Home New York 8 wandelingen in New York City
Wandelingen New York

8 wandelingen in New York City

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

New York is een heel diverse stad: elke wijk is anders. Om deze diversiteit te ontdekken kun je natuurlijk overal met de metro of de bus naartoe, maar veel leuker is om te wandelen! Nu is New York waanzinnig groot, maar binnen elke wijk is wandelen de ideale manier om veel te kunnen zien. En niet onbelangrijk: het is gratis en dus ook geschikt voor een klein budget. Tijdens ons bezoek in het koude februari hebben we 8 wandelingen gemaakt en op deze manier optimaal genoten van wat New York te bieden heeft. Lees snel verder en doe inspiratie op voor je stedentrip New York City.


Wandeling New York 1 – Lower Manhattan


In het grijze Lower Manhattan vind je allerlei interessante gebouwen en musea. Om eerst een beetje op te warmen drinken we iets bij La Colombe, een heel fijn koffietentje en het beginpunt van de wandelroute. We vervolgen de wandeling richting het zuiden, waar we onderweg van de route afweken om het museum African Burial Ground te bezoeken. Verder naar het zuiden begint het Financial District, waar we de 9-11 memorial en Federal Hall bezochten. Deze route geeft niet alleen een goede indruk van met name het business gedeelte, maar ook vind je hier diverse gratis musea!

 


Wandeling New York  2 – Midtown


Het fijne Midtown biedt een aantal zeer interessante (en gratis!) bezienswaardigheden. Tijdens deze wandeling bezochten we zowel het Grand Central Station als de mooiste bibliotheek ooit: de New York Public Library. Ook kwamen we langs Bryant Park, het Chrysler Building (leuk om even binnen te kijken), het Diamont District, St Patrick’s Cathedral en Rockefeller Center. Een lust voor het oog!

 


Wandeling New York 3 – Chinatown


Kleurrijk en chaotisch Chinatown mag echt niet ontbreken tijdens een bezoek aan New York. Met deze wandeling kom je onder andere langs schakende Chinezen in Columbus Park, de Mahayana Buddhist Tempel en chaotisch en kleurrijk Canal Street. Ook is deze plek bij uitstek geschikt om Taiwanese bubble tea te drinken. Een hete thee verkrijgbaar in diverse smaken, waar grote tapioca parels (gemaakt van cassavewortel) aan worden toegevoegd. Het is bijzonder vreemd, maar wel lekker.

 


Wandeling New York 4 – Greenwich Village


Greenwich Village vond ik één van de leukste wijken. De schattige straatjes, mooie huizen, en natuurlijk het Washington Square Park. In deze wijk vind je ook diverse locaties die we kennen uit films of series. Ik was met name geïnteresseerd in het appartementencomplex dat werd gebruikt in Friends. Elke aflevering komt dit gebouw voorbij, maar nooit is de cast er daadwerkelijk geweest. Ik had daar niemand verwacht, maar het stond er vol met toeristen. Eigenlijk best bizar, als je je bedenkt dat de laatste aflevering in 2004 was…

 


Wandeling New York 5 – Upper East Side


Vanuit Central Park liepen we naar het Metropolitan Museum of Art, waarvan we alleen de prachtige buitenkant hebben bekeken. Vervolgens liepen we wat door de mooie straatjes richting Bloomingdale’s. Weer iets waar we geen geld uit wilden geven, maar wél wilden zien. Oplossing: in Bloomingdale’s genieten van koffie en warme chocolademelk.

 


Wandeling New York 6 – Brooklyn Heights


Wauw, wat is Brooklyn Heights mooi! De prachtige huizen met die bekende trappen komen vaak terug in films en series, waardoor we het idee hadden dit deel van New York al aardig te kennen. De kleuren van de huizen, de stilte en de promenade hebben ons meteen te pakken. Met op de achtergrond het prachtige Manhattan en wat verder weg het Vrijheidsbeeld wandelen we over de verlaten Brooklyn Heights Promenade richting de Brooklyn Bridge. Puur genieten dit!

 


Wandeling New York 7 – South Brooklyn


Ook gelegen in Brooklyn, maar totaal anders dan Brooklyn Heights, vind je in South Brooklyn met name een paar prachtige parken. We beginnen in het kleine Forest Greene Park, waar de eekhoorntjes om ons heen springen. In de buurt eromheen, ook Fort Greene genoemd, drinken we in een schattig tentje genaamd Smootch koffie en warme chocolademelk. We vervolgen de weg richting Prospect Park: één van de mooiste parken van New York. Er is bijna niemand te bekennen, en we genieten dan ook volop van deze groene oase midden in de stad.

 


Wandeling New York 8 – Harlem


Met de metro reizen we vanaf Jersey City in één keer door naar Harlem, een wijk in het noorden van Manhattan. Hier maken we een prachtig mooie wandeling die ons naast het Riverside Park en de Cathedral Church of St. John the Divine ook langs één van de bekendste universiteiten van de Verenigde Staten leidt: Columbia University. En mocht je het zijn vergeten of gewoon nog niet gelezen hebben: de naam Columbia heeft helemaal niets met Colombia te maken. Klik hier voor meer uitleg. We besluiten ons net als de studenten op de trappen van deze prachtige universiteit neer te planten om daar een halfuur mensen te observeren. Zodra we uitgekeken zijn vervolgen we de route via Morningside Park richting oude townhouses. Een prachtige wandeling onder de winterzon!

 

Deze en meer wandelingen, inclusief routekaartjes, bezienswaardigheden onderweg en aanvullende informatie, vind je allemaal in de Lonely Planet New York City. Wandelen in New York: dé manier om je onder te dompelen in de hectiek, geschiedenis en natuur van deze metropool! En om geld te besparen tijdens een stedentrip New York.


In dit artikel is een affiliate link gebruikt. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

62 reacties

Priya 6 september 2016 - 22:23

Waar heb je die wandelingen gekocht? Was je de hele dag kwijt aan die wandeling? Deed je één wandeling per dag? Wat is een absolute must om te zien?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 september 2016 - 10:05

De wandelingen komen uit de Lonely Planet New York City, onderaan het artikel vind je de link daar naartoe. Let op: er is nu een nieuwe Lonely Planet uit! Elke wandeling heeft een andere tijdssduur, gemiddeld 2 a 3 uur, maar het hangt wel af van of je alles doet. Als je de musea bezoekt langs de route bijvoorbeeld ben je meer tijd kwijt. Wij hebben ook niet elke route exact zo gedaan als beschreven stond, dat scheelt ook. We deden denk ik om de dag een wandeling, heel leuk! Een absolute must… moeilijk! Hangt ook van ej iteresses af. Ik vond de bibliotheek echt heel mooi, en Brooklyn-Heights ook. Ook Chinatown zou ik niet overslaan. En de parken in mijn blog over de parken vond ik zeer leuk, omdat ze allemaal anders zijn en mooie dingen hebben. Vooral nummers 2, 3, 4 en 6!

Reply
Paul 27 april 2016 - 03:59

Mooie foto’s, Sabine. Ik herken veel want ik heb begin maart ook lekker gewandeld in New York. Daarvoor had ik een mooi wandelboekje gescoord van een New Yorkse schrijfster. Ik herken aardig wat plekjes op je foto’s.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 april 2016 - 04:42

Wat leuk dat jij ook wandelingen hebben gemaakt. New York is echt ideaal om te voet te ontdekken.

Reply
Deborah 19 april 2016 - 14:12

Wat een heerlijk overzichtelijk blog. Met ook nog eens heel mooie foto’s
Ik krijg zin om daar ook eens naar toe te gaan. Maar dan zonder vriendlief die wandelen maar niks vind. Jullie hebben heel wat gezien.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 april 2016 - 14:27

Dankjewel! Jammer dat hij wandelen niet leuk vindt, maar ook zonder te wandelen is het een geweldige stad!

Reply
Faabs 17 april 2016 - 13:07

Prachtig en wederom inspirerend 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 april 2016 - 21:00

Dankjewel!

Reply
Sas 17 april 2016 - 04:03

Wat een prachtige foto’s weer! De sfeer komt echt te leven altijd op je foto’s. Vind het mooiste toch wel Midtown…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 april 2016 - 21:00

Dankjewel! Wat een mooi compliment! 😀 Midtown vond ik zelf ook heel mooi en gezellig, met veel diversiteit.

Reply
Stéphanie 15 april 2016 - 14:54

Mooie foto’s weer 🙂 Wandelen is inderdaad een van de beste en vooral de goedkoopste manier om een plek te verkennen. Veel van je foto’s herken ik, ze doen mij aan mijn eigen reis terug denken. Ik heb tijdens mijn bezoek aan NY ook kilometers afgewandeld en ook wij bezochten de stad in de winter. Enige verschil is dat wij er en beetje random heben gewandeld maar zo ook leuke en mooie plekken zijn tegengekomen. Ik ben niet echt een stadsmens maar NY is echt zo’n stad die je gezien moet hebben.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 20:10

Dankjewel! Leuk dat je veel herkent. De winter vond ik eigenlijk best ideaal: niet zoveel toeristen haha 😛 Ik ben ook niet een heel erg stadsmens (ook al woon ik wel in een heel drukke stad, maar ook daar wil ik wel weg op den duur), maar inderdaad NY is echt wel fijn. Komt ook door de vele parken denk ik, en ik vond veel wijken ook bijzonder rustig. Bijvoorbeeld toen we onze wandeling in Harlem begonnen. Er was serieus niets of niemand op straat, heel apart.

Reply
Vera 15 april 2016 - 09:19

Wauw super gaaf, ook te gekke foto’s! Ik zou er echt graag zelf eens heengaan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 20:04

Dankjewel! Zeker eens doen!

Reply
Rowan - sillysis.nl 15 april 2016 - 08:26

Wat een leuke wandelingen! En mooie foto’s heb je gemaakt! Heerlijk stad is het he! Ik kom net terug uit NYC, en wij hebben dan ook heel wat afgewandeld. 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 20:03

Dankjewel! Ja geweldige stad! Ben echt een beetje verliefd geworden haha 🙂 Leuk dat je er ook net bent geweest!

Reply
Morgaine 15 april 2016 - 04:11

Prachtig mooi de foto’s, of ik er ooit zal komen is een andere vraag, niet vanuit mijzelf in ellk geval, maar als iemand zegt ga je mee, ga ik natuurlijk zelf even kijken, en ik zou nog naar de bruidswinkel gaan daar, die vaak op tv komt hier dan…. Say yes to the dress! hahahahaha

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 20:02

Dankjewel! Hahaha ja de bruidswinkel 😀 Als je de kans krijgt zeker doen!

Reply
Morgaine 17 april 2016 - 03:02

Oh je kent hem, en na je aanzoek dacht je niet, kom we gaan naar Randy? whahahaha

X

Reply
sunny mama 15 april 2016 - 00:40

Leuk om jullie ervaringen van de Lonely Planet wandelingen te lezen. Misschien dat ik over een aantal maandjes ook eens een bezoekje aan New York afleg. Dan kan ik jouw blog er nog eens bij pakken en jouw ervaringen vergelijken met de mijne. 😉
Prachtige foto’s, trouwens!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 19:56

Dankjewel! Jouw dochter gaat naar NY toch? Heeft ze nog een fijne verblijfplaats kunnen vinden? Je zult het er vast net zo geweldig hebben!

Reply
sunny mama 18 april 2016 - 03:06

Nee, ze is er nog mee in de weer. Ik heb haar ook jouw tip doorgespeeld en die staat nog steeds op haar lijstje als één van de mogelijkheden.

Reply
Johanna 14 april 2016 - 20:29

Wie drinkt er nu de koffie, en wie de warme chocolademelk? 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 19:52

Haha ik altijd warme chocolademelk, Jimmy koffie 😛

Reply
Vetexbart 14 april 2016 - 16:32

Wow, wat een prachtig fotoverslag Sabine! Stiekem ben ik echt hééél erg jaloers nu 🙂 Zo te zien heb je een geweldige tijd gehad in NYC!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 19:51

Dankjewel! Haha ga jij niet bijna weer naar NY?? Ja we hebben een super tijd gehad, zou graag weer teruggaan!

Reply
Nesrin 14 april 2016 - 15:25

Super gaaf artikel Sabine. Als ik ooit naar New York ga dan duik eerst hier het archief in. Greenwich Village lijkt mij super mooi.

Zo mooi dat jij het JA hebt gezegd in New York.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 19:50

Dankjewel! Mooi compliment! 🙂 Ja Greenwich Village vond ik heel leuk, ook de gezelligheid, de leuke tentjes, de huizen…

Reply
Linda | travellersoftheworld 14 april 2016 - 13:58

Prachtige foto’s! New york lijkt me echt super

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 19:48

Dankjewel! Ja NY is geweldig!! Denk tich wel één van de tofste steden waar ik ben geweest…

Reply
Wanda 14 april 2016 - 13:48

Prachtige foto’s joh! Ook zoveel herkenpuntjes voor mij! Wij zaten toen zelf in een hotel in Chinatown, dus inderdaad erg kleurrijk en levendig. Maar ach, sowieso is NY een stad waar het natuurlijk nooit rustig is. Al wandelend de stad verkennen heeft ook mijn voorkeur, op die manier zie je gewoon het meeste en onderga je ook echt het stadsleven zelf.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 19:47

Dankjewel! Wat leuk dat jullie verbleven in Chinatown, lijkt me een heel bijzondere ervaring in die hectiek haha. Wandelen is inderdaad geweldig, dan zit je echt gewoon in het leven daar.

Reply
Eline 14 april 2016 - 12:48

Gave foto’s!! Ik wil zo graag nog een keertje naar New York <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 19:46

Dankjewel! Ik wil ook weer terug haha 😀

Reply
Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl 14 april 2016 - 12:44

Wat een leuk artikel! Prachtige foto’s ook, we krijgen weer helemaal zin om terug te gaan. En dan staat een wandeling door Harlem zeker op ons lijstje, want daar zijn we nog niet geweest. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 19:46

Dankjewel! Als ik de foto’s terugkijk wil ik ook weer terug! 😀 Harlem is een heel leuke wijk. Hebben jullie fijn nog iets om naar uit te kijken! 🙂

Reply
Billy 14 april 2016 - 12:39

zo’n stadswandelingen doe ik ook wel graag
Schitterende foto’s heb je ervan, Sabine!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 19:44

Dankjewel! Ja stadswandelingen zijn zo leuk! Echt een fijne manier om een stad te leren kennen.

Reply
Roos 14 april 2016 - 10:26

Wederom prachtige foto’s! Waarom heb ik zo het gevoel dat er nog veel meer NY blogs gaan komen? 😛

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 19:43

Dankjewel! Haha ja er valt echt veel over te vertellen 😛

Reply
Yvonne 14 april 2016 - 07:45

Leuke wandelingen en mooie foto’s heb je weer gemaakt. Ik vind zelf eigenlijk in elke stad waar we tot nu toe zijn geweest China town een leuke plek om rond te struinen. Gewoon de ongebruikelijke dingen die je er ziet en het gevoel echt meteen in Azië beland te zijn.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 19:42

Dankjewel! Ik moet bekennen dat ik nooit een Chinatown heb gezien zoals deze in New York. Wel in Kuala Lumpur, daar vond ik het ook leuk, maar heel anders weer dan deze. Echt leuk in ieder geval.

Reply
Sandra 14 april 2016 - 06:05

Midtown ziet er vet uit zeg! Ook Chinatown en Harlem trekt mij wel. Gave foto’s hoor! Ziet er allemaal gaaf uit. Wandelend een andere plek op de wereld ontdekken blijft tof! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 19:41

Dankjewel! Ja Midtown vond ik heel gevarieerd, zijn we ook diverse keren geweest. Harlem ook trouwens, heel mooi, zeker met die mooie parken en huizen.

Reply
Jenn 14 april 2016 - 05:57

Mooie foto’s!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 19:40

Dankjewel!

Reply
Natasja 14 april 2016 - 05:53

Cool!!! Als ik ooit ga dan zal ik je blogs erbij pakken… Daar liggen mooie herinneringen voor jullie… Misschien gaan jullie nog eens terug met jullie kinderen…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 19:40

Dankjewel! Leuk 🙂 Ja supermooie herinneringen! We hebben zoveel gezien en gedaan, New York is echt fantastisch!

Reply
Emie 14 april 2016 - 04:13

Brengt al mijn goede herinneringen aan NY weer naar boven. Geweldig door je gedaan ook al deze wandelingen met fraaie foto’s en persoonlijke portretten.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 20:16

Dankjewel! En leuk dat het je doet herinneren aan je eigen tijd daar. Ik vind het zelf ook heel leuk alles weer terug te kijken, ook al is het pas net geweest 🙂

Reply
Els 14 april 2016 - 02:55

Leuk blog met super mooie foto’s!!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 20:17

Dankjewel! x

Reply
gerhilde maakt 14 april 2016 - 02:21

Wat een mooie foto’s! Dat zien er inderdaad diverse wandelingen uit.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 20:18

Dankjewel! Ja het was ook heel divers, dat is eigenlijk ook meteen het leuke van New York 😀

Reply
Samaja 14 april 2016 - 01:34

Het brengt me echt helemaal terug naar mijn eigen reisje naar New York, ondertussen al zo’n 8 jaar geleden. Ik had zelf niet veel inbreng in hetgeen we te zien kregen en blijkbaar heb ik toch wel best veel gemist. Prachtige foto’s trouwens! Nu alleen mijn man nog overtuigen om samen eens te gaan ;-).

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 20:19

Dankjewel! Leuk dat het je aan je eigen reis herinnert! Dan heb je iig nog iets om nog een keer terug te gaan 😀 Als je man wilt natuurlijk 😉

Reply
Jaixy 14 april 2016 - 01:16

Ow super!! Zie veel herkenning op je fito’s van delen die ik ook bezocht heb. Maar ook veel nieuwe tips. Hihi mochten we ooit terug gaan zal ik je blogjes er zeker bijpakken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 20:20

Dankjewel! Leuk dat je er dan ook wat aan hebt. Ik vind het zelf ook zo leuk terug te kijken, zo een mooie herinnering!

Reply
Jennifer 14 april 2016 - 00:49

Woehoeee zie ik daar nou een Ghanese vlag! 🙂

En wooow is het laatste plaatje van wandeling 2 ook nog de bibliotheek? Wat mooi! Jammer dat ik die destijds gemist heb.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 20:22

Whahaha hilarisch dat dat is wat je opvalt tussen al die vlaggen 😛 😛 Mooie vlag trouwens toch?? Het laatste plaatje van wandeling 2 is inderdaad de bibliotheek: de meest beroemde zaal trouwens. Jammer dat je m gemist hebt, maar des te meer reden om jouw Ghanees mee te nemen 😛

Reply
Thomas Kippebouillon 13 april 2016 - 23:59

Je hebt er mooie kiekjes van gemaakt, maar wandelen in een grootstad is echt niet voor mij. Meer nog, niets voor ‘ons’ (mijn dame ook). Geef mij maar de natuur in al zijn facetten… Maar nog eens: mooie kiekjes!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 16 april 2016 - 20:24

Dankjewel! Ja de natuur is ook veel fijner, maar NY is toch wel heel gaaf hoor haha

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!