Home De omgeving van Bogotá Fotoblog: mijn dagelijkse wandeling door de bergen in Sopó
Wandelen in Sopó Colombia - featured

Fotoblog: mijn dagelijkse wandeling door de bergen in Sopó

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Wonen op het platteland heeft als groot voordeel dat het er simpelweg prachtig mooi is. Het platteland in Nederland vond ik altijd al heerlijk, maar de bergen waar ik nu op uitkijk als ik wakker word doen mijn hart pas echt sneller kloppen. Zeker in de vroege ochtend is het hier werkelijk indrukwekkend mooi. De zon komt net op en de wolken hangen nog laag voor de bergen. Na een paar weken wonen in onze finca ontdekte ik een wandeling vlak naast ons huis, die ik heel regelmatig loop. Nu ons hondje Juaco er is hebben we afgelopen week deze wandeling voor het eerst met hem gedaan, om 7 uur in de ochtend, en nu loop ik dit elke ochtend met hem. Heerlijk fris, prachtig mooi en een fantastische manier om de dag te beginnen. Vandaag een fotoverslag van deze prachtige wandeling in Sopó!


Een prachtige wandeling door de bergen


Naast ons huis is een paadje de berg op, langs mooie natuur en finca’s waar veel locals al jaren wonen. Iedereen kent elkaar en inmiddels ken ik er ook al velen. Het is een pittige wandeling die de mensen die er wonen elke dag lopen of rijden. Het is er stil, knalgroen en prachtig mooi. Hoe hoger je komt hoe mooier het uitzicht. Hoe vaak ik de wandeling ook maak, elke keer is weer genieten. De boerderijen, de koeien, de uitzichten, de rust en de lieve mensen: ik voel me heel dankbaar dat dit gewoon om de hoek is.

 


De steile berg op


De wandeling is best pittig: je begint op zo’n 2600 meter hoogte en stijgt in korte tijd naar ongeveer 2800 meter. Vervolgens wandel je over een stukje rechte zandweg totdat je die 200 meter weer steil naar beneden gaat. Niet heel goed voor de knieën, wél voor de conditie en ontspanning. Als ik alleen ben doe ik ongeveer 35 minuten over de hele wandeling vanaf mijn huis (2 kilometer); met Juaco duurt de tocht iets langer. Ik kom bijna nooit iemand tegen en als ik iemand tegenkom maak ik gezellig een praatje. Voor mij is de ochtendwandeling met Juaco echt een perfecte manier om de dag fris en fruitig te beginnen én het is een goede dagelijkse workout voor mijn conditie.

Naar Boven

 

Genieten van de uitzichten op de zandweg

 

Steil naar beneden

 


De Taj Mahal in Colombia


Iedereen kent natuurlijk de Taj Mahal in India, maar hier in Colombia, om precies te zijn in het dorpje Briceño, ligt een themapark met een replica van de Taj Mahal. Tijdens deze wandeling kun je dit prachtige gebouw bewonderen. Ook kun je het themapark bezoeken: Parque Jaime Duque. Staat nog op mijn lijstje om eens te doen. Ben je op reis met kinderen in Colombia? Dan is dit park een ideale dagtrip vanuit Bogotá!

 


Wil je deze wandeling ook maken? Neem hier of hier contact met mij op voor praktische informatie.


Naast deze prachtige wandeling is er nog veel meer te doen in Sopó. Ook is Sopó de ideale uitvalsbasis om het noordelijke deel van Cundinamarca te ontdekken.


Jimmy en Juaco genieten in de vroege ochtend van het uitzicht.

 

Lees meer!

22 reacties

Marcella 4 maart 2018 - 14:56

Wat een heerlijk wandeling Sabine! Ik snap heel goed dat je hier elke dag van geniet. Wat een natuur! <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:49

Ja zeker! Helaas maak ik m nu niet meer zo vaak sinds mijn hond is aangevallen. Daar baal ik echt enorm van, dat ik nu zo bang ben…

Reply
Michelle 19 februari 2018 - 14:13

Wat een prachtige omgeving! Daar zou ik ook zeker iedere ochtend wel willen wandelen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 februari 2018 - 21:33

Ja zo mooi! 😀

Reply
Wanda 14 februari 2018 - 16:51

Wow, iedere keer weet je me weer te betoveren met je prachtige foto’s van dit prachtige land! Mooi dat ik zo vanachter mijn pc mag meegenieten met je geweldige mooie wandeling!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 februari 2018 - 21:33

Dankjewel, wat lief!

Reply
Jessica 13 februari 2018 - 14:08

Wauwwwww Sabine, ik zit hier gewoon bijna voor m’n beeldscherm te kwijlen haha. Als ik weer in Colombia ben kom ik je zeker een keer opzoeken, wat is het daar mooi zeg!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 februari 2018 - 21:33

Haha lief! 😀 Als je hier bent gaan we samen de berg op! 😀

Reply
Nesrin 10 februari 2018 - 16:01

Indrukkende foto met uitzicht op de bergen. Het lijkt mij heerlijk daar te wandelen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 februari 2018 - 21:34

Dankjewel! 🙂

Reply
Saskia 10 februari 2018 - 05:56

Oh wat prachtig. Hier zou ik elke dag van kunnen genieten<3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 februari 2018 - 21:34

Dankjewel!

Reply
Daisy || Diyaata 9 februari 2018 - 10:43

Wat een prachtige foto’s… heerlijke wandelingen zo lijkt me!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 februari 2018 - 21:35

Ja zeker, zo genieten!

Reply
Thea de Vries 9 februari 2018 - 03:35

Wat prachtig Sabine. Loopt de wandeling in een rondje of moet je dezelfde weg heen en terug? Flinke tippel!! Parque Jaime Duque is zeker eeen aanrader als er kinderen bij zijn ?. Zijn je ouders al aan het trainen?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 februari 2018 - 21:36

Het is een rondje, alleen het laatste stukje is hetzelfde, maar dat is maar heel kort. We zijn toevallig vandaag in Parque Jaime Duque geweest: vond het verrassend leuk en mooi. Dat alleen voor kinderen, maar ook mijn ouders en ikzelf hebben echt enorm genoten!

Reply
Sandra 8 februari 2018 - 14:46

Geweldig! Wat een mooie omgeving. Snap helemaal dat je zo verliefd bent op het land. Het lijkt mij in ieder geval heerlijk om zo de dag te beginnen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 februari 2018 - 21:43

Ja zeker! Helaas durf ik m niet meer met Juaco te lopen, heel stom want mijn angst is nu groter dan die van hem haha 🙂

Reply
Maaike 8 februari 2018 - 03:17

Héérlijk zeg, zo’n ochtendwandeling midden in de natuur… Ideaal om zo je dag te beginnen. Volgens mij heb je daarna energie voor 10! Ik wandel elke ochtend (en middag) 20 minuutjes heen en 20 minuutjes terug om mijn zoontje naar school te brengen maar dat is een wandeling door een drukke stad. Ik snak naar wat meer groen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 februari 2018 - 21:46

Ja echt een perfect begin van de dag! Dan is het ook nog heerlijk fris 😀 Door de stad is inderdaad heel anders, maar er zijn ook vast heel mooie parken?

Reply
Geeske 8 februari 2018 - 02:56

Ha die Sabine, het wordt nog mooier als je vader en moeder met je mee gaan wandelen. Fijne tijd met ze.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 23 februari 2018 - 21:46

Dankjewel Geeske! Zeker weten 😀

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!