. Maar meer dan 2 keer was het niet dus zou ik zeker nog eens heen willen. En ja het Openluchtmuseum ook!

Reply
Billy 30 januari 2016 - 12:50

zo gek veel hebben wij nog niet gezien van Nederland. De Zaanse Schans hebben we helaas gemist toen we vorig jaar naar den Helder reden, hadden beter een omweg gemaakt toen!

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:53

Is ook best ver van zuid naar noord! Maar in een weekendje naar de Zaanse Schans moet zeker te doen zijn. Is écht de moeite waard en zó Hollands! 😀

Reply
Micheline 30 januari 2016 - 12:17

Ziet er echt gezellig uit daar. We zijn nooit veel naar Nederland geweest en dan enkel maar naar de grenssteden met België en Nederland. In Amsterdam hebben we wel eens een weekend doorgebracht en dat vonden we ook heel leuk.
Een tip kan ik je dus niet geven…

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 20:11

Ja echt heel leuk! Als je echt iets heel Hollands wilt zien dan is dit een ideaal uitstapje. Amsterdam is ook een heel mooie en gezellige stad. Vind het zelfs één van de leukere steden van Europa. Zal wel komen door de kleinschaligheid ervan 🙂

Reply
Marion 30 januari 2016 - 10:34

Wat erg zeg! Ik ben daar nog nooit geweest. Het ziet er fantastisch mooi uit!! De fotokwaliteit draagt daar volgens mij ook behoorlijk aan mee. Tips? Oh gunst… Nee, ik vrees dat ik niet verder kom dan De Efteling!

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 20:09

Haha ik ook pas na 30 jaar! En velen zijn er niet geweest zo blijkt… dus je bent geen uitzondering hoor! Het was ook echt prachtig, heb er echt van genoten! Haha de Efteling! Daar ben ik echt al in geen eeuwen geweest. Vond ik wel altijd megaleuk trouwens. Helaas is de entreeprijs echt té hoog geworden.

Reply
Nesrin 30 januari 2016 - 07:45

Ik ken de Zaanse Schans niet. Het ziet er wel heel Hollands en gezellig uit. Ik snap goed dat de pannenkoeken niet mogen ontbreken. Mooie foto’s!

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 20:07

Dankjewel! Zou ook een leuk dagje uit zijn voor jullie, zeker met de kids. Er zijn er veel die er niet geweest zijn. Ik dus ook pas na 30 jaar haha. Ja pannenkoeken… blijven favoriet hoor! Maak ze hier ook regelmatig, maar is toch anders dan in Nederland.

Reply
Paul 30 januari 2016 - 06:46

Bekentenis: ik ben ook nog nooit op de Zaanse Schans geweest. En moet eerlijk zeggen dat het er op de foto’s prachtig uitziet. Klompen weet ik veel van want ik woonde vroeger achter een klompenmaker. Voor wat betreft tips in Nederland: de Friese elfsteden. Ze zijn allemaal prachtig, pittoresk en fotogeniek. Maar ik ben een Fries, dus enigszins bevooroordeeld.

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 20:06

Haha ja ik merk hier al dat de Zaanse Schans niet zo populair is 😉 Leuk idee: een reisje langs de Friese elfsteden. Ik denk dat ik er bij geen één geweest ben moet ik bekennen… (niet dat ik me kan herinneren) dus extra leuk!

Reply
VeerlePlume 30 januari 2016 - 04:50

Wat mooi met al die molens!!

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:49

Ja supermooi! Kan er naar blijven kijken haha

Reply
Marjolein in het klein 30 januari 2016 - 00:59

Zo dichtbij, en ik ben er ook nog nooit geweest! Misschien moet je eerst emigreren voordat je al het schoon in je geboorteland weer echt kunt waarderen 😉 Leuk om te lezen Sabine! De Veluwe vind ik altijd een prachtige plek. Voor de volgende keer? Groetjes, Marjolein

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:51

Hahaha ja precies 🙂 Het voelt ook wel heel anders om nu in Nederland te zijn, echt veel meer als vakantie, maar ook meer trots op het land. Toch iets wat bij me hoort ofzo. De Veluwe is heel mooi! Ben er vaak geweest maar heb nog lang niet alles gezien. Dus goede tip! Bedankt voor je leuke reactie!

Reply
Bart 29 januari 2016 - 17:33

Zaanse Schans… Haha ook nog nooit geweest! Stond nog wel op de bucket-list voordat we emigreerden naar Uruguay. Maar het is er niet van gekomen.. Te weinig tijd helaas… Misschien de volgende keer ook voor ons tijdens een bezoekje aan Nederland.

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 20:03

Hahaha heel veel niet als ik het zo lees! Leuk inderdaad voor het volgende bezoek aan Nederland! Ik heb inmiddels zelf ook al zoveel ideeën in mijn hoofd nu. Denk dat we wel genoeg te doen hebben om 3 weken te backpacken in Nederland 😛

Reply
karlien 29 januari 2016 - 16:47

Tof!! Kwam vroeger vaak bij de Zaanse Schans. Edam, Volendam, Monnickendam en Marken zijn zeker ook mooi. Nederland heeft zoveel mooie gebieden.

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 20:01

Wat leuk! Aan de reacties te lezen hier zijn er niet veel Nederlanders geweest haha. Edam ben ik ook geweest en Volendam ook. Monnickendam en Marken ken ik niet. Of misschien ben ik er heel vroeger geweest, maar kan het me niet meer herinneren. Ik weet wel dat ik bij het Zuiderzeemuseum ben geweest maar ook daar kan ik me weinig van herinneren. Wordt dus een weekendje naar het noorden de volgende keer 😉

Reply
Myriam 29 januari 2016 - 16:37

Ik kom uit België en ben al wel op de Zaanse Schans geweest. Erg mooi inderdaad, en zo typisch Hollands.
Kinderdijk is ook zo mooi. Daar zijn we een keer geweest toen de rivier waar de molens langs liggen helemaal bevroren was. Het leek wel een plaatje van Anton Pieck.
Giethoorn is ook bijzonder mooi.
Nog mooie plekjes?
Ik hou erg van Zeeland … de duinen, de brede stranden, de polders. Fantastisch om te fietsen van dorp naar dorp.
Friesland vind ik ook zo mooi. Omdat het er zo vlak is lijkt de hemel daar veel groter dan op andere plaatsen.
Qua steden vind ik Rotterdam wel iets hebben. Haarlem is ook erg leuk.
Ik kom erg graag bij onze noorderburen!

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 20:00

Leuk dat je er bent geweest!! Heel typisch Hollands inderdaad. Leuk uitje in jullie buurland 🙂 Kinderdijk nooit geweest maar wil ik na de verschillende positieve reacties hier zéker naartoe! In de winter zal het zeker heel bijzonder zijn… krijg er bijna heimwee van haha. Giethoorn wil ik ook graag eens heen. Met die schattige bootjes en al dat water. Ook nooit geweest dus. Zeeland ook nooit geweest. Friesland ken ik ook bijzonder slecht. Rotterdam ken ik ook totaal niet. Haarlem wel! Gelukkig nog één plek die je opnoemt 😉 Ik voel me echt al vreselijk een niet goede Nederlander dat jij al dit moois hebt gezien en ik niet hahaha Bedankt voor je leuke tips!

Reply
Inge 29 januari 2016 - 10:59

Ik ben er nooit geweest en eigenlijk is het voor ons net zo bijzonder. Het eerste dat mij te binnen schiet is Giethoorn (ook nooit geweest) maar het is het venetië van Nederland. Misschien een idee 😉 Prachtige foto’s trouwens!

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:52

Dankjewel! Giethoorn ben ik ook nooit geweest! Mijn ouders wel, op zo’n schattig bootje. Lijkt me heel leuk om daar naartoe te gaan de volgende keer. Fluisterbootjes ofzo heten ze toch bedenk ik me opeens. Inderdaad net zoals in Venetië met al dat water. Ben benieuwd!

Reply
Roos 29 januari 2016 - 10:54

Mooie foto’s Sabine! En whahahahaha voel ik me even een slechte Nederlander. Ik heb echt nadanoppesniks met klompen, molens, en andere typisch Nederlandse dingen (gekookte aardappelen, bah). Misschien overheerst mijn onzichtbare Indo-kant. :p Maar fijn dat jullie zo’n leuke dag hebben gehad!

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:56

Dankjewel! Hahaha grappig! Misschien ben je helemaal om als je naar de Zaanse Schans gaat 😛 Ik houd ook niet van gekookte aardappelen trouwens. En heb nog nooit in mijn leven zelf stamppot gemaakt… ja echt te erg 😉

Reply
Johanna Slot 29 januari 2016 - 10:24

En toen kreeg ik heimwee… Bedankt he 😉
Nee, hoor, serieus, het is supermooi in Nederland. Zoals ze zeggen “you only realize what you have until it’s gone”. Je ziet als Nederlander vaak niet hoe mooi je land kan zijn als je er zelf middenin zit.
Zo is ‘mijn’ thuisgebied De Wieden/Weerribben (rondom Giethoorn, kop van Overijssel) ook prachtig – ons huis en zelfs mijn voormalige slaapkamer kijkt uit op die rietkragen en meren. Hartstikke mooi… vooral als je er niet meer woont!

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:55

Hahaha sorry 😉 En ja precies, als je er niet meer bent is opeens alles anders. Ik voel ook meer trots op Nederland. Heb jij dat ook als je er weer bent? Heel apart is dat. Iets dat nooit zo was en nu opeens wel. Wat tof trouwens dat je uit die regio komt! Schijnt zo mooi te zijn! Nooit geweest dus ook, in Giethoorn bijvoorbeeld. Staat echt op de lijst hoor! Jullie huis nu is al zo waanzinnig mooi met die megaachtertuin met al die mooie vogels… dus ben benieuwd naar je oude woonplaats!

Reply
Els 29 januari 2016 - 08:38

Mooie foto’s van de molens!
Het was een leuke dag!

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:48

Dank! En ook van jullie! Was een superleuke dag!

Reply
natasjaslifestyle 29 januari 2016 - 08:34

Mijn schoonzus komt uit oostzaan, zelf ben ik er nog nooit geweest.. Ook niet de Zaanse schans. Wat ik mooi vind is de Veluwe er is daar ook zoveel te doen bijv in Apeldoorn en Arnhem echt aan te raden.

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:48

Oh nou leuk voor de volgende keer als uitstapje! De Veluwe vind ik ook heel mooi! Nu ken ik Apeldoorn niet goed, dus leuke tip! Anrhem ben ik wel een paar keer geweest, maar dat was volgens mij elke keer voor het Gelredome. De binnenstad ken ik ook niet goed.

Reply
Esther 29 januari 2016 - 07:08

Oooooo ja Sabine, niet vergeten dat mijn vader zeer binnenkort gids is in Amersfoort, en Amersfoort is echt heeeeeeel mooi (al zeg ik het zelf)….

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:47

Leuk dat hij dat gaat doen! Amersfoort wil ik ook nog wel een keer heen! Ben volgens mij wel eens in de stad geweest, maar al een tijdje geleden denk want kan het me niet meer goed herinneren. De binnenstad dus.

Reply
Esther 29 januari 2016 - 07:07

Mooi in Nederland? Zuid-Limburg, een tocht over de vecht, Kinderdijk, de Zuiderzeedorpjes (lekker vis eten in Spakenburg en de dames in klederdracht zien lopen (er zijn er nog een paar), de Deltawerken in Zeeland, Walcheren… er is zoveel moois!

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:46

Nooit gezien dat allemaal!! Kinderdijk lijkt me dus echt zo mooi! Moeten we echt heen de volgende keer 🙂 Zeeland ook nooit geweest… echt erg dit haha. Terwijl Nederland inderdaad zo mooi is! Bedankt voor de tips!

Reply
Dickie 29 januari 2016 - 07:00

Kamer 053 natuurlijk 🙂 Raadhuis Amstelveen. Gniffel.

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:40

Hahahaha heel grappig! Lach me rot 😛 Ben trouwens echt serieus daar nooit binnen geweest…

Reply
Rob Alberts 29 januari 2016 - 06:50

Leuk uitstapje!

Vrolijke groet,

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:39

Jazeker! Dankjewel!

Reply
schrijfsels 29 januari 2016 - 05:19

Erg hè, maar ik ben er dus nog nooit geweest …..
Wat ik mooi vind? Het Limburgs landschap, Maastricht, Sittard. Met de stoomtrein door het landschap. En interessant? De Deltawerken, en dan bijvoorbeeld in Westkapelle met eigen ogen zien dat het water in de zee echt hoger staat dan de bebouwing achter de dijk.

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:41

Nou ik ook niet eerst hoor! Ben ook al 30 😛 Limburg ken ik ook niet goed. Ben wel eens in Maastricht geweest, maar voor werk. Kan me de binnenstad niet herinneren, volgens mij ben ik daar nooit geweest. Staat altijd nog op het lijstje. Leuk voor een romantisch weekendje met mijn Colombiaan 😉 En die stoomtrein: helemaal leuk! In Zeeland ook nooit geweest (ja echt dit is pas erg haha), dus de Deltawerken lijken me heel leuk om naartoe te gaan!

Reply
Lizette 29 januari 2016 - 03:03

Leuk bericht! Ik ben er in het najaar geweest. Het was een bucketlist dingetje, omdat ik vond er toch maar eens heen te gaan en ik vond het ook verrassend mooi. We hadden mazzel met een strak blauwe hemel en weinig toeristen. Alleen dat betalen per molen vond ik ook onzinnig duur en hebben we niet gedaan.
Tip voor een volgend dagje Oer-Hollands: Kinderdijk. Ook heel veel molens (volgens mij gratis als ik het goed herinner) en een stuk landelijker. Een mooi gebied voor wandelen en fietsen. Ikzelf zou de Keukenhof wel eens willen zien.

Reply
Lizette 29 januari 2016 - 03:03

PS: mooie fotos’!

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:44

😀 Dankjewel!

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:44

Ha leuk dat je dat hebt kunnen wegstrepen 😀 Wij hadden ook weinig toeristen… was ook met kerst dus kwam mooi uit. Oh gelukkig ligt het niet alleen maar aan mij dat ik die molens duur vond. 4 euro pp… en je weet niet wat er binnen is. Een molen zou misschien nog kunnen, maar allemaal wordt echt te gek. Kinderdijk lijkt me echt mooi ook! Nooit geweest dus. Weet eigenlijk ook niet eens precies waar het ligt (oeps). Leuk voor de volgende keer! Bij Keukenhof woonde ik dichtbij, heb ook vaak velden gezien, maar ben dus zelf nooit in Keukenhof geweest… Schandalig gewoon! Bedankt voor je leuke tips! Heb er nu al zin in 😀

Reply
Samaja 29 januari 2016 - 02:12

Ik kom uit België en ken het eigenlijk niet. Maar het lijkt me wel leuk om daar eens de toerist te gaan uithangen :-). Leuk verslagje!

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:39

Dankjewel! Ja leuk voor een weekendje weg! Nederland ontdekken. Net als wij best wel vaak naar België zijn geweest. Zo leuk is dat altijd! België heeft echt veel moois. Is toch anders dan in je eigen land op één of andere manier 🙂

Reply
Thomas Pannenwafel 29 januari 2016 - 01:45

Nog nooit van de Zaanse Schans gehoord, wat ik niet kan zeggen van pannenkoeken 🙂 !

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:38

Hahaha 😛 Leuk dagje uit vanuit België dus! Of misschien 2, wat het is wel een beetje ver voor 1 dagje denk ik. Tenzij je om 4 uur in de ochtend vertrekt…

Reply
Morgaine 29 januari 2016 - 01:21

De Zaanse Schans, ik ben er vast wel geweest, maar toen lag ik nog in de wagen denk ik, hahaha dat is het vaste grapje als ik zelf denk dat ik er nog nooit ben geweest en ja ik wil er dus ook zeker weer een keer naar toe. Nederland is mooi, mooier dan je denkt, en daarom reis ik ook zo graag binnen Nederland zo nu en dan als het kan.

En ja, wat is nog meer mooi, nu ga ik Amersfoort noemen als winkelstad maar ook de geschiedenis, de toren, de Lange Jan, en ga zo maar door, en de horeca, vooral in de zomer is daar fantastisch en je kunt er ook een rondvaart doen langs de muurhuizen etc. net als in Amsterdam, zijn wel andere bootjes, en ja dat wil ik ook nog ene keer doen, hahahaha Dus dat raad ik je aan, en het wauw effect zit hem dan in de panden en de history… je kunt er dus ook een stadswandeling doen samen met de verhalenverteller van Amersfoort bijv. Die dan ook alle legenden er eventueel bij pakt naast de feiten van de geschiedenis. Dat is Abe de Verteller namelijk en je kunt hem boeken als je er heen gaat.

X

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:37

Hahaha ja dat heb ik ook met een aantal dingen. Zo ben ik volgens mij wel een keer in het Zuiderzeemuseum geweest, maar weet er niets meer van. De Zaanse Schans is helemaal niet zo ver bij jou vandaan toch? Of laat mijn topografische kennis me nu totaal in de steek?

Leuk idee Amersfoort! Amsterdam ken ik redelijk, maar alleen de toeristische plaatsen. Jimmy heeft mij destijds een hoop laten zien. Met hem had ik een hoop eerste-keren in Amsterdam haha. Eerste keer Wallen, eerste keer op de fiets, eerste keer A’dam Noord, eerste keer met de pond… een Colombiaan die mij door Amsterdam moet loodsen dus haha

Reply
Jaixy 28 januari 2016 - 23:15

Ja!! Wat is de Zaanse Schans leuk he??
Ik ben er laatst ook voor het eerst geweest. Echt onwijs leuk. Echt Hollands. Parkeren is inderdaad duur, en de molens ook … Maar de andere musea daar zijn gratis. Ik vond de specerijen molen erg leuk. Ook met een leuk winkeltje erbij. En ook hebben wij genoten van de klompenmakerij.

Wat is leuk om te doen de volgende keer: Haarlem blijft een leuk stadje.
Maar wat ook leuk is: vanuit Hoorn rijdt er (niet alle seizoenen, dus even checken), een stoomtrein naar Medemblik. Vanuit daar kan je een boottocht nemen over het ijselmeer naar Enkhuizen. Daar kan je naar het openluchtmuseum. Erg leuk, oude huisjes, ambachten, echt leuk. En dan vanuit Enkhuizen weer met de trein (NS) naar Hoorn.
Of een dagje Volendam en dan moeten jullie ook zeker een boottochtje maken naar Marken. Super leuk.
Maar ik denk dat Nederland heel veel mooie plekjes heeft.
De Deltawerken in Zeeland is ook echt leuk om eens te gaan bekijken.
Of een dagje/nachtje naar een Waddeneiland. Ook heerlijk.
Alkmaar is leuk, met een kaasmarkt….
Echt er is genoeg te beleven. Hoorn heeft een rijke geschiedenis wat VOC tijd betreft. Ook erg leuk! Oude straten en geveltjes…
Hihi echt genoeg te beleven!

Reply
Sanne 29 januari 2016 - 02:26

Oh leuke tips zeg, dank je wel! En Sabine, ik ga ook maar eens naar Zaanse Schans, nooit geweest.. 😉

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:03

@Sanne: Zeker goede tips van Jaixy! En ja is echt zó mooi! Had ik ook niet gedacht. Leuk voor een dagje uit!

Reply
Sabine 30 januari 2016 - 19:34

@Jaixy Leuk dat je er ook bent geweest! Het heeft me echt aangenaam verrast 🙂 Ik vond de specerijenmolen ook heel leuk! Moest me ook daar inhouden om niet van alles te kopen haha. We hebben helaas alleen niet de kaasmakerij gezien. We zijn wel in de winkel geweest, maar er was geen demonstratie. Nouja, een reden om nog eens te gaan 🙂

Bedankt voor je superleuke tips zeg! Krijg er al helemaal zin in! Haarlem is één van mijn favoriete Nederlandse steden, of misschien wel dé favoriet. Zo mooi en gezellig! Volendam ben ik ergens in de laatste 5 dagen voor mijn emigratie voor het eerst geweest, vond ik ook heel leuk. Maar die boottocht hebben we niet gedaan. In Hoorn ben ik ook geweest, maar alleen maar in de stad. Ik vind dat treintje echt een leuk idee en het openluchtmuseum… ben ik ooit geweest maar weet ik niets meer van. Wil ik zeker graag heen! Zeeland ken ik totaal niet. Volgens mij ben ik daar nooit geweest. Deltawerken dus ook nooit gezien. De kaasmarkt in Alkmaar ken ik ook nog niet. Echt zo leuk hoeveel ideeën er eigenlijk zijn voor Nederland. Volgens mij kunnen we met gemak 3 weken gaan backpacken hahaha

Reply
Jaixy 5 februari 2016 - 05:49

Nou!! Dat is een leuk idee!! Backpacken door Nederland!!
Ik heb afgelopen zomer voor het eerst een hunnebed bezocht in Drenthe. En in het najaar ga ik voor het eerst naar Valkenburg.
Ik denk echt dat er in Nederland heel veel te zien is. En ik ben nog lang niet uitgekeken hier.
En het is allemaal best goed te bereiken. Je bent maximaal 2 uur onderweg ?
Daar is een klein land weer groot in.

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!