Home Het dagelijkse leven De knoop is door: we gaan Bogotá verlaten
Verhuizen Colombia - featured

De knoop is door: we gaan Bogotá verlaten

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

We droomden er al langer van: wonen buiten een grote stad in Colombia. Zonder de luchtvervuiling en chaos, op een rustig plekje in de natuur. Toen we in Buenos Aires waren besloten we van deze gedachte eindelijk werk te maken en toen we amper goed en wel weer op Colombiaanse bodem stonden zaten we al in de auto op zoek naar een nieuw huisje. We reden naar een dorp in de buurt en vonden daar een makelaar die zowel koop- als huurwoningen aanbiedt. Ze leidde ons nog dezelfde dag langs 5 appartementen, waarvan er eentje direct uitsprong. Nu, veel sneller dan verwacht, pakken we onze spullen en verlaten we Bogotá. Lees hier alles over ons nieuwe plekje!

Verhuizen naar het Colombiaanse platteland

Aan de voet van een berg op zo’n 2600 meter hoogte in de Andes om precies te zijn. Het platteland dus. We verhuizen naar het dorp Sopó, in het departement Cundinamarca, ongeveer 40 kilometer ten noorden van Bogotá. Er wonen ruim 17.000 inwoners en is een typisch Colombiaans dorp met een rijke geschiedenis. Het dorp heeft een groot cultureel centrum waar allerlei leuke cursussen te volgen zijn voor jong en oud. Hoewel veel buitenlandse reizigers dit dorp massaal links laten liggen, is het toch behoorlijk toeristisch. In de weekenden en vakanties stroomt het dorp vol met Bogotanen om te wandelen op de berg, zuivel te kopen in de beroemde Alpina-boerderij, te struinen over de markt met handwerken, rust te vinden in het heiligdom, te genieten van de vele toetjes op de zondagse toetjes-markt of voor extreme sports. Sopó is namelijk dé plek nabij Bogotá waar je kunt paraglijden. Maar genoeg over het dorp, want natuurlijk neem ik je later mee buiten de gebaande paden in Sopó en omstreken!

 

Een dorpsmeisje

Maar liefst 29 jaar heb ik op dezelfde plek gewoond: in het Noord-Hollandse Kudelstaart. Een echt dorpsmeisje dus. Voordat ik naar Colombia kwam ben ik één keer verhuisd. Namelijk van mijn ouderlijke huis naar mijn eigen huis zo’n 500 meter verderop. De omslag naar het immense en chaotische Bogotá was een grote, zeker als je je bedenkt dat ik Amsterdam al mega druk vond en ik er niet eens durfde auto te rijden. Hoewel ik het ook heerlijk vind om in de stad te wonen (je kunt er alles doen en krijgen, alles is relatief dichtbij en je hebt er de beste restaurants), verlang ik ook weer terug naar een dorp. De schone lucht, meer veiligheid en de rust zullen me ook zeker goed gaan doen. Ook Jimmy wil graag Bogotá uit en was meteen verliefd op dit huis. Hij is een echte stadsjongen en voor hem wordt het de eerste keer in een dorp wonen. Of nouja in een dorp…

 

De finca

De finca waar we gaan wonen ligt op een groot landgoed ruim 4 kilometer buiten het dorp langs de doorgaande weg. We hebben geen adres, dus ons postadres blijft op het adres waar we nu wonen. Op het landgoed woont ook de eigenaar, in een groot huis wat meer de berg op. Bij de ingang staat een klein oranje huisje waar een jongen woont met zijn vijf honden. Deze jongen, die zichzelf Doble U (W) noemde, zorgt voor de paarden. De finca waar we gaan wonen is namelijk ook een paardenstal. Wij wonen boven; beneden wonen de paarden. Naast de eigenaar en de jongen met zijn honden, wonen er nog twee honden op het landgoed. De finca was voorheen een goedlopend restaurant en is in maart van dit jaar gerenoveerd om bewoonbaar te maken. De finca heeft twee badkamers (met toilet en douche), één slaapkamer, een grote keuken, grote woonkamer met grote inham, een open haard en een gigantisch terras. We gaan dus één slaapkamer inleveren, maar hebben zoveel ruimte in het woongedeelte dat daar makkelijk de bezoekers kunnen slapen. Internetbereik van de grote providers is er niet, maar er zijn twee lokale providers die zeggen dat het goed te regelen is.

 

Een unieke kans

Eigenlijk is deze manier van wonen een unieke kans, en daarom zijn we er ook zo enthousiast over. Normaal als je op het platteland in Colombia wilt wonen, koop of huur je een hele finca. Dit is veel duurder en je bent voor alles zelf verantwoordelijk. Ook voor dingen zoals de veiligheid. Je woont dan bovendien helemaal alleen op een groot landgoed, terwijl er nu nog twee andere mensen zijn. Dat geeft toch wel een fijn gevoel. Met het huren van deze finca is alles eigenlijk al klaar. We hebben de ruimte voor de auto en de eigenaar gaat een klein open hokje neerzetten waar de auto onder kan. Bovendien is het veel goedkoper dan waar we nu wonen. De huurprijs ligt lager en alles is er bij inbegrepen. Behalve het gas. We hebben een gastank naast het huis en als die leeg is moeten we zelf een nieuwe kopen. Zeker om mee te beginnen en om te wennen aan het leven buiten de stad of een dorp is dit ideaal.

 

Wat nemen we mee en wat gebeurt er met ons huidige appartement?

De bedoeling is dat we eind oktober al over gaan. Onze eettafel plus stoelen en ons matras (we slapen dan tijdelijk op het matras op de grond) nemen we mee. De bedoeling was om ons appartement te verhuren, maar komend jaar komt mijn schoonmoeder daar wonen. De rest van de meubels en de televisie laten we dus ook in ons huidige appartement. We willen graag een slaapbank kopen, een kleed voor bij de open haard en een parasol met buitenstoelen, maar we hebben nu niet het geld voor alles. Daarom zullen we dit verspreid over de tijd beetje bij beetje kopen. Als eerste mogen van mij de parasol en buitenstoelen komen.

 

Een grote verandering in ons leven

Verhuizen naar de finca is niet zomaar verhuizen. Het betekent een totale verandering van ons leven en levensstijl. In de eerste plaats omdat we nog wel dingen moeten doen in Bogotá. Jimmy werkt daar elke dag en moet dus meer tijd en kilometers aan reizen besteden, en ik ga naar Bogotá voor onder andere afspraken met vrienden en doktersbezoekjes. Daarnaast gaan we niet ín het dorp wonen, maar er ruim 4 kilometer buiten. Om boodschappen te doen moet ik dus of 45 minuten lopen of 10 minuten met de bus en ook andere activiteiten, zoals de sportschool, zijn nu verder weg. Gelukkig stopt de bus naar Sopó en andere dorpjes, en als het goed is ook naar Bogotá, voor de deur. Ook het hele aspect van veiligheid en wonen met andere mensen verandert. Daar waar we nu een beveiliger en vele camera’s hebben, hebben we zo direct 7 honden en een automatisch hek. Ook wonen we straks helemaal vrij, zonder geluid van andere mensen om ons heen. Dat zal de eerste weken vast wel even spannend worden!

 

Uitproberen

We huren de finca voor zes maanden, om te kijken hoe het gaat. Want hoewel ik een echt dorpsmeisje ben, heb ik nog nooit zó ver buiten de bewoonde wereld gewoond. Ook voor Jimmy is het spannend en we zijn benieuwd hoe hij de reistijd gaat ervaren. Voor mij is de reistijd minder een issue: ik ben het gewend dat alles ver weg is, aangezien er in Kudelstaart bijna niks is. Na de zes maanden kijken we of we er willen blijven wonen, of dat we iets anders in Sopó gaan zoeken. In het dorp zelf wonen is namelijk natuurlijk al een groot verschil met wonen ergens midden op het platteland. Daarnaast komen er steeds nieuwe appartementen en finca’s vrij, dus wie weet komt er zomaar iets anders op ons pad. Al hoop ik stiekem dat dit ‘m gaat worden voor de komende paar jaar.

 


Nu is het een kwestie van inpakken, een wagen huren voor alle spullen en wegwezen. Ik kan bijna niet wachten! Benieuwd naar hoe ons nieuwe huis eruit komt te zien en hoe het is om op het Colombiaanse platteland te wonen? Volg mij op Facebook!


 

Lees meer!

72 reacties

Shamira | Kompas 24 7 november 2017 - 05:21

Wauw, het ziet er echt super uit!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 november 2017 - 11:04

Het is echt geweldig hier!

Reply
Alie 27 oktober 2017 - 15:59

Jemig wat een verandering maar het gaat vast weer lukken. Veel geluk hoor op jullie nieuwe woonplek. Ziet er prachtig uit.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 november 2017 - 11:04

Dankjewel Alie, het is fantastisch hier! 😀

Reply
Marcella 24 oktober 2017 - 08:33

Wat een verschil met hoe jullie nu wonen! Wel gaaf, zoveel ruimte en groen. Heerlijk joh! Ik hoop dat jullie het fijn vinden om deze 6 maanden op het platteland te leven. Veel succes met alles regelen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 oktober 2017 - 10:10

Dankjewel! Kan echt niet wachten haha. Zaterdag gaan we over en hoop dat het zo goed bevalt dat we nog veel langer zullen blijven 😀

Reply
Marcella 27 oktober 2017 - 03:00

Succes met je verhuizing!

Reply
Michelle 21 oktober 2017 - 12:59

Wat ziet dat er gaaf uit zeg! Net alsof je iedere dag op vakantie bent zeg. Vind het super knap dat jullie die stap zomaar even maken. Niet zomaar natuurlijk, maar wel sneller dan wij ; en misschien ook wel het gemiddelde gezin.) Hihi Ik ben erg benieuwd hoe dit avontuur jullie gaat bevallen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 22 oktober 2017 - 23:25

Ja zo zal het ook wel even voelen denk ik haha 😛 De stap was wel snel gemaakt ja… ahum 😛 Echt in 1 dag eigenlijk. Soms is dat wel makkelijk om snel een lastigere beslissing te maken, gewoon je gevoel volgen!

Reply
Wanda 16 oktober 2017 - 14:00

Wow, wat een stap joh! Op het platteland wonen en dan ook nog zo ver buiten het dorp… ik ben echt heel benieuwd hoe jullie dat gaan ervaren. De rust en de omgeving zijn natuurlijk prachtig maar alle praktische zaken zoals reistijd spelen natuurlijk ook een belangrijke rol.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 19:56

Haha ja ik ben ook heel benieuwd hoe we het zullen ervaren! 😀 Voor mij denk ik minder heftig dan voor Jimmy. Hij hoopt dichterbij een baan te vinden vanaf februari, dus dan gaat dat heen en weer reizen alleen om een paar maanden, en is ook niet elke dag eigenlijk. Ik kan echt niet wachten om over te gaan!

Reply
yvonne 16 oktober 2017 - 07:11

Wat een stap! gaaf hoor. Gek genoeg klinkt het heel veilig.Waarom gaat je schoonmoeder in jullie oude appartement wonen?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 19:57

Ja best spannend! 😀 Het appartement is van haar. Zij heeft het gekocht zodat wij Jimmy en daarna ik ook hier konden wonen. De bedoeling was altijd al dat zij dan hier zou komen wonen als wij weggaan en zij met pensioen gaat. Ze is al 67 en werkt nog steeds bijna meer dan fulltime. Komend jaar gaat ze dus met pensioen en komt ze in dit huis wonen.

Reply
Marcella 16 oktober 2017 - 01:58

Super!!! Maar uh… regel je vast een slaapplek voor mij? Paarden, honden en ik zie op de foto dat ze een heuse springrijbaan hebben!!! ???
Heb je zelf al vaker gereden inmiddels?? En hoe gaat het met de honden?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:00

Haha ja die slaapbank komt er zeker, dus dan kan er bezoek komen!! 😀 Of we de paarden zomaar mogen gebruiken weet ik niet eigenlijk, denk het niet. Ikzelf kan helemaal niet paardrijden haha 🙂 De honden, daar ben ik wel benieuwd naar. Ik heb al een tijdje in mijn hoofd dat ik wel een hondje wil, maar is best lastig met vliegen enzo, en weet ook niet of ik er geschikt voor ben. Dus nu kan ik mooi een beetje oefenen. Voor die grote honden ben ik ook een beetje bang, dus ben benieuwd hoe het zal gaan!

Reply
Thea 15 oktober 2017 - 20:20

Heel veel geluk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:00

Dankjewel Thea!

Reply
Saskia 14 oktober 2017 - 14:29

Wat een fijne knoop die jullie hebben doorgehakt… Goed ook dat je even gaat proven die 6 maanden… Maar gefeliciteerd! Het ziet er echt prachtig uit<3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:01

Dankjewel! Heb er enorm veel zin in! 😀

Reply
Peter 14 oktober 2017 - 04:11

Jullie krijgen nu veel meer ruimte en groen rond het huis dan in Kudelstaart.
Dat wordt dus genieten, want het ziet er prachtig uit.
Heel veel succes met de verhuizing en heel veel plezier in jullie nieuwe woning en met alles wat er omheen is.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:01

Dankjewel! Ja heel veel meer groen. En bergen! 😀

Reply
Paul 14 oktober 2017 - 02:44

Ik snap dat jullie verliefd zijn op het nieuwe appartement. Dat ziet er prachtig uit. En is een fiets dan geen goed idee? Om boodschappen mee te doen in het dorp?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:02

Ja een fiets is een heel goed idee! We hebben een kleintje, dus misschien kan er wel een grotere bijkomen voor mij. De weg voor ons is niet heel druk en ik zou daarmee in een kwartier in het dorp kunnen zijn.

Reply
Margo 13 oktober 2017 - 06:35

Wat een heerlijk vooruitzicht, Sabine! Jij zult het vast snel gewend zijn. Wat een mooie omgeving!
Kudelstaart, ik had er nog nooit van gehoord. Mijn wederhelft is dicht bij jouw vroegere woonplaats opgegroeid. Namelijk in Vinkeveen. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:03

Dankjewel! Heb er zoveel zin in! 😀 Haha nee de meeste mensen hebben nooit van Kudelstaart gehoord. Meestal is de eerste reactie: waar?? 😛 Vinkeveen reed ik altijd doorheen onderweg naar de snelweg 🙂

Reply
Rianne 13 oktober 2017 - 04:17

Oh wat heerlijk dat jullie op het platteland kunnen gaan wonen! Het huis ziet er echt super charmant uit 🙂 ik hoop dat jullie het er goed zullen hebben.

Ik ben misschien wel eens bij die Alpina boerderij geweest, we zaten toen op het gras te picknicken met toetjes 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:05

Dankjewel! Heb er veel zin in! Ja dat zou zomaar de Alpina boerderij geweest kunnen zijn! Er zijn meer plekken daar waar je toetjes kunt kopen, ook met tuinen enzo. Maar de Apina boerderij is de bekendste.

Reply
Nesrin 12 oktober 2017 - 17:25

Gefeliciteerd!! Wat is het ontzettend mooi. Ik zie jullie daar wel zitten (nu klinkt het alsof ik jullie goed ken haha). Heel veel succes met de verhuizing en ik kijk uit naar jouw mooie nieuwe avonturen daar.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:06

Haha dankjewel, lief!

Reply
Sofie 12 oktober 2017 - 13:47

Heeeerlijk! Ik ben ook meer een plattelandsmens 🙂 Ik woonde ooit in België op een hoeve met slechts twee huizen in de straat maar we hadden wel een winkel op 30 minuten stappen of 5 min met de auto. Op Fuerteventura woonde we ook verder af van alles en dat vond ik wel vervelend dat ik 30 minuten moest rijden om een deftige winkel te hebben waar je alles van voedsel kon kopen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:08

Wat leuk dat je ook die ervaringen hebt! 30 minuten rijden naar een winkel is wel ver inderdaad. Volgens mij is er bij ons in de buurt langs de weg wel een mini-tienda, misschien handig voor een klein boodschapje als ik iets vergeten ben ofzo. Ik denk ook dat ik weer wat dingen ga inslaan, zoals ik ook in Nederland deed. In één keer 3 kilo rijst kopen enzo haha.

Reply
Kees en Attie 12 oktober 2017 - 12:45

Dat ziet mooi uit hoor Sabine. Het zal inderdaad wel even wennen zijn. Ik wens jullie ontzettend veel geluk en hoop dat jullie het op het platteland naar jullie zin zullen krijgen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:08

Dankjewel! Wij zijn ook enorm benieuwd naar hoe het zal zijn. Inderdaad even wennen, wel een paar weekjes denk ik haha. Heb er zin in!

Reply
Annelies Visser 12 oktober 2017 - 12:33

Dat is best heel spannend, leuk!! Enne……vergeleken bij Kudelstaart is dit toch écht nog wel even iets anders hoor!
Veel plezier daar!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:09

Haha ja zeker wel iets anders! 😀 Ben heel benieuwd hoe het zal zijn. Vind het ook wel spannend. Wordt vervolgd in ieder geval. Dankjewel voor je leuke reactie!

Reply
Koen 12 oktober 2017 - 11:14

Geweldig. Dit klinkt mooi. Hooguit iets te eenzaam maar jij bent een typ dat er graag op uit gaat, het komt dus wel goed. Succes met de laatste Bogota-dagen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:10

Dankjewel Koen! Ja dat heb ik me ook zitten afvragen, of het niet heel eenzaam zal zijn. Ik denk dat het wel goed komt. Het is ook best zo’n ons kent ons dorp, dus denk dat ik ook wel snel mensen leer kennen.

Reply
Karlijn 12 oktober 2017 - 07:44

Wat ziet dit er geweldig uit! Een verschil van dag en nacht met Bogota 🙂 . Succes met de verhuizing, ik hoop dat het jullie daar heel goed gaat bevallen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:11

Dankjewel Karlijn! Inderdaad een verschil van dag en nacht haha 🙂

Reply
Rosie - Lifebyrosie.nl 12 oktober 2017 - 07:19

Wauw Sabine wat ziet het er PRACHTIG uit! <3 Wat een avontuur weer. Ik kan me hier veel meer een voorstelling van maken dan jullie leven in de stad in al die drukte en 'chaos'. Ik duim dat alles goed gaat en jullie hier helemaal je plekje vinden!

Liefs Rosie!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:12

Dankjewel Rosie, wat een lieve en leuke reactie! xx

Reply
Els 12 oktober 2017 - 07:04

Het ziet er wel spectaculair uit hoor! Ik hoop dat jullie je draai daar gaan vinden. Zien we je straks nou ook nog op een paard zitten ?haha.
Succes met inpakken!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:13

Dankjewel! Haha nou ik weet niet of ik wil gaan paardrijden. Denk ook niet eens dat dat zomaar mag. Maar je weet het nooit hier natuurlijk 😉 Liefs

Reply
Jessica 12 oktober 2017 - 06:54

Wat een bijzondere plek zeg, jullie gaan het ongetwijfeld heel fijn hebben daar 😀 Maar ik snap wel dat het spannend is ;p

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:14

Dankjewel! Ja best spannend, maar zóveel zin in! 😀

Reply
Aimee 12 oktober 2017 - 05:38

Wat ziet dat er mooi uit! Ik wens jullie heel veel plezier op deze mooie plek.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:14

Dankjewel Aimee!

Reply
Emie 12 oktober 2017 - 03:50

Dit kán gewoonweg niet gaan tegenvallen, wat een ruimte en rust! Helemaal passend bij jullie. Succes met de verhuizing en hee vee woonplezier op de nieuwe stek.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:15

Dankjewel! En ja het past zeker wel bij ons 🙂 Zéker bij mij. Ben zo benieuwd hoe het zal zijn. Kan bijna niet wachten 🙂

Reply
Geri 12 oktober 2017 - 03:45

Wat mooi allemaal. Ik heb ooit in Egypte een huis bezocht. In het midden een grote boom die met zijn takken veel schaduw gaf. Rond de boom een huis met beneden de dieren en boven woonden de mensen. Sinds die tijd is dit voor mij een droomhuis. En jullie gaan nu in zoiets wonen.

Jullie nieuwe huis ziet er van binnen prachtig uit. En de omgeving, wow. Alleen het boodschappen doen. dat wordt goed plannen en vooral niets vergeten, he? En anders naar het huis op de berg om een kommetje suiker te vragen 🙂
Veel plezier met alles.
, l

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:18

Wauw Geri wat mooi lijkt me dat! Op z’n Egyptisch, lekker warm. Hier is het wel koud hoor haha. Maar inderdaad: het is echt wel een heel mooi huis en een mooie plek. Ik denk dat ik gewoon boodschappen ga inslaan. In één keer 3 kilo rijs halen ofzo. En ik dacht dat ik ergens dichterbij een klein winkeltje zag. Misschien hebben ze daar wat groente. En als ik een keer wat vergeet dan leer ik waarschijnlijk heel snel dat niet meer te doen haha 😛

Reply
Rob 12 oktober 2017 - 02:33

Ziet er supergäaf uit! Dat gaat jullie vast heel goed bevallen, en wat een prachtige omgeving. Hopelijk valt het voor Jimmy mee om dagelijks heen en terug naar Bog te reizen voor zijn werk, neem aan dat hij dat met openbaar vervoer zal doen, zodat jij de auto hebt. We komen binnenkort wel eens langs, ik zag op booking.com dat er ook een net Hotelletje in Sopor zit, en Guatavita is niet ver. We wensen jullie veel geluk op de finca, gaan straks na een week Bog eerst via Villaleyva waarschijnlijk tot St Gil, en Barichara, daarna terug langs Gutavita en zijn dan bij jullie in de buurt. Sterkte met de verhuizing. En goed dat je het nu voorlopig voor 6 mnd hebt gehuurd, kun je op je gemak ervaren hoe het bevalt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:22

Dankjewel Rob! Ja komt vast goed met de reistijd. Hoop ik haha. Als je nog een mooi hotel zoekt: we bij een werkelijk spectaculair mooi hotel geweest bij ons in de buurt, gerund door een echtpaar op een groot landgoed midden in the middle of nowhere. Letterlijk. We konden het zelfs bijna niet vinden. Toen we aankwamen kregen we een rondleiding over het terrein. De kamers zijn heel authentiek en rustiek ingericht. Het is er helemaal stil, alleen de geluiden van de natuur hoor je. Echt heel mooi!

Reply
Rob 20 oktober 2017 - 12:14

Hebben daar inmiddels een kamer geboekt, van 1 dec tot 6 dec. Bedankt voor de tip. Hebben inmiddels ook besloten kerst en oud en nieuw in Salento door te brengen. Dat hostal in Finlandia waar jij met je ouders was, was volgeboekt. Maar we hebben gelukkig nog een mooie kamer kunnen reserveren in Salento, hostal El Zorzal, waar we dus de kerst en oud en nieuw zullen doorbrengen. Ik hoop dat we daar een auto kunnen huren, had de indruk dat jij dat ook had gedaan. Op 2 jan willen we dan van Armenia naar Medellin vliegen.

Reply
Frits 12 oktober 2017 - 02:29

Sabine
Ik ben een paar keer bij die zuivelfabriek geweest om zuivelproducten te kopen ! Voornamelijk Hollandse kaasI Dit voor vrienden in de stad. Het is een mooi rondje om vanuit Bogota via die zuivelfabriek die iedereen kent een rondje over de berg La Calera terug te rijden naar Bogota!
Groetjes

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:24

Leuk Frits! Ben er ook een aantal keren geweest. Nu niet meer, want vegan 🙂 Overigens verkopen ze ook zo’n beetje alles van daar in Bogotá. Maar Bogotanen vinden het en fantastische plek en komen met zn allen in het weekend haha. Die route die je zegt is heel mooi! Heb je ook het uitzicht gezien vanaf de weg naar/vanaf La Calera over Bogotá? Ook mooi!

Reply
Morgaine 12 oktober 2017 - 02:14

Wauw! Dat is heel mooi gevonden en echt, supergaaf! Ik wens jullie heel veel geluk in dit nieuwe huisje en dat alles mag verlopen zoals jullie het graag zien in het dagelijks leven straks 😀

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:25

Dankjewel! Ben erg benieuwd naar hoe het zal zijn. Kan in ieder geval niet wachten haha 🙂

Reply
MyriamC 12 oktober 2017 - 01:58

Van de stad naar het platteland … een groter contrast is haast niet mogelijk. Maar het ziet er daar super uit, mooi groen en een prachtig uitzicht. Veel succes met dit nieuwe avontuur.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:26

Dankjewel! Nee precies, een heel grote stap eigenlijk. Ik hoop dat Jimmy het zo leuk gaat vinden zoals hij denkt dat het is 🙂 Ik ben wat meer gewend wat platteland betreft. Heb er heel veel zin in in ieder geval.

Reply
Annemarie, Dirk, Timo en Elize 12 oktober 2017 - 01:55

Dat is weer een spannende uitdaging! Van in een enorm drukke stad naar 4 km buiten een dorp….we zijn benieuwd hoe jullie dat gaan vinden… maar het is een prachtig plekje! Succes met inpakken en verhuizen, maar dat komt vast helemaal goed.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:56

Dankjewel, groetjes aan iedereen!

Reply
Benita 12 oktober 2017 - 01:40

WoW, dat ziet er echt prachtig uit! Uitzicht, groen, en dieren. Heerlijk, het platteland. Ik snap dat je je er erg op verheugd en dat de nadelen, zoals reisafstand en de afstand naar de winkels je niet gaan opbreken, ne mogelijk allemaal mee gaan vallen.
Veel geluk in jullie nieuwe huis en suc6 met de verhuizing .

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:56

Dankjewel Benita! Ik ben ook wel erg benieuwd hoe het zal zijn, met die afstanden.

Reply
Monita 12 oktober 2017 - 01:06

Heerlijke plek voor yoga ook;)! Gefeliciteerd! Liefs uit Holland X Monita

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:57

Jaaa yoga! Hoop zo dat het gaat lukken allemaal, kan niet wachten!! xx

Reply
Co - Op reis met Co 12 oktober 2017 - 00:37

Wat een prachtige plek, goed plan om de drukke stad te verlaten. Ik hoop dat jullie je draai hier kunnen vinden en lekker kunnen genieten. Veel succes met inpakken!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 20:58

Dankjewel! Ben zo benieuwd!

Reply
Sandra 12 oktober 2017 - 00:35

Wat een super leuke en spannende uitdaging. Het ziet er in ieder geval heel erg uitnodigend uit. Een nieuw avontuur. Het lijkt mij ook wel eens leuk om een tijdje in een grote stad te wonen. Tot nu toe heb ik ook altijd in dorpen gewoond en Bonaire is ook een dorp maar daarna zou ik ook het rustige weer opzoeken.
De reisafstand zal misschien wel op den duur opbreken maar tegen die tijd ligt er misschien al weer een ander avontuur op de loer. Veel succes met verhuizen. xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 21:08

Dankjewel Sandra! IK ben heel benieuwd hoe het zal zijn. De reistijd zal zeker weleens frustrerend zijn, maar dat is nu elke dag in de file staan ook. Vooral voor Jimmy zal het even wennen worden. Hebben er in ieder geval allebei super veel zin in! 🙂

Reply
Kliefje 12 oktober 2017 - 00:03

WOW, dat hebben jullie snel gedaan zeg! Gaaf.
Ik vind het er prachtig. Snapte al niet hoe je het uithield in die enorme (en onveilige) stad 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 oktober 2017 - 21:09

Haha ja met name de luchtvervuiling in Bogotá begint met wel echt de keel uit te hangen. Heb er superveel zin in om daar te gaan wonen!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!