Home Bogotá Doen in Bogotá: volg deze bus-route en ontdek de stad op een andere manier
Met de bus door Bogotá - Colombia

Doen in Bogotá: volg deze bus-route en ontdek de stad op een andere manier

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Hoewel miljoenenstad Bogotá er op het eerste gezicht niet uitziet als een plek om langer te blijven, heeft Bogotá toch heel veel te bieden. Ik ben er zelfs een beetje verliefd op geworden. Op de leuke parken, de fantastische restaurants, de mooie musea en de grote winkelcentra. En ook jij kunt Bogotá ontdekken op een andere manier! Een manier waarop je de meerdere gezichten van de stad ziet en je je als een local door het onmogelijke verkeer beweegt. Ontdek in dit artikel dé route voor een dagje Bogotá.


Waarom een ritje over de Séptima in Bogotá niet mag ontbreken tijdens je stedentrip


Het leuke van Bogotá is dat deze stad meerdere gezichten kent. Reizigers die alleen in La Candelaria blijven krijgen daarom een verkeerd beeld van de stad. Het rijkere noorden is een andere wereld vergeleken met het meer armere zuiden. En de Séptima (oftwel: carrera 7) is de ideale manier om deze kanten te ontdekken.

Of je nu van noord naar zuid of andersom reist: het ‘landschap’ verandert duidelijk naarmate je steeds dichter bij je bestemming komt. Van zuid naar noord zal je merken dat de straten steeds breder worden, er minder zwervers en drugsverslaafden te zien zijn, de gebouwen luxer worden en de mensen er anders uitzien.

Opeens loop je vanuit het historische centrum in een chique wijk met mooie huizen, overduidelijk rijkere mensen en leuke eettentjes. Bogotá écht ontdekken? Reis met de bus over carrera 7!

 


De bus-route door Bogotá


De Séptima is één lange rechte weg en het maakt eigenlijk niet uit waar je opstapt. Je kunt vanuit het midden naar het zuiden, van het zuiden naar het noorden of andersom. Ik geef deze route voor het gemak weer van zuid naar noord.

Onderweg kun je meerdere malen uitstappen of van tevoren een paar stops uitzoeken die je wilt zien. Bij elke stop staat waar je moet uitstappen en met welke bus. Verderop in dit artikel vind je alles over de kosten, hoe een kaartje te regelen, welke bussen precies, veiligheid en meer. Veel plezier!

 

1. Opstappen op San Victorino of San Diego: la Candelaria

Als je in La Candelaria verblijft, dan kun je hier makkelijk opstappen om de route te beginnen.


La Candelaria

La Candelaria is het prachtige historische centrum van Bogotá. Een bezoek brengt je naar diverse (vaak gratis!) museum, leuke restaurantjes en schattige pleintjes. Om de prachtige kerken en kleurrijke straatje niet te vergeten. Check hier de must-see musea in La Candelaria. Dit is ook dé plek voor een toffe fietstocht om in korte tijd veel van de stad te zien.

Bus: kom je vanuit het noorden? Neem dan bus L82 en stap uit bij San Victorino. Opstappen naar het noorden doe je bij hetzelfde station: neem bus M82.


Torre Colpatria

Bij opstappunt San Diego vind je meteen een mooi uitzichtpunt, namelijk Torre Colpatria. Misschien nog wel mooier dan vanaf Monserrate, aangezien één van de hoogste gebouwen van Bogotá midden in het centrum staat en je dus een 360 graden uitzicht hebt. Check hier de beschrijving en foto’s vanaf Torre Colpatria. Klik op deze link voor de openingstijden.

Locatie: carrera 7 # 24-89. Hier op de kaart. Bus: vanuit het noorden met bus L82, uitstappen bij San Diego. Opstappen naar het noorden doe je bij hetzelfde station: neem bus M82.


Museo Nacional Bogotá

Bij halte San Diego óf Museo Nacional vind je het grootste en oudste museum van Colombia. Wederom gratis, wandel je door een prachtig gebouw om de geschiedenis van het land te ontdekken. Zeker de moeite waard!

Locatie: carrera 7 # 28-66. Hier op de kaart. Bus: L82 (vanuit het noorden) of M82 (vanuit het zuiden). Stap uit bij San Diego en loop een stukje terug (vanuit het noorden) of een stukje verder (vanuit het zuiden). Je kunt vanuit het noorden ook de K86 nemen, deze stopt bij station Museo Nacional.


Verblijven in La Candelaria? Zoek hier je ho(s)tel!

 

2. Chapinero Bogotá & Zona G

Chapinero is een populaire wijk. De restaurants, de sfeer en de winkeltjes maken dit een leuke wijk om doorheen te wandelen. De wijk is zeer divers en heeft verschillende kleine gebieden die allemaal anders zijn. Zo is Chapinero Central niet te vergelijken met Zona G, terwijl het slechts een paar honderd meter van elkaar ligt. Leuk om te ontdekken dus!


Shoppen

Zoek je goedkope kleding of typisch Colombiaanse eettentjes? Ga dan shoppen in Chapinero Central. Het is een drukke wijk waar veel op straat gebeurt (ook zakkenrollen!), waar je de geur van eten ruikt en waar je kleding en schoenen uit Colombia kunt vinden. De winkel Only bijvoorbeeld is goedkoop en helemaal Colombiaans. Wandel (overdag!) door de straatjes in deze typisch Bogotaanse wijk. Hier meer tips voor shoppen in Bogotá.

Locatie: Chapinero Central (tussen carrera 7 en carrera 14 en tussen calle 64 en calle 57). Bus: M86 (vanuit het zuiden) bij K7-CL61 of K86 (vanuit het noorden) bij K7-CL60.


Basiliek Lourdes

Iedereen is helemaal weg van de mooie kathedraal aan Plaza Simón Bolívar in la Candelaria, maar velen weten niet dat er een zo mogelijk nóg mooier exemplaar te vinden is in hartje Chapinero. Namelijk de Basílica Menor Nuestra Señora de Lourdes. Ja, in deze wijk moet je een beetje meer oppassen, en nee daar kun je niet ongegeneerd met je camera foto’s maken, maar er tenminste langs lopen en je verwonderen over deze pracht en praal is al de moeite waard!

Locatie: carrera 13 # 63-27. Hier op de kaart. Bus: M86 (vanuit het zuiden) bij K7-CL61 of K86 (vanuit het noorden) bij K7-CL60.


Zona G en Chapinero Alto: hippe restaurants in Bogotá

Schuin tegenover Chapinero Central, aan de andere kant van de Séptima, vind je Zona G. Een prachtige en gezellige buurt met vele restaurants waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen of avondeten. Hier vind je de betere restaurants van Bogotá, dus als je goed wilt eten moet je hier zijn.

Eén van mijn favoriete restaurants is HAB Café. Ook Masa is een fijn restaurant, zeker als je zin hebt in lekkere sandwiches. Je kunt er vooral heerlijk ontbijten of lunchen.

Locatie: tussen carrera 4 en carrera 7, en tussen calle 66 en calle 72. Bus: M86 (vanuit het zuiden) bij K7-CL70A of K86 (vanuit het noorden) bij K7-CL71.

 


Quebrada la Vieja: maak een wandeling door prachtige natuur vanuit de stad de berg op

Wist je dat je gewoon vanuit de stad omhoog de natuur in kunt lopen? En wel vanuit Chapinero. De wandeling heet Quebrada la Vieja en gaat vanuit de stad de berg op. Ideaal om aan de drukte en vervuiling te ontsnappen. Bovendien heb je (bij mooi weer) een prachtig uitzicht over Bogotá zodra je boven bent. En dat allemaal gratis!

Hier vind je meer informatie over de wandeling en kun je reserveren.

Locatie: calle 71 # 1-45. Hier op de kaart. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 5.00 a.m. t/m 10.00 a.m., en in de weekenden van 5.00 a.m. t/m 11.00 a.m. Er staat politie op de route, staat deze er niet, ga dan beter niet naar boven tenzij het heel druk is met andere bezoekers. Bus: M86 (vanuit het zuiden) bij K7-CL70A of K86 (vanuit het noorden) bij K7-CL71.


Verblijven in Chapinero of Zona G? Zoek hier je ho(s)tel!

 

3. El Nogal & Los Rosales

Als je verblijft in la Candelaria dan is aankomen in deze wijken even een omschakeling: wat een verandering ten opzichte van het oude centrum! Al wandelend door El Nogal begeef je je in één van de meest luxe en dure wijken van de stad. De brede lanen met bomen, de mooie gebouwen en de fijne restaurants maken dit een leuke stop om een totaal ander beeld van de stad te krijgen.


Lunchen of ontbijten bij Brot of La Bagatelle

Er zijn vele restaurants te vinden in deze wijken, en allemaal zullen ze iets hebben. Echter, mijn favorieten onderweg naar Zona T (zie nr. 4) zijn Brot en La Bagatelle (lees hier meer over deze restaurants). Ze hebben er heerlijke taart, broodjes en salades. Daarnaast is de sfeer en plek erg ontspannend en fijn.

Locaties: calle 81 # 7-93 (Brot, hier op de kaart) en carrera 9 # 81 – 18 (Bagatelle, hier op de kaart). Bus: M82 (vanuit het zuiden) bij K7 – CL78; L82 (vanuit het noorden) bij K7 – CL79. Of: M86 bij K7 – CL82; K86 bij K7 – CL81.


Eten tussen de rijken in Harry Sasson

Heb je er altijd al van gedroomd om in een mega-duur en chique restaurant te eten tussen de Bogotaanse rijken? En heb je ook nog toevallig het geld? Reserveer dan bij Harry Sasson. Ik ben er zelf één keer wezen lunchen, uiteraard op uitnodiging. Het eten heeft zeker niet mijn hart veroverd, maar een bijzondere ervaring tussen de bovenklasse van Bogotá was het wel.

Locatie: carrera 9 # 75-70. Hier op de kaart. Bus: M82 (vanuit het zuiden) bij K7 – CL78; L82 (vanuit het noorden) bij K7 – CL79.


Edificio Santalaia: één van de grootste groene gebouwen ter wereld

Als je dan toch in de buurt bent: check dan dit bijzondere gebouw. Als één van de grootste groene appartementencomplexen ter wereld beschikt dit gebouw over maar liefst 3100 m2 aan verticale tuinen, waar zo’n 115.000 planten groeien. Dit zorgt voor zuurstof voor 3000 mensen en compenseert tevens de uitstoot van zo’n 745 auto’s. Je zult er waarschijnlijk niet in kunnen, alleen van de buitenkant bewonderen. Meer weten en/of een korte video zien van dit meesterwerk? Klik dan hier!

Locatie: carrera 4 #76-41. Hier op de kaart. Bus: M82 (vanuit het zuiden) bij K7 – CL78; L82 (vanuit het noorden) bij K7 – CL79.


Verblijven in El Nogal of Los Rosales? Zoek hier je ho(s)tel!

 

4. El retiro

Als je een klein stukje verder loopt door deze mooie wijk, dan kom je bij het populaire El Retiro. Hier vind je vele restaurants, één van de luxere winkelcentra van Bogotá en het bekende Zona T. Ook een perfecte plek om te verblijven tijdens je stedentrip in Bogotá!


Zona T

Zona T is een bekende uitgaansplek in Bogotá, waar je bars en vele restaurant vindt. De naam Zona T komt van de vorm van deze plek: de autovrije straten vormen een T. Hier vind je onder andere Wok en Crêpes & Waffles. Ook kom je leuke winkels tegen, zoals de grote Zuid-Amerikaanse tassenwinkel Totto.

Locatie: carrera 12 tot carrera 13 met calle 82 (en omgeving). Hier op de kaart. Bus: M82 (vanuit het zuiden) bij K7 – CL78; L82 (vanuit het noorden) bij K7 – CL79. Of: M86 bij K7 – CL82; K86 bij K7 – CL81.


Centro Comercial Andino

Als ik ga winkelen of iets nodig hebt ga ik vaak naar Centro Comercial Andino. Het is zeker niet het grootste winkelcentrum in Bogotá, maar zeker wel één van de meest luxe. Verwonder je over de chique uitstraling en de luxe winkels. Goedkoop shoppen wordt het niet, maar mooie spullen vind je er wel. Het is heerlijk om bij de Juan Valdez in Andino een heerlijke koffie of (chai) thee te drinken met uitzicht over Zona T. Vergeet ook de winkels en centra rondom Andino niet, zo heeft El Retiro een heel andere stijl. In deze buurt vind je ook het populaire Andrés Carne de Res.

Lees hier alles over winkelen in Bogotá.

Locatie: avenida carrera 1 # 82-71. Hier op de kaart. Bus: M82 (vanuit het zuiden) bij K7 – CL78; L82 (vanuit het noorden) bij K7 – CL79. Of: M86 bij K7 – CL82; K86 bij K7 – CL81.


Verblijven in El Retiro en omgeving? Zoek hier je ho(s)tel!

 

5. El Chicó

De eveneens chique wijk El Chicó (waaronder Chicó Norte en Chicó Reservado) heeft brede lanen, veel bomen, diverse parken, leuke winkels en vele restaurants. Dit is de wijk waar veel expats wonen, en waar veel ambassades zijn gevestigd.


Museo de ‘El Chico’ + park

Misschien wel mijn favoriete museum in Bogotá: El Chicó. Prachtig gelegen in een fijn park vind je hier een oud landhuis met een prachtige collectie aan souvenirs ooit meegenomen door een heel rijke mevrouw. Meer weten over dit museum in Bogotá? Klik hier!

Locatie: carrera 7 # 92A. Hier op de kaart. Bus: M86/M82 (vanuit het zuiden) bij K7-CL94; K86/L82 (vanuit het noorden) bij K7-CL94.


Parque 93

Parque 93 is eigenlijk niet echt een park, maar meer een groot grasveld met wat bomen eromheen. Het wordt omringd door vele hippe restaurants en dure wooncomplexen. Hoewel zakkenrollen hier steeds vaker voorkomt is het toch een fijne plek om lekker te gaan eten of bij mooi weer op het gras te relaxen. Zeker in het weekend is het een leuke ervaring om tussen de rijke families te zitten. Bovendien vind je hier vele hotels.

Mijn favoriete restaurants bij Parque 93:

Locatie: carrera 13 tussen calle 93A en 93B. Hier op de kaart. Bus: M86/M82 (vanuit het zuiden) bij K7-CL94 (oversteken en naar beneden lopen, naar links bij carrera 13); K86/L82 (vanuit het noorden) bij K7-CL94 (een stukje verder lopen, dan naar rechts naar beneden).


Wandelroute langs de parken in het noorden van Bogotá

Dit is ook de plek om de parken in het noorden van Bogotá te ontdekken. Hier vind je twee wandelroutes door Bogotá, waarvan nummer twee je leidt door de parken in deze wijken. Perfect te combineren met lekker eten en winkelen.


Verblijven in El Chicó? Zoek hier je ho(s)tel!

 

6. Usaquén Bogotá

Usaquén is het eindpunt (of beginpunt) van de bus-route en ligt in het noorden van Bogotá. Het behoort tot één van de beste wijken van de stad. Hier vind je net als in Zona G en Chapinero Alto de betere restaurants van Bogotá. Ook kun je hier naar de bioscoop.


Hacienda Santa Bárbara

Dit winkelcentrum was vroeger een boerderij. Inmiddels is het uitgebreid met een nieuw deel, maar je merkt nog goed aan alles dat dit ooit iets heel anders was. Hacienda Santa Bárbara vind ik persoonlijk niet het leukste winkelcentrum in Bogotá, maar toch heeft het wel iets om er rond te lopen. Ook vind je er een Juan Valdez en het is een prima basis om de rest van Usaquén te verkennen.

Locatie: carrera 7 # 115-72. Hier op de kaart. Bus: M86/M82 (vanuit het zuiden) bij K7 – 114/116; K86/L82 bij K7 – 116.


Uiteten in Bogotá en markt in Usaquén

Usaquén was ooit een dorpje buiten Bogotá, met een boerderij en een eigen dorpspleintje. In de wijk kun je heerlijk eten en op zon- en feestdagen is er een grote markt. Kraampjes, muziek, dans en nog meer eten vullen de gezellige straatjes. Zeker niet missen op zondag!

Locatie: carrera 7 tot carrera 5, tussen calle 121 en calle 115. Bus: M86/M82 (vanuit het zuiden) bij K7 – 114/116; K86/L82 bij K7 – 116.


En er is meer te doen! Voor alle uitgebreide informatie over één van mijn favoriete wijken, Usaquén, klik hier!


Verblijven in Usaquén? Zoek hier je ho(s)tel!

 

Hoe koop je een busticket in Bogotá?

Met de bus in Bogotá is eigenlijk vrij simpel. Onthoud vooral dat je niet kunt betalen in de bus. Je hebt dus altijd een kaartje nodig voordat je instapt.

Als je de route begint in La Candelaria, is het het makkelijkste als je de buspas koopt op het busstation waar je opstapt. San Victorino bijvoorbeeld. Dit is een Transmilenio-station en daar kun je altijd kaartjes kopen én opladen.

Voordat je door de poortjes naar binnenkomt is er een hokje waar je een buspas kunt kopen. Vraag om een TuLlave Básico (7000 pesos; een groene buskaart) en geef direct wat extra geld om er op te zetten. Een ritje met de bus kost 2950 pesos. Of je nu 5 of 50 minuten in de bus zit.

Als je dus van plan bent om tijdens de route vaker in en uit te stappen, zorg dan dat je voldoende geld erop hebt staan. Stap je op vanuit Chapinero, Zona T of Usaquen? Koop en laad dan de buspas bij een winkel waarop TuLlave staat.

 


Welke bus neem je?


Er zijn veel bussen die over de Séptima gaan, maar het makkelijkste is gebruik te maken van de Dual bussen M82/M86 (richting noorden) of de L82/K86 (richting zuiden). De M/L82 gaat van Portal 20 de Julio (in het zuiden) naar Clínical el Bosque (in het noorden) en weer terug. De M/K86 gaat van Aeropuerto Eldorado (het vliegveld) naar Fundación Santafé (in het noorden in Usaquén) en weer terug. Als je in één keer vanuit La Candelaria naar Usaquen wilt, dan is de M82 sneller, maar wil je naar Chapinero dan moet je de M/K86 nemen. Check dus goed hierboven per stop welke bus er komt.

Bekijk hier alle haltes per bus

Op deze pagina kun je het bus nummer invullen (dus 82 of 86) en daar de route zien.

 

Let op: gewijzigde route tijdens Ciclovía

Elke zon- en feestdag is er ciclovía (van 6.00 AM tot 2.00 PM), waardoor de bussen over de Séptima anders rijden. Check dit goed voordat je vertrekt, want op deze dagen komt de bus niet langs een aantal bezienswaardigheden waar deze normaal wel langs komt. Op de link hierboven vind je ook de routes tijdens de ciclovía.

 


Hoe lang duurt deze route door Bogotá?


Jezelf in het verkeer voortbewegen is in Bogotá een lastig klusje die soms veel tijd in beslag kan nemen. Het verkeer staat tussen 6.00 a.m. en 9.00 p.m. vaak helemaal vast, en reizen duurt dan dus langer.

Hoe lang de hele rit duurt hangt er maar helemaal vanaf hoe het verkeer is op dat moment. Is er precies op jouw route een ongeluk gebeurd? Reken dan minstens een halfuur extra. Neem dus de tijd om deze route af te leggen. Wil je minder verkeer en drukte? Ontdek de Séptima dan tijdens puentes, vakanties of feestdagen. Heerlijk rustig en weinig verkeer.

 


Wat neem je mee?


Geloof het of niet, maar in Bogotá kan het in het zuiden schitterend weer zijn terwijl het in het noorden regent. Bovendien kan het weer snel omslaan en is zon in de ochtend geen garantie voor zon in de middag. Neem gewoon altijd die paraplu mee om te voorkomen dat je binnen vijf minuten al doorweekt bent. Lees hier meer specifiek over het bizarre klimaat in Bogotá en wat voor kleding te dragen.

 


Veiligheid in Bogotá


Deze route is veilig. Voor Bogotaanse begrippen uiteraard. Dat betekent dat het zeker wel handig is deze adviezen in acht te nemen.

Wil je terug naar je hotel na zonsondergang met de bus? Als je vanuit het oude centrum komt en je hotel staat in Zona G, El Nogal, El Retiro, Chicó of Usaquen, dan is het geen probleem om met de bus te gaan en om 8 uur nog naar je hotel te lopen. Ga je echter de andere kant op (naar het zuiden) en je hotel staat in Chapinero Central (tussen carrera 7 en carrera 14 en tussen calle 64 en calle 57) of in La Candelaria? Neem dan een taxi.

Verdwaal je overdag in de wijken ten noorden van Chapinero? Geen enkel probleem! Beter niet verdwalen rondom La Candelaria en in Chapinero Central.

 


Hoe is het om  te reizen met de bus door Bogotá? Klik hier! Stap in die bus en ontdek Bogotá!


In dit artikel zijn affiliatielinks gebruikt. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

25 reacties

Loes 27 juli 2023 - 09:04

Dank je wel voor de tips, echt super dat je je ervaring deelt. Ben niet bang aangelegd en begin 2024 zes dagen alleen in Bogota om de stad een kans te geven 🙂 ! Kunst heeft mijn grote interesse; waar vind ik de fotografen, de schilders, kortom de vrije geesten die mijn zakken met rust laten maar mijn geest prikkelen ? 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 juli 2023 - 20:55

Hoi Loes, wat ontzettend leuk! Als je van kunst houdt, ga zeker naar Museo Botero. Eén van de meest beroemde kunstenaars van Colombia. Voor de rest dat je noemt zou ik buiten La Candelaria gaan. Ik heb hier (nog) niet over geschreven, maar er is een Art District in Bogotá, genaamd San Felipe. Kijk bijvoorbeeld eens op Instagram bij dit account: Casa 73-22. En in de wijk San Felipe vind je nog veel meer kunst en fotografie. Daarnaast ook Chapinero, maar ik weet niet zo goed waar je dan moet zijn. En de meer alternatieve wijk Park Way. Hier vind je veel unieke eettentjes en hier wonen veel mensen die iets met kunst en fotografie te maken hebben, het is een beetje de hippie wijk van Bogotá. Met een lang park in het midden. Je zult het daar zeker leuk vinden. Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

Reply
Kirsten 29 maart 2018 - 10:14

Hi Sabine, allereerst mijn complimenten over je blog! Ik heb al veel van je artikelen doorgenomen. Ik ben afgelopen maandag aankomen in Bogota en heb hier nog een paar dagen. Ik had echter geen rekening gehouden met Santa Semana en zoals ik gehoord heb is er morgen vrij weinig te doen in La Candalaria (daar verblijf ik) en is het daardoor ook niet zo veilig op straat. Ik zit eraan te denken de tour met de bus richting het Noorden te doen morgen maar het lijkt me nog veel leuker om de Séptima zelfstandig per fiets te doen zodat ik meer kan zien en makkelijk kan stoppen tussendoor en alles op mijn eigen tempo kan doen. Is dit veilig om te doen als ik richting het Noorden ga en voor zonsondergang weer terug ben? Heel erg bedankt en mocht je nog andere tips hebben voor morgen dan hoor ik dat natuurlijk heel graag 🙂 Liefs Kirsten

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 maart 2018 - 10:32

Hoi Kirsten, dankjewel! Je bent idd precies tijdens Semana Santa. Vind ik zelf altijd heel fijn in Bogotá, omdat iedereen de stad uit is haha 🙂 Lekker rustig dus! Je kunt zeker fietsen over de septima naar het noorden, maar ik raad je aan dat te doen tijdens de ciclovia. Deze is vandaag nog tot 2pm en anders zondag weer van 7AM tot 2PM. Het kan ook buiten de ciclovia, maar wees je er van bewust dat er geen fietspad is. Dit weekend zijn er weinig mensen (voor Bogotaanse begrippen), dus is het tenminste wel beter te doen. Als je het echt helemaal veilig wilt ga dan tijdens de ciclovia (sowieso een erg leuke ervaring). Wat betreft criminaliteit: in Bogotá worden fietsen gestolen terwijl je erop zit. De kans hierop lijkt me op de septima niet heel groot, maar wees voorzichtig. Laat je fiets nooit zomaar ergens staan want ook dan is ie weg. Het meest onveilige deel is vanaf La Candelaria tot ongeveer Chapinero (calle 55-60). Daarna wordt het alleen maar veiliger en kun je prima naar Usaquén rijden (op zondag is daar de leuke markt, zeer de moeite waard. Het kan zijn dat de markt het hele weekend is ivm Semana Santa, maar ben niet zeker). De afstanden zijn best wel groot, maar als je in de ochtend begint is het zeker een heel leuke trip! Je zou op de terugweg ook nog anders kunnen fietsen. Er is namelijk een fietspad lans carrera 11 (niet direct, maar wel snel). Als je vanaf Usaquen naar carrera 11 fietst kun je vanaf daar weer naar het zuiden. Je komt dan oa langs winkelcentrum Andino en Zona T. Zorg ervoor dat je op tijd weer op de septima bent en vermijd te allen tijde avenida caracas (carrera 14) ten zuiden van calle 50 a 60 ongeveer of gewoon heel carrera 14 als je zeker wilt zijn). In Andino is een beveiligde fietsenstalling bij de garage voor auto’s (onder het winkelcentrum). Hier kun je dus tegen betaling je fiets achterlaten om wat door de buurt te wandelen en lekker te lunchen (Wok, Crepes & Waffles: jammie! :D). Hoop dat het lukt, heel veel plezier alvast! Groetjes, Sabine

Reply
Natascha 4 januari 2018 - 16:56

Hoi Sabine,
Leuk en vooral handig artikel! 🙂
Ik kan nu alleen niet kiezen 😀 Welke wijk is jouw favoriet?
Wil sowieso de fietstour gaan doen, goeie tip

Bedankt en groetjes Natascha

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 januari 2018 - 21:44

Haha ja lastig he? 😉 Mijn favoriete wijk is Usaquén (in het noorden). Maar ook El Chicó vind ik heel leuk, net als Zona T en Zona G. Ik ben dus meer van de noordelijker gelegen wijken 🙂 De fietstour kun je altijd doen, ook als je in het noorden verblijft, dan heb je alleen wat meer reistijd naar het zuiden haha. Wat ik zou doen is jezelf afvragen wat je zoekt: wil je goedkoper verblijven, meer gezelligheid met backpackers en dichtbij het historische centrum? Kies dan voor La Candelaria of eventueel Chapinero. Wil je meer veiligheid, hoe je niet per se veel contact met backpackers, leer je graag de stad écht kennen en vind je het niet erg om iets meer te betalen? Kies dan voor het noorden (zoals Usaquén, El Chicó of Zona T eo). Succes en veel plezier! 😀

Reply
Morgaine 13 mei 2017 - 04:23

Ik zeg even ‘like’ om de foto’s, verder kan ik hier weinig mee lief!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 mei 2017 - 12:39

Haha heel goed 😉

Reply
Jessica 4 mei 2017 - 04:32

Wat een leuk en uitgebreid artikel Sabine, leuk! En vooral niet de andere kant met de bus op reizen, want dan kom je net als ik in de minder fijne wijken terecht… :’)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 11:47

Dankjewel! Haha ja joh dat was me wat. Ik reis trouwens elke dag naar het zuiden van Bogotá. Echt geen fijne buurt maarja mijn werk zit daar. Ben er inmiddels aan gewend, maar voor de onwetende toerist echt niet een goed idee. Bij jou scheelt het wel dat je niet blond ben haha, ik val echt enorm op daar 😛

Reply
Jessica 4 mei 2017 - 12:56

Hahaha ja dat is waar. Tip voor iedereen die dus soms ook klunzig is en blond haar heeft: verf je haar bruin! ;p

Reply
Petra 3 mei 2017 - 08:17

Wat een uitgebreid artikel. Super leuk en handig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 mei 2017 - 11:45

Dankjewel! Echt een leuke route dit! 🙂

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 30 april 2017 - 03:50

Wat een goed uitgebreid artikel! Hier heb je echt wat aan, handig als je de omgeving wilt ontdekken!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2017 - 21:28

Dankjewel! Ja hartstikke leuk dit, zeker doen als je ooit hier komt 😀

Reply
yvonne 29 april 2017 - 04:26

Wauw wat een tips. Je zou denken dat je een geboren en getogen Colombiaanse bent 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2017 - 21:28

Dankjewel! Haha 😛

Reply
Els 28 april 2017 - 02:00

Leuk!
Ik ben benieuwd hoeveel ‘fans’ Bogota erbij krijgt door jouw artikel!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2017 - 21:29

Haha ik hoop velen, want de stad is zo de moeite waard!

Reply
Nesrin 27 april 2017 - 14:17

Ik vind het heel knap hoe uitgebreid jij kunt vertellen over Colombia. Ik heb zelf moeite als ik iemand hier in Arnhem de weg moet wijzen of een leuk plekje moet tippen haha.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2017 - 21:30

Dankjewel! 🙂 Ik ben ook wel erg fan van Bogotá haha

Reply
Rianne -- Sunnyjourneys 27 april 2017 - 02:57

Wauw dat klinkt echt leuk om de stad op die manier te verkennen! En het ziet ernaar uit dat je er wel wat werk in hebt gestoken!

Is het zo dat je beter niet ten zuiden van La Candelaria kan gaan?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2017 - 21:32

Ja absoluut, zeker doen de volgende keer! 😀 En ja klopt, dit kostte aardig wat werk 🙂 Hoop dat reizigers er wat aan hebben. Het zuiden van La Candelaria is voor een onwetende toerist zonder Colombiaan om te begeleiden absoluut een no-go area. Ik werk ten zuiden van La Candelaria en die wijk daar net onder is absoluut alles behalve veilig. Hoe zuidelijker hoe onveiliger. Je kunt er wel heen met een Colombiaan die de wijken kent, alleen echt niet doen.

Reply
Willemijn | endlessfreedom.nl 27 april 2017 - 02:12

Te gek! Wat een uitgebreid artikel, super! Ik ga een dagje bussen als ik in Bogota ben 🙂 Bedankt voor deze fijne tips!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 1 mei 2017 - 21:33

Dankjewel en graag gedaan! 🙂 En ja zéker doen, hartstikke leuk!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!