Home Lifestyle 2 maanden tot onze bruiloft: en de huwelijksreis gaat naar…
Huwelijksreis waarheen

2 maanden tot onze bruiloft: en de huwelijksreis gaat naar…

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

De tickets naar Nederland zijn geboekt, de eerste aanbetalingen voor de bruiloft gedaan, de jurk is gekocht en de ringen besteld. Restte alleen nog: de huwelijksreis! De ochtend na onze bruiloft vertrekken we meteen. Naar een bestemming die helemaal bij ons past en waar we perfect onze liefde kunnen vieren. En nu kan ik het ook eindelijk aan jou vertellen! Waar gaan we op huwelijksreis en waarom daar? Lees het hier!

Kort maar krachtig

Tijd, geld… je kent het wel. Eigenlijk is de gekozen bestemming veel te duur, maar we willen het allebei zo graag, dat we toch dat ticket hebben geboekt. We gaan weg precies tussen de bruiloft en ons vertrek terug naar Colombia. Slechts vier dagen, maar dat is ruim voldoende om een prachtige eerste indruk te krijgen en samen te genieten van een welverdiende vakantie. Het schijnt ook zo te zijn dat het land uitermate geschikt is voor zowel korte als langere reizen. Dus dat gaat helemaal goed komen!

 

De gedachte achter onze huwelijksreis

Ik heb al veel gereisd in Europa, maar Jimmy natuurlijk nog niet. We vonden het leuk ergens naartoe te gaan waar we allebei nog niet zijn geweest, en dan valt er al best wat af. Er staat van alles op mijn lijstje, zoals Madrid en Sevilla. Steden die natuurlijk ideaal op de route terug naar Colombia liggen. Maar, zei Jimmy, het is onze huwelijksreis, hier gaan we niet praktisch denken. Hij wilde graag een plek die voor ons beiden speciaal is. En blijft. Een plek die we na 5 jaar en daarna na 10 jaar huwelijk weer kunnen bezoeken. Als ‘onze’ plek. Er was eigenlijk geen discussie over, we dachten beiden meteen aan hetzelfde land. Een plek die alles met natuur en vrijheid te maken heeft, waar wij samen helemaal in ons element zullen zijn. Dan maar wat minder praktisch en wat meer geld; dit is simpelweg wat we willen.

 

Het land

Heb je inmiddels al een idee van waar we naartoe gaan? Oké hier nog wat hints. Het land dat we gaan bezoeken is één van de duurste in Europa en we kunnen er niet met de auto heen. En aangezien het openbaar vervoer daar niet al te best is, hebben we dus een auto gehuurd. Het land wordt steeds populairder onder reizigers, maar het is geen typisch ‘backpackers’ land. We gaan naar een behoorlijk dunbevolkt stukje aarde. Laat ik het zo zeggen, het inwonersaantal van een gemiddelde wijk in Bogotá woont in dit hele land. Meer niet. Ongeveer 330.000 mensen zijn dat. Waarvan er 120.000 in de hoofdstad wonen. Het land is geen lid van de Europese Unie, maar behoort wel tot de Schengenlanden. Ohja, en het is een eiland. Nu weet je het vast al…

 

Wat moet er nog geregeld worden?

Bijna alles is al geregeld: de vlucht, de auto de route en de hotels. Ook de Lonely Planet in pdf is al binnen. Omdat Jimmy de hoofdbestuurder wordt zal hij een internationaal rijbewijs moeten regelen. Ook gaan we nog even kijken wat we met kleding gaan doen, aangezien we warmere kleding nodig hebben, maar ook niet té warm, iets dat we hier niet hebben. Waarschijnlijk neem ik wat warme truien mee die nog bij mijn ouders liggen, en laat ik die daar ook achter. We gaan maar vier nachten, dus veel hebben we niet nodig. Op wat papier- en inpakwerk na is dus alles geregeld!

 

Maar hé, waar gaan jullie nou naartoe?

Je hebt het vast al geraden, want welk land is nu een eiland dat niet bij de EU hoort, waar bijna geen mensen wonen en maar één grote weg is, waar velen een auto huren en spectaculaire natuur heeft, waarvoor ook in de zomer vrij warme kleding nodig is? Precies: de huwelijksreis gaat naar IJsland!

Bron

 

De route: 4 dagen IJsland

We gaan maar 4 nachten en dus slechts 3 hele dagen. Maar na veel research blijkt dit genoeg om heel veel te zien! De route gaat vooral niet langs de grootste hoogtepunten. Zo gaan we zowel de Golden Circle en Reykjavik als de Blue Lagoon overslaan. Waar gaan we dan wel naartoe? Vanaf het vliegveld gaan we direct naar een hotel midden in de natuur ten noorden van Borgarnes. De volgende ochtend rijden we een lang stuk naar ons hotel ten zuiden van Sauðárkrókur (Noord-IJsland), maar eerst bezoeken we onderweg Hvitserkur en maken we een rondje langs Hofsós, Siglufjörður en Dalvik. De dag daarna gaan we naar de Goðafoss watervallen en Mývatn. De derde dag rijden we terug richting zuiden en maken we een rondje over het Snaefellsnes schiereiland, waar we onder andere Kirkjufell en Hellnar zullen bezoeken. Ons laatste hotel ligt ook op het schiereiland, waarna we de laatste ochtend zo’n 2,5 uur terug naar het vliegveld moeten rijden. Een druk programma maar het wordt vast helemaal geweldig!

Bron

 

IJsland: here we come!

Jeetje wat heb ik er veel zin in! Heerlijk samen op reis met Jimmy op een plek waar alleen maar natuur is. Een groter contrast met Bogotá is bijna niet mogelijk. Nog heel even wachten en dan is het zover. Twee maanden om precies te zijn. Soms is het fijn als de tijd snel voorbij gaat. Maar als we daar eenmaal zijn mogen de uren tergend langzaam gaan. In ieder geval weer een deel van onze bruiloft en ons verblijf in Nederland geregeld. IJSLAND: HERE WE COME!

Bron

 


 

Lees meer!

76 reacties

Niels 1 mei 2017 - 23:30

Gaaf! Leuk dat jullie naar IJsland gaan. Zal wel een omschakeling worden om van een warm land naar een van de koudste te gaan, haha. Maar het schijnt heel mooi te zijn met prachtige natuur. Heel veel plezier!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 11:43

Ja zo tof!! Wij wonen in een vrij koud gebied in Colombia, komt tot een graad of 17 elke dag, in de nacht kan het zomaar 5 graden zijn. Maar de wind op IJsland zal het wel lekker fris maken dus ga lekkere warme kleding meenemen 😀

Reply
Michelle 28 april 2017 - 02:42

Lijkt mij een geweldig idee voor een mooie huwelijksreis! Heel veel plezier met de voorpret.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2017 - 21:24

Dankjewel! Hebben er zoveel zin in! 😀

Reply
Jeanine 22 april 2017 - 06:02

Whaha je maakte het wel spannend! Mijn huwelijksreis was een groot drama maar daar zal ik nog wel eens over schrijven. Ijsland lijkt me zo magisch en mooi! Ik kijk uit naar mooie verhalen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 12:00

Haha ja he 😛 Ik heb er zo een zin in! Ben wel erg benieuwd naar jouw verhaal…

Reply
Roos 20 april 2017 - 08:58

Oh wat gaaf! Zag Ijsland niet aankomen, dacht iets zonnigs, haha. Jullie gaan sowieso tegen de cliché’s in. 😛 Vriendlief wilt wel op huwelijksreis in het nabij gelegen dorp. Ahum, dacht het niet, hahaha.
Veel plezier al met de voorpret. 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 12:01

Haha nee een strandbestemming zou het zeker niet worden 🙂 Ja die clichés… we zijn sowieso al bijna 8 maanden getrouwd tijdens de bruiloft haha 😛 En ja jeetje wat een romanticus je vriend haha. Dankjewel!

Reply
Margo 18 april 2017 - 23:51

Je weet de spanning wel op te bouwen in je artikel! IJsland is geweldig, kan ik je uit eigen ervaring vertellen! Ik wens jullie daar alvast een hele mooie huwelijksreis toe!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 12:02

Haha dankjewel. Leuk dat je er ook bent geweest! Het lijkt me echt een prachtig land!

Reply
Nesrin 18 april 2017 - 11:36

Gaaf!!! Ik dacht heel even dat jullie naar Monaco zouden gaan 😉

IJsland lijkt mij heel bijzonder.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 12:02

Haha had ook nog gekund 😀 IJsland zou echt prachtig moeten zijn. Ben zo benieuwd!

Reply
Rowan 18 april 2017 - 11:31

Wat een heerlijk vooruitzicht! Super leuk dat jullie een heel andere route gaan doen! Ik ben zo benieuwd naar de foto’s! IJsland staat nog op mijn wishlist! 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 12:03

Dankjewel!! Ben ook zoo enorm benieuwd! Echt mega veel zin in 😀

Reply
Vetexbart 18 april 2017 - 02:49

Zo leuk! Was nog nooit in Ijsland, maar zo snel als de mogelijkheid zich voordoet ga ik er ook een keertje heen. Het gaat ongetwijfeld een prachtige ervaring worden. 🙂 Enjoy!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:48

Dankjewel! Heb er zoveel zin in! Als ik de foto’s en verhalen moet geloven is het echt een prachtige bestemming.

Reply
Alie 18 april 2017 - 00:25

Leuk hoor! Schijnt een prachtig eiland te zijn. Onze zoon is hier 10 dagen geweest en dus prachtige foto’s gemaakt van indrukwekkende plekken. Wordt vast een mooie trip en heerlijk om naar uit te kijken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:20

Dankjewel! Wat leuk dat jullie zoon er is geweest. Ik heb ook zoveel foto’s gezien, lijkt me echt prachtig daar! Heerlijk vakantie met z’n tweeën ook!

Reply
Astrid 17 april 2017 - 16:00

Wat cool! Wij zijn ook maar vier nachten op (uitgestelde, want wij vertrokken pas de volgende zomer) huelijksreis geweest. IJsland lijt me echt heel bijzonder en past volgens mij goed bij jullie.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:21

Dankjewel! Volgens mij zijn 4 nachten ook wel mooi. Meer tijd hebben we ook niet, dus geen keus, maar ben er wel tevreden mee. Waar zijn jullie naartoe geweest op huwelijksreis?

Reply
Ester 17 april 2017 - 15:03

Wat gaaf, wat een goede keuze!
Wij zitten er ook in juni. De hele route moet nog gepland worden, maar we zijn er 11 dagen. Zoveel zin in!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:22

Dankjewel! En wat gaaf dat jullie dan ook gaan!! Wanneer in juni zijn jullie er? Wij de tweede helft. 11 dagen wordt ook heel leuk met de route, kun je zoveel meer zien!

Reply
Samaja 17 april 2017 - 11:49

IJsland is absoluut prachtig! Wij hebben ook het snaefellsnes schiereiland gedaan en dat was adembenemend mooi!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:23

Dankjewel! Ik heb je verslagen terug gekeken over IJsland! Heel tof dat jullie ook dat schiereiland hebben gedaan. Ik heb al precies in de route vastgelegd waar we naartoe gaan haha. Ben zo benieuwd!

Reply
Jessica 17 april 2017 - 10:53

Wat onwijs leuk dat jullie naar IJsland gaan Sabine, lijkt me inderdaad ook een land waar jullie vaker terug kunnen keren! Klinkt inderdaad als een vol, maar heel mooi programma. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:24

Jaaa zo tof!! Kan niet wachten haha 😛 Ja vol programma maar maakt echt niet uit. Het is 21 uur ligt dan dus dat helpt een beetje denk ik. En voor ons is 4 uur rijden echt niet veel. Ben benieuwd hoe het uiteindelijk gaat bevallen, maar leuk wordt het in ieder geval!

Reply
Linda | travellersoftheworld 17 april 2017 - 10:27

Wat een ontzettend gave bestemming voor een huwelijksreis zeg 🙂 Geniet ervan, ik ben nu al benieuwd naar jullie foto’s en verhalen. en tja, beter een iets onlogischer en duurdere bestemming, dan praktisch en minder speciaal.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:25

Dankjewel! Zo gaaf! Ik ben ook zo benieuwd haha 😀 Ja beter dit inderdaad, ben nu al blij met deze keuze 🙂

Reply
Marcella 17 april 2017 - 10:24

Jeujjj, toch IJsland geworden! Hoe gaaf! Volgens mij zitten we dan beide in juni in IJsland? Wij vanaf begin juni tot half juni. En jullie?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:26

Jaaa! En tof jullie ook ja! Wij gaan helemaal aan het einde, dus we missen elkaar net. Dat wordt verslagen lezen bij elkaar haha. Hebben jullie de route al bepaald?

Reply
Marcella 24 april 2017 - 11:48

Nee, we moeten er voor de route echt nog even goed voor gaan zitten. Kwam er niet van met onze zieke kat. Intussen hebben we haar helaas moeten laten inslapen…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 12:05

Jaa zo zielig, ik heb het gelezen. Heel naar. Je hebt ook nog zat tijd om te plannen (al waren de meeste hotels bij ons al volgeboekt!), dus neem je tijd met dit. Zo triest.

Reply
Marcella 24 april 2017 - 12:11

Ja, heel verdrietig. Heb echt tijd nodig om even bij te komen. En veel met Cheetah te knuffelen natuurlijk. Wij reizen met een camper, we vinden vast een mooi plekje 😉

Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 12:20

Ja natuurlijk logisch, veel sterkte! Oh met de camper, ja dan is er geen probleem 😉

Rianne - Sunny Journeys 17 april 2017 - 08:06

Wauw echt gaaf! Ijsland lijkt me echt geweldig 🙂 hoop dat jullie een mooie tijd gaan hebben!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:26

Dankjewel! Ik kan echt niet wachten, lijkt me zo prachtig!

Reply
Karlijn 17 april 2017 - 07:31

Ik kan me geen betere bestemming bedenken 🙂 ! Supergaaf!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:29

Dankjewel! 😀 Ik heb veel aan jouw blog gehad tijdens het bedenken van de route!

Reply
Willemijn | endlessfreedom.nl 17 april 2017 - 06:31

Wauw, te gek!! Ik geef jullie groot gelijk!! Want het is een schitterend land wat je nooit meer vergeet.. ik ben er 4 weken geweest met mijn ouders (en broer) als 8-jarig meisje en ik weet het nu nog! Heel indrukwekkend! Geniet fijn van de voorpret en het aftellen kan beginnen ?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:30

Dankjewel! Wat leuk zeg dat je het nog steeds zo goed weet, dat zegt al heel veel! 😀 Ik ben ook zo benieuwd naar de natuur en onze hotels. Lekker relaxen met z’n tweeën. Nog 2 maanden wachten! 🙂

Reply
Els 17 april 2017 - 06:09

zo heee, jij geeft ook al je geheimen prijs!!
xxxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:30

Oh ja? 🙂

Reply
Wanda 17 april 2017 - 05:55

IJsland… wat een ontzettende verrassende bestemming. Ik had eerst nog gedacht dat jullie terug zouden gaan naar New York maar door het lezen van je blog was ik al snel geneigd om aan IJsland te denken. Vrienden van ons zijn er ook geweest en vonden het een super gave bestemming. En ja, dat geld… je leeft maar 1 keer toch? Komt allemaal wel weer goed!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:43

Oh ja dat had ook gekund! Niet eens aan gedacht 🙂 We dachten: nu zijn we toch in de buurt haha. Heel wijze woorden ook: we gaan er ook helemaal van genieten, dankjewel!

Reply
Marcella 17 april 2017 - 05:37

Superleuk!!! Staat ook nog steeds op mijn lijstje! Maar ik ga natuurlijk paardrijden daat! ?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:46

Haha jaa dat zou zo leuk voor je zijn! Heb er echt megaveel zin in 😀

Reply
carolien 17 april 2017 - 05:32

Wat gaaf! En wat een lief idee om een bestemming uit te kiezen die vanaf nu van ‘jullie ‘is. Geniet van de voorpret!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:47

Dankjewel! Ja echt zo leuk, kan niet wachten. Het voelt nu al speciaal haha

Reply
Kliefje 17 april 2017 - 04:33

Wat een toffe bestemming. Goeie keuze! (Gunnend) jaloers 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:12

Dankjewel! Heb er zo een zin in! 😀

Reply
Koen 17 april 2017 - 04:06

Mooie keuze. Vast en zeker heel bijzonder. Ik ken IJsland enkel van wat documentaires en de boeken van Arnaldur Indriðason. (Thrillers).

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:14

Dankjewel! Ik ken het land alleen nog van de blogs en de prachtige foto’s. Echt heel benieuwd!

Reply
Jennifer 17 april 2017 - 03:53

Suuuuuupergaaf! Steeds als ik zin heb om naar het buitenland te gaan, kijk ik ook naar IJsland. Het geld heeft me tot nu toe altijd tegengekomen, maar ooit ga ik erheen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:14

Dankjewel! Leuk dat je er ook zo graag naartoe wilt! Zou leuk zijn met je Ghanees, die gaat het ijskoud krijgen haha 😛

Reply
yvonne 17 april 2017 - 02:57

Wat gaaf! Je hebt gelijk, dit is erg bijzonder!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:14

Dankjewel! Heb er zoveel zin in! 🙂

Reply
Inge 17 april 2017 - 02:35

Da’s een prachtige bestemming!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:15

Jaa dat is het echt! De foto’s zien er allemaal zo mooi uit!

Reply
Lizette 17 april 2017 - 02:25

Waaaah, wat een gave bestemming voor jullie huwelijksreis! En zo romantisch, daar in zo’n hot spring dobberen als newly weds 😉 Super leuk!! Aftellen tot de grote dag!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:15

Dankjewel!! 😀 Ja joh ik kan niet wachten haha, nog 2 maanden wachten nu haha

Reply
Emma 17 april 2017 - 02:01

Wow klinkt heel goed!! En IJsland lijkt mij een prachtige bestemming!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:16

Dankjewel! Ja mij ook! Zo een mooie natuur!

Reply
Co 17 april 2017 - 01:27

Wauw, wat een fantastisch vooruitzicht! Kan me goed voorstellen dat je er enorm veel zin in hebt, wat een gave bestemming 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:17

Dankjewel! Ja heb er zoveel zin in! Het moet daar zo mooi zijn, ben echt enorm benieuwd!! En ook gewoon lekker écht vakantie samen. Is al zo lang geleden.

Reply
Yvonne 17 april 2017 - 01:21

Een hele gave bestemming en nog 2 hele maanden om de leukste dingen uit te zoeken voor die 4 dagen. Ik wil zelf al heel lang naar IJsland, dus ben erg benieuwd. Wordt vast een hele bijzondere en mooie reis!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:19

Ja zo gaaf! Nog 2 maanden te gaan inderdaad, kan echt niet wachten haha 😛 Lijkt me zo prachtig daar!

Reply
Jenny 17 april 2017 - 01:21

IJsland is prachtig! Heel bijzonder om hier op huwelijksreis te gaan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:10

Ja lijkt mij ook! De foto’s en verhalen die ik heb gezien… kan echt niet wachten!

Reply
Morgaine 17 april 2017 - 01:21

Ik zat aan Ierland te denken, van een Nederlandse die daar woont, heb ik ooit begrepen dat het daar ook meer koud is en nat dan warm, hahahaha

Ijsland, ja dat komt meer in trek, ik ken nog een paar wat daar op huwelijksreis is geweest, toen ze terug kwamen, besloten ze te scheiden ~proest~.

Don’t worry, dat het programma Married at First Site…. 😉 die mensen huwen dus voor ze elkaar kennen, door de wetenschap samen gebracht, maar ze gaan dan ook op huwelijksreis en dit paar dus naar Ijsland, ik moest best wel lachen. Nou oke, Ijsland dus, way to go!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:11

Haha ja dat had ook gekund! Haha die mensen 😛 Ik heb dat programma nooit gezien maar er lijkt me een aardige kans dat het mis gaat 😉

Reply
Melle 17 april 2017 - 01:08

Jaaaaaaa zo zo zo gaaf! IJsland lijkt me een prachtig land ❤️??

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:10

Dankjewel!! Ja mij ook, kan echt niet wachten!!! Nog 2 maanden te gaan haha

Reply
Stéphanie 17 april 2017 - 00:59

Heel gaaf dat jullie voor IJsland kiezen Sabine! Ik weet dat het duur is, want ik heb zelf bijna een lange reis naar IJsland geboekt dit jaar. Vier dagen IJsland tikt ook behoorlijk aan maar goed je krijgt er een onvergetelijke ervaring voor terug en vier dagen zijn perfect om een eerste indruk te krijgen van het land. Ik vind het ook erg leuk dat jullie niet het standaard rondje doen. Spannend allemaal, nu samen genieten van de voorpret!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:09

Dankjewel! Ja echt duur, maar ik denk dat het zeker de moeite waard gaat zijn. Heb er ook zoveel zin in! We wonen ook zover weg dat dit niet iets is wat je later wel even doet. Nu is de kans en ik ben zoooo benieuwd!! 😀

Reply
Sandra 16 april 2017 - 21:21

GAAF! Gelijk hebben jullie en ach dat geld. Het is later de herinnering die telt. Dat nemen ze jullie nooit meer af. Geniet ervan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 24 april 2017 - 11:08

Dankjewel voor je wijze woorden! 😀 Klopt helemaal!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!