Home Bogotá Doen in Bogotá: ontdek het verhaal achter Museo de ‘El Chicó’
Museum in Bogotá

Doen in Bogotá: ontdek het verhaal achter Museo de ‘El Chicó’

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

De hoofdstad van Colombia zit boordevol mooie, leuke en interessante musea. De meeste zijn gelokaliseerd in het historische centrum: La Candelaria. Echter, als je een beetje verder Bogotá ingaat vind je meer musea die net zo de moeite waard zijn. Eén van mijn favoriete musea is Museo de ‘El Chicó’. Een museum met een verhaal én een heel fijn aangrenzend park met een Engelse dubbeldekker. Ga off the beaten track in Bogotá en bezoek Museo de ‘El Chicó’!


Museo de ‘El Chicó’: historie in het noorden van Bogotá


In het noorden van Bogotá, in de chique wijk El Chicó, vind je een park vol met geschiedenis. Gelegen aan de drukke carrera septima verwacht je niet dat er achter de oude poort een oase van rust en historie schuilgaat. Een bezoek aan dit museum is een bezoek aan één van de oude haciendas in Bogotá. Gebouwd in koloniale stijl met een vleugje republikeins, midden in een mooi park met meer dan honderd jaar oude bomen, doet deze plek plattelands aan. Sinds het jaar 1976 doet het oude landhuis dienst als museum.

 


Het oude landhuis: wie woonde daar?


In 1921 erfde mevrouw Mercedes Sierra de Pérez (1877-1953) het landhuis van haar vader Pepe. Mercedes doneerde het huis samen met een som geld om er een museum van te maken. Het was ook de familie Sierra die het land rondom El Chicó, calle 116, schonk aan de stad Bogotá. Deze straat staat nu bekend als Avenida Pepe Sierra. In Museo de ‘El Chicó’ zijn alle vertrekken mooi bewaard gebleven, evenals de indrukwekkende badkamer, eetkamer en huiskamer.

 


Een tour langs de mooiste souvenirs vanuit de hele wereld


Mercedes Sierra Pérez was een vrouw met een zeer brede interesse. Door de hele wereld over te reizen, naar lezingen te gaan en door intellectuele gesprekken met haar man werd ze een wijze vrouw. Mercedes was een echte verzamelaar en sprokkelde door middel van de vele reizen die ze maakt een uitgebreide collectie souvenirs bij elkaar. Zo nam ze onder andere vele schilderijen, zilverwerk, keramiek, porselein, oosterse serviezen en Franse meubels mee naar huis. Evenals Delfts Blauw. Deze prachtige collectie van over de hele wereld is nu te bewonderen in Museo de ‘El Chicó’.

 


Bezoek Museo de ‘El Chicó’


Het museum is gemakkelijk te bereiken met de bus. Als je verblijft in La Candelaria, Chapinero of ergens anders langs de septima (carrera 7), neem dan bus 86 of 82 en stap uit bij halte K7-CL94. Met deze leuke busroute door Bogotá kom je er langs, en ook vind je hier informatie over hoe je een buskaart regelt. 

Het aangrenzende park behoort tot de mooiste parken in Bogotá, en is gratis te bezoeken. Voor het museum betaal je entree. De actuele openingstijden vind je hier.

Je mag geen foto’s maken in de vertrekken, wel op de binnenplaats. Eigenlijk kun je het museum alleen bezoeken door middel van een rondleiding. Omdat deze alleen in het Spaans is, heb ik mezelf daar elke keer dat ik geweest ben uit weten te praten en was het geen probleem om op eigen houtje het museum bezoeken. De informatieborden in het museum zijn overigens ook alleen in het Spaans.

Het museum combineren met andere bezienswaardigheden in Bogotá

Dit museum ligt in één van de meest dure wijken van Bogotá. Vanaf hier kun je veel moois bezoeken. Denk aan deze wandelroute door Bogotá, bezoek Usaquén of zoek één van de beste restaurants in Bogotá.

 


Ga off the beaten track in Bogotá en ontdek het verhaal achter El Chicó, bewonder de mooiste souvenirs uit heel de wereld en geniet van het aangrenzende park.


Niet alle vertrekken hebben een permanente tentoonstelling. Het kan dus zijn dat wanneer jij het museum bezoekt de mooie eetkamer tijdelijk wordt gebruikt voor een andere collectie.


 

Lees meer!

24 reacties

Ilse 3 november 2017 - 10:49

Hey Sabine,
Super handige tips allemaal.
Ik heb een vraagje, kan je vanaf Curaçao naar Bogota met een enkele reis, of ben je verplicht met een retourticket te reizen?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 november 2017 - 11:08

Hoi Ilse, dankjewel! Je hebt bijna altijd een retourticket nodig, ook om überhaupt het vliegtuig in te kunnen. Ze vragen er niet altijd naar in Colombia bij de douane, maar als ze het wel doen kan het problemen geven. Je zou de luchtvaartmaatschappij kunnen bellen met de vraag of ze je toelaten met alleen een heen ticket.

Reply
Tineke Sonneveld 15 januari 2017 - 10:55

Wat een goede tips we
en mooie foto’s

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 11:05

Dankjewel! Dit is echt een leuk museum en het bakkertje erbij is heerlijk!

Reply
Jessica 4 december 2016 - 16:00

Oh ja jullie bruiloft was sowieso geweldig geweest op deze prachtige plek als jullie het in Colombia hadden gevierd! Ik vond het zo leuk dat je me naar dit museum hebt meegenomen toen ik bij jullie logeerde 🙂 Heel tof museum!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 december 2016 - 20:35

Haha leuk dat jij precies weet waar het over gaat! Ben er met vele anderen inmiddels ook naartoe geweest. Allemaal vonden ze het zo leuk 😀

Reply
yvonne 27 november 2016 - 10:50

Heel mooi om te zien!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 30 november 2016 - 10:10

Dankjewel, zo een fijn museum! 🙂

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 27 november 2016 - 05:11

Wat een mooi landhuis! Ik ben er altijd dol op om zulke plekjes te ontdekken!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 30 november 2016 - 10:11

Haha ja ik ook! Zo leuk dit museum, ben er ook al 3 keer geweest 😛 Ik houd ook altijd van kastelen en andere oude boerderijen.

Reply
Myriam 26 november 2016 - 07:53

Heerlijk plekje idd.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 30 november 2016 - 10:11

Zeker! 🙂

Reply
carolien 25 november 2016 - 13:26

Wat een prachtig museum! En zo leuk die Engelse dubbeldekker!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 30 november 2016 - 10:12

Haha ja die Engelse dubbeldekker is zo leuk! Veel Bogotanen hebben geen idee dat die daar staat, omdat je m vanaf de weg bijna niet ziet. Ze zijn altijd aangenaam verrast 🙂

Reply
Japke 25 november 2016 - 07:44

Wow dat ziet er echt prachtig uit!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 30 november 2016 - 10:12

Zeker, zo mooi! 🙂

Reply
Nesrin 25 november 2016 - 07:35

Wat een prachtig landhuis en vooral de diningroom is prachtig. Zo een tafel en inrichting zou ik ook wel willen hebben.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 30 november 2016 - 10:13

Ja mooi he! De diningroom is echt spectaculair mooi. Kan daar gewoon een halfuur naar kijken. Ook de badkamer is trouwens heel bijzonder. Die staat niet op de foto’s, maar is een beetje in Turkse stijl volgens mij. Veel blauw en prachtige details.

Reply
Esther 25 november 2016 - 06:10

ja favoriet plekje ook voor een picknick! enne…heeeeeel fijne trouwlokatie! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 30 november 2016 - 10:14

Haha ja voor van alles zo fijn! Jullie hadden een prachtige bruiloft daar, gelukkig heb ik eindelijk de foto’s kunnen zien! 🙂

Reply
Els 25 november 2016 - 03:50

Wij zijn er geweest, het was echt heel bijzonder! Ook leuk om in Colombia een hele vitrine Delfs Blauw tegen te komen.
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 30 november 2016 - 10:16

Ja dat was een aangename verrassing 😀 We kunnen binnenkort weer die lekkere taart gaan eten 😉 xx

Reply
Inge 25 november 2016 - 03:28

Wat ziet het er ontzettend mooi uit zeg!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 30 november 2016 - 10:17

Het is echt een heel fijne plek! En die eetkamer zo mooi… zucht 😉

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!