Home Reizen in Colombia Mijn Colombia Wishlist #4: Nuqui, Chingaza en Mompox + handige links!
Colombia wishlist - nuqui - shutterstock

Mijn Colombia Wishlist #4: Nuqui, Chingaza en Mompox + handige links!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Hoewel ik alweer bijna 2,5 jaar in het prachtige Colombia woon en er een halfjaar voor mijn emigratie al doorheen reisde, ontbreekt er nog veel op mijn lijstje om te bezoeken. Colombia is zo immens groot, daar zijn minstens een aantal maanden voor nodig om alles te kunnen zien. Omdat ik fulltime werk in Bogotá heb ik helaas niet de tijd om plekken te bezoeken die meer tijd vergen. Wel ken ik de (voor veel buitenlandse toeristen onbekende) omgeving van Bogotá heel goed en ben ik diverse keren in Cartagena, Santander, Boyacá en het koffie-gebied geweest. Ook hebben we al vele honderden kilometers met de auto afgelegd. Toch zou ik graag samen met Jimmy nog veel meer van dit prachtige land willen ontdekken. Want dat er veel meer te zien valt in Colombia, is zeker! Bekijk hier deel 4 van mijn Colombia travel wishlist en doe inspiratie op!

1. Walvissen spotten bij Nuqui in Chocó

Wist je dat je in Colombia walvissen kunt spotten? En dat niet alleen! Ook schildpadden en andere zeedieren. Waar? Aan de Pacifische kust! Het walvisseizoen loopt van juni t/m oktober. De provincie Chocó is gelegen in het westen van het land en totaal afgesloten van de rest van Colombia. Een tripje naar dit ware paradijs buiten de gebaande paden heeft dus ook wat voeten in de aarde: het duurt langer om er te komen en zowel de reis als het verblijf is duurder. Je komt er per vliegtuig vanuit Medellín of Quibdo of met de boot vanaf Buenaventura. Maar wat zal het de moeite waard zijn! Houd er rekening mee dat Chocó één van de natste gebieden ter wereld is. Aan de Pacifische kust vind je met name eco-hotels waar je niet alleen dichtbij de natuur kunt overnachten, maar die ook allerlei activiteiten aanbieden. Zoals walvissen spotten en surfen bijvoorbeeld. Slapen in een hutje met het dichtbegroeide regenwoud aan de ene kant en de Grote Oceaan in de achtertuin moet toch genieten zijn? Voor eco-hotel-opties aan de Pacifische kust bij Nuqui en Bahia Solano, klik hier!

Regel je bezoek aan Nuqui of Bahia Solano bij Local Hero Travel! Geef hier je wensen door aan Sjors, je lokale reisspecialist. Kom direct met hem in contact en ontvang een persoonlijk reisadvies op maat.

 

2. Hiken in National Park Chingaza

Al lang staat deze bestemming op mijn lijstje: Parque Nacional Natural Chingaza. Gelegen ten oosten van Bogotá dichtbij de stad, is dit een ideale dagtrip buiten de gebaande paden. Hier kun je prachtige wandelingen maken op een hoogte tussen de 800 en 4000 meter. Echter, wel alleen met een gids die je van tevoren moet regelen. Tevens mogen er maar een beperkt aantal mensen per dag naar binnen. Deze wandeling gaat hopelijk voor ons snel plaatsvinden, want ik ben erg nieuwsgierig naar dit natuurwonder zo dichtbij de stad! Wil jij ook? Kijk dan hier voor meer informatie en reserveringen!

 

3. Buiten de gebaande paden bij Cartagena: Mompox

Zo’n 8 uur reizen vanuit Cartagena ligt het dorpje Mompox, of Mompós in het Spaans, aan de Magdalena rivier. Het dorp is ontstaan in het jaar 1540 en staat tegenwoordig op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Het dorp is gelegen op een eiland en wordt door weinig reizigers bezocht. Niet zo gek, want om er te komen ben je wel even bezig. Echter, men zegt dat áls je er komt je dit pareltje nooit meer vergeet. Niet alleen de bijzondere architectuur, maar ook de prachtige omgeving schijnt overdonderend te zijn. Ik laat me graag verrassen door de Colombiaanse schoonheid, dus ook dit dorp wil ik zeker een keer bezoeken! Ben je nieuwsgierig en heb je genoeg tijd? Check dan deze site voor meer informatie!

Foto Mompox Colombia, via Shutterstock

 


Meer tips, inspiratie en handige links? Check hier de andere delen van mijn Colombia Wishlist!


Kopfoto: Surfen in Nuqui via Shutterstock

In dit artikel is gebruik gemaakt van een affiliatie link en het bevat samenwerking. Klik hier voor meer informatie. 


 

Lees meer!

22 reacties

Ninon 27 juni 2019 - 15:45

Hoi Sabine, wat een leuke site! We gaan zeker wat tips meenemen in ons reisplan. een vraagje waar jij ons misschien verder mee kan helpen. Hoe is over het algemeen het weer in noord colombia in november. Veel sites geven als beste reistijd december en januari aan maar is november ook een beetje te doen of regent het veel? Ik hoop dat jij ons misschien wat meer kan vertellen?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 29 juni 2019 - 21:40

Hoi Ninon, dankjewel! Je leest hier alles over het klimaat: https://www.besabine.com/klimaat-colombia/. Het regent meer in november normaal gesproken, maar hoeveel… tja is niet te voorspellen. Twee jaar geleden was november super droog en zonnig en regende het in december/januari. Ik zeg altijd: gewoon gaan. In Colombia regent het altijd veel en in het noorden sowieso minder. Als je 100% zon zekerheid wilt is Colombia nooit de juiste bestemming haha 🙂 Echter, als die zon echt heel belangrijk voor je is is medio december tot eind januari een betere periode. Maar nogmaals: niet te voorspellen. Ik heb al 4,5 jaar niet meer op een weerbericht gekeken 🙂

Reply
Peter 2 maart 2019 - 05:38

Hoi Sabine, vraagje: ik en mijn vriendin gaan in April 22 dagen naar April en wil heel graag de pacific coast ook meepakken. We hadden in gedacht om iets te doen als Bogota – Pererira gebied – Medellin – vliegen naar de Caribbean en dan weer terug naar Bogota. Is de pacfifc ergens tussen Pererira en Medellin te passen. En hoe komen we daar dan het makkelijkst?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 4 maart 2019 - 16:34

Hoi Peter, je kunt het beste naar Nuquí vliegen via Medellín. Dus dat is prima in te passen vanaf Medellín voordat jullie naar het noorden gaan. Wel alles vooraf regelen, dus vlucht en hotel.

Reply
Ben 8 februari 2018 - 03:19

Bedankt voor je mooie website Sabine, ik heb er al veel ideetjes uitgehaald. Een tocht door Chingaza lijkt me erg de moeite, en aangezien ik volgende dinsdag als take off 3 dagen geboekt heb in Usaquén is de toegang tot Chingaza via La Calera en het stuwmeer San Rafael eigenlijk vlakbij! Maar wat een gedoe om dat te boeken (je moet 15 dagen voorinschrijven) . Lijkt moeilijker dan solliciteren! haha
Misschien moet ik het proberen tegen het eind van mijn reis. Dan moet ik toch weer in Bogotà zijn voor mijn vertrek op 21 maart.
Ik boek zowiezo de fietstocht! die deed ik ook in Bangkok en is gewoon zalig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 februari 2018 - 06:14

Graag gedaan Ben en dankjewel voor je compliment! 🙂 In Colombia gaan de dingen meestal niet zo strikt hoor, ken mensen die het 2 dagen vooraf geregeld hebben. Ik zou gewoon bellen en zonder die 15 dagen te noemen gewoon zeggen: ik wil graag boeken voor morgen/overmorgen/wanneer je wilt. Als ze dan alsnog die 15 dagen zeggen dan is dat zo, maar er is ook een grote kans dat het dan gewoon kan. Heel veel plezier ook op de fietstocht en in Usaquén, mijn favoriete wijk in Bogotá! 😀

Reply
Jeanine 15 juni 2017 - 06:56

Mooi lijstje! Walvisspotten lijkt me ook zo gaaf. Ik ga binnenkort hiken met de kids in Frankrijk, en dat vind ik al een hele onderneming, haha!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juni 2017 - 16:23

Oooh wat leuk, veel plezier! Dat gaan ze vast helemaal tof vinden! x

Reply
Florentine 9 juni 2017 - 10:32

Wauwie! Gave dingen staan er op je lijstje <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 juni 2017 - 10:54

Dankjewel! Hoop er ooit te komen 🙂

Reply
Roos 8 juni 2017 - 13:03

Walvissen spotten, beren kijken… Mooie wishlist weer! 🙂 Vraag me af of je ooit alles van Colombia gezien kunt hebben.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 juni 2017 - 10:53

Haha ja dat gaat niet lukken denk ik 😀 Maarja we moeten nog iets hebben om te ontdekken… Hoop wel echt dat ik het meeste kan gaan zien, maar helaas klinkt het makkelijker dan het is. Colombia is iets groter dan Nederland haha

Reply
Morgaine 6 juni 2017 - 10:08

Dat lijkt mij ook erg gaaf, en als je er toch woont… hahaha go for it girl!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 juni 2017 - 14:12

Haha dankjewel! 😀

Reply
Sandra 5 juni 2017 - 09:16

Ondanks dat je al veel gezien hebt, is er nog zo veel ontdekken. De komende jaren hoef jij je echt niet te vervelen. Wat een immens mooie wenslijst. Vanuit mijn nieuwe woonplaats in Duitsland ga ik je in de toekomst gewoon volgen en wie weet lukt het mij toch ooit om naar Colombia terug te gaan om een van die mooie bezienswaardigheden en/of natuurgebieden te bezoeken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 juni 2017 - 14:14

Dankjewel wat lief! Het is zo mooi hier en zoveel te doen en zo frustrerend dat tijd en geld ontbreekt 😛 Zulke spannende tijden voor jou nu! Je bent sowieso altijd welkom hier! xx

Reply
Sandra 6 juni 2017 - 17:05

oh van jou ook lief.xx Jij bent natuurlijk ook bij ons welkom. Het is ook frustrerend dat tijd en geld ontbreekt. Ik zou ook nog heel graag mijn zoon in Australië willen bezoeken maar dat zit er qua geld en tijd ook niet in maar misschien win ik wel de jackpot.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 juni 2017 - 10:31

Dankjewel! Lijkt me zo leuk! Misschien een keer naar All You Need is Love schrijven?? Leuk voor de kerstspecial 😀

Reply
Stéphanie 5 juni 2017 - 09:02

Wat en mooie plekken heb je weer geselecteerd! Dat je veel moeite moet doen om er te komen zegt al genoeg, deze plekken kunnen niet tegenvallen. Walvissen spotten is iets waar je volgens mij nooit genoeg van kan krijgen, en wandelen met een gids in een bijzonder natuurgebied lijk mij ook heel gaaf. Ik ben benieuwd of je een van deze plekken binnenkort gaat bezoeken 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 juni 2017 - 14:17

Dankjewel! Het is hier ook zo mooi allemaal! Pff echt lastig dat ik zo weinig tijd en geld heb om alles te kunnen doen en zien. Ik denk dat het park Chingaza niet heel lang meer gaat duren, maar de rest zal wel meer tijd kosten helaas. Maarja je weet maar nooit wat er opeens op mijn pad komt haha 😀

Reply
Elisa 5 juni 2017 - 08:12

Wat een mooie wishlist! Alle 3 klinken mij eigenlijk als muziek in de oren 🙂 Walvissen spotten staat sowieso torenhoog op mijn verlanglijstje, lijkt me zo gaaf.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 6 juni 2017 - 14:18

Dankjewel! Ik heb al 2 of 3 keer walvissen gespot op diverse plekken, maar daar krijg je echt nooit genoeg van haha 😀 En nog nooit in Colombia, en dat kan toch echt niet ontbreken in de lijst haha

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!