Home Reizen in Colombia Mijn Colombia wishlist #1: Minca, Tatacoa en San Agustín + handige links!
Colombia Wishlist - Tatacoa - shutterstock

Mijn Colombia wishlist #1: Minca, Tatacoa en San Agustín + handige links!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Hoewel ik alweer bijna 2,5 jaar in het prachtige Colombia woon en er een halfjaar voor mijn emigratie al doorheen reisde, ontbreekt er nog veel op mijn lijstje om te bezoeken. Colombia is zo immens groot, daar zijn minstens een aantal maanden voor nodig om alles te kunnen zien. Omdat ik fulltime werk in Bogotá heb ik helaas niet de tijd om plekken te bezoeken die meer tijd vergen. Wel ken ik de (voor veel buitenlandse toeristen onbekende) omgeving van Bogotá heel goed en ben ik diverse keren in Cartagena, Santander, Boyacá en het koffie-gebied geweest. Ook hebben we al vele honderden kilometers met de auto afgelegd. Toch zou ik graag samen met Jimmy nog veel meer van dit prachtige land willen ontdekken. Want dat er veel meer te zien valt in Colombia, is zeker! Bekijk hier deel 1 van mijn Colombia travel wishlist en doe inspiratie op!

1. Minca: een klein bergdorpje bij Santa Marta (inmiddels bezocht!)

Minca is een klein bergdorpje vlakbij Santa Marta. Het is naar Tayrona en Palomino de meest populaire bestemmingen aan deze kant van de Colombiaanse noordkust. Na 9 jaar wonen en reizen in Colombia heb ik dit dorp eindelijk zelf bezocht. Ik kan nu ook mijn eigen oordeel geven over dit dorp, en jou adviseren of Minca wel of niet de moeite van een bezoek waard is.

Lees hier alles over Minca. Hoe er te komen, wat er te doen is en waar te verblijven.

 

2. De Tatacoa woestijn: een magisch landschap in Colombia (inmiddels bezocht!)

Helemaal aan de andere kant van Colombia, maar niet minder heet, vind je een woestijn. Wat? Ja, Colombia kent een woestijn. Meerdere zelfs. De Tatacoa woestijn is een bijzonder landschap bestaande uit een rood en grijs gebied, waar je kunt genieten van vele kleuren, natuur en rotsformaties die je nooit eerder zag. Klik hier voor alle inns en outs over de Tatacoa woestijn in Colombia!

 

3. San Agustín: Colombia in beelden (inmiddels uitgebreid bezocht!)

Niet heel ver van Desierto de Tatacoa ligt het archeologische beeldenpark San Agustín. De eeuwenoude beelden en tombes die hier te bewonderen zijn, dragen een bijzondere geschiedenis met zich mee. Lees hier alles over het verrassende San Agustín!

 


En geloof me, ik wil nog véél meer ontdekken! Bekijk hier alle versies van Mijn Colombia Wishlist!


 

Lees meer!

27 reacties

Tikva 19 maart 2017 - 01:43

Ja San Augustin vonden we echt het hoogtepunt van Colombia. Je mag de Rosario eilanden ook nog op je wishlist bijschrijven..

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 maart 2017 - 17:31

Ja daar ben ik ook geweest, maar vond het een vreselijke tegenvaller. Misschien was ik op het verkeerde eiland haha. Als er ooit een volgende keer komt ga ik Isla Grande proberen.

Reply
Stéphanie 12 maart 2017 - 14:05

Enerzijds gek dat er nog zoveel op je wishlist staat terwijl je er woont maar Colombia is onwijs groot. En als werkende heb je uiteraard niet de tijd om langere tijd door het land te reizen. Zo blijft er wel altijd iets nieuws te ontdekken, erg leuk! Ik ben het meest benieuwd naar nummer 1 en 2, precies in die volgorde 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 maart 2017 - 23:10

Ja Colombia is ook wel groot hoor. Een ritje van 4 uur is heel dichtbij hier haha. Ik wil echt nog onwijs veel zien! Ook al heb ik niet alle plekken gezien die reizigers wel bezoeken, de omgeving rondom Bogotá ken ik heel goed en daar komt geen buitenlander 🙂 Heerlijk ook dat er altijd mogelijkheden zijn om wat nieuws te ontdekken inderdaad, zo leuk!!

Reply
Florentine 12 maart 2017 - 05:50

Wat een gaaf lijstje! Ik zelf zou vooral gewoon Bogota willen zien denk ik, omdat ik altijd erg van grote steden houd. Maar door het lezen van jouw blog maak ik kennis met zoveel gave plekken dat ik na Bogota ook nog wel erg veel andere dingen zou gaan zien denk ik. Lijkt me heel gaaf om een keer een reis naar Colombia te maken 🙂
Veel liefs, Florentine

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 maart 2017 - 23:08

Haha de meeste reizigers willen juist zo snel mogelijk uit Bogotá 😛 Ik vind het een hele leuke stad, als je van steden (en shoppen!) houdt is Bogotá absoluut heel leuk! Maar zodra je er buiten komt word je pas echt verliefd op het land 🙂 Liefs!

Reply
Wilma 10 maart 2017 - 01:43

Zou niet weten waar te beginnen. Lijkt me een supermini land. Maar wil nog zoveel zien… Begin maar met rond om huis☺.
Net terug van trip in het land hier, dus lekker thuis blijven.
Geniet mee van jou blog en moet nodig bijlezen.
Groet, Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 maart 2017 - 23:07

Haha Colombia is wel klein vergeleken met Canada 😛 Wat heerlijk dat je op reis bent geweest! In het oosten of westen van het land? Mijn broertje gaat naar Canada deze zomer. Zou ook wel willen! 😀 Dankjewel voor je leuke reactie, groetjes!

Reply
Rowan 7 maart 2017 - 15:37

Wat een mooie wishlist! Het maakt niet uit waar je woont, er zijn altijd nieuwe plekjes te ontdekken! Leuk is dat!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:36

Bedankt! Ja inderdaad leuk, nieuwe dingen ontdekken. In elk land!

Reply
Shirley 7 maart 2017 - 05:37

Wat mooi allemaal. Mocht ik naar Colombia reizen zou ik waarschijnlijk toch beginnen met de bekendste/toeristische dingen. Niet te veel in één keer, want ik heb liever een kleiner gebied ‘goed’ gezien.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:37

Wat langzamer reizen en iets beter leren kennen vind ik ook altijd het leukste. De toeristische route begint wel heel toeristisch te worden, maar mooi is het wel!

Reply
Deborah 7 maart 2017 - 04:29

Ik krijg zo’n zin om mijn koffers te pakken en naar dat prachtige land af te reizen!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:37

Haha leuk! 😀

Reply
Josine 7 maart 2017 - 04:19

Grappig he, ondanks je ergens al een tijd woont je nog steeds niet alles gezien hebt! Leuke wishlist. Ik heb ook nog een aantal dingen hier in Nederland te bezoeken. Zo woon ik nu sinds 2 jaar in de Bollenstreek dus dit voorjaar moet ik echt naar de Keukenhof van mezelf 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:39

Ja klopt, zo weinig tijd! En zo een groot land! Oh en echt té erg…. ik woonde heel dicht bij Keukenhof en ben er nooit geweest… Oeps! 😛

Reply
Nesrin 6 maart 2017 - 15:08

Een woestijn? Really? Dit wist ik niet. Mooi lijstje heb je en ik weet bijna zeker dat jij het zeker allemaal gaat zien en beleven.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:40

Haha ja echt 😛 Ik wil het allemaal zo graag zien!

Reply
Jessica 6 maart 2017 - 11:47

Wat leuk dat je mijn blog over Tatacoa vermeldt, bedankt! Het is inderdaad een geweldige plek, jij en Jimmy moeten daar zeker nog een keertje heen 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:42

Haha graag gedaan, ik wil er echt graag heen! Steeds als ik het voorstel wil JImmy niet omdat hij het te heel vindt. Echt bijzonder, een Colombiaan uit Barranquilla die niet tegen hitte kan haha

Reply
Jessica 16 maart 2017 - 04:02

Haha dat is inderdaad wel bijzonder! :p Of misschien heb ik hem gewoon weer met een van mijn verhalen afgeschrikt :’)

Reply
Sandra 6 maart 2017 - 08:09

Eerlijk gezegd, kan ik niet kiezen. Voorlopig nog even wegdromen voor mij, denk ik. Dus kom maar op met die volgende delen op je wishlist.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:42

Haha ja ik ook helaas 😀 Geen tijd en geld om nu te reizen, maar het moet en zal er van komen! 😀

Reply
Els 6 maart 2017 - 07:12

Ik wil ook wel mee hoor!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:43

Haha lijkt me leuk om met jullie nieuwe plekken te ontdekken!! 😀

Reply
Rianne 6 maart 2017 - 06:54

Leuk! Ze staan ook op mijn lijst! Zo veel wensen, zo weinig tijd 🙂 Maar lijstjes maken is ook leuk om weg te dromen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 maart 2017 - 13:45

Haha ja precies! Veel te veel te zien 😀

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!