Home Medellín en omgeving Wat te doen rondom Medellín? | Bezoek El Peñol en Guatapé
El Peñol Medellín Colombia

Wat te doen rondom Medellín? | Bezoek El Peñol en Guatapé

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Een populaire dag- of meerdaagse trip vanaf Medellín is een bezoek aan één van de meest kleurrijke dorpjes van Colombia: Guatapé. Een dorp waar je je ogen uitkijkt. Guatapé is gelegen aan het prachtige meer Embalse del Peñol. Vanaf grote hoogte heb je over dat meer een waanzinnig mooi uitzicht. Beklim de ruim 700 treden van La Piedra del Peñol en word beloond met een uitzicht dat je nooit vergeet. Lees hier alles over een bezoek aan El Peñol en Guatapé.


Eén van de meest kleurrijke dorpjes van Colombia: Guatapé


Guatapé is een klein dorpje gelegen op zo’n 70 kilometer van Medellín, in het departement Antioquia. Hoewel het dorp maar ongeveer 7000 inwoners telt, is het groots in wat het te bieden heeft. Guatapé is een uniek dorpje in Colombia: één en al kleur, muurschilderingen, felgekleurde huisjes en trappen in alle kleuren van de regenboog. Met recht één van de meest kleurrijke dorpjes van Colombia. Een lust voor het oog kan ik wel zeggen. De sfeer is heerlijk relaxed en gezellig en met een ligging op 1890 meter hoogte is de temperatuur zeer aangenaam. Ik begrijp waarom deze plek zo populair is onder reizigers.

Naast de kleurrijke straatjes en de activiteiten die er te doen zijn op het aangrenzende meer, is dit dorpje ook de uitvalsbasis voor een bezoek aan La Piedra del Peñol.

 


El Peñol: het mooiste uitzicht van Colombia?


Vanaf Guatapé rijd je in zo’n 10 minuten naar de grote rots die overal bovenuit torent. De rots van Peñol is een granieten massa die zich zo’n 70 miljoen jaar geleden heeft gevormd uit kwarts, veldspaat en mica. Op 16 juli 1954 werd El Peñol voor het eerst beklommen door een inwoner uit het gebied. Inmiddels zijn er in één van de scheuren in de rots 715 treden gemaakt om naar boven te lopen. Iets wat miljoenen toeristen per jaar doen.

En niet voor niets, het uitzicht vanaf El Peñol is spectaculair. Het is even een klim, maar dan heb je ook wat. Geniet van een werkelijk schitterend landschap. Eilandjes, water, schattige huisjes. We kijken onze ogen uit. Wat prachtig. Zucht…

Toegang tot El Peñol de Guatapé kost 25.000 COP per persoon. Let op: zowel de rots als Guatapé zijn zeer toeristisch. In het hoogseizoen kun je rijen en mensenmassa’s verwachten.

 


Hoe kom je in Guatapé en El Peñol?


Guatapé ligt op ongeveer 70 kilometer van Medellín en is makkelijk te bereiken met de bus. Er gaan verschillende busmaatschappijen naar Guatapé, welke vertrekken vanaf Terminal del Norte in Medellín. Zoek naar de bussen van Sotrasanvicente of Sotrapeñol. Tickets koop je voor 21.000 COP direct op het station. Hier vind je de huidige bustijden van Sotrasanvicente.

De bus gaat naar Guatapé, maar je kunt ook uitstappen bij El Peñol. Als je dat wilt, moet je dat even aan de buschauffeur aangeven.

Heb je een auto gehuurd in Colombia? Dan is het helemaal makkelijk om er te komen. En ook een stuk makkelijker om de omgeving van Guatapé te ontdekken.

Hier vind je Guatapé op de kaart.
Hier vind je El Peñol op de kaart.

Tours naar Guatapé en El Peñol

Maak een dagtrip vanaf Cocorná

Als je van natuur, hiken en rust houdt, en graag buiten de gebaande paden reist, kan ik je van harte aanraden om een paar nachten (of meer) in Cocorná te verblijven. En wel bij het zeer bijzondere Soplo del Tambo. Hier kun je van alles doen (zie de link), waaronder een dagtrip naar El Peñol en Guatapé.

 


Waar verblijf je in Guatapé?


Hoewel Guatapé en El Peñol prima te doen zijn als dagtrip vanaf Medellín, is het zeker de moeite waard om er één of twee nachten te blijven. Er is meer te doen dan alleen de rots te beklimmen, zo kun je er ook mooie wandeltochten maken en andere dorpjes bezoeken. Zoek en vind hier je hotel of hostel!Booking.com

 


Guatapé en El Peñol: een leuke dag- of meerdaagse trip vanuit Medellín


En in en rondom Medellín is daarnaast nog veel meer te doen. Klik hier voor een overzicht van wat er te doen is in Medellín en de omgeving.


In dit artikel staan affiliate links. Klik hier voor meer informatie.


Lees meer!

0 reactie

BYE BYE 2015 – HELLO 2016! | BESABINE 30 december 2015 - 21:40

[…] De magie van Peñol-Guatapé. Op reis naar één van de mooiste plekken in Colombia. […]

Reply
Gre van Mourik 8 april 2015 - 13:13

Wat een avontuurlijk leven heb je toch! Fantastisch en wij genieten van je verhalen. Fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Maar hoe kan het anders met zo’n spetter van een vriend. Liefs van ons.

Reply
Sabine 8 april 2015 - 17:52

Haha bedankt Gré! 😀 Ik ben ook erg blij met ‘m! 😉

Reply
Annemarie van Loo-Boogaard 8 april 2015 - 13:12

Wat een mooie kleurrijke huisjes en prachtige omgeving! We begrijpen best dat het daar heerlijk wonen zou zijn….. hopen voor jullie dat het ook een keer werkelijkheid wordt!

Reply
Sabine 8 april 2015 - 17:59

Dat hoop ik ook 😛

Reply
wiebie74 8 april 2015 - 12:37

Nooit geweten dat het zo’n kleurrijk land is joh! Die huisjes zien er echt prachtig uit hoor! Zou daar de hele tijd met mijn camera op de loer liggen om net de juiste lichtval te kunnen krijgen! En dan dat uitzicht… prachtig!

Reply
Sabine 8 april 2015 - 17:58

Jaa Colombia is heel kleurrijk en afwisselend 🙂 hihi grappig dat jij ook de perfecte foto wil maken: dat probeer ik ook altijd, maar heb er eigenlijk een andere camera voor nodig 😉

Reply
Dominique 8 april 2015 - 11:42

Heel leuke blog!!! Vooral een van de eerste verhalen met alle praktische zaken die komen kijken bij emigreren. Ik ga m delen. Guatape was prachtig, nogmaals bedankt voor de lift! X Dominique

Reply
Sabine 8 april 2015 - 17:55

Hee bedankt! Leuk dat je bent wezen kijken 😀 Graag gedaan, was heel gezellig! Bedankt voor het delen ook 🙂 Veel plezier nog op je reis! X Sabine

Reply
Anna Naomi 8 april 2015 - 09:54

Wat super lief dat je vriend daar een huisje wil bouwen! Het ziet er ook enorm indrukwekkend uit! Die gekleurde huisjes zijn ook gaaf.

Reply
Sabine 8 april 2015 - 10:24

😀 hij is ook heel lief haha

Reply
Anoniem 8 april 2015 - 09:48

Wauw, het ziet er echt geweldig uit!
Ik kom wel schilderen, maken we dat huis gewoon rood wit blauw! Dat zou er goed tussen
passen haha
Veel plezier verder!
Xxx mams

Reply
Sabine 8 april 2015 - 17:56

Dat is een heel leuk kleuren-idee 😀

Reply
Esther de Vries 8 april 2015 - 09:12

hmmmm nog een bestemming, waar ik persoonlijk nog nooit van had gehoord, die op het lijstje kan! Hopen dat die droom uitkomt Sabine en Jimmy! Lijkt me een goed streven!

Reply
Sabine 8 april 2015 - 10:26

Ja is echt mooi hier! Ook leuk met kinderen! Zijn zwembaden en bootjes. Is alleen een beetje te ver voor een weekend…

Reply
Morgaine 8 april 2015 - 09:01

Oh wauw, die foto’s alleen al, en ja ik weet, de foto geeft maar de helft of een kwart weer van hoe het in het echt moet zijn, dus kijk ik verder en dieper, wauw, wauw, wauw!

Dat zijn droom voor jullie uit moge komen! <3

Reply
Sabine 8 april 2015 - 09:20

Haha bedankt!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!