Home Buiten de gebaande paden 5 x Colombia buiten de gebaande paden #1
Colombia buiten de gebaande paden

5 x Colombia buiten de gebaande paden #1

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

De laatste jaren is het toerisme in Colombia explosief gestegen. Sinds het land veiliger is geworden, willen steeds meer reizigers Colombia ontdekken. De gebruikelijke toeristenroute leidt reizigers langs onder andere Salento, Medellín, Cartagena en Parque Tayrona. Prachtige plekken, die tegenwoordig overspoeld worden door toeristen. Bijna elke reiziger maakt dezelfde route, maar het land is groot. Er valt dus nog veel meer te ontdekken, buiten de gebaande paden. In deze serie zet ik prachtige plekken voor je op een rij die vaak worden overgeslagen door buitenlandse reizigers. Plekken die je op een andere manier laten kennismaken met het land. Vandaag deel 1 van Colombia buiten de gebaande paden!

1. Klimmen in Suesca

Slechts op zo’n 1,5 uur rijden vanaf Bogotá vind je een prachtige rotspartij waar elk weekend en tijdens Colombiaanse vakantiedagen actieve Colombianen vastgesnoerd aan touwen de hoge rotsen beklimmen. Slechts weinig toeristen nemen de tijd om een dagtrip te plannen vanaf Bogotá om deze extreme sport te beoefenen. Ja, je moet een begeleider regelen en schoenen huren, maar als je eenmaal aan de steile rots hangt heb je de tijd van je leven! Lees hier alles over klimmen in Suesca.

 

2. De kolibrie-tuin in San Francisco

Ook dichtbij de stad, 1,5 uur met de bus, vind je een dorpje genaamd San Francisco. Een prachtige plek nog niet ontdekt door de toerist. Het dorpje zelf is niet heel speciaal, behalve dan de prachtige blauwe kerk en lekker eten, maar wel typisch Colombiaans. Hier rondlopen geeft je een goed beeld van het normale Colombiaanse leven, zonder toeristen. Daarnaast kun je wandelen en zwemmen in de omgeving. Maar wat dit dorpje nóg meer bijzonder maakt, is de kleine kolibrie-tuin die je hier vindt. De tuin is opgericht door een vrouw die gefascineerd is door vogels, en ze kan je er dus ook alles over vertellen (in het Spaans). Wil je dus graag kolibries zien dichtbij Bogotá? Bezoek dan San Francisco! Lees hier alles over de kolibrie en de kolibrie-tuin in San Francisco.

 

3. Het spectaculaire meer van Guavio

Een van de mooiste plekken in Colombia vind ik het meer van Guavio. Niet alleen is het indrukwekkend mooi, het is ook zeer buiten de gebaande paden. Er zijn vrijwel geen hotels, het klimaat is erg wisselvallig, de weg er naartoe is lang en slecht en het vervoer beperkt. Maar áls je er komt, kijk je je ogen uit zo mooi is het. Om hier te komen heb je dus vooral geduld en tijd nodig, en wellicht een huurauto. Buitenlandse toeristen zul je hier niet of nauwelijks tegenkomen. Benieuwd? Check hier het artikel over deze indrukwekkende plek buiten de gebaande paden!

 

4. Het Museo de ‘El Chicó’ in Bogotá

Ook in Bogotá zelf zijn er genoeg plekken te vinden die maar weinig door buitenlandse toeristen worden bezocht, Museo de ‘El Chicó’ bijvoorbeeld. Je moet er even een stukje voor naar het noorden van de stad reizen, maar dan heb je ook wel een erg mooi museum te pakken met een interessante geschiedenis. Bovendien vind je hier de rode Engelse bus met daarin bakkerij Brot. Het museum is niet ingesteld op de buitenlandse toerist, daar zowel de informatie in het museum, de video en de rondleiding enkel en alleen in het Spaans zijn. Klik hier om meer te weten over dit mooie museum in Bogotá!

 

5. Parque Chicaque

Parque Chicaque is een natuurpark gelegen ten zuiden van Bogotá. Op een mooie plek met prachtige uitzichten kun je hier met gemak een hele dag wandelen. Ook zijn er andere activiteiten, zoals ziplinen en paardrijden. Een gids is niet nodig, maar het kan wel fijn zijn om enigszins aan de hoogte gewend te zijn. Het park heeft af en toe een buitenlandse bezoeker, maar meer Bogotanen die een dagje de stad willen ontvluchten en doordeweeks groepen schoolkinderen die willen leren over de natuur. Zie jij een dagtrip hiken vanuit Bogotá wel zitten? Klik hier voor meer informatie!

 

Hoe reis je in Colombia buiten de gebaande paden?

Meestal is het niet moeilijk om in Colombia van het gebaande pad af te gaan. Toch doet bijna niemand het. Het kost immers meer tijd, meer uitzoekwerk en als je geen Spaans spreekt kan het nogal eens lastig zijn te begrijpen waar je nu precies heen moet. Je kunt bijvoorbeeld zelf een auto huren. Hartstikke leuk en het geeft je direct meer vrijheid. Wil je graag buiten de gebaande paden reizen, met vooraf geregeld vervoer en transfers? Dan is een reis boeken bij Local Hero Travel een hele mooie, betrouwbare en unieke mogelijkheid om het land echt te leren kennen. Zij kunnen voor jou vervoer regelen en je reis plannen voor zover jij dat wilt. Geef hier je reiswensen door en een local neemt met jou contact op.

 

 


Ben jij al geïnspireerd om Colombia nóg beter te leren kennen? Bekijk de andere delen van ‘buiten de gebaande paden in Colombia‘!


 

Lees meer!

38 reacties

ivonne 12 april 2017 - 11:21

Wat een gave tips zijn dit! Ik ga hem deze zaterdag delen op mijn shoutout Saturday! Dat klimmen lijkt me super gaaf en kolibries zijn zulke leuke vogels, zoals ze om je oren brommen, geweldig.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 april 2017 - 17:12

Oww wat leuk, dankjewel!! Er is zoveel leuks en moois te doen buiten de gebaande paden, er komt ook nog veel meer! Fijn Paasweekend!

Reply
Daphne 2 april 2017 - 15:17

Wow wat mooi! Ik hoor echt alleen maar positieve verhalen over Colombia, misschien moet ik het toch ook maar eens overwegen voor een volgende verre reis! Die foto’s van jou zijn echt te gek! Vooral de Suesca en die kolibri! Gaaf!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 5 april 2017 - 11:06

Oh jaaa zeker doen!! Het land zal je positief verbazen 😀 Dankjewel voor je mooie compliment! 🙂

Reply
leendert Alblas 2 april 2017 - 04:22

Buiten de gebaande paden: Neem eens de bus en ga een weekend naar Guaduas in Cundinamarca, ten westen van Bogota en wandel over de Camino Real, bezoek de waterval van Versalles en Mirador Piedra Capira. Slechts 3 uur per bus van Bogota. En in Guaduas is het goedkoop verblijven en er zijn taxis, die je voor een goedkope prijs naar mooie plekjes buiten Guaduas brengen.
En nog een voorbeeld: Neem een collectivo vanuit Bogota naar Choachi ten oosten van Bogota: tijdens de reis erheen heb je geweldig uitzicht over de Andes, aangekomen in Choachi kun je de warme waterbronnen bezoeken. Het is als dagtrip vanuit Bogota te doen.
Dit zijn twee voorbeelden, die je op eigen gelegenheid vanuit Bogota kunt doen en niet duur zijn.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 april 2017 - 06:22

Bedankt voor de tips! Over Choachi zijn veel negatieve verhalen. Is een reden waarom ik er nog niet geweest ben. Die andere wil ik absoluut ontdekken!

Reply
leendert Alblas 2 april 2017 - 06:38

Colombia begon voor mij in 1980, het was toen een andere wereld……………..

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 april 2017 - 06:46

Oh wat spannend! Lijkt me heel bijzonder om het Colombia van toen te kennen!

Reply
Jessica 29 maart 2017 - 12:25

Jaaaa nummer 4 en nummer 5 heb ik al bezocht, maar die andere zijn nog nieuw voor mij 🙂 Nog meer reden om een keer terug te komen naar Colombia! 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 maart 2017 - 14:14

Jaa klopt! Je bent zelfs een nacht gebleven in Chicaque! Dat was het voordeel van zo lang in Bogotá zijn 😀

Reply
Roos 29 maart 2017 - 10:47

Dat klimmen lijkt me zo gaaf, en doodeng, haha. Mij krijg je echt geen berg op hoor, ik kijk wel vanaf onderen. 😛 Die kolibrietuin lijkt me ook wel erg mooi, net als ’t meer… Eigenlijk lijkt Colombia mij sowieso wel een mooi land door alle foto’s die jij laat zien. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 maart 2017 - 11:11

Haha ik heb het wel gedaan dat klimmen, maar heel erg stapje voor stapje. Ik begon met 2 meter, dat vond ik al doodeng, en één keer ben ik tot de top gekomen. Heel eng maar wel tof! Dankjewel voor je lieve reactie!

Reply
Stéphanie 28 maart 2017 - 14:20

Zo mooi is Colombia. Voordat ik je blog kende kon ik mij maar weinig voorstellen bij dit land. Mijn beeld is zoveel positiever geworden dankzij alle mooie plekjes die je altijd op de kaart zet. Nummer 1 en 2 zijn bij mij favoriet!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 maart 2017 - 10:25

Dankjewel, wat een fijne reactie! Ik geniet zelf ook zo enorm van dit land 😀

Reply
yvonne 24 maart 2017 - 14:11

Echt mooi allemaal weer. Jij weet de parels er wel uit te halen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 maart 2017 - 10:35

Dankjewel! En er komt nog veel meer 😀

Reply
Nesrin 22 maart 2017 - 17:52

Die kolibri tuin lijkt mij heel bijzonder mooi. Ik vind het zo leuk dat ik meer van Colombia heb gezien dankzij jou, ik had dus echt nooit verwacht dat er zoveel moois is.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 maart 2017 - 10:38

Dankjewel, leuk om te lezen! Die kolibrituin is echt heel leuk, of vooral de kolibries eigenlijk. Een ideale plek om die snelle beestjes toch op de foto te krijgen 🙂

Reply
carolien 22 maart 2017 - 05:40

Wat gaaf die kolibri tuin! En ook de andere plekjes…. dat ben jij toch niet op die berg he?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 maart 2017 - 10:39

Haha nee dat is Jimmy! Ik heb hartstikke hoogtevrees dus ik klim niet zo hoog, maar één keer ben ik wel tot de top gekomen. Was doodeng maar gaf ook wel een lekker gevoel haha

Reply
Jeanine Suiker 21 maart 2017 - 09:38

Wat een gave tips! Ik zou helemaal gaan voor de kolibries in het plaatsje San Francisco. (is het plaatsje overigens ook de moeite waard?)
Benieuwd naar deel 2!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 maart 2017 - 10:41

Dankjewel! San Francisco is niet een heel bijzondere plek, er is in het dorpje zelf niet zoveel te doen. Maar je krijgt er wel een goed beeld van het Colombiaanse dorpsleven. Het dorp heeft wel een supermooie kerk en lekker eten, en je kunt er wandelen in de prachtige omgeving. Uiteindelijk dus toch wel de moeite waard om te bezoeken 😀

Reply
Jenn 21 maart 2017 - 05:54

Heel mooi allemaal!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 maart 2017 - 10:41

Dankjewel! 🙂

Reply
Esther 20 maart 2017 - 08:58

Chingaza….nog zo’n mooie! En zo zijn er nog zoveel! Colombia is zo mooi! Dank je weer!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 maart 2017 - 10:42

Jaa zo mooi allemaal! Chingaza staat zéér hoog op de lijst, wil ik echt snel heen (of misschien na het regenseizoen haha).

Reply
Els 20 maart 2017 - 08:08

De kolibrie op de foto is knap vastgelegd!
En…..Je kunt Colombia goed promoten!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 maart 2017 - 10:42

Bedankt! Is ook zo mooi allemaal 🙂

Reply
Sandra 20 maart 2017 - 06:41

Wat woon je toch in een mooi land. Je kunt ons echt plekjes laten zien waar de toerist niet komt. Ik zie het meer en het park wel zitten.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 maart 2017 - 10:43

Ja het is echt zo prachtig hier! Raak maar niet uitgekeken 🙂

Reply
Sandra 20 maart 2017 - 04:47

Fijn om al jouw tips en info via jouw blog te lezen! Het is een bron om onze reis naar Colombia dit jaar nog mooier te maken!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 maart 2017 - 10:47

Dankjewel, leuk dat jullie er iets aan hebben! 🙂

Reply
Morgaine 20 maart 2017 - 03:01

Prachtig mooi, vooral de kolibrie tuin lijkt me gaaf, maar Schotland blijft nu op nummer 1 staan nog, daarna zien we verder 😉

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 maart 2017 - 10:48

Hahaha ja is ook iets makkelijker voor jou, Schotland 😀 Helaas geen kolibries daar 😛 x

Reply
Gerlinde 20 maart 2017 - 02:28

Ongelofelijk mooi allemaal!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 maart 2017 - 10:49

Dankjewel! Colombia is ook zo mooi 😀

Reply
Kliefje 20 maart 2017 - 00:46

Oh, die kolibries zou ik graag willen zien :))))

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 maart 2017 - 10:49

Kolibrie’s zijn ook zoo leuk! Echt prachtige en fascinerende vogels vind ik altijd.

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!