Home Huila Bezoek de bijzondere Tatacoa Woestijn in Colombia
Tatacoa Woestijn Colombia

Bezoek de bijzondere Tatacoa Woestijn in Colombia

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Colombia barst van de bijzondere plekken en vooral van de variatie in natuur en landschappen. Het is niet voor niets één van de landen met de grootste biodiversiteit ter wereld. In Huila, ten zuiden van Bogotá, vind je één van die aparte landschappen, namelijk de Desierto de la Tatacoa. Oftewel: de Tatacoa woestijn. In dit artikel een compleet overzicht voor een bezoek aan deze populaire plek. Inclusief onze minder leuke ervaring, beste reistijd en nog veel meer. Vandaag is rood: maak kennis met de Tatacoa woestijn!

 


De Tatacoa woestijn: een festival van kleuren


In het noorden van het departement Huila, op 38 kilometer boven Neiva, ligt een rode gloed genaamd Desierto de la Tatacoa. Een woestijn die wegens de jaarlijkse regenval van gemiddeld 1078 mm eigenlijk geen echte woestijn is. Dit tropische, droge bos, wat het eigenlijk is, is een prachtig verschijnsel. Als ik voor de rode rotsen sta weet ik ook even niet waar ik moet kijken. Hoge cactussen worden afgewisseld met schattige kleine ronde cactussen met roze bloemetjes en rood mengt met grijs en groen. We komen aan in the golden hour (voor zonsondergang), wanneer de zon de kleuren nog mooier verlicht en samen met de groene bergen levert dit prachtige beelden op.

 


Een flitsbezoek aan de Tatacoa woestijn: even genieten


Wij bezochten Tatacoa op doorreis naar San Agustín. We kwamen aan in de middag en hebben op eigen houtje een paar plekken bezocht, met name in het rode gebied van de woestijn. Je kunt zelf wandelen tussen de rotsen door, maar vooral vond ik het leuk om te genieten van de bijzondere rode rotsformaties en prachtige cactussen. Tatacoa maakt best wel indruk. Kijk wat mooi…

 


Wat is er te zien en te doen in de Tatacoa woestijn?


Hoewel je er niet veel tijd nodig hebt en je waarschijnlijk door de hitte overdag vooral in je hangmat wilt hangen of in het zwembad wilt badderen, is er toch van alles te doen en te zien.

Zien in Tatacoa

Er zijn meerdere gebieden om te bezoeken, maar dit zijn de meest bekenden.

El Cordón

Als je naar Tatacoa rijdt vanaf Villavieja kom je als eerste langs El Cordón. Hier is een mooi uizichtpunt over de rode rotsen met de groene vlaktes op de achtergrond. Ook kun je hier wandelen.

El Cuzco

De volgende stop is midden in de woestijn en het meest interessante deel, genaamd El Cuzco. Dit rode deel van de woestijn wordt gekenmerkt door hoge cactussen, rode rotsformaties en wandelpaden. De groene vlaktes op de achtergrond maken dit een bijzondere plek.

Los Hoyos

Naast het indrukwekkende rode gebied is er ook nog een grijs gebied: Los Hoyos. Het makkelijkste is om dit gebied te ontdekken op een jeep tour of met de eigen auto, daar het wat verder weg is van het rode gebied en in de hitte wil je wellicht niet gaan lopen of fietsen. Wij zijn hier doorheen gereden op een alternatieve route naar Tatacoa.

 

Doen in Tatacoa

Fietsen Huur fietsen en ontdek de Tatacoa woestijn op z’n Nederlands. Aan te raden is dit in de vroege ochtend of vanaf een uur of 4 in de middag te doen, om zo de ergste hitte te vermijden.

Wandelen Er zijn diverse routes die je kunt lopen met een gids of ga er alleen op uit. Het is vrij onduidelijk waar je wel en niet heen kunt en welke routes er zijn.

Jeep tour Een bezoek aan het grijze gebied Los Hoyos kan te fiets, maar meer populair is dit te doen op een jeep tour.

Paardrijden Ja ook in Tatacoa kun je paardrijden. Of die mogelijkheid er altijd is weet ik niet, maar in het hoogseizoen staan er paarden die je kunt huren om zo het gebied te verkennen.

Zwemmen Zwemmen is een populaire activiteit in de Tatacoa woestijn en dat is met die hitte niet zo gek. In het grijze gebied Los Hoyos vind je een zwembad tussen de grijze rotsen waar je verkoeling kunt vinden.

Sterren kijken Nog een populaire activiteit in Tatacoa is sterren kijken. Bij El Cuzco staat een astronomie observatiecentrum waar je elke avond sterren kunt kijken inclusief uitleg. Dit gaat alleen door als het niet bewolkt is en begint om 7 PM tot 8.45 PM in zowel het hoog- als laagseizoen. In het hoogseizoen zijn er nog twee mogelijkheden, namelijk om 9 PM en om 11 PM; bij minimaal 15 personen. In het hoogseizoen betaal je 10.000 pesos per persoon voor deze activiteit, in het laagseizoen ligt deze prijs wellicht lager. Bij ons was het half bewolkt en dus ging het sterrenfeest niet door.

Museo Paleontológico (Paleontologie Museum) in Villavieja In het dorpje Villavieja, waar je doorheen komt of misschien wel blijft overnachten, vind je een klein museum waar ze bijna 700 originele stukken, zoals fossielen, hebben uitgestald die zijn gevonden in de Tatacoa woestijn. Hier leer je meer over het bijzondere ecosysteem van deze ongewone woestijn en over de geschiedenis.

 


Een waar paradijs, of toch niet?


Na de vele verhalen en prachtige foto’s van totale leegte, had ik niet direct een wauw-gevoel bij Tatacoa. Deze plek is absoluut hartstikke mooi en ik heb genoten van de indrukwekkende landschappen, maar als je daar staat met honderden andere toeristen, bijna niet kan lopen omdat er alleen maar auto’s op de weg geparkeerd staan en letterlijk mensen afval in de natuur ziet gooien terwijl de geiten het vervolgens opeten, dan verpest dat een beetje de ervaring. Er zijn geen vaste uitgezette routes dus iedereen doet maar wat, voldoende parkeerplaats is er ook niet en door de grote drukte leek er geen enkele mogelijkheid om een wandeling of iets dergelijks te regelen. Mijn nummer 1 tip voor als je de Tatacoa woestijn gaat bezoeken en een fantastische ervaring wilt hebben: kom buiten het hoogseizoen, inclusief Semana Santa en puentes.

 


Tatacoa praktisch


Hoe kom je in de Tatacoa woestijn?

De meest gebruikelijke en makkelijke route is via Neiva. Waar je dus ook bent in het land: eerst ga je naar Neiva. Vanaf Bogotá is dat zo’n 5 a 7 uur met de bus (afhankelijk van het verkeer), maar ook kun je er komen vanaf San Agustín en met het vliegtuig. Vanaf Neiva gaan er minibussen naar Villavieja en Tatacoa. Je kunt het vervoer vaak ook via je ho(s)tel regelen.

Maar er is nóg een route: buiten de gebaande paden en behoorlijk avontuurlijk. Wij namen deze route met onze eigen auto en dit was werkelijk waar prachtig. Hier lees je alles over deze route naar Tatacoa.

Van de Tatacoa Woestijn naar Salento

Het is een lange rit van Tatacoa naar Salento en een extra tussenstop van een dag kan geen kwaad. De ideale tussenstop tussen Tatacoa en Salento is Piscilago tussen de stadjes Melgar en Girardot. Hier vind je het grootste waterpark mét dierentuin van Colombia. Een bijzondere combinatie, waar je in bikini tussen de leeuwen loopt voordat je van de glijbaan gaat. Als je van adrenaline, hitte en zwemmen houdt is dit de perfecte plek voor jou. Ook geweldig voor kinderen. Verblijf 2 nachtjes in Melgar of Girardot of ga na Piscilago met de nachtbus naar Armenia vanaf Girardot.

Hoeveel tijd heb je nodig?

Als je zoveel mogelijk wilt zien is het het beste om ten minste 1 overnachting te boeken, zodat je in de namiddag en vroege ochtend op stap kunt om de woestijn te ontdekken. Zelf waren wij er slechts een paar uurtjes en ook dat geeft al een goed beeld en ook in die tijd kun je al van alles doen. Als je dus niet al te veel tijd hebt is dat voldoende.

Waar te verblijven

Er zijn meerdere mogelijkheden om te overnachten als je Tatacoa wilt bezoeken. Wij waren in het hoogseizoen en zowel in Tatacoa als in Villavieja waren er geen hotels meer vrij en moesten we uitwijken naar Neiva.

  • Je kunt overnachten in Tatacoa zelf, in bijvoorbeeld een hangmat of een tentje, maar ook zijn er dormrooms of privé kamers. In het hoogseizoen is het verstandig deze accommodatie van tevoren te regelen.
  • Het dorpje Villavieja, de toegangspoort tot Tatacoa, beschikt over een wat ruimer aanbod aan hotels en hostels. Klik hier voor een overzicht.
  • Ook kun je in de grotere stad Neiva verblijven. Dit is wellicht de minst leuke optie, maar kan wel handig zijn als je op doorreis bent en je weinig tijd hebt. Klik hier voor hotels.Booking.com

Het klimaat

Tatacoa is heet: overdag kan de temperatuur stijgen tot bijna 50 graden. Maar wees gerust, er zijn namelijk ook minder warme momenten. Zo kan het in de nacht afkoelen tot 18 graden en ook in de namiddag is het zeer goed uit te houden. Zaak is dus om niet midden op de dag de woestijn in te willen. Ook kan het behoorlijk regenen in Tatacoa en bewolkt zijn. Ook wij hadden regen tijdens ons bezoek, maar gelukkig kwam het niet met bakken uit de lucht.

De beste reistijd voor de Tatacoa woestijn

Dit is heel simpel: alles buiten het hoogseizoen. Tijdens Colombiaanse vakanties en puentes is het pure horror: honderden Colombiaanse toeristen komen allemaal met de auto de woestijn in. Wees verstandig en kom buiten deze tijden. Voor de data van vakanties, puentes en Semana Santa zie dit artikel.

Wat neem je mee?

Hoewel Tatacoa niet een echte woestijn is, is het er dus wel behoorlijk warm en de zon is er fel. Ook kun je muggen verwachten en als het gaat regenen veel modder. Neem dus in ieder geval ruim voldoende water, zonnebrandcrème en Deet mee, en ook een petje en wandelschoenen zijn handig. En vergeet je camera niet: Tatacoa is behoorlijk fotogeniek.

 


De Tatacoa woestijn in Colombia: een magisch samenspel van rode rotsen, grijs maanlandschap, groene vlaktes, zon en sterren. En dan is er ook nog de alternatieve route er naartoe, die was minstens net zo mooi. Benieuwd? Volg mij op Facebook of via mail en mis niks!


In dit artikel staat een affiliatie link. Klik hier voor meer informatie.

 

Lees meer!

39 reacties

Ingrid 26 juli 2023 - 10:14

Hoi Sabine,
Als van de rode woestijn onderweg bent naar de grijze woestijn, dan kom je op een berg 3 houten kruizen tegen….Hier is een film opgenomen, weet jij welke film dat is?
Gr Ingrid

Reply
Esther 27 oktober 2022 - 11:36

Lieve Sabine, twee weken geleden in Tatacoa geweest. Je beschrijving klopt nog steeds, al vertelde onze gids dat er plannen zijn om het gebied te privatiseren, dus wie weet wat er gaat veranderen. Wij hadden een gids gehuurd die wat meer kon vertellen over de geologische achtergronden van dit bijzondere landschap, allerlei planten en hun toepassingen uitlegde en tips kon geven. In oktober 2022 kosten gidsen standaard 90.000 pesos, ongeacht met hoeveel mensen je gaat. De gidsen die goedkoper zijn, zijn “illegaal” en doen een korter rondje. Wij waren om 8 am met hem op pad gegaan (hij komt je bij hotel halen) en waren tegen 13:00 klaar. Verder leuk in Villavieja, een lancha huren op de Magdalena rivier – schildpadden, leguanen, allerlei vogels etc. bekijken. Er zijn drie sterrenwachten, wij waren bij die van “profe Javier” (alleen in het Spaans) – die professor sterrenkunde is en met een groep studenten echt van alles uitlegt en 6 telescopen gericht heeft staan op fenomenen die op dat moment interessant zijn.

Reply
Ruben 6 december 2018 - 15:45

Hola Sabine,

Wat leuk om te lezen en wat een prachtige foto’s! Ik krijg steeds meer zin om naar Colombia te gaan, al ben ik er ”helaas” wel in januari, hopelijk wordt het vanaf de tweede week van januari al iets minder druk.

Graag zou ik vanuit Bogotá naar de Tatacoa woestijn willen reizen, om daar eventueel in de avond sterren te kijken en de dag erna in de ochtend en/of namiddag de woestijn te verkennen. Ik zou graag bij Noches de Saturno willen overnachten, maar kan online geen reservering maken helaas (wel heb ik ze via Facebook benaderd, maar daar krijg ik geen reactie).

De volgende dag wil ik vanuit Tatacoa naar Salento, een aardige reis! Nu zie ik dat de meeste bussen van Neiva naar Armenia ’s nachts gaan en is er één optie overdag, om 12.30. Echter als ik naar januari 2019 ga zie ik dat deze optie er niet meer bij staat! Weet/denk jij of er ook overdag bussen van Neiva naar Armenia gaan? Lijkt me vreemd als er juist in het hoogseizoen minder bussen gaan.

Bedankt voor alle nuttige informatie, ik lees al je blogs met veel plezier en interesse!! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 december 2018 - 17:05

Hoi Ruben, dankjewel! Leuk je enthousiasme 😀 De ho(s)tels direct in Tatacoa kun je inderdaad niet boeken vooraf. Als je in de eerste twee weken van januari gaat kun je er van uitgaan dat alles al vol zit als je daar aankomt en moet je een hotel vinden in Villavieja of als dat ook al vol zit (zoals bij ons was) in Neiva. Mogelijk zijn er nog hangmatten vrij in de woestijn, maar dat weet je pas als je er bent. De rit van Tatacoa naar Salento is een populaire. Er zullen niet minder bussen rijden, maar de bussen zullen we eerder vol zijn. Ook niet alles staat op Internet, dus verwacht dat er nog meer rijdt dan dat je nu kunt vinden. Je kunt ook altijd en andere bus pakken, bijvoorbeeld van Neiva naar Honda en daar een nieuwe bus zoeken naar Eje Cafetero. Voor Salento kun je naar Armenia of Pereira. Honda is dé transport hub van Colombia met een groot busstation vanuit waar overal bussen naartoe gaan. Honda zelf is trouwens ook zeer de moeite waard mocht je nog iets willen zien waar maar weinig toeristen komen. Ik denk dus dat het wel goed komt. Ga op tijd naar het busstation of als je er langskomt onderweg naar Tatacoa kijk dan even voor bussen en tijden of koop vast je ticket. Dan weet je zeker dat je in Salento komt op de dag dat je wilt.

Heel veel plezier!

Reply
Eveline 1 februari 2018 - 01:37

Hoi Sabine,

Wat een gaaf verhaal weer! Wij (mijn vriend en ik) gaan eind april naar Colombia. Niet het beste reisseizoen maar ik denk wel fijner qua drukte. We willen ook heel graag naar de tatacoa woestijn. Is dat goed te doen gezien de regen die valt? En we willen graag ook één nachtje overnachten. Heb je toevallig nog tips daarvoor? Kunnen we het beste met een gids of organisatie gaan of is op eigen houtje ook prima 😉 Groetjes, Eveline

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 februari 2018 - 15:39

Hoi Eveline, leuk dat jullie naar Colombia komen! Regen is altijd afwachten en niet te voorspellen: gewoon gaan en zien 🙂 Wat betreft overnachtingen heb ik alleen de tip om daar naartoe te gaan en het ter plekke te regelen. Of een hotel via booking regelen in Villavieja (zie link in artikel), maar dan zitten jullie niet in de woestijn. Er zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden in de woestijn en omdat jullie buiten het hoogseizoen gaan zal er zeker iets vrij zijn. Gids is niet per se nodig, maar kan wel. Bijvoorbeeld een jeep tour of wandeltour. Dan leren jullie meteen meer over de woestijn en in de hitte is een tour met de jeep naar het grijze gebied wel fijn. Er is geen toeristen centrum oid dus jullie moeten het ter plekke vragen. Er zijn altijd wel mogelijkheden voor, dat wijst zich vanzelf. Heel veel plezier!

Reply
Morgaine 26 januari 2018 - 19:14

Vergeet je camera niet, whahahaha hoe kom je erop, zouden er serieus mensen zijn die? 😉

En dat paardrijden en dan stoppen bij het zwembad, lijkt mij ideaal, moet ik eerst nog wel even leren paardrijden, maar oke… gaat lukken ooit 😉

Prachtige foto’s weer ook vooral lieverd!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 28 januari 2018 - 12:11

Dankjewel! Ik kan ook niet paardrijden hoor 😛 De meeste paarden hier weten al precies waar ze naartoe moeten 🙂 xx

Reply
Florentine 23 januari 2018 - 08:44

Het is daar prachtig!! Echt heel mooi. Wat een droom dat je de mogelijkheid hebt om zoveel bijzondere plekken te bezoeken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 januari 2018 - 13:56

Ja echt geweldig mooi en apart al die diverse landschappen.

Reply
Yvonne 21 januari 2018 - 13:54

Ziet er gaaf uit! En jammer van die drukte….

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 januari 2018 - 13:56

Ja heel tof! Eigenlijk moet ik nog eens terug buiten het hoogseizoen..

Reply
Rowan 21 januari 2018 - 09:23

Wat een prachtig gebied zeg! Die kleuren en vormen, zo bijzonder. Grappig dat er een rood en grijs gebied is!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 januari 2018 - 13:57

Ja heel mooi! De kleuren waren echt fel en inderdaad apart die twee gebieden.

Reply
Saskia 21 januari 2018 - 03:48

Wauw<3 wat een prachtige foto's! En vind de laatste met jou erop ook echt heel erg gaaf!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 januari 2018 - 13:57

Dankjewel! <3

Reply
Ilse 20 januari 2018 - 08:22

Zo spijtig dat je dit met zovelen hebt moeten delen… wij waren er begin december, hadden 1 overnachting en hebben 100% genoten van rust en kalmte en alleen rondlopen (met gids in zowel rode woestijn (’s avonds) en grijze woestijn (volgende ochtend)) in deze prachtomgeving… Het is een zeer speciale plek ! En eerlijk, wij waren heel blij in heel het land veel Colombianen tegen te komen die zelf op reis waren, hun eigen land aan het verkennen… nu kan het, is het veiliger.. en dat is super. Maar ja, dan kunnen wij als buitenlandse toeristen er inderdaad beter rekening mee houden er niet te reizen tijdens hun vakantieperiodes… Cartagena zou bv niet te doen zijn van 20 dec tem 20 jan… gelukkig waren we daar de week voor de grote drukte begon… en toen vonden we het al druk… Maar Sabine, voor jullie geen worries… jullie kunnen terugkeren zodra er zin is en een vrij weekend 😉 Zo ver is het niet hé.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 januari 2018 - 13:59

Haha ja wij kunnen heel makkelijk terug 😀 😛 Ik denk dat het ook een stukje onervarenheid met toerisme is van de Colombianen. Als er meer structuur komt en bijvoorbeeld uitgezette wandelingen dan kunnen al die mensen al veel beter gereguleerd worden. We hadden trouwen nog gebeld met El Chapo. Hij zei op ons te wachten maar deed dat niet en hij nam ook zijn telefoon niet meer op toen we aankwamen. Toen zijn we maar alleen gegaan wat eigenlijk ook helemaal prima was.

Reply
Stéphanie 19 januari 2018 - 15:28

Een mini Grand Canyon in Colombia, daar lijkt het een beetje op. De patronen in de rotsen vind ik zo mooi! Jammer van de drukte en dat mensen geen respect hebben voor de natuur. Maar toch, ik denk dat het zeker de moeite waard is om erheen te gaan.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 januari 2018 - 14:01

Ja zeker, daarmee kun je het wel vergelijken! Ik moet eigenlijk een keertje terug buiten het hoogseizoen 🙂

Reply
Natasja 19 januari 2018 - 13:14

Dat ziet er prachtig uit… werkelijk heel mooi, dat rood, zou mars ook zo zijn?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 januari 2018 - 14:03

Haha ja ik zou me Mars ook wel zoiets voorstellen haha

Reply
Marieke 19 januari 2018 - 11:05

Wauw prachtig!! Maar wat zonde dat mensen er dan zo mee omgaan 🙁 Lijkt me inderdaad veel leuker om dan buiten het hoogseizoen te gaan. Maar ik snap ook wel weer dat al die toeristen erop afkomen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 januari 2018 - 14:04

Ja super mooi! Ik ga gewoon nog een keer buiten het seizoen 😀

Reply
Nesrin 18 januari 2018 - 15:38

Wauw wat gaaf! Ik vind die cactussen prachtig en ik zou dat zwembad van dichtbij willen zien. Ik ben onder de indruk!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 januari 2018 - 14:05

Dankjewel! Is ook echt wel heel mooi. Het zwembad zijn we niet geweest maar ik weet dat het tussen de grijze rotsen is, heel apart.

Reply
Jessica 18 januari 2018 - 15:37

Yayyy Sabine wat fijn dat jullie hier eindelijk naartoe zijn geweest 🙂 En wat was het groen toen jullie er waren zeg, heel gaaf!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 januari 2018 - 14:06

Ja heel tof! Ik vond het ook al zo groen, was dat niet bij jou? Juist dat contrast viel me meteen op eigenlijk, heel gaaf!

Reply
Jessica 26 januari 2018 - 09:22

Nee helemaal niet! Het ziet er inderdaad nog indrukwekkender uit zo 😀

Reply
Wanda 18 januari 2018 - 14:21

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit van dit gebied heb gehoord! Dus dank je voor het delen! En ja, zo’n landschap is natuurlijk wel heel bijzonder om te zien. Ik zou er ook zeker een kijkje gaan nemen maar ik hoef er denk ik niet zo nodig een paar dagen te blijven. Ik denk dat het me dan zou benauwen op de één of andere manier.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 januari 2018 - 14:06

Graag gedaan! Ik denk ook niet dat je er meer dan maximaal 2 nachten wilt blijven, is veel te heet en veel te veel zandvliegen 😛 Voor mij zou 1 nacht zelfs al voldoende zijn denk ik.

Reply
rob 18 januari 2018 - 12:46

Ben het weer helemaal met je eens. Wij waren er 10 December, het was er toen redelijk rustig. Ook toen heeft het s nachts geregend. Maar het is daar zeer indrukwekkend, liep vrij laat tussen 5 en 6 de hele canyon de Cusco door, was vrijwel alleen daar. Heb de horror van high season begin January in Guatape meegemaakt dus ik begrijp wat je bedoelt. Never again.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 januari 2018 - 14:08

Ja gelukkig waren jullie daar net voor het hoogseizoen! 😀 Zal een heel bijzondere ervaring geweest zijn. Inderdaad echt prachtig en ik zou zeker nog een keer heengaan buiten het hoogseizoen. Guatapé is ook mega toeristisch, echt niet grappig.

Reply
els 18 januari 2018 - 08:01

Ik vraag mij af hoe je toch elke keer weer van die mooie plekken weet te vinden!
Schitterend.
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 januari 2018 - 14:09

Haha dit is één van de highlights van Colombia, stond al jaren op de lijst. Misschien ook wel wat voor jullie! 😛

Reply
Karlijn 18 januari 2018 - 04:12

Ondanks de drukte heb je wel fantastische foto’s gemaakt. Wat een serie! Ik zou hier toch wel graag naartoe willen als ik naar Colombia ga 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 januari 2018 - 14:16

Dankjewel! Dat was best een uitdaging met die mensen haha 😛 Maar ja mensen of niet: Tatacoa is behoorlijk fotogeniek. Zeker heengaan als je ooit in Colombia komt!

Reply
Sandra 18 januari 2018 - 03:37

Ooooh ik moet snel jouw blog eens gaan bijlezen hoor! Heb zo veel gemist… Deze plek is écht fantastisch zeg! Wauw, ik ben onder de indruk van jouw foto’s die je laat zien. Het lijkt mij echt gaaf om hier te wandelen. Al die kleiren ook en die cactussen, super tof! Dit had ik eigenlijk niet verwacht in Colombia.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 januari 2018 - 14:17

Dankjewel! Is wel echt een heel mooie en bijzondere plek 😀 Zeker met die drone van jullie erbij!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!