Home Medellín en omgeving De magie van Peñol-Guatapé
El Peñol - Guatapé

De magie van Peñol-Guatapé

door Sabine
7,3K views

La Piedra del Peñol, die hoge rots van 220 meter die boven alles uitsteekt. Die rots vanaf waar je dat mooie uitzicht zou moeten hebben. Die rots die je absoluut moet beklimmen. En dan dat kleine, bijzondere dorpje Guatapé. Iedereen zei het al: sla dat gebied rondom het meer van Peñol-Guatapé vooral niet over. Dus maandag zijn we hier aangekomen na een rit van 8 uur. In het donker. Dus niets te zien. Maar gisteren toen we ons hotel uitstapten merkten we het al meteen: deze plek heeft iets.

 


Het meest kleurrijke dorp van Colombia: Guatapé


We verbleven in het dorpje Guatapé. Een dorpje zoals ik het nog nooit heb gezien: één en al kleur, muurschilderingen en leuke felgekleurde huisjes. Prachtig. Een lust voor het oog kan ik wel zeggen. De sfeer is gewoonweg heerlijk relaxed en gezellig. Zulke aardige mensen ook. En de temperatuur is ook nog eens zeer aangenaam. Ik weet het, het is heel standaard, maar ik ga het toch zeggen: als je naar Colombia reist, sla dit gebied dan inderdaad niet over!

 


El Peñol: het mooiste uitzicht van Colombia?


Vanaf Guatapé reden we in 10 minuten naar de grote rots, die al miljoenen jaren oud is. Er is gelukkig niet veel volk zo in het laagseizoen. Voor €5,- pp. mogen we naar boven. Na 750 treden (zo bleek) komen we in ademnood aan op de top van deze bijzondere rots. Al puffend zien we een schitterend landschap. Eilandjes, water, schattige huisjes. We kijken onze ogen uit. Wat prachtig. Zucht…

 


Waar verblijf je in Guatapé?


Hoewel Guatapé en El Peñol prima te doen zijn als dagtrip vanaf Medellín, is het zeker de moeite waard er één of twee nachten te blijven. Er is meer te doen dan alleen de rots te beklimmen, zo kun je er ook mooie wandeltochten maken en andere dorpjes bezoeken. Zoek en vind hier je hotel of hostel!Booking.com


Een magisch stukje Colombia


De wind raast door onze haren. De temperatuur is heerlijk. We staan dicht bij elkaar. En genieten. Plotseling zegt vriendlief dat hij een droom heeft. ‘Later’ wil hij een huisje laten bouwen. Op één van die mooie eilandjes. Een huisje van ons. Met een bootje natuurlijk. En een eigen moestuintje om onze eigen groente te verbouwen. En te genieten van de natuur. Een heel mooie droom. We gaan bijna geloven dat dit ook echt gaat gebeuren. Het doet gewoon iets met ons. Dat meer. Dat uitzicht. Die felle kleuren groen en blauw. Alsof de natuur schreeuwt: kijk en geniet van mij! Het is gewoon magisch, dit stukje Colombia.


DEEL OF LIKE DIT ARTIKEL:

Dit is ook leuk!

0 reactie

BYE BYE 2015 – HELLO 2016! | BESABINE 30 december 2015 - 21:40

[…] De magie van Peñol-Guatapé. Op reis naar één van de mooiste plekken in Colombia. […]

Reply
Gre van Mourik 8 april 2015 - 13:13

Wat een avontuurlijk leven heb je toch! Fantastisch en wij genieten van je verhalen. Fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Maar hoe kan het anders met zo’n spetter van een vriend. Liefs van ons.

Reply
Sabine 8 april 2015 - 17:52

Haha bedankt Gré! 😀 Ik ben ook erg blij met ‘m! 😉

Reply
Annemarie van Loo-Boogaard 8 april 2015 - 13:12

Wat een mooie kleurrijke huisjes en prachtige omgeving! We begrijpen best dat het daar heerlijk wonen zou zijn….. hopen voor jullie dat het ook een keer werkelijkheid wordt!

Reply
Sabine 8 april 2015 - 17:59

Dat hoop ik ook 😛

Reply
wiebie74 8 april 2015 - 12:37

Nooit geweten dat het zo’n kleurrijk land is joh! Die huisjes zien er echt prachtig uit hoor! Zou daar de hele tijd met mijn camera op de loer liggen om net de juiste lichtval te kunnen krijgen! En dan dat uitzicht… prachtig!

Reply
Sabine 8 april 2015 - 17:58

Jaa Colombia is heel kleurrijk en afwisselend 🙂 hihi grappig dat jij ook de perfecte foto wil maken: dat probeer ik ook altijd, maar heb er eigenlijk een andere camera voor nodig 😉

Reply
Dominique 8 april 2015 - 11:42

Heel leuke blog!!! Vooral een van de eerste verhalen met alle praktische zaken die komen kijken bij emigreren. Ik ga m delen. Guatape was prachtig, nogmaals bedankt voor de lift! X Dominique

Reply
Sabine 8 april 2015 - 17:55

Hee bedankt! Leuk dat je bent wezen kijken 😀 Graag gedaan, was heel gezellig! Bedankt voor het delen ook 🙂 Veel plezier nog op je reis! X Sabine

Reply
Anna Naomi 8 april 2015 - 09:54

Wat super lief dat je vriend daar een huisje wil bouwen! Het ziet er ook enorm indrukwekkend uit! Die gekleurde huisjes zijn ook gaaf.

Reply
Sabine 8 april 2015 - 10:24

😀 hij is ook heel lief haha

Reply
Anoniem 8 april 2015 - 09:48

Wauw, het ziet er echt geweldig uit!
Ik kom wel schilderen, maken we dat huis gewoon rood wit blauw! Dat zou er goed tussen
passen haha
Veel plezier verder!
Xxx mams

Reply
Sabine 8 april 2015 - 17:56

Dat is een heel leuk kleuren-idee 😀

Reply
Esther de Vries 8 april 2015 - 09:12

hmmmm nog een bestemming, waar ik persoonlijk nog nooit van had gehoord, die op het lijstje kan! Hopen dat die droom uitkomt Sabine en Jimmy! Lijkt me een goed streven!

Reply
Sabine 8 april 2015 - 10:26

Ja is echt mooi hier! Ook leuk met kinderen! Zijn zwembaden en bootjes. Is alleen een beetje te ver voor een weekend…

Reply
Morgaine 8 april 2015 - 09:01

Oh wauw, die foto’s alleen al, en ja ik weet, de foto geeft maar de helft of een kwart weer van hoe het in het echt moet zijn, dus kijk ik verder en dieper, wauw, wauw, wauw!

Dat zijn droom voor jullie uit moge komen! <3

Reply
Sabine 8 april 2015 - 09:20

Haha bedankt!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is beveiligd!