Home Reizen in Colombia Colombia met de auto | Ontdek Colombia tijdens een groepsrondreis in eigen huurauto
Selfdrive autorondreis Colombia

Colombia met de auto | Ontdek Colombia tijdens een groepsrondreis in eigen huurauto

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Hoewel je het misschien niet zou verwachten, is Colombia een heel geschikt land om te ontdekken met de auto. De grote wegen zijn in goede staat en het is zo tof om onderweg te stoppen op mooie plekken waar de bus gewoon voorbij rijdt. Ik ben zelf dol op autorijden in Colombia en misschien heb jij er ook weleens aan gedacht om (een deel van) dit prachtige land met de auto te ontdekken. Steeds meer reizigers denken erover, maar twijfelen vanwege de veiligheid en de verkeerssituatie. Heel begrijpelijk! Gelukkig is er nu een alternatief voor reizigers die wel met de auto willen reizen, maar graag meer begeleiding willen. Namelijk een groepsrondreis door Colombia met eigen huurauto, waar je alle vrijheid hebt om zelf het land te ontdekken én de gezelligheid van een groep. Hoe dat werkt? Lees snel verder!


Met een huurauto door Colombia in groepsverband


Ik ben altijd op zoek naar hoe ik een land kan ontdekken op een andere manier dan standaard. Een autorondreis in groepsverband is zo een alternatieve manier waar ik enthousiast van word. Ik ben immers dol op autorijden in Colombia en gun jou die toffe ervaring ook.

Daarom wil ik graag deze rondreis, opgezet door Patiperra Travels, met je delen. Met Patiperra reis je individueel met de auto, maar heb je toch de zekerheid en gezelligheid van een groep. De vooropgezette 21-daagse autorondreis (zie verder) brengt je niet alleen langs de highlights van Colombia, maar ook kom je langs de leukste plekjes buiten de gebaande paden.

Gedurende de hele route is er begeleiding aanwezig en is er de mogelijkheid voor excursies. Maar niets is verplicht. Voor jou worden de auto en hotels geregeld en de route uitgestippeld, maar je rijdt zelf van A naar B. Hoe vaak en waar je onderweg stopt mag je helemaal zelf weten.

Deze autorondreis bezorgt je daarom een stukje veiligheid, ontzorging én avontuur. Een unieke manier om door Colombia te reizen.

 


Voor wie is deze autorondreis bedoeld?


Deze groepsrondreis met de auto is bedoeld voor mensen die:

  • Van avontuur houden, met een stukje extra, en graag met de auto reizen;
  • Van de gezelligheid van een groep houden, maar niet met een traditionele groepsreis meewillen;
  • Samen op reis willen, maar ook individueel: je bent niks verplicht;
  • Ontzorgt willen worden;
  • Eerlijk advies willen krijgen van iemand die het land goed kent;
  • Graag ervaringen delen met anderen;
  • Het iets luxer willen.

Kortom: voor mensen die graag een auto willen huren, maar niet alleen willen reizen en toch het avontuur willen.

 


Patiperra Travels


Patiperra Travels is opgezet door Martine Heijmen. VolPatiperra Travels Martine passie reisde en woonde ze jarenlang in Zuid-Amerika en inmiddels is ze ook alweer 15 jaar werkzaam in de reissector. Martine besloot dat ze het graag anders wilde aanpakken en startte Patiperra Travels om een ander soort reizen aan te bieden. Zeker in Zuid-Amerika zijn groepsrondreizen met de auto een uniek concept, waarmee Martine haar passie voor onder andere Colombia wil doorgeven aan andere reizigers.

Bij Patiperra Travels kun je deze vooropgezette groepsrondreis met de auto boeken, maar ook helpt Martine je met op maat gemaakte rondreizen.

 

 


Reisroute Colombia met de auto


Patiperra regelt zowel autorondreizen op maat als een vooropgezette reisroute voor groepsreizen met de auto. De reisroute gaat grotendeels over geasfalteerde wegen die goed begaanbaar zijn met een normale auto. Hoewel de rondreis in groepsverband is, heb je alle vrijheid om je route zelf in te vullen. In de avond ontmoet je de groep weer in je hotel om jullie ervaringen te delen en een drankje te drinken. Tijdens de hele reis is er begeleiding aanwezig.

De autorondreis door Colombia ziet er zo uit:

Dag 1-2: Start in Bogotá
Dag 3-5: Villa de LeyvaBarichara
Dag 6-7: Río Claro
Dag 8-9: GuatapéMedellín
Dag 10-12: Het koffiegebied
Dag 13-14: Honda – Bogotá
Dag 15-17: Vliegen naar Santa Marta – Palomino, NP Tayrona
Dag 18-20: Cartagena de Indias
Dag 21: Terugreis naar Nederland

Klik hier voor meer informatie of om deze reis te boeken! De volgende datum van vertrek van deze groepsreis is 18 juli 2020. Je kunt ook een op maat opgestelde autorondreis boeken voor een datum waarop je wilt.

 


Autorijden in Colombia | Veiligheid


Met de auto door Colombia is uiteraard totaal anders dan autorijden in bijvoorbeeld Nederland of Frankrijk. Er zijn andere regels, de mensen rijden niet zo netjes en de wegen zijn minder goed. Daarnaast zijn er, zeker in de grote steden, veiligheidsrisico’s die je niet kent van thuis. Dat je spiegels van je auto kunnen worden gestolen terwijl je gewoon in de auto zit en je altijd je deur op slot moet doen bijvoorbeeld.

Tijdens deze autorondreis is er altijd begeleiding aanwezig en is er altijd controle dat je goed aankomt op de plaats van bestemming. Patiperra zorgt voor een veilig avontuur.

Toch is het handig je wel goed in te lezen voor je in Colombia in de auto stapt. In dit artikel lees je alles over autorijden in Colombia.

 


Zou jij Colombia willen ontdekken met de auto?


Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf. Ik beveel alleen organisaties en reizen aan als ik daar zelf volledig achter sta en denk dat reizigers in Colombia hier echt iets aan kunnen hebben. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

2 reacties

Morgaine 24 november 2019 - 04:16

Liefste is het met mij eens, per auto, Schotland staat hoog op de lijst, of per trein zelfs, vliegtuig naar Edinburgh… en dan meet de trein naar Inverness, dat is nog eens wat was het? 380 km of 480…. anyway, van de lowlands so naar de highlands 😀

Prachtige foto’s hier trouwens!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 januari 2020 - 12:42

Dankjewel! Schotland lijkt me ook zo prachtig, zeker met de auto. Edinburgh ben ik wel geweest, maar verder niet. Supermooie stad. xx

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!